X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. czy jak karmicie i swoim i mm to dopajacie czymś w sensie herbatka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze po cc z prawej strony rany tam głęboko czuje ból szczypanie w środku, nie wiem bo w środku mam rozpuszczalne szwy. czy to normalne ? kurde cięzko z tym funkcjonować samej jak mąż pojechał pozałatwiać acórunia ni w głowie jej sen :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile swoje mleko mogę trzymać w lodówce ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika latwo sprawdzic szacunkowo ile dziecko zje z cyca, jesli masz laktator. Sprawdzasz ile masz w piersi dojac sie do zeta, a na kolejnym karmieniu przystawiasz malca i odciagasz to co zostanie. Wazne zeby to nie bylo pierwsze poranne mleko, bo jest go najwiecej.

U mnie swieto lasu. Maly poprawnie sie przyssal do cyca BEZ KAPTURKA. Nie wiem czy to juz przelom, ale na pewno mega motywacja dla mnie.
    Zaraz jade do pediatry na pierwszy przeglad. Ciekawe jak waga Radka... Powinien miec jakies 3100-3200 :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sobie radzicie z kapiącym ciągle mlekiem z piersi wrrrrr moja dostaje moje leko tylko z butli bo na cycu widsi 2 godziny i to jest ryk i sie stresuje. Ale czasem nie ma czasu odciągnąć na już mleka i kapie .. też tak macie czy ja to jakiś ewenement ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane kobietki :)
    Dziś pierwszy dzień bez męża. Poszedł do pracy po tygodniowym urlopie. Byłam jakoś spokojna, że damy sobie radę i na razie tak jest. Muszę przyznać, że Edi ładnie przesypia noce. np. zasypia o 23. 1 pobudka 3:30 i później już 6:30/7:00. Uważam, że to nieźle. Tata chyba się wyspał do pracy ;)

Męża nie ma więc mam też czas odpalić normalnego kompa i napisać do Was. Oczywiście nie jestem w stanie nadrobić postów, ale mam nadzieje być w miarę na bieżąco już. Dziewczyny a czy któraś używała mleka bebilon? Kupiliśmy je bo było w szpitalu, ale jest chyba najdroższe?! Dziś pójdę może do biedry z synem i mamą to obczaję. Może spróbujemy tego Hipp, gdzie kupujecie? W Lidlu?

U nas dziś pochmurno, ale spacer planuję ok. 14 może trochę się ociepli.
    Wczoraj była nasza pierwsza rocznica ślubu. Dzien spędziłam z Mężem i syneczkiem, byliśmy na mega długim spacerze. A wieczorem Edzik został pierwszy raz z babcią (teściową) sam, a my poszliśmy na kolację, był czas na wspomnienia i gadanie o wszystkim i o niczym ;) Nie było nas chyba z 3 godziny. Młody akurat dużo nie spał, ale podobno nie było tak źle. Teściowa powiedziała, że zostanie z Edkiem w sobotę, a my idziemy na ślub i wesele juppi ! Cieszę się, to będzie na chwilę oderwanie się od tematu pieluch i mleka. Tylko muszę zrobić przegląd sukienek czy którakolwiek z moich będzie się nadawać i czy nie będzie widać w niej wystającego brzucholka. Oby nie ... bo nie chce mi się teraz kupować nowej. W razie czego pójdę w jednej ciążowej eleganckiej bo mam.

Melia serdecznie Ci gratuluję narodzin dzieciątka bo Ty chyba urodziłaś ostatnia. Wszystkim Dziewczynom które mają na dniach CC, wywoływanie lub czekają jeszcze aż natura ruszy życze powodzenia i porodów bez komplikacji i zdrowych Dzieciątek :)

Dziewczyny po przemyśleniu sprawy, nie chciałabym aby ta położna środowiskowa wbijała już do nas, bo i po co, wydaje się że nie ma jakiegoś planu tylko tak będzie gadać co jej ślina na język przyniesie. Ale wcześniej się zgodziłam i nie wiem jak jej to powiedzieć przez telefon :/ jakieś rady? ;)

Laktację zamierzam wyciszyć naturalnie, bez leków, które ona proponowała, mam mało mleczka więc powinno się udać. Natomiast Edi dostaje raz dzienne butelkę pełną mojego mleczka, chociaż te 2-3 tygodnie będzie miał coś ode mnie, a później damy sobie radę z mm i bez wyrzutów sumienia mam nadzieję.

Uważam, że synek jest grzeczny i cieszy mnie to, ale na pewno jeszcze się rozhula ;) Zapah_ciszy położna mówiła o tej kroście, że się zrobi i że jest to całkowicie normalne i na się nie ruszać tego, nie przemywać niczym specjalnym, że tak ma być po prostu.

Wizyta w szpitalu kontrolna u pediatry 3 lipca. Wizyta w przychodni rejonowej 6 lipca. Pierwsze szczepienie 3 sierpnia, to jest chyba normalne, więc wcześniej podpytam u pediatry o te 5w1 i 6w1 to może zmienimy na nie.

Dziewczyny, które pytały o wagę, tzn poruszały ten temat z ciekawości :) Ja mam 10 kilo mniej, wczoraj się zważyłam. No to teraz tak 4-5 mi zostało do normalnej wagi, a później może się uda jeszcze kilka mniej bo to będzie wtedy waga marzenie (nie żałowałam sobie przed zajcięm w ciążę więc by się przydało).

Życzę wszystkim przemiłego dnia, mimo zmiennej pogody :D buziak, buziak :*

Nieukowa, zapah_ciszy, Sista, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wlazlam na.wage i ubyl mi kolejny kg :) czyli 11 stracilam, jeszcze 4,5 i bedzie waga sprzed ciazy...

Monia mleko cieknie i musisz z tym zyc. U mnie zaczyna cieknac po ok. 3h od calkowitego oproznienia piersi, albo jak slysze placz niemowlat, albo jak moj maly piszczy.
    Ja jak odciagam laktatorem to druga reka trzymam kubeczek i zbieram mleko ktore cieknie :) po domu chodze bez stanika w bluzkach ktorych mi nie zal zamleczyc i ciagle prac, a jak ide do ludzi to zakladam karmnik i wkladki laktacyjne...
    Najbardziej mnie wkurza jak maly je z cyca, bo nie.moge wtedy kubeczka podlozyc i zalewam swojego pierworodnego mlekiem jesli nie zaloze wkladki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:04

Sista, Alorrene13, Ekkaja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo ta rzeka z cycków będzie płynąć ? bo myślałam, że to przez nawał ale teraz już sama nie wiem.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Przyjeli mnie na oddzial. Kompletnie rozsypałam sie z kupy. Siedze i płacze. Tu jest okropnie. Czuje sie strasznie strasznie samotna:( Juz nawet nie mysle o dziecku. Jestem psychicznym wrakiem. Nie mam pojecie jak mam tu rozpoczac akcje porodowa, wszystko napawa mnie wstretem. Pewnie bede przez to rodzic 3 razy dluzej. Porod? Jaki porod? Nie pocieszajcie mnie, bo to nic nie da. Najgorsze jest to, ze nie wiem kiedy sie zacznie i moge tu byc tydzien i wiecej.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina współczuję... oby akcja się szybko rozpoczęła, może sami zdecydują by poród wywołać. Zaciśnij zęby, dasz radę!

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Dziewczyny jak wygląda rana Waszych dzieci po szczepieniu na ramieniu?
    Mojemu synkowi urósł taki czerwony wypukły "pryszcz" z ropą w środku.
    Strasznie nie ładnie to wygląda.
    Wiecie może jak to powinno wyglądać? Czy to normalne? i jak długo się goi?

Położna która szczepiła Stellkę ostrzegała że ślad po szczepieniu będzie bardzo brzydki i tak ma właśnie być.

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ... aż tyle po terminie to chyba nie będą Cię trzymać. 7 dni po już powinni coś zacząć, a do tej pory może samo się ruszy. Podejście to połowa sukcesu, wiem że łatwo się pisze, ale trzeba próbować :*
    Sorry za próbę pocieszenia ale musiałam ;) buziaki

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzięki, nie wiedziałam że można sprawdzać ile mam mleka :-) No to mam go tyle co kot napłakał :-( Bo jak Melka zje z obu to pusto jest :-( a ściągam lakatatorem 60 ml co 3 h jeśli mała nie chce cyca.
    O kant rozbić taką laktację

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ja leżałam miesiąc w szpitalu przed porodem, najgorsze są pierwsze 2 dni, naprawdę. Potem jakoś człowiek się przyzwyczaja.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do dziewczyn które mają wszystkiego dość...
    Wczoraj młody cały wieczór wrzeszczał, bo płacz to już dawno nie jest :/ Padł koło 23:00 i nocka też z przerwami na ciągłe marudzenie. Dziś od rana znów szopka i beczał, uspokaja się na chwilę jak je a jak skończy to znów koncert :/
    Jestem psychicznym wrakiem człowieka, nie radzę sobie z dzieckiem, mam go dość i powoli nerwy mi puszczają. Kocham go nad życie ale już nie daje rady. Mąż pojechał na chwilę do pracy a ja się modlę żeby młody się nie obudził. Boję się każdego jego jęku, boję się kolejnych nocy i wieczorów. Jak idę z nim na spacer to tylko koło bloku bo boję się że zacznie wrzeszczeć. Mam mega lęki związane z jego płaczem. Umówiłam się z psychologiem który jest znajomym męża na rozmowę bo sama sobie z tym nie poradzę, mam wrażenie że wariuję i tylko płaczę z bezsilności.
    Dziś dzowniliśmy do położnej że mały jak nie śpi to non stop się drze. Ma do nas przyjechać niedługo i zobaczyć co jest grane, czy mu coś dolega czy po prostu ma taki wredny charakterek...Cieszę się że trafiliśmy na taką super położna, zawsze jest pod telefonem i służy radą albo przyjedzie.
    Postów nie mam szans nadrobić, nawet nie pamiętam żeby jeść i często trzymam siku. To jest naprawdę straszne :( :( :(

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja z tego co wiem laktator nie pokazuje ile mamy mleka w piersiach. Może poczytaj artykuły tej babeczki bo całkiem fajnie pisze.

http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina nie panikuj nie jesteś sama :) trzymam kciuki.
    Ja się melduje po próbie Oksy zarówno moja macica jak i dziecko zlaly to ciepłym moczem. Tyle. Nie umiem pisać z kom xD

Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia lepiej właśnie żeby lekarz zobaczył malca bo może to być kolka dzieci przy typowej kolce tak sie dra a moja koleżanką też tak miała co sie okazało jej córka miała zapalenie ucha a myśleli ze to kolka.

Ja idę dzisiaj z Zuzia na pierwsza jej wizytę u dentysty. Ciekawe czy otworzy buzię

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Ja dziś odżyłam :D Leo przespał noc tylko z jedną pobudką :D spałam dziś z 8 godzin :D czuję się jak nowo narodzona :D
    Teraz też leżakuję aż boję się co będzie jak wstanie ;d
    Wkurza mnie tylko, że jedyne co go ostatnio uspokaja to cyc, ani noszenie, ani śpiewanie, o smoku nie ma mowy, bo robi odruch jakby miał rzygać :D
    Dziś mieliśmy ostatnią wizytę położnej ;) wszystko jest w porządku ;) a w czwartek szczepienie. Boję się kolejnego weekendu w związku z tym :P

No i wybaczcie ale muszę się pochwalić bo jestem podniecona i niedowartościowana ;P
    Wbijam się już w stare gacie :D
    i prezentuje się o tak: (gówniana jakość bo nie mogę złapać ostrości gdyż mam jakaś delirkę :D)
    2cpe1ix.jpg
    2ele0s7.jpg
    trochę ta skóra na brzuchu jest wiotka ale jak tylko przestaną mnie boleć plecy i biodro zabieram się za Chodakowską chociaż jej nie lubię, ale na wyciszeniu da się znieść ;p dwa lata temu jak regularnie z nią ćwiczyłam wyglądałam cudnie więc liczę na to samo :P

Z., Rozalia, Sista, Nieukowa, nenette, gosi_a, Alorrene13, Finezja, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata na kolkę to w ogóle nie wygląda, on normalnie je mleko, wypija herbatki, robi kupki i się nie pręży, brzuszek miękki. Potrafi się uspokoić np na 10 min jak go czymś zajmę a potem dalej wydzieranie. Przy zapaleniu pediatra mówiła że jest gorączka więc też to raczej wykluczam, podejrzewam jest to piekielnie wredny :/

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ