X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, Maglic u mnie podobnie.
    Tzn. U nas przystawianie nie jest takie łatwe jest przy tym walka, histeria bo mały już wie ze z butli ma łatwo a tu mu sie nie chce. Trudno nam znaleźć odpowiednia pozycje jeszcze z bólem brzucha mojego i z przekładaniem dziecka i wpychanie. Trochę na sile. :( położne pokazały mi dwie pozycje, ale dopiero kilka razy sie przyssał na pare minut. Noc nie jest tez momentem na eksperymenty abym urządzała z nim walkę i ryk, wiec daje mm i przynajmniej śpi. Mam mało siary trudno jeszcze mowić o mleku. Mały tez ma problem zrobić kupkę czasami i pierdnąć więc płacze wtedy po jedzeniu. Piłam tylko herbatę na laktację tu, smaruje sutki maltanem bo nawet przy tych kilku ssaniach bolało, mam zamiar działać w domu z laktatorem. Obyśmy dziś wyszli do domu. Pozdrawiamy. :) buziaki i gratulacje nowym Mamom !!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:41

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic spróbuj podać wodę albo herbatkę,może mu to pomoże :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Patrycja ja też tak robilam a teraz Antek ssie tylko pierś już 6 tydzień najważniejsze przystawiac do piersi a potem mm i mleko zacznie sie wytwarzać. Ja to mam teraz tak ze Antek nie nadąża lykac.

Aghata a jakie mleko podawalas Antosiowi na poczatku? I jak dlugo?
    Laktatorem dodatkowo tez pobudzalas laktacje?

Dziewczyny jak dobrze ze jestescie :)

km5sio4ptgcs9gmz.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Patrycja, Maglic u mnie podobnie.
    Tzn. U nas przystawianie nie jest takie łatwe jest przy tym walka, histeria bo mały już wie ze z butli ma łatwo a tu mu sie nie chce. Trudno nam znaleźć odpowiednia pozycje jeszcze z bólem brzucha mojego i z przekładaniem dziecka i wpychanie. Trochę na sile. :( położne pokazały mi dwie pozycje, ale dopiero kilka razy sie przyszła na pare minut. Noc nie jest tez momentem na eksperymenty abym urządzała z nim walkę i ryk, wiec daje mm i przynajmniej śpi. Mam mało siary trudno jeszcze mowić o mleku. Mały tez ma problem zrobić kupkę czasami i pierdnąć więc płacze wtedy po jedzeniu. Piłam tylko herbatę na laktację tu, smaruje sutki maltanem bo nawet przy tych kilku ssaniach bolało, mam zamiar działać w domu z laktatorem. Obyśmy dziś wyszli do domu. Pozdrawiamy. :) buziaki i gratulacje nowym Mamom !!! :D

To jest straszne ze w szpitalu jest sie pozostawionym samemu sobie. Jak prosze o pomoc to przychodza i przystawiaja Mala - ale jak ja mam to sama zrobic to juz noe wiem. Czasami mi sie uda i Ola ladnie zlapie a czescoej placz i przwpychanki.
    Ja tez licze na to ze wyjdziemy do domu - jednak nie ma to jak u siebie.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja w szpitalu dawaly hipp i bebiko w domu musoalam mu dac moze z dwa razy i dawalam bebiko tylko ze Antek znowu woli cyca niz butelke teraz nawet zapomnial jak sie jej uzywa a laktatora nie uzylam ani razu.

preg.png[/url]

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Patrycja w szpitalu dawaly hipp i bebiko w domu musoalam mu dac moze z dwa razy i dawalam bebiko tylko ze Antek znowu woli cyca niz butelke teraz nawet zapomnial jak sie jej uzywa a laktatora nie uzylam ani razu.

Zazdroszcze :) Mam nadzieje ze u nas tez tak dobrze pojdzie... po wczorajszym ataku paniki jestem dobrej mysli :) Zrobie wszystko aby nam sie udalo

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje sie tu tak obco jakos. My jeszcze z brzuchem a Wy juz o karmieniu. booooziu jak ja Wam zazdroszcze

.aś. lubi tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wczoraj miałam straszny dzień. Podobno taki syndrom trzeciej doby. Łzy mi same leciały po prostu przy mojej mamie i M. Aż trochę te położne sie zlitowały i nam trochę pomogły. Nie brakuje takich chamskich. Całe szczęście z dwie nocne zmiany były dobre ze nie musiałam sie tłumaczyć a dlaczego a po co a przystawia pani piersi. W domu bede próbować sama na swoich zasadach a nie poniżać sie przed nimi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:48

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z brzuchem jeszcze. I niestety u nas totalna cisza :( Nic się nie dzieje. Jutro jadę pierwszy raz na KTG, mam nadzieje, że z małym wszystko ok...

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusią w szpitalu życzę szybkiego powrotu do domu.
    Tym które czekają na rozwój akcji - przyspieszenia tempa :)

Nas dzisiaj obudził nadmiar pokarmu w cycku ... po wczorajszym dniu kiedy mała próbowała wisieć cały dzień na cycu + laktator piersi mam jak kamyki - szkoda tylko, że im b. napuchnięte tym w ogóle zanika moja brodawka : myślałam sobie rano, że córcia się ucieszy i naje a skończyło się rykiem i butlą z moim mlekiem a ja przysiadłam, odciągam i słyszę tylko "bryyy....bryyy" z laktatora. Obawiam się, że stanę się typową butelkową mamą i romans z odciąganiem będzie jednym sposobem aby mała miała moje mleko - nakładek nie cierpi i chyba jest już przyzwyczajona do butli - nie chcę przechodzić tylko na mm kiedy widzę, że mój pokarm jest - czasem tylko człowiek opada z sił słysząc dźwięk sterylizatora :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z brzuchem się turlam. Czuję że mały wybierze moment jak mój mąż wyjedzie na cały dzień ( środa, piątek). W środę lecę na ktg z bratową i mam nadzieje że chociaż jakieś skurcze się pojawią. Hmm no cóż trzeba czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Po pierwsze gratulacje Agatko i duzo zdrowia dla ciebie i Boryska. Na hasło ze porod nie byl taki zły wyluzowałam sie, ale w trakcie opisu włos zjeżył mi sie na głowie:/ Sęk w tym, ze ja nie mam szans na zzo po 15.00 i w weekendy, a tak na prawde to w ogole. Patrzac wstecz na porody u nas to albo mialyscie zzo albo konczylo sie wszystko cesarkami. Chyba tylko 2,3 dziewczyny mialy sn w miare szybkie i "do przejscia". Jestem juz skołowana i na prawde nie wiem na co sie nastawiac.
    Poza tym zauwazylam ze wiekszosci maluchom spada tetno podczas parcia i wtedy sa cyrki, bo mama ma w drylu pruskim wypchnac dziecko w ciagu 3 minut. To ma sie nijak do porodow fizjologicznych. Ja chyba poprosze o fetoskop dla meza a nie zadne ktg. Oczywiscie na poczatku ktg kiedy jest jeszcze znosnie ale potem.......

Cos z innej beczki. Wczoraj bylam w kinie. Hmmm to byla BARDZO zla decyzja. Jak tylko zaczęły sie mocniejsze dzwieki, dudnienia i wibracje moja mała dostała kociokwiku w brzuchu. Czułam sie jakbym miała bole parte ale w pupie. Wrazenie: wbijanie ostrych gwoździ w odbyt. Doslownie wisialam zawieszona w fotelu przez 2 godziny i modlilam sie zeby juz ten glupi film sie skonczyl. Bylam ze znajomymi, wiec glupio mi bylo wyciagac ich z projekcji. Wrazenia i doswiadczenie okropne:/ Never again;)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku :-)
    Dongina współczuję seansu kinowego, ja ostatnio byłam w kinie z 2 miesiące temu i było mi mega niewygodnie bo nogi ciągle w dole. A porodem się nie martw bo każda ma inny i nie da się przewidzieć jaki będzie Twój :-)

Angel ja mam Ktg jutro i w środę. Jest mi już obojętne czy tam coś się zapisze :-)

Miłego dnia życzę :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Jas śpi, karmie cyce ale się boje, że mam za mało tej siary a on tez jak ssie to zasypia budzę go ale to mało pomaga , no dziś zobaczymy ile waży, najwyżej będę dokarmiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić, bo nie mam już siły :( Siedzę i ryczę, odechciewa mi się wszystkiego.

On ciągle głodny, je non stop, dosłownie non stop ! w nocy ryczy, bo też głodny, ja się czuję jak naćpana, bo już mi słabo z wykończenia. Cycki mnie bolą i ledwo się ruszam przez ten ból w plecach. Wyczytałam, że to może być rwa kulszowa, mam nie dźwigać ale jak mam go nie podnosić ? Nie mogę chodzić, wchodzę na czworakach po schodach. Ból nie wyobrażalny. Z leczenia nici, bo jak ja teraz pójdę na jakąś rehabilitację ?
    Już się zastanawiałam czy nie pożyczyć kuli, bo nie daję rady dojść normalnie do kibla.
    Żyć mi się nie chcę, Radek mnie wkurwia, bo mi się dziwi, że narzekam.
    Wyję z bólu i z niemocy :(

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia spokojnie on jeszcze nie potrzebuje duzo jedzenia a z wagi normalnie ze spadnie

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia masz kryzys laktacyjny jak ja mialam to trwal okolo tygodnia ale to minie. A co do plecow to nie wiem co Ci doradzic moge wspolczuc i trzymac kciuki aby szybko minelo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 09:51

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wspolczuje. Mam nadzieje ze zdrowotnie dojdziesz do ladu i bedzie wszystko w porzadku.trzymam kciuki.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam mleko, litry mleka tylko on non stop je ! prawie nie spi...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 7.30 szpital. Koszmar. Nigdy sie tak nie balam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ