X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nasza kupka zgniłej zieleni, zbita plastelina i mała mocno sie pręży przy robieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:29

• Muniek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi żółte a też przy robieniu się czasem pręży.
    Może to jakoś pomoże:
    2ihuq9t.jpg

nenette, Joasia:), Finezja, Rozalia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Lillly a jak z dostępnością mleka ? Gdzie kupujesz ?
    Joasiu ostatnio wstawialam stronke z tym mlekiem gdzie jest tansze.. dodomku.pl

Joasia:) lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu z dostepnoscia hippa nie ma problemu, rossmann, lidl, tesco itp.

U nas takie kupy byly po nanie i polozna kazala zmienic, w sensie ze byly twarde i Amelka miala problem aby je zrobic. Taka modelina twarda jakby. Po hippie kupy zolte i taka plastelinka, nie twarda i kupy srednio 2 lub 3 dziennie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ciezkiej nocy.. :( wczorajsza nie przespana bo musialam czuwac czy nie bedzie chlustal..a dzis non stop chcial jesc.. Od dwoch dni staram sie dawac tylko cyca..i tym sposobem jje roznie co godz.1.5godz 2godz.2.5godz..w nocy caly czas marudzil..dalam cyca chwile ciumka tu sie leje on nie nadaza..i zaraz spi,albo ciumka i ciumka.. Niby dobrze lapie brodawke ale ma twarde dziaselka i moje sutki sa tak obolale ze szok .. W dodatku jak karmie tylko piersia a potem chce odciagnac bo czasami woli jesc z butelki to praktycznie nic nie leci 20-30ml jakas kpina normalnie.. :(
    Niewiem czy najada sie cycem,sutki obolale a do laktatora nic nie leci.. Juz chyba bylo lepiej jak wczesniej..czasami cyc glownie laktator i sciaganie od 60-120ml...
    Macie jakies sposoby na wieksza ilosc mleka? ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakladek nie toleruje nie umie ciagnac przez nie..
    Chyba wolalabym wrocic do poprzedniego systemu..bo i on byl najedzony a ja spokojniejsza..
    Gdyby nie moj zajebisty mozg to dokarmialabym mm..ale bronie sie poki co..bo wolalabym zeby jadl moje mleko..przynajmniej jeszcze troche..
    A teraz jest tak ja niewyspana zmeczona wkurzona..czasem juz brak mi sil..a on przez to tez pewnie niespokojny..ehh :(

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Muniek to nasza kupa w tej palecie kolorów wychodzi prawie czarna :(

Kasika a jak zmieniałaś mleko? Jakoś to stopniowo czy poprostu odrazu ?

Karolina polubiłam za wytrwałość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:30

• Dada Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donginia trzymam kciuki.daj znac co i jak.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:40

• aghata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doradze co do kupek nasza po cycku jest żółtą z białymi grudkami a jak sie utlenia robi sie zielona :)
    Ja już mam dość M i postanowiłam ze.szwagrem pojechać z dziećmi do siostry to 3h jazdy ale Antek uwielbia spać w aucie szwagier ma sportowy tlumik więc pewnie całą drogę przespi.

A oto Antek...już zaczyna sie śmiać :)

4gt2m9.jpg

Finezja, Muniek, Joasia:), gosi_a, Sista, Alorrene13, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Muniek to nasza kupa w tej palecie kolorów wychodzi prawie czarna :(

Kasika a jak zmieniałaś mleko? Jakoś to stopniowo czy poprostu odrazu ?

Karolina polubiłam za wytrwałość :)

Zmieniłam od razu. Hipp jej smakuje, je dużo wolniej, delektuje sie smakiem. Nann jadła zachłannie

c77352d493.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Melia i Finezja dziekuje za opisy. Dwie rozne calkowicie wagi a porody ciezkie. Hmmm.... No ale najwazniejsze ze skonczyly sie pomyslnie.
    Dada ty to hardkor jestes, ale wlasnie po tym widac ze na malcòw nic nie dziala:)
    Ja leze od piatej i juz spac nie moge. Zaraz wstaje i "robie sie" do szpitala. Jestem tak bardzo na "nie" ze chyba padne trupem albo zagryze wszystkie pielegniarki i lekarzy:) No nic, dam znac pozniej

Wydaje mi się, że duże znaczenie ma też rozmiar główki i ułożenie.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu ja też na hipp przeszłam od razu :-)
    Antoś przesłodki :-) mój Samuś też coraz częściej się uśmiecha,dziś nawet do jednego misia.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A ja po ciezkiej nocy.. :( wczorajsza nie przespana bo musialam czuwac czy nie bedzie chlustal..a dzis non stop chcial jesc.. Od dwoch dni staram sie dawac tylko cyca..i tym sposobem jje roznie co godz.1.5godz 2godz.2.5godz..w nocy caly czas marudzil..dalam cyca chwile ciumka tu sie leje on nie nadaza..i zaraz spi,albo ciumka i ciumka.. Niby dobrze lapie brodawke ale ma twarde dziaselka i moje sutki sa tak obolale ze szok .. W dodatku jak karmie tylko piersia a potem chce odciagnac bo czasami woli jesc z butelki to praktycznie nic nie leci 20-30ml jakas kpina normalnie.. :(
    Niewiem czy najada sie cycem,sutki obolale a do laktatora nic nie leci.. Juz chyba bylo lepiej jak wczesniej..czasami cyc glownie laktator i sciaganie od 60-120ml...
    Macie jakies sposoby na wieksza ilosc mleka? ;)

Karolinka wydaje mi się, że takie karmienie nieregularne to urok karmienia piersią. Iga też różnie je, nie ma regularnych przerw, czasami jest to 3 h a czasami co 1,5 h i je np. 1,5 h z przerwami na odpoczynek. Jak pytałam położnej czy mogę tak długo ją karmić i czy to nie znaczy, że mam mało pokarmu (chociaż widzę, że połyka i czasami nie nadąża bo jej tak szybko leci) albo że ona się nie najada tym pokarmem to powiedziała, że jak nie płacze po skończeniu jeść to znaczy, że najedzona i powiedziała abym dawała max 20 min jedną pierś, jak chce jeszcze to kolejną też max 20 min, jak dalej nienajedzona to max 15 min ta co pierwszą ssała i znowu ma 15 min drugą i tyle. Max 1h 10min. Ja po takim czasie jak odkładam małą do łóżeczka to nagle jej się przypomina i dalej języczek wyciąga i paluszki wkłada do buzi, dlatego zaczęłam uczyć ją ciągnąć smoczka bo to ewidentnie jest silny odruch ssania, a nie głód.

karolinka85 lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Nie nadrobię, ale jak coś to gratuluję nowym mamom, a dwupakom kciukasy za szybkie rozwiązania!

My od wczoraj w domu. Niestety gdyby nie mąż chyba był się załamała i wyła do księżyca. Nie mogę się ruszać po tej cc, jestem jak kaleka co mnie strasznie dobija, bo nie "umiem" się zająć własnym dzieckiem :/ Baby blues chyba mnie przez to dopada. Karmimy się, choć dla mnie na razie to męka, bo sutki bolą niemiłosiernie a Szymonek się raczej nie najada. Na noc dostaje mm, bo całkiem mi sutki odpadną. Liczę, że przetrwam ten ból i będę mogła cieszyć się karmieniem piersią. mam też małe sutki, więc i ciężko czasami Małemu chwycić i pewnie też stąd te męki.

Poród opiszę jak znajdę chwilę czasu, ale niestety trauma mi w głowie została. Jednak teraz liczy się, że mam moje kochane szczęście przy sobie.

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no opisujesz moją Julkę . Tez bardzo łapczywie je aż czasem sie dławi.
    Spróbujemy i dzisiaj karmimy sie hipp.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisy porodów są dość drastyczne, trzeba przyznać, ale ja bym na prawdę wolała rodzić SN niż CC, ale jak nie ma wyjścia to nie ma.

Próbuję się czymś zająć, żeby nie myśleć i dotrwać jakoś do tej 14.

Dongina mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok, profilaktycznie kciuki zaciśnięte :)

Dada, Ty też się trzymaj, widać, że Twój synek też uparciuch i lepiej mu w brzuchu niż na zewnątrz :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda rana Waszych dzieci po szczepieniu na ramieniu?
    Mojemu synkowi urósł taki czerwony wypukły "pryszcz" z ropą w środku.
    Strasznie nie ładnie to wygląda.
    Wiecie może jak to powinno wyglądać? Czy to normalne? i jak długo się goi?

relgh371nuuw2sg6.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu Amelce aż butlę z Nanem wyrywałam bo się bałam że mi się udusi.

Karolinka jeśli Szymusiowi dajesz pierś to po co ściągasz laktatorem? Pytam bo u mnie jest tak, że jak Amelka zje z piersi to jak chcę odciągnąć laktatorem to też mało co leci. Może stąd te 20-30 ml które wtedy ściągasz, u mnie jest podobnie. Jedzenie z piersi niestety takie jest, nie wiesz ile Szymuś zje. U mnie Amelka po piersi i tak mm 30 ml dojada, bo się nie najada moim mlekiem.
    W pt kończy miesiąc i ją odstawiam i zaczynam się leczyć na nadciśnienie. Powiedziałam sobie że miesiąc skończy i tak zrobię.
    Wczoraj piersi 0 , nie chciała , był 1 wielki ryk. Zobaczymy czy dziś zechce. 1 dzień ma taki 2 taki nie wiem czemu

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu jakby Julka nie chciała Hippa, ma mniej cukru od nana podobno to koleżanka mi poradziła aby wtedy mieszać. Tzn dać trochę tego trochę tego mleka i jutro już samego hippa. Piszę razie co :-)

c77352d493.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ