X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w takim razie zycze takiego rozwiazania jakie ci sie marzy:)

Melia ja juz odbylam ostatnią wizyte u gina prywatnego, jutro ide na ostatnią na nfz i przedluzenie L4, a w czwartek ostatnie ktg prywatnie (nie szpitalne) 2 dni przed datą porodu. Na razie wszystko u mnie w Bozence zastane, choc wydaje mi sie ze troszke jakby spuchła (tak podobno ma byc, nabrzmiałe i dobrze ukrwione:)). Brzuch niestety okrągły jak piłeczka i wysoko- cholera no:)

As, jesli nie masz cukrzycy ciazowej to cie nie powinni zostawic, a kazac przyjsc na drugi dzien na sprawdzenie i tak do 41 tygodnia. U nas przynajmniej jest taka procedura. Zostało ci 4 dni wolnosci:) Ja mam skierowanie od moich dwoch gin i wg nich musialabym sie polozyc max. dwa dni po terminie (tyle wynegocjowałam) czyli 29 czerwca.

Co do znaku zodiaku to ja jestem rak z 24 czerwca i moja Tosia tez bedzie raczkiem:) Ciesze sie bo mój znak mi sprzyja, a jest to jeden z bardziej kobiecych znakow zodiaku:)

Finezja przyjmij gratulacje i ode mnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 15:50

Finezja lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu to może Leoś jest po prostu typem przytulaska ?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dziś rano gin na obchodzie narobił nadzieji na wyjście do domu. Niestety pediatra na obchodzie zlecił badanie w kierunku zoltaczki, badanie nie wyszły dobre więc teraz Livia leży i się grzeje :-(

Dzisiaj znów dostała strzykawke mm po którym jest w zdecydowanie lepszej formie cały czas dostawiam do piersi, położna mówiła,że potrzebuję trochę czasu i będę mogła dawać tylko cyca, na to liczę :-/

Gratuluję wszystkim nowym mamom :-D

Finezja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu nie wydaje mi sie zeby byla to kolka. Przy niej jest sajgon i wiadomo jakie sa jej objawy u maluszka. Twoj chce tylko jesc lub potrzebuje bliskosci. Czy Leon opróżnia jedną piers do końca? To wazne, bo tylko w ten sposob dostac moze późno srodkowy i końcowy pokarm, ktory jest najtresciwszy. Zmiana piersi w trakcie jedzenia lub jedzenie tylko "do polowy" zostawia dziecko na głodzie. Pierś przystosowuje swój skład do potrzeb dziecka i ulega zmianie (modyfikuje sie skład mleka i zwiazki w nim zawarte) wraz z jego wzrastaniem. Moze wlasnie u ciebie jest to przejscie i piers się dopiero "przestawia". Obserwuj Leona jeszcze przez kilka dni.
    Ta rwa kulszowa jednak wytrąca cie z rownowagi fizyczno-psychicznej i sama sie nie zagoi. Niestety bedziesz musiala w najgorszym przypadku chodzic na rehabilitacje jesli konwencjonalne leki i maści zawiodą. Mozesz tylko pogorszyc swoj stan. A czarownice nie moglyby sie zakac Leonem na czas cwiczen? (Sorry, ale chyba godzine moga z nim pobyc?)

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,nie chce Cie zniechecac,ale pojechalam na wywolanie alb cc i wrocilam do domu bo zmienili zdanie. Duze dziecko nie jest wystarczajacym powodem do wykonania wywolania albo cc. Chyba ,ze po terminie. Zycze Ci,zeby u Ciebie bylo inaczej!

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się upierać przy kolkach, napiszę tylko, że u moich dzieci takie były początkowe objawy i właśnie w tym okresie się zaczęło w obydwu przypadkach (3 tydzień życia). Później było tylko gorzej, ale początki były właśnie jak u Leosia Zyrci teraz :(.
    A że Zyrci źle i jest wykończona, to się nie dziwię - dlatego warto sprawdzić, czy to aby nie kolki się zaczęły. Bo akurat to łatwo sprawdzić. Głodne dziecko od suszarki się nie uspokoi, ale dziecko z kolką - natychmiast. Dlatego zaproponowałam "test suszarki", mm zawsze zdąży się podać w razie czego :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, u mnie w szpitalu lubią zamykać niestety :/ dwa razy leżałam praktycznie bez powodu, więc nie zdziwię się jak i teraz coś wymyślą. Pomijam, że mi na widok kitla ciśnienie skacze do 150/100 także zobaczymy. Miałam nadzieję tego uniknąć, ale już niedługo skarb będzie ze mną :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, no test z cieplym strumieniem suszarki od Daven nic cie nie kosztuje:) Give it a try;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, padłam trupem;) "lubią zamykać" , co to za wariaci ? :) :) Współczuje, bo przeciez z biurokratami nie wygrasz. Mozesz jedynie po przyjeciu czekac na naturalny porod i nie zgadzac sie na proby oksy, cewniki i inne fanaberie białych kitli czyli jednym słowem medykalizacje porodu:) Ale niech sprawdza na usg przeplywy i łożysko- to jedyny plus:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven hi hi co ty masz w podpisie na suwaku? Niezłe! Rozumiem ze to twoja Trójca:) :) :) :)

• Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, ja w pewnym momencie gotowa byłam wnioskować o Nobla dla wynalazcy suszarki :D. Jak chyba większość rodziców kolkujących dzieci. Przy pierwszej córce też mi mówili, że za wcześnie na kolki, lekarki i położne szukali przyczyn (nie mówiąc o forumowych koleżankach :) ), nawet USG na cito robiliśmy tacy byliśmy wystraszeni, bo przecież maluch nie powie co mu jest a ciężar odpowiedzialności za niego przygniata :-S. Okazało się, że jednak dzieci są bardzo różne i to, że większość nie kolkuje w pierwszym m-cu życia, to nie znaczy, że nie ma wyjątków :(.
    Przy synu już byłam bogatsza o doświadczenie i jak "się zaczęło" to tylko suszarkę włączyłam i wiedziałam ;). Stąd też ten smoczek nieszczęsny (chciałam bez smoczka dzieci wychowywać) - jak ssało sobie smoka przy włączonej suszarce (czy szumie morza z youtuba) to można było choć chwilę poleżeć, kimnąć i (Boże, co za ulga!) nie stresować się, że dziecko głodne/chore/cierpiące...

Dongina - tak, to moje dzieciaki w podpisie :). Córa jest małym diablikiem, syn płaksą a trzecie...okaże się niebawem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 16:56

karolina0522 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Aś, padłam trupem;) "lubią zamykać" , co to za wariaci ? :) :) Współczuje, bo przeciez z biurokratami nie wygrasz. Mozesz jedynie po przyjeciu czekac na naturalny porod i nie zgadzac sie na proby oksy, cewniki i inne fanaberie białych kitli czyli jednym słowem medykalizacje porodu:) Ale niech sprawdza na usg przeplywy i łożysko- to jedyny plus:)

No jak przyszłam w 34 tyg z bólami to usłyszałam "zrobimy pani badania pod warunkiem, że zgodzi się pani na przyjęcie". No to jak mam to interpretować xD

Dongina lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, zgodze sie ze wyliczanie dziecku w tygodniach czy "juz czas na kolki" jest głupie, bo jeden malec moze miec przeboje po dwoch tygodniach a inny nawet po 7. I takie gadanie ze to napewno nie to jest osmieszajace grono lekarsko-pielegniarskie. Napewno wybrobuje patent z suszarka i cieplym powietrzem, tylko najpierw muszę sobie ją kupić bo nie mam takiego ustrojstwa od lat :) (nie suszę wlosow w ten sposob) :)

Aś dobrze kminisz:) Po takich słowach widac ze lubia pieniazki z NFZ-tu i trzeba bedzie zacisnac zeby i lezec w szpitalnym wyrze:)

Daven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobnoustrój mnie najbardziej rozwalił:) Matka bardzo kreatywna:) super:)

• Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Dongina, drugie imię większości matek brzmi KREATYWNOŚĆ, która z Was jeszcze nie wie to się szybko przekona ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Monia,nie chce Cie zniechecac,ale pojechalam na wywolanie alb cc i wrocilam do domu bo zmienili zdanie. Duze dziecko nie jest wystarczajacym powodem do wykonania wywolania albo cc. Chyba ,ze po terminie. Zycze Ci,zeby u Ciebie bylo inaczej!
    pierwszy remin mam wpisany w karcie na 20 czerwca ,skierowała mnie moja gin która tam pracuje to może mnie nie odeślą.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Moni napewno nie odeślą :) bo przyjmuje Cie pielęgniarka na dole a reszta procedury czyli badanie itp już po przyjęciu na oddziale.
    Powodzenia jutro :)

Gratuluje kolejnym panią zostania mamą :) super że macie juz swoje skarby na świecie :)
    Jeszcze kilka dni i wszytkie będą szczęśliwymi mamusiami :)

U nas nici ze spacerku. Zimno i co chwile pada deszcz lub grad :(
    Jeżeli chodzi o nasze kupkowanie, to Julka karmiona tylko mm robi co 2 dni.
    Troszkę sie napręża ale bez płaczu.

A tak z innej beczki. Moze brzuchatki w dwupaku wrzucą fotki swoich brzuszków ;) Już nie pamietam jakie to uczucie gdy maluszek rusza sie i wypycha nóżki czy rączki. Och to było jednak cudowne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 17:55

Sista, Dongina, karolinka85, XxMoniaXx, karolina0522 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam przejebane..od razu przepraszam za takie słowa z wejscia..ale już mi brak sił.. :( bo jak zwykle coś..i jak zwykle to mnie się czepia..
    wczoraj zauważylam na brzuchu w miejscu rozstepow 2-3 krostki nawet się nie przejełam nimi, ale dziś jak karmiłam synka zobaczyłam tez takie na piersi..więc wpisałam w net krostki na rozstępach..i wyskoczył mi jakiś puppp-swędząca osutka..?! [(podobno to gówno wyskakuje w 3 trymestrze ciąży bądz w czasie karmienia u pierworódek )]:(
    - więc jazda do lekarza dyżurującego w weekendy i on a może to półpasiec?że co?!kurwa skąd połpasiec...kazała zrobic morfologie..morfologia ok, więc to nie połpasiec a jakaś alergia ..pytam o ta osutkę i mówi że może to i to..pytam czy można przy tym karmic piersią mowi ze można..ale ja się boje ryzykować...chyba dzisiaj dam mu mm a mleko odciągnę schowam do lodówki..najwyżej będzie na jutro jak się dowiem co jak.. bo w tych dyzurujących przychodniach za przeproszeniem gówno wiedza i gówno się znaja.. :(
    jak zwykle jak cos sie dzieje u mnie to jest weekend... dzwoniłam do polożnej ale jak zwykle nie odbiera... super...!
    jestem wsciekła i zła że musze mu podać mm..ale tak bedzie bezpieczniej..choć i tak dzisiaj kilka razy ssał piers...ale mam nadzieje że nic mu nie zaszkodzi i nic mu ne grozi...
    czemu jak cś się dzieje to zawsze u mnie...czy kiedyś bedzie normalnie?!

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka85 przeglądnęlam net ale nie znalazłam konkretnych info nt karmienia piersia podczas osutki (półpasiec z pewnoscia to nie jest). Podaja ze do zniwelowania krostek uzywa sie kortykosteroidow, ktore sa dopuszczone dla matki karmiącej i nie trzeba dziecka dopajac mm. Nie znalazlam info czy ossesek moze zarazic sie bezposrednio osutką z kontaktu skórnego. Wydaje mi sie, ze to nie jest zadaźliwe w ten sposób, poniewaz byłaby o tym wzmianka. Tak wiec nie denerwuj sie, ale chyba wizyta u dermatologa cie nie ominie

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja nie mam lichego mleka to nie wiem. Amelka wytrąbiła 2 piersi, po godzinie każda, ryk, dodałam jej 60 ml ściągniętego zjadła i ryk no to dałam mm, zjadła i uśmiech na buźce i spanko. To moje mleko do dupy jest..............

Karolinko a może to jakieś uczulenie zwykłe lub potówka? Dostawiasz małego to dotykacie skóra-skóra, może to być potówka

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ