Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od rana boli głowa i jestem jakaś nie do życia...

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ja wizytę mam 13.11 ale zastanawiam się czy gina na NFZ nie zmienić, skoro i tak od niego płacę za badania :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz dostalam skierowanie na cukier i wr to msm za free ale progesteron juz musze z wlasnej kieszeni zrobic

preg.png[/url]
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam dzisiaj wizytę. Mam nadzieję, że w końcu usłyszę serduszko, bo ostatnio nie bylo.

Katha81, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:)
    Ja się przyznaję:) dzisiaj mam wizytę na 16.15:)
    ale mnie dzisiaj mdliło rano i wymioty dosyć długo niż zwykle...przed śniadaniem u mnie to codzienność :P hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:18

Katha81, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i zycze milego dnia :) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, progesteron nie jest ujęty na tej liście podstawowych badań - to badanie jest płatne.
    Na pewno bezpłatnie można zrobić:
    -morfologię
    -mocz
    -glukoze
    -kiłe (VLDR)
    -grupę krwi i odczyn Coombsa
    -cytologię (jeśli nie była robiona na nfz w ciagu ostatnich 6mc)
    -tsh
    Co do reszty to nie mam pewności, czy są bezpłatne, bo niektóre strony NFZ podają że tak a inne że nie. Ja np. mam wpisane Ig CMV i iG różyczki (w czwartek się dowiem czy za to płacę), niektórzy dodają jeszcze HIV, HBs, HCV...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:35

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzięki. Moja siostra też miała plamienia nawet czasami krwawienia i teraz ma 7 miesięcznego szkraba zresztą mój chrześniak. Ale mimo wszystko stres jest...
    Ciekawe czy trzeba robić te badania na różyczkę, hiv, kiła itp jeszcze raz bo ja już w tym roku robiłam i trochę kasy pochłonęło..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w tym roku robiłam grupę krwi i musiałam płacić 30zł . Więc raczej nie jest to na NFZ .

Dzisiaj byłam na tych całych badaniach . Oczywiście standardowo pielęgniarki nie mogły się doszukać u mnie żył :/ Skuły mnie dwa razy , jak się zabierali trzeci raz to zrobiło mi się tak słabo , że prawie odleciałam i już odpuściły :)
    Zaraz cały szereg pielęgniarek był przy mnie :D Z recepcji Pani przyniosła mi wodę i drobne ciasteczka :D Ba nawet dostałam lizaka he he
    Powiedziałam , że teraz tak może być co miesiąc - kobietki sobie powtarzały " tylko spokój może nas uratować" he he Trochę ich wystraszyłam , ale tak już to ze mną jest .

Wizytę u Gin mam na 4/11/14 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:52

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) a ja dziś byłam u rodzinnego i powiedział mi że może wypisać mi skierowanie na badania, ale nie wszystkie bo anty HIV, Toxo IgG i Toxo IgM jest odpłatne i on nie może mnie skierować . Dał mi na morfologię, glukoze, VDRL, anty HCV a TSH stwierdził żebym nie robiła bo miałam robione 31 lipca a to się z nia na dzień nie zmienia. Jutro idę na badania.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam grupę krwi w poprzedniej ciąży i nie płaciłam. A nie wiecie czy rodzinny może mi dac skierowanie na TSH ft3 ft4 anty-Tpo i anty-TG? Bo muszę zrobić jak będę szła do endo. Ja też dziś mam wizytę wieczorem ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Miłego dnia wszystkim życzę. U mnie pięknie i słonecznie, czuję jakiś mega przypływ energii i nawet nie stresuję się jakoś nadmiernie USG jutrzejszym :) Nie ma to jak ciążowa zmienność nastrojów ;)

Słyszałam dziś w radio że kobiety w ciąży powinny obowiązkowo szczepić się na grypę bo jest, zwłaszcza w 1 trymestrze, bardzo groźna dla malucha. Słyszałyście o czymś takim?
    Zapytam też gina jutro. Ja nie byłam nigdy w życiu chora na grypę.

szczesliwamama lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna na tsh na pewno może a na resztę nie wiem :/

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kciukam mocno za wizyte :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w maju wszelakie badania nim poronilismy i prywatnie zaplacilam ok 180 zl :( . Ale teraz jak jestesmy w 9 tyg zrobilam tylko krew,mocz,i glukoze zaplacilam 20 zl ... a te wszystkie najdrozsze mam juz zrobione wlasnie wczesniej...ale niewiem czy nie kaze mi zrobic "swiezych" chociaz hiv,etc gdzie jestem honorowym dawca krwi mam badane na biezaco,a raczej mialam wraz z okresleniem grupy krwi ...mam nadzieje ze nie bede musiala robic tego na nowo...a wizyte planuje po weekendzie chociaz korci mnie ten piatek,bo bylismy rowno 2 tyg temu na usg bilo serduszko,ale tak siedze tu i czytam i tak mi przykro jak czytam o kolejnych aniolkach :( i sama zaczynam sobie dobierac do glowy :( tym bardziej ze naczytalam sie o zrostach na macicy po poronieniu :(

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musiałam zapłacić za HIV, TSH i Toxoplazmozę, resztę miałam za free. Zapłaciłam 120 zł bo resztę badań ( wątrobowych) miałam od gina prywatnie. Nie wiem dlaczego niektórzy mają za darmo a nie którzy płacą. Podpytałam kobietę jak odbierałam wyniki to mi powiedziała że lekarz zaznaczył je jako badania dodatkowe.
    Zdrowa jestem jak rybka, tylko glukozę mam za niską :-( Muszę słodkiego więcej wcinać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:20

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz rodzinny dał bez problemu skierowanie na badania . Miałam tam mocz,krew,OB,HBS,Toksoplazmę,glukozę. Tylko Toxo płaciłam 38zł.
    Widzę , że są duże rozbieżności , co miejscowość to inna polityka

Mama!"
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie płaciłam za HIV,grupę krwi, mocz, morfologie, glukozę..

A..Tsh Toxo, różyczkę robiłam przed ciążą od swojej gin co chodziłam to zapłaciłam 75zł

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zemdlenie może być niebezpieczne dla maluszka ? tak się nad tym zastanawiam , gdyż przy pobieraniu krwi to mi się zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:08

Mama!"
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm,ciekawe zjawisko ... ja jeszcze musze zrobic badania prenatalne a to kosztuje 200 zl badz jak sie uda jest refundowane ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ