X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie rozczarowali mnie lekarze w szpitalu, nie zrobili mi usg przed porodem pomimo wskazania od mojego gina. Zignorowali info od mojego gina ze dziecko źle się wstawia w kanal. Olali plan porodu. Spodziewałam się ze będzie lepiej

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a peklas w ogole? To super ze jestws zadowolona z poloznej, nabraam dla tego zawodu mega szacunku...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęknięcie 1 stopnia, bardzo male i jakieś i otarcie w środku na 1 szew. No u mnie tez szacun dla położnej, mialam poczucie ze lekarze chcieli tylko jak najszybciej odbębnić a ona chciala po prostu dobrze dla mnie i dziecka.

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista Ty chyba polecalas patent z suszarka do pielegnacji po kapieli, podzialalo! Dzięki wielkie! :) :) :)

A1984 super że tak dobrze wspominasz poród. Mnie tez nie nacinali i dzieki dobrej poloznej mialam ochrone krocza. Ale szwow mialam więcej do tego rana w jednym miejscu jakos w 3 dobie zaczela doskwierac ale teraz juz jest rewelacja bo i nawet tesknie za mężem a wcześniej nawet mi do glowy bataszkowanie nie przychodziło. Z upływem czssu ze swojego porodu pamietam tylko te dobre rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 20:40

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. u nas dźwięk suszarki pomaga też w zasypianiu , już w szpitalu z tym działałam jak ciężko było Niuni zasnąć :) zastanawiam się właśnie nad kupnem misia szumisia, bo jednak z suszarką to nie w każdych warunkach da radę , a telefonu też nie chciałabym zbyt często zbliżać do główki małej :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powolutku...skurcze co 5-4min, bolą ale póki co do wytrzymania. Po ktg i obchodzie (na dyżurze jest akurat mój lekarz prowadzący) zbadał mnie ginekologicznie i jest mały postęp, szyjka się całkiem wygładziła i rozwarcie na 1 cm...szaleństwo;) Mój lekarz śmieje się, że jeszcze nie rodze bo za często się uśmiecham :) w każdym razie zalecił abym się położyła i odpoczeła bo mówi, że jak się na dobre zacznie to nie będę miała sił. No to teraz leże, a M. odesłałam do domu, niech też zbiera siły.

A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja powodzenia! Niech się szybko szyjka otwiera :-)

Finezja lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - Ja juz zamówiłam Szumisia. Tylko teraz jest opcja z haftem i czeka sie na nią nawet do 18 dni. Olga nie ma problemu z zasypianiem, ale przy toalecie Szumiś bedzie na pewno pomocny.

My dzisiaj zaliczyliśmy kolejny spacer. Właściwie od wtorku spacery sa codziennie :) No i chyba truskawki sa dla nas bezpieczne, bo jak do tej pory żadnej reakcji, a minęło juz ponad 30 godzin odkąd zjadłam pierwsza porcję. W przyszłym tygodniu wprowadzimy maliny. No i z lodów nie zrezygnowałam, zjadam codziennie przynajmniej jednego, typu Śnieżka :)

Spokojnej nocy !!!

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja zbieraj siły trzymam kviuki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super, że poród wspominasz miło. Gratuluję Boryska.

Finezja 3maj się tam :) powodzenia :)

No i coraz nas mniej w dwupaku ;) I zacznie się debata o karmieniu, kupkach i innych, a nie o tym czy rodzimy albo kiedy :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja kciukam!!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dla mnie historia nie brzmi za cudownie, ale skoro masz dobre wspomnienia to to najważniejsze :)

Ja ujrzałam fragment czopa i czuję się jakbym normalnie wygrała w totka xD

ps duże tego powinno być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 23:29

Sista, angel-84 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam te same odczucia co Ty po zzo, to inna bajka. Tylko, że ja się mniej męczyłam na początku. Ale jak ktoś mi powie, że to wydłuży porod to tak.naprawdę chyba co z tego. Parte mnie już bolały bo znieczulenie slablo ale i tak uważam, że było super. Położna robiła wszystko aby mnie nie naciac ale się nie udało. Szedł z ręką jak Majeczka i tylko trochę mnie nacieli tam gdzie wcześniej, ale pod prysznicem sobie tam dotknęłam i nie wiem ci lekarz zrobił ale powiedział, że tak mnie zaszyl jak dziewice hehe i normalnie jak bym.miała zszyta skórę z dwóch stron. W domu to zobaczę. Ale tak jak Agata jak to ważne jest aby trafić na dobrą polozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 23:39

Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja powodzenia, a teraz dostałam Jasia na piersi zaraz po urodzeniu, płakałam jak głupia, co za piękne uczucie. Z Mają takich przyjemności nie miałam. A i R przecinal pepowine z Mają też się nie udało. ten porod to był chyba idealny. No oprócz tego spadającego tętna i strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 23:42

Sista, Nieukowa, nenette, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tu co taka cisz ??
    Dzien Dobry Brzuchatki.

My sie witamy w 40tyg ,brzuch sie stawia i boli jak na okres czyli standard co kilka dni...

Ja od dzis do środy dużo planow i km do przejechania dzis 50 jutro 70 mam nadzieje,ze wszystko pójdzie zgodnie z planem i żaden porod mnie nie zaskoczy ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;-)

Dzisiejsza noc okropna,pojawił się problem z pokarmem,Livia pięknie ssie ale nie bardzo ma co:-/ w nocy płakała, od 22 do 2 była przy cycu i nic.Dopiero strzykawka 20 mm zwalila ją z nóg i poszła spać:-D teraz się karmimy piersią i jest ok.

Jejku ja chcę do domu.

Gratuluję Gosiu :-D
    Finezja kciuki za was ;-)

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - Wam tez w szpitalu kazali dostawiac Maluchy raz do jednej, a raz do drugiej piersi a pozniej jeszcze dokarmiali mm. Co bylo jak wrociliscie do domu? Jak mam pobudzic laktcje?
    Wczoraj mialam straszny kryzys - beczalam nad tym ze u mnie tak ciezko z mlekiem. Dodatkowo boje sie ze Mala nie bedzie chciala ssac jak jej daja butle :(

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Kurde Nieukowa właśnie tak mam :/
    Dzięki, będę próbować :) tylko muszę przełamać sie, ze jak płacze to źle i to przeze mnie.

Alorrenne13 widze ze mialysmy cc tego samego dnia. Jak Ci idzie z karmieniem? Ja dostawiam do piersi a pozniej Mala dostaje jeszcze mm. Boje sie ze po powrocie do domu mala nie bedzie chciala ssac :( Polozne maja takie podejscie ze masakra - szkoda gadac. Robisz juz cos zeby pobudzic laktacje? Ja tutaj nie mam bardzo jak - mam nadzieje ze jak wrocimy do domu i zaczne "normalnie" jesc - bo to co tutaj podaja to kpina i podzialam z laktatorem to cos ruszy...

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja też tak robilam a teraz Antek ssie tylko pierś już 6 tydzień najważniejsze przystawiac do piersi a potem mm i mleko zacznie sie wytwarzać. Ja to mam teraz tak ze Antek nie nadąża lykac.

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po cc tez od razu dostal butle :) i sie do niej przyzwyczail tak ze nie potrafil przeprogramowac sie na moj cycek. Byl placz, ryk niemilosierny. Sciagalam i karmilam go butla. Mogl wypic dwie butle mojego mleka na raz a i tak datl sie glodny. Niestety pokarmu mam strasznie malo i Gabrys jest na mm-nie mam z tego powodu juz wyrzutow sumienia, trudno. :) nie on pierwszy i nie ostatni. Jedyny problem jaki teraz mamy to kupka-widzr ze ciezko mu ja zrobic :( nie wiem jak mu pomoc.

Nowym mamusiom gratulacje :* a tym ktore jeszcze czekaja szybkich akcji :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ