X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jeszcze zostałam chyba jedyna po terminie. Czy się mylę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia i Angel, jeszcze Wy:) Fajnie ze nie jestesmy same w oczekiwaniu na te niefajne doswiadczenie porodowe ale superancką nagrode:)
    Cos mi sie wydaje ze po ostatnim porodzie, powinnysmy dokonac podsumowania zmagan ciazowych i porodowych i zakmnac ten watek a otworzyc nowy, np. 1 rok z zycia naszych maluszkow czerw. 2015- czerw. 2016.
    Co wy na to?

angel-84, Marcia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ania gratulacje! Duza dziewczynka i sn... Pewnie dlatego tak dlugi i meczacy porod. Wracaj do sil, relacja porodowa poczeka :)

Agata przepiekne macie zdjecie! Porod ci sluzy bo ty tez rumiana i usmiechnieta :D Gratuluje Boryska, cudo chlopak :)

Zyrcia jedziemy na jednym wozku chyba... Masz nakladki? U mnie dzialaja, co prawda brodawki dalek bola ale juz znosnie...

W ogole sie wczoraj przerazilam... Maly wieczorem oproznil mi jednego cyca, drugiego podalam odciagnietego do zera i dalej ryk i szukanie zarcia. Prztstawilam jeszcze raz do tego z ktorego je normalnie, znowu wydoil ile sie dalo a potem darcie sie ze glodny :/ jak sie juz uspokoil to zasnal na cudne 3,5h, ale jak ja mam go wykarmic? Teraz to samo - ledwo starczylo, a mleka szacuje teraz na 100-120ml z obu piersi... Co a jamochlon :/ chyba zaczne pic herbatki namlaktacje jedna po drugiej i kupie ten femlakti costam...

Ja znoszę ten ból normalnie tylko wczoraj przesadził z porcjami i moje suty były w depresji, poza tym on łapie i np. gapi się na boki z tym sutem w paszczy i ciągnie -_-
    Mleka mam litry, nie brakuje mu, leci z nich porządnie tylko ile można jeść !? zamiast iść spać to żarcie, żarcie, żarcie o.O
    Nie spał do 2 potem obudził się o 6 na śniadanie o.O teraz chwilę śpi.
    Z dostawianiem problemu też nie ma, bo jak tylko go do swojego brzuch przystawie to już sam sobie łapie tego cyca :D

karolina0522 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde tak sie zastanawiam bo od poniedziałku mam mega nerwy , boli mnie brzuch z powodu tego szpitala do którego ide pojutrze i mam nadzieje że stresy przed porodem nie wpływają niekorzystnie na późniejszą laktację :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie :)

Wypychają Nas ze SPA na Madalińskiego :)
    jeszcze badania kontrolne małej i siup..

Sista, Muniek, Konwalia, Verona, Scintilla, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Dziewczyny jeszcze ja zostałam na polu bitwy 29.06, więc ja i Epic na samym końcu wychodzi z listy ;) Ale mnie to się wcale nie śpieszy. Wyjdzie w swoim czasie i tego się trzymam ;)

Dziewczyny gratulacje :)

Wiecie tak czytam o karmieniu i problemach z nimi. Nie możecie się zrazić, bo nie wychodzi itp. Musicie ćwiczyć i nie pozwolić po prostu na zanik pokarmu. Na SR położna nawet mówiła, że czasami kobiety mylnie myślą, że nie karmią dobrze, bo dziecko ciągle chce do cyca. A okazuje się, że ma po prostu potrzebę SSANIA a NIE JEDZENIA i wtedy spróbować ze smoczkiem. Kiedyś nie było laktatorów, żadna kobieta nie wiedziała ile zjadło jej dziecko i dawały radę. Więc dlaczego my nie mamy dać :)

EP!C, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - ślicznie z Boryskiem wyglądacie, jakbyś była w jakimś spa, a nie po porodzie :) No i super, ze nie cięta :) Ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka i rychłego powrotu do domowych pieleszy :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje!

Pozdrawiamy e-ciocie ;)
    83be0ojwcjnx_t.jpg

Trochę ciemne bo robione późną nocą.

A teraz lecę się przespać póki Mała też śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:43

dorcia8919, angel-84, zyrcia, karolinka85, Z., Scintilla, Muniek, nenette, Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U nas nocna spokojna, tylko dwie pobudki na karmienie. Wczoraj sie przejmowałam, bo mamy wage, która pokazała, ze Olga od wyjścia ze szpitala przybrała 70g. To chyba za mało na 5 dni? Ja piersi nie mam jak balony, ale Mała zajada po 20-30 minut z jednego cyca. Pózniej nie płacze, wiec myśle, ze najedzona. Dziś rano ja ważyłam i przyrost o kolejne 60g (ale az tyle przez jedna noc? Chwile wczesniej przebrałam ja z mega kupy). No i juz sama nie wiem, bo w dzien przystawiam na zadanie, czyli co 2-3 godziny, a zdarza sie, ze w ciagu 1,5 godziny je trzy razy. Chyba odpuszczę dzisiejsze ważenie przed kąpielą i zobaczę jak bedzie jutro.
    Wczoraj odpadł kikutek, pózniej troche krwi poleciało przed kąpielą, ale tatuś oczyścił i jest juz dobrze.
    Byłam tez u gina, ściągnął szew i powiedział, ze ładnie sie zagoiło. Wizyta za piec tygodni. Podczas CC zauważył mięśniaki na mojej macicy, ale bedzie to obserwował, bo teraz macica sie obkurcza. No i zapytałam o nosidlo/chustę - nie widzi żadnych przeciwwskazań, wiec poczekam jeszcze dwa-trzy tygodnie i próbujemy :) No i na bliznę mogę juz stosować plastry Sutricon.
    Za Brzuchatki czekające - kciuki zaciśnięte !!!
    Miłego dnia :)

dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha.
    Niech sobie polozne w dupe wloza rady pt. zagryzc zeby, ranki na cycachmsie zagoja...
    Dostalam zapalenie sutkow. 38,5 goraczki, jade na SOR porodowki. Najlepsze ze Pomoc Dorazna odmowila mo pomocy bo... Nie sa kompetentni. Ani pediatra, ani internista.

Jest mi tak cholernie smutno, tydzien walczylam o kp i pewnie skonczy sie na mm i antybiotykach... Trzymajcie kciuki, moze jeszcze sprawa nie jest przegrana :(((

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to smutne jak czytam te Wasze zmagania to cieszę się ,ze jeszcze nie urodziłam...

Trzymam kciuki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa powodzenia.

u nas z pomocą doraźną też jaja. jakby bali się w ogóle coś zrobić. Więc po co w ogóle taka instytucja istnieje skoro i tak odsyłają na IP. jak dwa razy nic nie poradzili gdy się do nich udałam od razu jeździłam na IP. Lekarz który mnie tam badał stwierdził, że on nic nie widzi, a w nocy dostałam anginy ropnej, tak samo było z węzłami, które ja czułam pod palcami a on nie widział. Porażka nic więcej.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa , zapalenie ojej..trzymam kciuki ;)

Ktoras pisala o potrzebie ssania..ja probowalam podac smoka ale odrzuca go..moze i lepiej.. ;)
    Wczoraj mial chyba jakis wieczor ssania-jedzenia.. Od 17do 20 3razy piers i 60ml odciagnietego..godzinke podrzemal i znow cycek..nastepne karmienie bylo juz o polnocy..
    A dzis strasznie bola mnie sutki.. Probowalam z nakladka ale nie chce lapac.. Wogole ostatnio juz tak dlugo nie spi..i wiecej marudzi..
    Musze przy nastepnej wizycie u pediatry spytac o te naprezanie podczas jedzenia..co na to stosowac bo zdarza sie to praktycznie caly czas podczas jedzenia..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Młody padł. Bardzooo mało śpi.

Na początku gratulacje dla nowych mam! Jesteście super dzielne babki :)

I współczuje problemów z karmieniem, dziewczyny karmiące MM nie przejmujcie się, czasem życie pisze inne scenariusze niż sobie życzymy. A Wy na pewno kochacie swoje maluchy i chcecie dla nich jak najlepiej!

My karmimy się tylko piersią a dzieć wisi na cycku godzinami. Tak mi rozkręcił laktacje, że dziś był nieziemski bój i ryk przy karmieniu bo za szybko mu leciało. Jak odpadł od cyca to normalnie fontanna na 7 cm samoczynnego wycieku O.o Aż nie wiem jak sobie z tym radzić. Po nim się leje, po mnie się leje, chodzę brudna jak matka polka O.o

Poza tym mamy częste czkawki bo chyba zbyt łapczywie je. I jak na początku nie odbijałam tak teraz odbijam bo ulewa i chyba brzuch boli.
    Mi zalecono diete eliminacyjną więc jem samo gotowane i pieczone, wyeliminowałam też produkty mleczne bo mamy chyba jeszcze niedojrzały układ trawienny i były wtedy zielone kupki. Teraz kupki już ładne. Masakrą też okazały się pomidory.

Pępek nam niestety jeszcze nie odpadł coś lekko krwawi mam nadzieję, że powoli odchodzi, w końcu dziś 11 dni.

Byliśmy też na wizycie u pediatry i mamy podejrzenie asymetrii ułożeniowej i skierowanie do neurologa... możliwe też, że ma lekko wzmożone napięcie mięśniowe bo się strasznie pręży :/ Jestem tym zmęczona i przerażona.

Z rzeczy które się jeszcze przypałętały to ropiejące oczko, dostaliśmy jakiś antybiotyk. Zakroplenie tego dziecku to jakiś hardkor, mruży oczy, kręci głową, mruga, trafić ciężko ;/

Z innych problemów to trafił nam się wymuszacz, protest okropny aby zrobić pielęgnacje po kąpieli. Umyć uszy, oczy, buzie, pępek itd. Jakby go ze skóry obdzierali. A mi serce pęka. Ja się denerwuje, on się denerwuje. Coś strasznego.

Ach i żeby było mało to mamy też trądzik niemowlęcy lekki na buźce.

No ale cóż jakoś damy radę, z każdym dniem będzie lepiej. Każda z nas boryka się z jakimiś problemami ale nie można się załamywać. Kobiety są silne, nie?

Trzymam kciuki za Wasze troski aby wszystko się dobrze układało!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi od godziny tak sie rusza i jezdzi po szyjce ze mnie prady przechodza . masakra co te dziecko wyczynia, az boli :0

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 10:35, hehe 3380, 57 cm, 10 p, teraz się karmimy,

angel-84, XxMoniaXx, Z., karolinka85, dorcia8919, Scintilla, Sista, Inesicia, karolina0522, Muniek, Nieukowa, Aka81, gosi_a, nenette, lilly78, Dongina, Ania1704, .aś., Finezja, Joasia:), Marcia86, agawera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Mala mi od godziny tak sie rusza i jezdzi po szyjce ze mnie prady przechodza . masakra co te dziecko wyczynia, az boli :0
    ja tak miałam wczoraj aż łzy napływały mi do oczu.

Gosia moje gratulację jak będziesz miała chwilkę to prosimy o opisik porodu :)

AMJ lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gosia gratulacje :) fajnie ze masz juz to za soba :) kolejna mamusia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    ja tak miałam wczoraj aż łzy napływały mi do oczu.

Gosia moje gratulację jak będziesz miała chwilkę to prosimy o opisik porodu :)
    Ciekawe co to jest czy szyjke rozciaga czy co ale masakra az mnie na krzesle podnosilo bo siedzialam . teraz spokoj :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. U mnie jak przystawiam synka to tez leci ciurkiem..a on chyba nie nadaza.. Szkoda ze do laktatora niechce tak super leciec.. :( bo wolalabym to odciagnac i dac mu z butli..
    Co do wzmozonego napiecia to podejrzewam u nas to samo :( moj tez sie prezy..ostatnio dosyc czesto.. Nic 25wizyta to zobaczymy..
    Oczko tez ropieje dostalismy kropelki..
    I od wczoraj jest taki marudny ze hej..non stop przystawiam do cyca..pociumka chwile i spi to go odkladam chwila mija i placz znowu :(

Podczas jedzenia sie prezy napina..puszcza baki.. Dzwonilam do poloznej czy moge podac espumisan ale nieodbiera.. :( wiec napisalam esa moze odp badz oddzwoni..
    Nawet nie mam czasu odciagnac mleka bo marudzi non stop..

Z. lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ