X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od Agatki:
    Borys waga 3350, 10pkt, 21.45. Sn bez nacinania
    55pdcoydlowi_t.jpg
    Serdeczne gratulacje kochana !!! ;)

zyrcia, agawera, Natka88, karolinka85, karolina0522, lilly78, Ania1704, Nieukowa, nenette, Aka81, Finezja, Muniek, Joasia:), Dongina, monaaa85, Scintilla, gosi_a, Melia, angel-84, dorcia8919, Marcia86, Inesicia, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje, czekamy na opis, a właśnie o Tobie mówiłam M, ciekawe czy juz po, wchodzę a tu info, sliczniutki Borys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 00:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!! Gratulacje <3

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super :) Gratulacje :)

Gdzie Agata zdecydowała się rodzić, bo wypadłam z obieg.

b4ipuen.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamom.. <3

Zyrcia moj dzisiaj tez od 17 by ciagle jadl..jak nigdy..i to z cycka..ssie odkladam godzinke spi i znow to samo.. Teraz dostal odciagniete mleko no i znowu piers..i lezy..a ja czekam az usnie...

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się, poszłam dpnoazienki bo.mnie coś brzuch zaczyna boleć, skurcze są z parciem na pęcherz, że aż musiałam wstać, robię sobie melise, a jestem jakaś taka niespokojna, głodna i sama nie wiem, może się zaczyna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Nie wiem czemu macie takie problemy z laktacja...ja nawet.laktatora nie używam i nie uzywalam ani razu mały dobrze przybiera a też na początku nie miałam pokarmu. Podchodze do tego z ogromnym spokojem bo wiem ze brak pokarmu mija najważniejsze to przystawiac dziecko do piersi nawet dwie godziny od jednej do drugiej a po kilku dniach wszystko wróci do normy. Teraz też mam kryzys ale nawet nie myślę żeby dac mm. Tak nas natura stworzyla. Ale rozumiem ze nie każda ma.cierpliwość i czas żeby leżeć z dzieckiem i tylko karmić. Czasami lepiej przejść na mm niż sie męczyć. Antek wstał i piszczy

No niestety czasem jest i tak, ze problemy nie sa zalezne od nas. Kroplowka ktora dostawalam przeciw skurczom wykonczyla mnie fizycznie i prawdopodobnie ma wplyw na mala ilosc mleka, to powiedzialo mi moj gin wczoraj i lekarz w szpitalu, w ktorym leze z mala. Nie kazdy ma ksiazkowa ciaze i szczescie rzeki mleka..i to nie jest kwestia cierpliwosci. Brak dziecka przy mnie przez 3tyg i ogromny stres wtedy i teraz ciagle robia swoje tez. Przykro, ze nie wszyscy to rozumieja

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata na Madalińskiego z tego co pamietam. Po jedzeniu nawet słabo zasypia moj Edi :/
    Dałam niestety smoka i polubił. Muszę sie zdrzemnąć plissss :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wczorajszy dzień nie tylko dla mnie był szczęśliwy :-D dziewczyny gratuluję :-)

Bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia ;-)

Mój poród trwał 19 godzin, licząc od odejścia pierwszych wód, wszystko opiszę w domu nie mam za bardzo siły teraz.

Livia pięknie ssie, ładnie chwyta brodawki, tak naprawdę to nie odchodzilaby od cyca, dostawiam ją jeżeli tego chce.

Jestem bardzo pozytywnie zmęczona :-P

aghata, Muniek, karolinka85, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania supee, mi się właśnie chyba zaczęło, bóle się nasilają wzięłam.nospe, wykapalam i dalej tak są co 7 minut i mega bólem na dole. Ja juz jestem.gotowa i zadzwoniłam po bratowa męża, aby przyjechała do Mai. Jeśli to znowu fałszywy alarm.to dziękuję za takie bóle przy skurczach przepowiadajacych, niech już mnie zostawiają w szpitalu, bo dziś to już jest nie do zniesienia. teraz miałam skurcz nie no chyba to :-) aż mi na biodra poszło

Nieukowa, karolina0522, karolinka85, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny kciukam :-)

Karolinka, Nenette jak tam u Was karmienie? U mnie nadal piersi plus butelki modefikowanego, już chyba tak zostanie.

U mnie tak samo i nie bede dluzej sie samobiczowac :) tzn. piersi to tak rekreacyjnie i po butelce, bo leci tyle co nic, a mała się bardzo meczy ssaniem i pozniej butli nie chce.
    jak wyluzowalam wczoraj w tym temacie to Pola zaczela lepiej jesc, chyba czula moj stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 07:24

• agawera Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 nie śpię szokuje mnie ze śr przeciwbólowe działają tak krótko następnie śr dopiero ok 6 wiec próbuje chodzić czy jeść aby czas szybciej poszedł. przepraszam wad ze tak marudze :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje dla naszych mam z poczatku alfabetu :) Agawera, Aloreene, Ania, Agata :) super super, że dzieciaczki już na świecie!!

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje! Duza dziewczynka i sn... Pewnie dlatego tak dlugi i meczacy porod. Wracaj do sil, relacja porodowa poczeka :)

Agata przepiekne macie zdjecie! Porod ci sluzy bo ty tez rumiana i usmiechnieta :D Gratuluje Boryska, cudo chlopak :)

Zyrcia jedziemy na jednym wozku chyba... Masz nakladki? U mnie dzialaja, co prawda brodawki dalek bola ale juz znosnie...

W ogole sie wczoraj przerazilam... Maly wieczorem oproznil mi jednego cyca, drugiego podalam odciagnietego do zera i dalej ryk i szukanie zarcia. Prztstawilam jeszcze raz do tego z ktorego je normalnie, znowu wydoil ile sie dalo a potem darcie sie ze glodny :/ jak sie juz uspokoil to zasnal na cudne 3,5h, ale jak ja mam go wykarmic? Teraz to samo - ledwo starczylo, a mleka szacuje teraz na 100-120ml z obu piersi... Co a jamochlon :/ chyba zaczne pic herbatki namlaktacje jedna po drugiej i kupie ten femlakti costam...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    No i tak to właśnie jest,że niby wszyscy rozumieją jak się przechodzi na mm ale generalnie wmawia się kobiecie że gdyby naprawdę chciała i się postarała to pokarm by był. Sorry ale już mam dość takiej gadki. Przecież nikt mi w cycach nie siedzi i nie widzi czy to tam naprawdę jest czy nie. Też zawsze się nastawiałam na karmienie piersią,ale nie wyszło. A bardzo się starałam i nikt mi nie wmowi że było inaczej. No wybaczcie dziewczyny ale już mnie trafia...

Karolinka narazie doktorek mówił tylko o tym szczepieniu,a że miał dużo pacjentów to starał się nas szybko spławić więc nie dało się na spokojnie pogadać :-\

Muniek mam takie same odczucia, piątka!

Muniek, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene jedyna rada, przystawiqj na glodnego przed butelka i czesto, bardzo czesto... I ignoruj histerie mlodego, moj tez sie wydziera i przeszkadza raczkami we wlozeniu cyca, potem rusza glowa na boki i wypluwa, kapituluje dopiero jak przytrzymasz glowke i mu pokazesz kto tu rzadzi :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Nieukowa właśnie tak mam :/
    Dzięki, będę próbować :) tylko muszę przełamać sie, ze jak płacze to źle i to przeze mnie.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratulacje. Ja zasnelam o 1 w nocy a o 4 juz spac nie moge , maz tez jakos nie . jestem glodna , zrobilam siku i mam jakies okresowe bole. Dzis moj termin z usg 12 tygodnia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje:)

Gosiu jechałas ? Na kliniczna czy gdzie? Daj znac trzymam kciuki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na klinicznej od 5, skurcze słabe miałam ale rozwarciem na 4 palce a lekarz która schodzila z dyżuru pytała czy chce szybciej urodzić, powiedziałam, że oki i przebiła mi pęcherz, nie wiem czy to dobra decyzja ale już trudno, zobaczymy, Narazie spoko, atmosfera spoko, jakaś bardzo młoda polozna przyszła, jeszcze nie wiem jaki lekarz. Ogólnie spoczko, trochę się boje ale może przeżyje. Teraz zapis ktg po spuszczeniu tych wód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 07:35

Nieukowa, karolinka85, gosi_a, dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ