Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolinka ja tak właśnie robię jak tylko marudzi daje cyca...teraz mam kryzys i trochę mały sie denerwuje przy cycu bo nie leci jak zawsze chciałam nawet dac mm (przyznam sie bez bicia) bo pomyślałam ze może pospi trochę ale niestety a może.i stety Antek nie umie pić z butelki. To mi sie dziecko trafiło bez smoczka bez butelki...od razu będziemy pić z kubka niekapka jak odstawimy pierś tylko czy bez smoczka będzie chciał zrezygnować z piersi.
karolinka85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyO 18:50 Sn przyszła na świat Livia Marianna, 4100 gr. 57 cm
.aś., angel-84, gosi_a, lilly78, Finezja, Sista, Melia, Muniek, MIKOLAY, karolinka85, agawera, Alorrene13, Joasia:), Inesicia, Marcia86, Nieukowa, nenette, Aka81, Dongina, Scintilla, dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość
-
Witam się po dłuuuuuuuuuuugiej przerwie
Popaprało mi się coś z gałami i gorzej widzę - jestem dalekowidzem i nie mam dużej wady więc nie wiem o co kaman.
Przedstawiam moją córeczkę
Jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo mała miała żółtaczkę, dziś miałyśmy ostatni dzień solarium i jutro jeśli wynik bilu coś tam się nie zwiększy to siup do domku
Jeśli chodzi o jedzenie to mam problem : mała jest wcześniakiem i zasypia przy cycu, przez głupie położne zaczęłam karmić strzykawką i oduczyłą się ssać cyca ;(
Karmienie piersą jest cudownedzięki położnej starszej daty się karmimy ( z pomocą nakładek na piersi ), bo inne flondry twierdziły, że mała niema sił i asypia - gówno prawda !!! Nie umiałyśmy się dostawić, a po 5 dniach karmienia strzykawką dostawała spazmów na widok sutka !!!
Głupi kraj! Zachęcają do karmienia cycem i zostawiają Cię na pastwę losu !!!
Matka się denerwuje, bo bobas nie je i ryczy - RYCZAŁAM Z MAŁĄ PÓŁ NOCY !!!!!
Więc jeśli macie problemy to próbujcie z nakładkami - maluch ma łatwiej i nie zniechęca się, a bliskość jest ta sama jak bez nakładekSista, Melia, Finezja, karolinka85, Muniek, Nieukowa, nenette, Aka81, Dongina, Scintilla, dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu serdeczne gratulacje !!! Brawo !!!
Dziewczyny powoli zaczynaja dopadać mnie te same problemy co Was dotyczące karmienia.
Nie mam pokarmu, mały rzadko kiedy sie przyssie. To głupi paradoks bo chce mu dawać cyca, ale jak coś mu przy tym nie przypasi to urządza taka histerieze cierpię i unikam tego. Nikt nam tak naprawdę nie pokazał jak przystawiać, dwie panie po prostu mu dwa razy wsadziły i odeszły a skąd ja mam wiedzieć jak to robić. Myślicie ze warto w szpitalu zacząć z laktatorem jeśli nie mam mleka? Czy już w domu? W niedziele mam nadzieje ze wyjdziemy. Smutno mi bo muszę sie upominać o mm i nie zaspokajam mojego Księcia. Oczywiście dodatkowo ten wstyd aby sie przyznać do tych obaw otoczeniu. M bardzo zakochany w Edim i pomaga siedzi z nami całe dnie prawie. Ciekawe jak nasza Agata ... Trzymamy kciuki!
-
Ania, Allorene gratuluję.
Staram się czytać Was na bieżąco, ale to chyba nierealne.
M jutro idzie na pierwszą służbę dobową od urodzenia Małej czyli zostajemy same na 24 h. Trzymajcie za nas kciuki bo łatwo nie jest nawet kiedy jesteśmy we dwójkę.Alorrene13, karolinka85, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 nie poddawaj się.
Moja mała też nerwus
ściągaj laktatorem i pobudzaj 7-5-3 minut na zmianę każdej piersi.
Jak przystawiałam co 3 h od narodzin i pobudzałam laktatorem. Niestety przez leniwe położne o mały włos mała by na cyca nie chciała splunąć mając strzykawkę gdzie samo mleczko leci ;(
Jeśli nie umiesz nakładać - mi też nie wychodzi to spróbój z nakładkami na sutki. maluchom łatwiej złapać za sutek i ssą jak najęteAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje nie jestem w stanie znaleźć dobrej pozycji właśnie aby nawet objął ten sutek itd.
Poproszę jutro M o przywiezienie nakładek. Chyba je kupiłam. Pierwsza samodzielna noc z synkiem obok. Musimy dać radę !karolinka85, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny