Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia u nas doradca laktacyjny mówiła że nie ma czegoś takiego jak pokarm chydy czy tłusty. Jak mały przybiera na wadze to jest ok. Organizm matki wytwarza odpowiednie mleko więc nie ma mowy o tym że jest nietreściwy. Leoś przy cycku czuje się bezpiecznie a czy się najada można sprawdzić testem rączki bo jak jest dziecko najedzone to jak ciumka podnosisz mu rączkę i jak opada bezwładnie to znaczy że jest najedzone a sutkiem się bawi.
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFinezja - gratulacje!!
Faktycznie drobna Twoja córeczka
Dongina - a czemu gin kieruje Cię na KTG przed TP? Błogostan - jak dobrze! Może warto było pomęczyć się w kinie?Ja jak siedzę/leżę to od razu mnie biodro boli, noga drętwieje itp itd więc... idę myć szafki w kuchni. A co tam...
Finezja lubi tę wiadomość
-
Dongina, tylko ja mam termin na jutro ;/ no i ktg ostatnio miałam w 34 tyg (na którym zresztą pisały się skurcze), ale generalnie dla mnie to tylko "zawracanie d***", bo co z tego ktg wynika? Najbardziej się boję, że powiedzą "tak, przedłużymy pani L4, ale jak zostanie pani w szpitalu ;/". Kurde, nie wiem co robić. Mogę od nich zażądać papieru, że jestem w pełni zdolna do pracy? xD No inna kwestia, że naiwnie myślałam, że po odejściu tego czopa coś się zacznie. A tu cisza. Liczę na to, że mała jest tak perfekcyjna jak mamusia w nocy odejdą wody i wyjdzie grzecznie i przepisowo w terminie, ale to złudzenia.
Nie wiem jak Wy, ale ja się nigdy nie czułam kompatybilna ze znakiem zodiaku xD czuję się rakiem. Jestem lwem.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.as - ja jestem z samego środka Barana i Baran to cała ja
Do tego moj ojciec jest Baran, wiec jestem w pełni córeczka tatusia
Z Olga troche inaczej, bo nie wyszła naturalnie jako Bliźniak, ale powinna wyjsć jako Raczek
Charakterem Raczka znam, bo to moja siostra
-
gosi_a wrote:Nie przypomina mi się na razie nic więcej
u nas na SR właśnie takie patenty były
Jeszcze że jak dziecka nie idzie uspokoić to łapie się za rączki i przytrzymuje przy brzuszku, jak nie działa to przytulamy jak dalej nie działa to kokonujemy.
No ja po kapieli, jak zawinę w ręcznik, to główkę biorę w obie dłonie i mowię do niej spokojnie. Pomaga
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:.as - ja jestem z samego środka Barana i Baran to cała ja
Do tego moj ojciec jest Baran, wiec jestem w pełni córeczka tatusia
Z Olga troche inaczej, bo nie wyszła naturalnie jako Bliźniak, ale powinna wyjsć jako Raczek
Charakterem Raczka znam, bo to moja siostra
No to się ładnie wpasowałaśJa z mężem to teoretycznie dwa lwy, a takie z nas lwy jak "z koziej **** trąba" xD
Dziewczyny z Wawy, czy tylko u mnie kilkadziesiąt razy dziennie przelatuje jakieś coś po niebie? No strasznie mnie to denerwuje. Wczoraj przeleciało 5 obok siebie to myślałam, że zawału dostanę.Sista lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:ale ja mam mleko, litry mleka tylko on non stop je ! prawie nie spi...
Zyrciu ja mam to samo, daję mm. Mam po prostu liche mlekoto mleko moje to do wypicia jak wodę daję a dokarmiam mm niestety bo Amelia non stop głodna po cycu, po mm śpi 4 h
-
Dongina wrote:Zyrcia wg mnie (nie wiem czy jest to mozliwe) mogl ci sie zmienic sklad mleka, moze jest go wiele ale jest nietresciwe. Moze nie ma w nim za duzo tłuszczu a wiecej wody, stad dziecko reaguje placzem bo to tak jakby w kolko piło "wode" a nie dostawalo "pokarmu stalego". Chyba tez tak moze objawic sie kryzys laktacyjny. A jak sie odzywiasz???? Moze rwa kulszowa cie wykancza i twoj organizm tak reaguje. Moze sproboj mleka mm - tylko jeden raz i zobacz czy jest roznica. Jesli sie uspokoi i zasnie to znaczy ze faktycznie mleko twoje zmienilo sklad. Oczywiscie powinnas dalej karmic piersia, ale rownologle wzmocnic pod wzgledem odzywczym laktacje
O to Zyrciu właśnie mi chodzi tak jak Dongina napisała. Ilość mleka nie świadczy o jakości -
Witam dziewczyny
Mam na imię Aleksander, urodziłem się 18.06 o godz. 13.05, ważę 3650 i mam 58 cm wzrostu. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Mama czytała was codziennie całą ciążę ale tak to nieśmiała z niej kobitka więc się za często nie udzielała, woli słuchać i czytaćMuniek, dorcia8919, karolina0522, lilly78, Sista, Joasia:), Z., nenette, Melia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:O to Zyrciu właśnie mi chodzi tak jak Dongina napisała. Ilość mleka nie świadczy o jakości
-
nick nieaktualnyHmmm to może jest to taka potrzeba bliskości? Myślałaś o tym żeby go "chustować"? Skok mi się wydaje, że wcześnie, podobnie jak na kolki, ale ja się nie znam
Monia - jedziemy "na tym samym wózku" że tak powiem... Ale mam nadzieje, że jutro w szpitalu mnie nie zatrzymają... Tylko poinformują jaki jest plan działania. Ehh... -
U mnie w szpitalu bylo tak ze zero dokarmiania sztucznego chyba ze za wskazaniem lekarza i za pisemna zgoda matki za kazdym takim dopojeniem i dokarmieniem. Wiec po c mi przynosily mala na karmienie i mnie meczyly a raczej moje potem juz obolale piersi. Anastazja nie przybierala na wadze wiec zasugerowano mi dopojenie je w drugiej dobie po cc i tak miala trzy dokarmianiai jedno dopojenie. Mialam tez kontrole wagowo mala przed karmieniem i pokarmieniu. Masakra ^^ ale od trzeciej doby laktacja ruszyla a piersi mi sie rozciekly- kazali duzo pic i polozna dala nam herbatke laktacyjna!
Ogolnie tu w szpitalu niechetnie patrza na dokramianie molestuja o wlasny pokarm a wiekszosc poloznych jest jak do rany przyloz i pomaga.
Chodz druga doba dla mnie to kryzys byl i prawie rezygnacja szczegolnie jak mala ulala moja krwiabo mi tak brodawke pogryzla.
Nadal cwiczymy karmienie bo mam problem z przystawianiem a jak juz przystawie to potem np dzis. Ulewanie, brak snu mocnego, szukanie ciagle cyca mimo ulewania .... Masakra
Wczoraj caly dzien mi nie dala spokoju nie mogac zasnac ale za to w nocy przespala dwie po 5h ,,!, dzis od poludnia znow to samo grr ale ma czas na posta to juz skukces,!
Jutro wychodzimy do domku i dobrze bo szpitalne lozka sa rownie niewygodne jak te paskudne jedzenie i kibeleke dla al na korytarzu:) ah te spitale...
Sorki za bledy pisze na ipodzie z netu mobilengo m. I zacina jak nie wiem co
Pozdrawiam wszytskichZ. lubi tę wiadomość