X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wszytsko na 1 skierowaniu, połowę mogłam zrobić a resztę nie. Zadzwoniłam do NFZ i OSZUKALI MNIE!!!! Jak pójdę teraz do gina to go opierdzielę na maxa!!! Cholera po co mi lekarz na NFZ jak mam płacić za badania?! Ale się wkurzyłam

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą oglądam filmik o tym jak dzidziuś się rozwija od zapłodnienia w macicy ale emocjonalny film aż na końcu się popłakałam i wyłam..:) tak mi hormony zaszalały że taka nieoczekiwana reakcja:)

Polecam :)
    http://www.youtube.com/watch?v=GZk4hT7ncv0

Nieukowa, Viola, Z., Eowena, Inesicia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, szukałam tego filmiku ;)

Mnie za to niestety dopadła choroba :/

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, bardzo fajny filmik :)
    Tak sobie teraz myślę, że to naprawdę jest cud... To o tym cudzie życia tak się trąbi, a ja dopiero teraz to zrozumiałam :)

Truskaweczka250, Viola, Z. lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png

Wysłany: 28 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Dziękuję, szukałam tego filmiku ;)

Mnie za to niestety dopadła choroba :/

Kuruj się kochana teraz taka pora chorobowa jest:( witaminka c herbatka z cytrynką i pod kołderkę:)

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. kup ze dwie flaszki Prenalenu - taki syrop z wyciągu z naturalnych składników na przeziębienie dla kobiet w ciąży - malinka, czosnek itp. Mnie pomogło :)

A ja klikając w "podobne" po filmiku Truskaweczki trafiłam na coś takiego. Fuuj :)

Z. lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png

Wysłany: 28 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:

A ja klikając w "podobne" po filmiku Truskaweczki trafiłam na coś takiego. Fuuj :)

Już zablokowany jest...jak weszłam

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D czytałam to wczoraj
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny... wiem że do porodu jeszcze daleko, ale znalazłam fajny artykuł :D

http://ciekawostkihistoryczne.pl/2014/10/26/historyczna-szkola-rodzenia-osobliwe-porady-sprzed-czterystu-lat/

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klikasz niebieski przycisk na lewej na górze ekranu, gdzie jest napisane coś w stylu "wiem, że jest okropne i obrzydliwe, ale nadal chcę obejrzeć"

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zagadka pt"Luteina-apteka" się dziś rozwiązała . Wyobraźcie sobie , że konował z apteki się pomylił !!
    Jednak miała być Luteina 100mg a on dał mi 50mg ;/ Na szczęście udało mu się (nie wiem skąd) wytrzasnąć mój numer i zadzwonił dzisiaj . Jego mina i przepraszanie mnie nawet było zabawne , gdyż ja wcześniej podejrzewałam .

Eowena lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badań to u mnie jest tak : Gin prywatnie ; badania na NFZ . Dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego ze skierowaniem na badania od mojej Gin i kazałam sobie u rodzinnego je wypisać na NFZ. Jedynie muszę zapłacić za Toksoplasme 38zł . Reszta : mocz,krew,HBS zupełnie za darmo

Jutro z samego rana idę dać się kłuć. To jest dla mnie ciężkie ponieważ na widok krwi,strzykawek robi mi się słabo . Dodatkowo zawsze mało mi tej krwi leci więc pielęgniarki nie omieszkają tego wprost mi nie powiedzieć , tym bardziej się wtedy stresuje hehe już nie jeden raz zemdlałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:41

Mama!"
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia a Twój lekarz rodzinny bez problemu Ci wypisał skierowanie? Też chcę tak zrobić ale się boje że mnie wyzwie ze chodzę sobie prywatnie a badania chce mieć na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też się tak panicznie bałam pobierania, zawsze patrzyłam w drugą stronę i zamykałam oczy :D A teraz już nawet mogę patrzeć i w trakcie pobierania ZAWSZE każda pielęgniarka nie może mi trafić w żyłę, bo jest bardzo elastyczna i co dotknie igłą to się przesuwa i tam mi pod tą skórą gmerają zawsze! Dzisiaj to już wyjątkowo! A tylko jedna żyła mi się nadaje, reszta za cienkie.

Ja chodzę prywatnie i wszystkie badania też będę z tego tytułu robić prywatnie, zraziłam się kiedyś do ginekologów na NFZ, po czym trafiłam na kobietkę do której teraz chodzę i nie zamieniłabym jej na nikogo innego, a póki nas stać to nie będę kombinować.

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bez problemu , powiedziałam że jestem w ciąży i gin skierował mnie na badania. Lekarka wszystko ładnie przepisała z karteczki od Gin :)
    Jeszcze mi ciśnienie zmierzyła :D Skoro mam często robić badania krwi , moczu itp to korzystam z NFZ . W końcu po coś te składki płacimy :)

Mama!"
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kolejnych badaniach gdzie bedzie już raczej tylko morfologia to mogę płacić, ale te pierwsze u nas bedą kosztować ponad 170 zł, (koleżanka była niedawno) i jeśli jest możliwość to chce je zrobić na NFZ

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o gin na NFZ to jest jedna wielka porażka jak dla mnie .
    W poprzedniej nieudanej ciąży myślałam że mam super gin na NFZ , lecz szybko się do niej zraziłam . Potem koleżanka zachwaliła mi faceta gin i też na NFZ - kompletna porażka . Wizyta w gabinecie owszem ale ,żeby zrobił USG trzeba było dojeżdżać 15 \km do jego prywatnego gabinetu i płacić za to badanie :/ Przy czym zero kultury ani kompetencji .
    Moja obecna Gin jest wspaniała . Po prostu przychodzę do niej , ona wie z kim ma do czynienia , jak rozmawiać z pacjentką . Poprzedni lekarze to mieli jakby amnezję - za każdym razem trzeba było powtarzać wszystko. U mojej Gin na wejściu widać rzetelność :)
    Poznałam ją w szpitalu , jest zastępcą ordynatora . Od tamtej pory powiedziałam , że tylko do niej będę chodzić :)

Mama!"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i uważam,że lepiej iść zrobić sobie badania na NFZ niż nie potrzebnie płacić.
    Każdy zaoszczędzony grosz można będzie wydać na jakieś rzeczy dla maluszka :)

Mama!"
  • sss Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezakuje. Znowu mam lekkie plamienie ;((((( znowu sie martwie. Tydzien temu to samo, lykam duphaston to myslalam ze bedzie ok.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey ja dzis tez po becie:).Czekam na wynik. Bedzie kolo 19. Zobaczymy jak rosniemy:)!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Toxey ja dzis tez po becie:).Czekam na wynik. Bedzie kolo 19. Zobaczymy jak rosniemy:)!

U mnie dopiero jutro po 15.

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ