Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam kochane:)
Ja się przyznaję dzisiaj mam wizytę na 16.15:)
ale mnie dzisiaj mdliło rano i wymioty dosyć długo niż zwykle...przed śniadaniem u mnie to codzienność hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:18
Katha81, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Aghata, progesteron nie jest ujęty na tej liście podstawowych badań - to badanie jest płatne.
Na pewno bezpłatnie można zrobić:
-morfologię
-mocz
-glukoze
-kiłe (VLDR)
-grupę krwi i odczyn Coombsa
-cytologię (jeśli nie była robiona na nfz w ciagu ostatnich 6mc)
-tsh
Co do reszty to nie mam pewności, czy są bezpłatne, bo niektóre strony NFZ podają że tak a inne że nie. Ja np. mam wpisane Ig CMV i iG różyczki (w czwartek się dowiem czy za to płacę), niektórzy dodają jeszcze HIV, HBs, HCV...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:35
-
Nieukowa dzięki. Moja siostra też miała plamienia nawet czasami krwawienia i teraz ma 7 miesięcznego szkraba zresztą mój chrześniak. Ale mimo wszystko stres jest...
Ciekawe czy trzeba robić te badania na różyczkę, hiv, kiła itp jeszcze raz bo ja już w tym roku robiłam i trochę kasy pochłonęło..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Jeszcze w tym roku robiłam grupę krwi i musiałam płacić 30zł . Więc raczej nie jest to na NFZ .
Dzisiaj byłam na tych całych badaniach . Oczywiście standardowo pielęgniarki nie mogły się doszukać u mnie żył Skuły mnie dwa razy , jak się zabierali trzeci raz to zrobiło mi się tak słabo , że prawie odleciałam i już odpuściły
Zaraz cały szereg pielęgniarek był przy mnie Z recepcji Pani przyniosła mi wodę i drobne ciasteczka Ba nawet dostałam lizaka he he
Powiedziałam , że teraz tak może być co miesiąc - kobietki sobie powtarzały " tylko spokój może nas uratować" he he Trochę ich wystraszyłam , ale tak już to ze mną jest .
Wizytę u Gin mam na 4/11/14Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:52
-
Hej dziewczyny a ja dziś byłam u rodzinnego i powiedział mi że może wypisać mi skierowanie na badania, ale nie wszystkie bo anty HIV, Toxo IgG i Toxo IgM jest odpłatne i on nie może mnie skierować . Dał mi na morfologię, glukoze, VDRL, anty HCV a TSH stwierdził żebym nie robiła bo miałam robione 31 lipca a to się z nia na dzień nie zmienia. Jutro idę na badania.
-
Ja robiłam grupę krwi w poprzedniej ciąży i nie płaciłam. A nie wiecie czy rodzinny może mi dac skierowanie na TSH ft3 ft4 anty-Tpo i anty-TG? Bo muszę zrobić jak będę szła do endo. Ja też dziś mam wizytę wieczorem
-
Cześć Dziewczyny! Miłego dnia wszystkim życzę. U mnie pięknie i słonecznie, czuję jakiś mega przypływ energii i nawet nie stresuję się jakoś nadmiernie USG jutrzejszym Nie ma to jak ciążowa zmienność nastrojów
Słyszałam dziś w radio że kobiety w ciąży powinny obowiązkowo szczepić się na grypę bo jest, zwłaszcza w 1 trymestrze, bardzo groźna dla malucha. Słyszałyście o czymś takim?
Zapytam też gina jutro. Ja nie byłam nigdy w życiu chora na grypę.szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Ja robilam w maju wszelakie badania nim poronilismy i prywatnie zaplacilam ok 180 zl . Ale teraz jak jestesmy w 9 tyg zrobilam tylko krew,mocz,i glukoze zaplacilam 20 zl ... a te wszystkie najdrozsze mam juz zrobione wlasnie wczesniej...ale niewiem czy nie kaze mi zrobic "swiezych" chociaz hiv,etc gdzie jestem honorowym dawca krwi mam badane na biezaco,a raczej mialam wraz z okresleniem grupy krwi ...mam nadzieje ze nie bede musiala robic tego na nowo...a wizyte planuje po weekendzie chociaz korci mnie ten piatek,bo bylismy rowno 2 tyg temu na usg bilo serduszko,ale tak siedze tu i czytam i tak mi przykro jak czytam o kolejnych aniolkach i sama zaczynam sobie dobierac do glowy tym bardziej ze naczytalam sie o zrostach na macicy po poronieniu[/url]
-
No ja musiałam zapłacić za HIV, TSH i Toxoplazmozę, resztę miałam za free. Zapłaciłam 120 zł bo resztę badań ( wątrobowych) miałam od gina prywatnie. Nie wiem dlaczego niektórzy mają za darmo a nie którzy płacą. Podpytałam kobietę jak odbierałam wyniki to mi powiedziała że lekarz zaznaczył je jako badania dodatkowe.
Zdrowa jestem jak rybka, tylko glukozę mam za niską Muszę słodkiego więcej wcinaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:20
-
Mi lekarz rodzinny dał bez problemu skierowanie na badania . Miałam tam mocz,krew,OB,HBS,Toksoplazmę,glukozę. Tylko Toxo płaciłam 38zł.
Widzę , że są duże rozbieżności , co miejscowość to inna polityka -
Czy zemdlenie może być niebezpieczne dla maluszka ? tak się nad tym zastanawiam , gdyż przy pobieraniu krwi to mi się zdarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:08