X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w takim razie zycze takiego rozwiazania jakie ci sie marzy:)

Melia ja juz odbylam ostatnią wizyte u gina prywatnego, jutro ide na ostatnią na nfz i przedluzenie L4, a w czwartek ostatnie ktg prywatnie (nie szpitalne) 2 dni przed datą porodu. Na razie wszystko u mnie w Bozence zastane, choc wydaje mi sie ze troszke jakby spuchła (tak podobno ma byc, nabrzmiałe i dobrze ukrwione:)). Brzuch niestety okrągły jak piłeczka i wysoko- cholera no:)

As, jesli nie masz cukrzycy ciazowej to cie nie powinni zostawic, a kazac przyjsc na drugi dzien na sprawdzenie i tak do 41 tygodnia. U nas przynajmniej jest taka procedura. Zostało ci 4 dni wolnosci:) Ja mam skierowanie od moich dwoch gin i wg nich musialabym sie polozyc max. dwa dni po terminie (tyle wynegocjowałam) czyli 29 czerwca.

Co do znaku zodiaku to ja jestem rak z 24 czerwca i moja Tosia tez bedzie raczkiem:) Ciesze sie bo mój znak mi sprzyja, a jest to jeden z bardziej kobiecych znakow zodiaku:)

Finezja przyjmij gratulacje i ode mnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 15:50

Finezja lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu to może Leoś jest po prostu typem przytulaska ?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dziś rano gin na obchodzie narobił nadzieji na wyjście do domu. Niestety pediatra na obchodzie zlecił badanie w kierunku zoltaczki, badanie nie wyszły dobre więc teraz Livia leży i się grzeje :-(

Dzisiaj znów dostała strzykawke mm po którym jest w zdecydowanie lepszej formie cały czas dostawiam do piersi, położna mówiła,że potrzebuję trochę czasu i będę mogła dawać tylko cyca, na to liczę :-/

Gratuluję wszystkim nowym mamom :-D

Finezja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu nie wydaje mi sie zeby byla to kolka. Przy niej jest sajgon i wiadomo jakie sa jej objawy u maluszka. Twoj chce tylko jesc lub potrzebuje bliskosci. Czy Leon opróżnia jedną piers do końca? To wazne, bo tylko w ten sposob dostac moze późno srodkowy i końcowy pokarm, ktory jest najtresciwszy. Zmiana piersi w trakcie jedzenia lub jedzenie tylko "do polowy" zostawia dziecko na głodzie. Pierś przystosowuje swój skład do potrzeb dziecka i ulega zmianie (modyfikuje sie skład mleka i zwiazki w nim zawarte) wraz z jego wzrastaniem. Moze wlasnie u ciebie jest to przejscie i piers się dopiero "przestawia". Obserwuj Leona jeszcze przez kilka dni.
    Ta rwa kulszowa jednak wytrąca cie z rownowagi fizyczno-psychicznej i sama sie nie zagoi. Niestety bedziesz musiala w najgorszym przypadku chodzic na rehabilitacje jesli konwencjonalne leki i maści zawiodą. Mozesz tylko pogorszyc swoj stan. A czarownice nie moglyby sie zakac Leonem na czas cwiczen? (Sorry, ale chyba godzine moga z nim pobyc?)

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,nie chce Cie zniechecac,ale pojechalam na wywolanie alb cc i wrocilam do domu bo zmienili zdanie. Duze dziecko nie jest wystarczajacym powodem do wykonania wywolania albo cc. Chyba ,ze po terminie. Zycze Ci,zeby u Ciebie bylo inaczej!

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się upierać przy kolkach, napiszę tylko, że u moich dzieci takie były początkowe objawy i właśnie w tym okresie się zaczęło w obydwu przypadkach (3 tydzień życia). Później było tylko gorzej, ale początki były właśnie jak u Leosia Zyrci teraz :(.
    A że Zyrci źle i jest wykończona, to się nie dziwię - dlatego warto sprawdzić, czy to aby nie kolki się zaczęły. Bo akurat to łatwo sprawdzić. Głodne dziecko od suszarki się nie uspokoi, ale dziecko z kolką - natychmiast. Dlatego zaproponowałam "test suszarki", mm zawsze zdąży się podać w razie czego :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, u mnie w szpitalu lubią zamykać niestety :/ dwa razy leżałam praktycznie bez powodu, więc nie zdziwię się jak i teraz coś wymyślą. Pomijam, że mi na widok kitla ciśnienie skacze do 150/100 także zobaczymy. Miałam nadzieję tego uniknąć, ale już niedługo skarb będzie ze mną :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, no test z cieplym strumieniem suszarki od Daven nic cie nie kosztuje:) Give it a try;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, padłam trupem;) "lubią zamykać" , co to za wariaci ? :) :) Współczuje, bo przeciez z biurokratami nie wygrasz. Mozesz jedynie po przyjeciu czekac na naturalny porod i nie zgadzac sie na proby oksy, cewniki i inne fanaberie białych kitli czyli jednym słowem medykalizacje porodu:) Ale niech sprawdza na usg przeplywy i łożysko- to jedyny plus:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven hi hi co ty masz w podpisie na suwaku? Niezłe! Rozumiem ze to twoja Trójca:) :) :) :)

• Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, ja w pewnym momencie gotowa byłam wnioskować o Nobla dla wynalazcy suszarki :D. Jak chyba większość rodziców kolkujących dzieci. Przy pierwszej córce też mi mówili, że za wcześnie na kolki, lekarki i położne szukali przyczyn (nie mówiąc o forumowych koleżankach :) ), nawet USG na cito robiliśmy tacy byliśmy wystraszeni, bo przecież maluch nie powie co mu jest a ciężar odpowiedzialności za niego przygniata :-S. Okazało się, że jednak dzieci są bardzo różne i to, że większość nie kolkuje w pierwszym m-cu życia, to nie znaczy, że nie ma wyjątków :(.
    Przy synu już byłam bogatsza o doświadczenie i jak "się zaczęło" to tylko suszarkę włączyłam i wiedziałam ;). Stąd też ten smoczek nieszczęsny (chciałam bez smoczka dzieci wychowywać) - jak ssało sobie smoka przy włączonej suszarce (czy szumie morza z youtuba) to można było choć chwilę poleżeć, kimnąć i (Boże, co za ulga!) nie stresować się, że dziecko głodne/chore/cierpiące...

Dongina - tak, to moje dzieciaki w podpisie :). Córa jest małym diablikiem, syn płaksą a trzecie...okaże się niebawem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 16:56

karolina0522 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Aś, padłam trupem;) "lubią zamykać" , co to za wariaci ? :) :) Współczuje, bo przeciez z biurokratami nie wygrasz. Mozesz jedynie po przyjeciu czekac na naturalny porod i nie zgadzac sie na proby oksy, cewniki i inne fanaberie białych kitli czyli jednym słowem medykalizacje porodu:) Ale niech sprawdza na usg przeplywy i łożysko- to jedyny plus:)

No jak przyszłam w 34 tyg z bólami to usłyszałam "zrobimy pani badania pod warunkiem, że zgodzi się pani na przyjęcie". No to jak mam to interpretować xD

Dongina lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, zgodze sie ze wyliczanie dziecku w tygodniach czy "juz czas na kolki" jest głupie, bo jeden malec moze miec przeboje po dwoch tygodniach a inny nawet po 7. I takie gadanie ze to napewno nie to jest osmieszajace grono lekarsko-pielegniarskie. Napewno wybrobuje patent z suszarka i cieplym powietrzem, tylko najpierw muszę sobie ją kupić bo nie mam takiego ustrojstwa od lat :) (nie suszę wlosow w ten sposob) :)

Aś dobrze kminisz:) Po takich słowach widac ze lubia pieniazki z NFZ-tu i trzeba bedzie zacisnac zeby i lezec w szpitalnym wyrze:)

Daven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobnoustrój mnie najbardziej rozwalił:) Matka bardzo kreatywna:) super:)

• Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Dongina, drugie imię większości matek brzmi KREATYWNOŚĆ, która z Was jeszcze nie wie to się szybko przekona ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Monia,nie chce Cie zniechecac,ale pojechalam na wywolanie alb cc i wrocilam do domu bo zmienili zdanie. Duze dziecko nie jest wystarczajacym powodem do wykonania wywolania albo cc. Chyba ,ze po terminie. Zycze Ci,zeby u Ciebie bylo inaczej!
    pierwszy remin mam wpisany w karcie na 20 czerwca ,skierowała mnie moja gin która tam pracuje to może mnie nie odeślą.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Moni napewno nie odeślą :) bo przyjmuje Cie pielęgniarka na dole a reszta procedury czyli badanie itp już po przyjęciu na oddziale.
    Powodzenia jutro :)

Gratuluje kolejnym panią zostania mamą :) super że macie juz swoje skarby na świecie :)
    Jeszcze kilka dni i wszytkie będą szczęśliwymi mamusiami :)

U nas nici ze spacerku. Zimno i co chwile pada deszcz lub grad :(
    Jeżeli chodzi o nasze kupkowanie, to Julka karmiona tylko mm robi co 2 dni.
    Troszkę sie napręża ale bez płaczu.

A tak z innej beczki. Moze brzuchatki w dwupaku wrzucą fotki swoich brzuszków ;) Już nie pamietam jakie to uczucie gdy maluszek rusza sie i wypycha nóżki czy rączki. Och to było jednak cudowne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 17:55

Sista, Dongina, karolinka85, XxMoniaXx, karolina0522 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam przejebane..od razu przepraszam za takie słowa z wejscia..ale już mi brak sił.. :( bo jak zwykle coś..i jak zwykle to mnie się czepia..
    wczoraj zauważylam na brzuchu w miejscu rozstepow 2-3 krostki nawet się nie przejełam nimi, ale dziś jak karmiłam synka zobaczyłam tez takie na piersi..więc wpisałam w net krostki na rozstępach..i wyskoczył mi jakiś puppp-swędząca osutka..?! [(podobno to gówno wyskakuje w 3 trymestrze ciąży bądz w czasie karmienia u pierworódek )]:(
    - więc jazda do lekarza dyżurującego w weekendy i on a może to półpasiec?że co?!kurwa skąd połpasiec...kazała zrobic morfologie..morfologia ok, więc to nie połpasiec a jakaś alergia ..pytam o ta osutkę i mówi że może to i to..pytam czy można przy tym karmic piersią mowi ze można..ale ja się boje ryzykować...chyba dzisiaj dam mu mm a mleko odciągnę schowam do lodówki..najwyżej będzie na jutro jak się dowiem co jak.. bo w tych dyzurujących przychodniach za przeproszeniem gówno wiedza i gówno się znaja.. :(
    jak zwykle jak cos sie dzieje u mnie to jest weekend... dzwoniłam do polożnej ale jak zwykle nie odbiera... super...!
    jestem wsciekła i zła że musze mu podać mm..ale tak bedzie bezpieczniej..choć i tak dzisiaj kilka razy ssał piers...ale mam nadzieje że nic mu nie zaszkodzi i nic mu ne grozi...
    czemu jak cś się dzieje to zawsze u mnie...czy kiedyś bedzie normalnie?!

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka85 przeglądnęlam net ale nie znalazłam konkretnych info nt karmienia piersia podczas osutki (półpasiec z pewnoscia to nie jest). Podaja ze do zniwelowania krostek uzywa sie kortykosteroidow, ktore sa dopuszczone dla matki karmiącej i nie trzeba dziecka dopajac mm. Nie znalazlam info czy ossesek moze zarazic sie bezposrednio osutką z kontaktu skórnego. Wydaje mi sie, ze to nie jest zadaźliwe w ten sposób, poniewaz byłaby o tym wzmianka. Tak wiec nie denerwuj sie, ale chyba wizyta u dermatologa cie nie ominie

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja nie mam lichego mleka to nie wiem. Amelka wytrąbiła 2 piersi, po godzinie każda, ryk, dodałam jej 60 ml ściągniętego zjadła i ryk no to dałam mm, zjadła i uśmiech na buźce i spanko. To moje mleko do dupy jest..............

Karolinko a może to jakieś uczulenie zwykłe lub potówka? Dostawiasz małego to dotykacie skóra-skóra, może to być potówka

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ