Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polecę Wam jeszcze kolejną apkę na telefon pomocną - "Happy Baby".
Można w niej zaznaczać karmienia, z którego cyca i ile czasu, przewijania ile kupek schodzi i drzemki. Mój mózg jest papką obecnie ze względu na brak snu i nie wszystko ogarniam a ta apka pomaga mi w poczucie jakiejś kontroli nad tym co się obecnie dzieje
Karolinka, polubiłam nie za problemy ale ze względu na łączenie się w bólu w tych problemach.
Idę coś oszamać póki głodomór śpi - Aż 2 godziny, łał!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Moja Olga po kapieli tez pakusiala przy pielęgnacji. No i wczoraj wzięłam suszarkę, włączoną położyłam obok przewijaka, z lekkim nawiewem na Malutka. No i prawie zasnęła przy kremowaniu
Polecam do przetestowania. Zetko moze sprobuj?
Wczoraj zjadłam 15 truskawek, dziś do owsianki kolejne 10. Na razie nie widze żadnych zmian u Olgi. Odpukać, z brzuszkiem nie ma problemu. No ale ja jem ostrożnie, kanapki z chuda wędliną lub białym serem, serki homogenizowane, owsianka, lekkie zupki, potrawki z kurczaka, pierogi leniwe lub ruskie (bez cebuli). Z owoców jabłka, max dwa dziennie.
Olga tez marudna dziś rano i wczoraj po południu, moze to ta pogoda?
Nieukowa - kciuki zaciśnięte !!! Oby dobrali Ci taki antybiotyk, abyś mogła nadal karmić Radzia. Pamietam, ze nam na SR mówili, ze przy zapaleniu sutków mozna karmić. Powodzenia !!!
Gosiu - ogromne gratulacje !!! Nareszcie masz swojego JaskaA miałaś takie obawy
Duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domu
-
Karolinka możesz podać espumisan. U mnie jak mała tak jęczy już na maxa daję mm i spokój, mam liche mleko którym się nie najada tylko pije i jest zaraz głodna, chociaż o 3 zjadła 2 cyce i spała do 7. Potem o 7 ponownie i spała do 11. A o 11 krzyk jak by jązabijali, cyc wielkie zło nie dao się i zjadła 90 ml mm i śpi. Widzę że po paru cycach musi zjeść mm bo jest mega godna. A przybiera super w 5 dni 140 gr na samym cycu leciała mi z wagi.
Nenette ja lecę na mm i cycu dopóki będę miała pokarm i siły. Ale już na samą myśl laktatora nie dobrze mi się robi.
Dziewczyny ja bym bardzo chciała aby mała była na cycku tylko, ale wyszło jak wyszło, nie jest moją winą że urodziła się z wysokim crp i żółtaczką przez co 12 dni była na butelkach. Dziecko szybko się przyzywyczaja. Też nie moja wina że mam liche mleko po którym ona jest mega głodna, dla mnie najważniejsze aby przybierała na wadze, oby nie spadała aby nie wylądować z nią w szpitalu.karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Pani na izbie profesjonalna, zajrzala w bozene, zrobila usg, pokazala gdzie mam zapchany kanalik. Okazujenl sie ze nie jest on na piersi! Tylko pod pacha. Maly nie jest w stanie tego zdoic, mam pelny power na laktatorze puscic i az do skutku. Laseczki kp- uwazajcie na takie kanaliki jak macie mega nawal, podobno dziecko moze nie byc w stanie tego wyciagnac, tak samo masaz...
Niestety kazda z nas uczy sie na bledach bo nfz nie finansuje poradni laktacyjnych tylko refunduje MM
Umowilam sie na wtorek na konsultacje laktacyjna. Kazda pomoc mi sie teraz przyda...
-
Gosia serdecznie gratuluję,szybka akcja
Nieukowa współczuję,oby zapalenie szybko minęło i żebyś mogła dalej karmić Radka cycem.
Oj brak już słów na opieke medyczną w polsceto jest smutne i przerażające!!!
Nigdzie człowiek nie może liczyć na pomoc.
Z. mam nadzieję że będzie już tylko lepiej.
My kobiety-matki mamy ciężkie życie,najpierw czekamy z utęsknieniem na dwie kreseczki na teście,potem całą ciążę martwimy się by dziecko zdrowo się rozwijało,potem stres przed porodem. Jak już dziecko jest na świecie to ciągłe zamartwianie czy z nim aby na pewno wszystko w porządku. I tak już do końca życia trzeba będzie się martwić. Och chyba szybko osiwieję
Powodzenia dla was dziewczynki,obyśmy miały jak najmniej tych trosk.Z., karolinka85, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nieukowa wrote:Hahaha.
Niech sobie polozne w dupe wloza rady pt. zagryzc zeby, ranki na cycachmsie zagoja...
Dostalam zapalenie sutkow. 38,5 goraczki, jade na SOR porodowki. Najlepsze ze Pomoc Dorazna odmowila mo pomocy bo... Nie sa kompetentni. Ani pediatra, ani internista.
Jest mi tak cholernie smutno, tydzien walczylam o kp i pewnie skonczy sie na mm i antybiotykach... Trzymajcie kciuki, moze jeszcze sprawa nie jest przegrana((
Ja będę trzymać kciuki
Nieukowa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Moja Zuzia też tak sie wyginala na jeden bok, prezyla itd itp czytałam o tym wzmozonym napięciu z przerażeniem ale tylko straszą...Antek ma głowę ciągle na prawym boku czasami go kładę na lewym ale on sie denerwuje. Teraz nie stresuje sie tym napięciem bo dzieci tak mają.
Zjadlam wczoraj jedną truskawek maly dzisiaj marudzi ma jakąś dziwna kupkę nie wiem czy to po tym[/url]
-
Witajcie dziewczyny!
17 czerwca o 11.24 przyszedł na świat Nasz KacperekByło planowe cc. waga 3620, długosc 57 cm.
od wczoraj jesteśmy w domku
Pozdrawiam serdecznie! I gratuluję czerwcowym mamusiom a pozostałym życzę powodzenia!lilly78, Muniek, zyrcia, .aś., Scintilla, BrumBrumek, Z., Joasia:), dorcia8919, Inesicia, karolina0522, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
Rozpakowana -
nick nieaktualnyGosia82 gratki, czy mi sie wydaje czy mialas mega mega szybka akcje porodowa, po przybyciu do szpitala? Dawaj opis:)))))
Monia i Dada ja to nie rozumiem tego przedsczsnego "maltretowania" sie w celach porodowych:) Mi został tydzien i mam zamiar wyłącznie sie relaksowac. Wiem, ze moim najwiekszym wrogiem bedzie zmeczenie. Przed nami moze byc pare godzinek ale tez i paredziesiat. Dlatego odpoczywajcie, a nie biegajcie po schodach, myjcie podlogi i takie tam.
Ja dzisiaj wlasnie po raz ostatni posprzatałam cale mieszkanie. Zapowiedziałam mojemu kochanemu mezowi, ze za tydzien w sobote mam termin i nie kiwne palcem. Na szczescie sam pali sie do domowych robot. Mnie po akcji łazienka, dwa pokoje, kuchnia i antresola (brrr jak widze schody to mnie telepie;)) cholernie łupie w krzyżu. Dlatego leze i relaksuje sie zeby wieczorem wyskoczyc do kina. Nie ma nic na dana godzine oprocz szitu Jurassic Park, no ale taka antyintelektualna papka rozrywkowa przyda sie mi bardzo:)
Trzymam kciukasy za poprawe piersi u Nieukowej i wszystkich mamus majacych klopoty z laktacja.
-
Jeszcze ja na placu boju.
Jak nie wyląduje na porodówce to w psychiatryku.
Dongina, ciężko odpoczywać w ostatnim tygodniu, kiedy wszystko, dosłownie wszystko boli. Mnie np po położeniu się boli 5 razy bardziej.
Noce to jakiś koszmar. Przekręcam się średnio do 4-5 wyjąc z bólu i wściekając, że nie mogę zasnąć.
Mam dość.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Hej ! Ja po rannej akcji,koło 9 zjadłam śniadanie, prysznic, makijarz ;p, dopakowałam walizkę na wszelki wypadek, skurcze dalej były, dalej z bólem na @ i 2. O 12 na spokojnie przyjechaliśmy na Ip, długo nie czekaliśmy, zrobili ktg, skurcze do 100%,ale położna powiedziała,że jakieś rozlazłe - nie wiem o co chodzi:) poźniej poczekaliśmy i badanie ręczne i znowu mała nisko, rozwarcie zewnętrzne jest,ale wewnętrznego brak, skurcze lekarka czuła, są tak co 7 min.
Ja mówię, że mogę jechać do domu i wr9cę jak będzie postęp, a ona że coś się zaczeło i lepiej,żebym została - zgodziłam się. Teraz chodzę po korytarzu, masuje sutki i tyle, M. Wysłałam aby pojechał coś zjeść. O 18 znowu Ktg. Trzymajcie kciuki aby rozwarcie ruszyło,akcja się rozwineła i już za chwilęmogła tulić córcie!
gosi_a, karolinka85, dorcia8919, angel-84, Melia, Aka81, karolina0522, .aś., Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość