X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja tak właśnie robię jak tylko marudzi daje cyca...teraz mam kryzys i trochę mały sie denerwuje przy cycu bo nie leci jak zawsze chciałam nawet dac mm (przyznam sie bez bicia) bo pomyślałam ze może pospi trochę ale niestety a może.i stety Antek nie umie pić z butelki. To mi sie dziecko trafiło bez smoczka bez butelki...od razu będziemy pić z kubka niekapka jak odstawimy pierś tylko czy bez smoczka będzie chciał zrezygnować z piersi.

karolinka85 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie musze czekać do jutra jutro jeszcze zrobią Crp czy jakoś tak i od tego pewnie zależy ile w inkubatorze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 18:50 Sn przyszła na świat Livia Marianna, 4100 gr. 57 cm :-D

.aś., angel-84, gosi_a, lilly78, Finezja, Sista, Melia, Muniek, MIKOLAY, karolinka85, agawera, Alorrene13, Joasia:), Inesicia, Marcia86, Nieukowa, nenette, Aka81, Dongina, Scintilla, dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ania gratuluję

• aghata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję ale kluseczke urodzilas w wolnej chwili opisz co i jak

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje !! Mała spora dziewczynka, ale dałaś radę !!n

Muniek lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - ogromne gratulacje :):):) Duzo zdrówka abyście mogły szybko wyjsć do domu !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuuuuuuuuuuugiej przerwie ;)

Popaprało mi się coś z gałami i gorzej widzę - jestem dalekowidzem i nie mam dużej wady więc nie wiem o co kaman.

Przedstawiam moją córeczkę

292ae50fobpi_t.jpg

Jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo mała miała żółtaczkę, dziś miałyśmy ostatni dzień solarium i jutro jeśli wynik bilu coś tam się nie zwiększy to siup do domku :)

Jeśli chodzi o jedzenie to mam problem : mała jest wcześniakiem i zasypia przy cycu, przez głupie położne zaczęłam karmić strzykawką i oduczyłą się ssać cyca ;(

Karmienie piersą jest cudowne :) dzięki położnej starszej daty się karmimy ( z pomocą nakładek na piersi ), bo inne flondry twierdziły, że mała niema sił i asypia - gówno prawda !!! Nie umiałyśmy się dostawić, a po 5 dniach karmienia strzykawką dostawała spazmów na widok sutka !!!

Głupi kraj! Zachęcają do karmienia cycem i zostawiają Cię na pastwę losu !!!

Matka się denerwuje, bo bobas nie je i ryczy - RYCZAŁAM Z MAŁĄ PÓŁ NOCY !!!!!

Więc jeśli macie problemy to próbujcie z nakładkami - maluch ma łatwiej i nie zniechęca się, a bliskość jest ta sama jak bez nakładek ;)

Sista, Melia, Finezja, karolinka85, Muniek, Nieukowa, nenette, Aka81, Dongina, Scintilla, dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - ogromne gratulacje! Ale duża dziewczynka :) Obyście szybko wyszły do domu!

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    O 18:50 Sn przyszła na świat Livia Marianna, 4100 gr. 57 cm :-D

Łał :)
    gratuluję !!!!!!!!!!!!

b4ipuen.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu również gratuluję,waga córci konkretna :-) zdrówka dla was!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ania gratulacje.. Waga imponująca daj znac jak poszło....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje. Waga imponujaca :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje. Waga imponujaca :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu serdeczne gratulacje !!! Brawo !!!
    Dziewczyny powoli zaczynaja dopadać mnie te same problemy co Was dotyczące karmienia.
    Nie mam pokarmu, mały rzadko kiedy sie przyssie. To głupi paradoks bo chce mu dawać cyca, ale jak coś mu przy tym nie przypasi to urządza taka histerie :( ze cierpię i unikam tego. Nikt nam tak naprawdę nie pokazał jak przystawiać, dwie panie po prostu mu dwa razy wsadziły i odeszły a skąd ja mam wiedzieć jak to robić. Myślicie ze warto w szpitalu zacząć z laktatorem jeśli nie mam mleka? Czy już w domu? W niedziele mam nadzieje ze wyjdziemy. Smutno mi bo muszę sie upominać o mm i nie zaspokajam mojego Księcia. Oczywiście dodatkowo ten wstyd aby sie przyznać do tych obaw otoczeniu. M bardzo zakochany w Edim i pomaga siedzi z nami całe dnie prawie. Ciekawe jak nasza Agata ... Trzymamy kciuki! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera gratulacje !!! ;)
    Szybkiego powrotu do formy! Wiem jak to jest ... Ten brzuch ech :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Allorene gratuluję.
    Staram się czytać Was na bieżąco, ale to chyba nierealne.
    M jutro idzie na pierwszą służbę dobową od urodzenia Małej czyli zostajemy same na 24 h. Trzymajcie za nas kciuki bo łatwo nie jest nawet kiedy jesteśmy we dwójkę.

Alorrene13, karolinka85, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 nie poddawaj się.
    Moja mała też nerwus ;)
    ściągaj laktatorem i pobudzaj 7-5-3 minut na zmianę każdej piersi.
    Jak przystawiałam co 3 h od narodzin i pobudzałam laktatorem. Niestety przez leniwe położne o mały włos mała by na cyca nie chciała splunąć mając strzykawkę gdzie samo mleczko leci ;(

Jeśli nie umiesz nakładać - mi też nie wychodzi to spróbój z nakładkami na sutki. maluchom łatwiej złapać za sutek i ssą jak najęte ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje nie jestem w stanie znaleźć dobrej pozycji właśnie aby nawet objął ten sutek itd.
    Poproszę jutro M o przywiezienie nakładek. Chyba je kupiłam. Pierwsza samodzielna noc z synkiem obok. Musimy dać radę !

karolinka85, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już co robić. On od 17 cały czas je !! jak uśnie, odkładam go i po 10-15 minutach ryk, wkłada ręce do buzi. Radek go bierze to szuka cycka i uspokaja się dopiero jak go dostawię... Moje suty umierają -_- Co mu może być? o.O

‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ