Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Joasiu z dostepnoscia hippa nie ma problemu, rossmann, lidl, tesco itp.
U nas takie kupy byly po nanie i polozna kazala zmienic, w sensie ze byly twarde i Amelka miala problem aby je zrobic. Taka modelina twarda jakby. Po hippie kupy zolte i taka plastelinka, nie twarda i kupy srednio 2 lub 3 dziennieJoasia:) lubi tę wiadomość
-
A ja po ciezkiej nocy..
wczorajsza nie przespana bo musialam czuwac czy nie bedzie chlustal..a dzis non stop chcial jesc.. Od dwoch dni staram sie dawac tylko cyca..i tym sposobem jje roznie co godz.1.5godz 2godz.2.5godz..w nocy caly czas marudzil..dalam cyca chwile ciumka tu sie leje on nie nadaza..i zaraz spi,albo ciumka i ciumka.. Niby dobrze lapie brodawke ale ma twarde dziaselka i moje sutki sa tak obolale ze szok .. W dodatku jak karmie tylko piersia a potem chce odciagnac bo czasami woli jesc z butelki to praktycznie nic nie leci 20-30ml jakas kpina normalnie..
Niewiem czy najada sie cycem,sutki obolale a do laktatora nic nie leci.. Juz chyba bylo lepiej jak wczesniej..czasami cyc glownie laktator i sciaganie od 60-120ml...
Macie jakies sposoby na wieksza ilosc mleka?Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Nakladek nie toleruje nie umie ciagnac przez nie..
Chyba wolalabym wrocic do poprzedniego systemu..bo i on byl najedzony a ja spokojniejsza..
Gdyby nie moj zajebisty mozg to dokarmialabym mm..ale bronie sie poki co..bo wolalabym zeby jadl moje mleko..przynajmniej jeszcze troche..
A teraz jest tak ja niewyspana zmeczona wkurzona..czasem juz brak mi sil..a on przez to tez pewnie niespokojny..ehh -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedzi
Muniek to nasza kupa w tej palecie kolorów wychodzi prawie czarna
Kasika a jak zmieniałaś mleko? Jakoś to stopniowo czy poprostu odrazu ?
Karolina polubiłam za wytrwałośćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:30
-
Nie doradze co do kupek nasza po cycku jest żółtą z białymi grudkami a jak sie utlenia robi sie zielona
Ja już mam dość M i postanowiłam ze.szwagrem pojechać z dziećmi do siostry to 3h jazdy ale Antek uwielbia spać w aucie szwagier ma sportowy tlumik więc pewnie całą drogę przespi.
A oto Antek...już zaczyna sie śmiać
Finezja, Muniek, Joasia:), gosi_a, Sista, Alorrene13, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Joasia:) wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Muniek to nasza kupa w tej palecie kolorów wychodzi prawie czarna
Kasika a jak zmieniałaś mleko? Jakoś to stopniowo czy poprostu odrazu ?
Karolina polubiłam za wytrwałość
Zmieniłam od razu. Hipp jej smakuje, je dużo wolniej, delektuje sie smakiem. Nann jadła zachłannie -
Dongina wrote:Melia i Finezja dziekuje za opisy. Dwie rozne calkowicie wagi a porody ciezkie. Hmmm.... No ale najwazniejsze ze skonczyly sie pomyslnie.
Dada ty to hardkor jestes, ale wlasnie po tym widac ze na malcòw nic nie dziala:)
Ja leze od piatej i juz spac nie moge. Zaraz wstaje i "robie sie" do szpitala. Jestem tak bardzo na "nie" ze chyba padne trupem albo zagryze wszystkie pielegniarki i lekarzy:) No nic, dam znac pozniej
Wydaje mi się, że duże znaczenie ma też rozmiar główki i ułożenie. -
karolinka85 wrote:A ja po ciezkiej nocy..
wczorajsza nie przespana bo musialam czuwac czy nie bedzie chlustal..a dzis non stop chcial jesc.. Od dwoch dni staram sie dawac tylko cyca..i tym sposobem jje roznie co godz.1.5godz 2godz.2.5godz..w nocy caly czas marudzil..dalam cyca chwile ciumka tu sie leje on nie nadaza..i zaraz spi,albo ciumka i ciumka.. Niby dobrze lapie brodawke ale ma twarde dziaselka i moje sutki sa tak obolale ze szok .. W dodatku jak karmie tylko piersia a potem chce odciagnac bo czasami woli jesc z butelki to praktycznie nic nie leci 20-30ml jakas kpina normalnie..
Niewiem czy najada sie cycem,sutki obolale a do laktatora nic nie leci.. Juz chyba bylo lepiej jak wczesniej..czasami cyc glownie laktator i sciaganie od 60-120ml...
Macie jakies sposoby na wieksza ilosc mleka?
Karolinka wydaje mi się, że takie karmienie nieregularne to urok karmienia piersią. Iga też różnie je, nie ma regularnych przerw, czasami jest to 3 h a czasami co 1,5 h i je np. 1,5 h z przerwami na odpoczynek. Jak pytałam położnej czy mogę tak długo ją karmić i czy to nie znaczy, że mam mało pokarmu (chociaż widzę, że połyka i czasami nie nadąża bo jej tak szybko leci) albo że ona się nie najada tym pokarmem to powiedziała, że jak nie płacze po skończeniu jeść to znaczy, że najedzona i powiedziała abym dawała max 20 min jedną pierś, jak chce jeszcze to kolejną też max 20 min, jak dalej nienajedzona to max 15 min ta co pierwszą ssała i znowu ma 15 min drugą i tyle. Max 1h 10min. Ja po takim czasie jak odkładam małą do łóżeczka to nagle jej się przypomina i dalej języczek wyciąga i paluszki wkłada do buzi, dlatego zaczęłam uczyć ją ciągnąć smoczka bo to ewidentnie jest silny odruch ssania, a nie głód.karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Dobry!
Nie nadrobię, ale jak coś to gratuluję nowym mamom, a dwupakom kciukasy za szybkie rozwiązania!
My od wczoraj w domu. Niestety gdyby nie mąż chyba był się załamała i wyła do księżyca. Nie mogę się ruszać po tej cc, jestem jak kaleka co mnie strasznie dobija, bo nie "umiem" się zająć własnym dzieckiemBaby blues chyba mnie przez to dopada. Karmimy się, choć dla mnie na razie to męka, bo sutki bolą niemiłosiernie a Szymonek się raczej nie najada. Na noc dostaje mm, bo całkiem mi sutki odpadną. Liczę, że przetrwam ten ból i będę mogła cieszyć się karmieniem piersią. mam też małe sutki, więc i ciężko czasami Małemu chwycić i pewnie też stąd te męki.
Poród opiszę jak znajdę chwilę czasu, ale niestety trauma mi w głowie została. Jednak teraz liczy się, że mam moje kochane szczęście przy sobie.
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Opisy porodów są dość drastyczne, trzeba przyznać, ale ja bym na prawdę wolała rodzić SN niż CC, ale jak nie ma wyjścia to nie ma.
Próbuję się czymś zająć, żeby nie myśleć i dotrwać jakoś do tej 14.
Dongina mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok, profilaktycznie kciuki zaciśnięte
Dada, Ty też się trzymaj, widać, że Twój synek też uparciuch i lepiej mu w brzuchu niż na zewnątrz -
Dziewczyny jak wygląda rana Waszych dzieci po szczepieniu na ramieniu?
Mojemu synkowi urósł taki czerwony wypukły "pryszcz" z ropą w środku.
Strasznie nie ładnie to wygląda.
Wiecie może jak to powinno wyglądać? Czy to normalne? i jak długo się goi?
-
Joasiu Amelce aż butlę z Nanem wyrywałam bo się bałam że mi się udusi.
Karolinka jeśli Szymusiowi dajesz pierś to po co ściągasz laktatorem? Pytam bo u mnie jest tak, że jak Amelka zje z piersi to jak chcę odciągnąć laktatorem to też mało co leci. Może stąd te 20-30 ml które wtedy ściągasz, u mnie jest podobnie. Jedzenie z piersi niestety takie jest, nie wiesz ile Szymuś zje. U mnie Amelka po piersi i tak mm 30 ml dojada, bo się nie najada moim mlekiem.
W pt kończy miesiąc i ją odstawiam i zaczynam się leczyć na nadciśnienie. Powiedziałam sobie że miesiąc skończy i tak zrobię.
Wczoraj piersi 0 , nie chciała , był 1 wielki ryk. Zobaczymy czy dziś zechce. 1 dzień ma taki 2 taki nie wiem czemukarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Joasiu jakby Julka nie chciała Hippa, ma mniej cukru od nana podobno to koleżanka mi poradziła aby wtedy mieszać. Tzn dać trochę tego trochę tego mleka i jutro już samego hippa. Piszę razie co
Joasia:) lubi tę wiadomość