Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czekam az będę mogła normalnie ćwiczyć nie wiem ile po cc trzeba czekać może którąś sir wypowie...Zyrcie jak Ty to robisz ze Twój Leon tak ładnie śpi na cycu ? Antek też lepiej śpi ale 3h to max nad ranem już często sie budzi wtedy to mi sie chce najbardziej spać.
[/url]
-
Rozalia skoro jest jak mówisz to współczuję. Mój też jest maruda ale on ze względu na brzuszek jak mu nic nie dolega jest najedzony wyspany zrobił kupę to cieszy sie, piszczy, leży spokojnie myślę ze wraz z końcem 3 miesiąca odsapne
Rozalia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Rozalia wrote:Aghata na kolkę to w ogóle nie wygląda, on normalnie je mleko, wypija herbatki, robi kupki i się nie pręży, brzuszek miękki. Potrafi się uspokoić np na 10 min jak go czymś zajmę a potem dalej wydzieranie. Przy zapaleniu pediatra mówiła że jest gorączka więc też to raczej wykluczam, podejrzewam jest to piekielnie wredny
Rozalia czytając Twój opis widzę, ze jest jak u mnie....
Też nie mam już sił.. Mało tego karmienie piersią.. Też wykańcza. Czasem ładnie poje i zasypia a innym nic nie da się zrobić tylko płacze.. Juz myślałam, że moze mleka brakuje, ale dam mu z butli to zje z 5-10 ml i ulewa..
Teraz zasnal na brzuchu.. To go trochę meczy.. I czasem da efekt.
ciekawe na jak długo...
A i jeszcze za nic nie chce spać w łóżeczku.. Tylko czasem się uda jak go śpiącego przenoszę.. Ale to czasem tylko się nie obudzi.Rozalia lubi tę wiadomość
-
A my po pediatrze. Fajna babeczka, konkretna, dostalam liste szczepien do wyboru i chyba biore ktores 6 w 1.
Maly Agent zasikal w gabinecie ciuszki, kocyk i przewijak, potem walnal kupe na wadze, potem kolejna w swieza pieluche. Waga Pierdka: 3255, czyli woww,2 tyg przybral 600g. Mam brac koniecznie dha z wit d3 i jesc codziennie zielenine, bo maly mnie doslownie drenuje tyle jedzac...
-
zapah_ciszy wrote:Dziewczyny jak wygląda rana Waszych dzieci po szczepieniu na ramieniu?
Mojemu synkowi urósł taki czerwony wypukły "pryszcz" z ropą w środku.
Strasznie nie ładnie to wygląda.
Wiecie może jak to powinno wyglądać? Czy to normalne? i jak długo się goi?
Na szkole rodzenia mówili że to normalne, tak może być i może wyglądać okropnie. Ważne żeby nic z tym nie robić i uważać żeby nie zdrapać.zapah_ciszy lubi tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Na szkole rodzenia mówili że to normalne, tak może być i może wyglądać okropnie. Ważne żeby nic z tym nie robić i uważać żeby nie zdrapać.
Nie zdrapać? Dziś przebierałam Adasia to zauważyłam, że mi to "pękło", ta ropa się rozlała.. Ale teraz to przynajmniej lepiej wygląda..
Rozumiem, że nie zdrapywać, ale pewnie już strupka jak się zacznie robić? -
nick nieaktualny
-
Cześć młode mamusie
Wybaczcie,że tak Wam się wtrącam,jestem lutówką tego roku i Monie "znam"z innego wątku i chciałam troszkę jej podpowiedzieć co ja wiem i z czego mogłabym pomóc
Monia, przede wszystkim z dziewczynami gratulujemy
Co do stania mleka to ja do 30min.czekam i wylewam,wolę świeże.
Co do mleka,to próbuj by cyca się uczyła,będzie Ci o wiele lżej , a płacze bo się buntuje bo dostała butle. Spróbuj jej wyciskać mleko na ustka by wiedziała że tam leci mleko.
Co do mm to nie odgrzewaj w mikrofali,bo nierównomiernie się grzeje i może wydawać się ok a być gorące.
Co do witamin to jest K i D ale pediatra powinien ustalic bo np.ja karmie mm i cycem i brała D i połowe K.
Jak masz pytania (i wszystkie dziewczyny to piszcie nawet na priv) chętnie pomogę jak będę potrafiła
Pozdrawiam!Z., Sista lubią tę wiadomość
-
zapah_ciszy wrote:Nie zdrapać? Dziś przebierałam Adasia to zauważyłam, że mi to "pękło", ta ropa się rozlała.. Ale teraz to przynajmniej lepiej wygląda..
Rozumiem, że nie zdrapywać, ale pewnie już strupka jak się zacznie robić?
żeby ogólnie tego nie ruszać i nie drapać a jakk się to stało przypadkiem to trudno
zyrcia a może Leon tak reaguje na coś co Ty zjadasz i od tego go boli brzuszek. Hania darła się cały dzień jak zjadłam jajecznice. I to na 100% od tego, sprawdzone dwukrotniezapah_ciszy, Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość
-
Aga dzieki ale ona sie wlasnie buntuje przy cycu bardziej bo nie umie go chwycic a jak jakims cudem to zrobi to wisi na nim doslownie 2 godziny co konczy sie butla mm bo nie pije jakos tego cyca. Oj nie wiedzialam ze poczatki macierzynstwa sa takie trudne .
-
U nas bogu dzięki w nocy jest w miarę w porządku,ale w dzień też młody daje popalić. Najgorzej jest przy karmieniu,czasem owszem zdarzy się że ładnie zje,ale czasem wierci się,koszmarnie wyje przy tym a potem już nie da się go uspokoić. Dziś nawet pieluszki nie mogłam mu zmienić bo tak się darł. Próbowałam inną butelkę,inny smoczek zero efektu. A kolka też raczej to nie jest. Już zaczynam mieć traumę przed karmieniem go
A do tego coś mi się po porodzie porobiło z przemiana materi i do kibelka na 2chodzę mega rzadko. Dlatego chyba też waga mi stoi w miejscupróbowałam już wszystko,jogurty,musli,jabłka,śliwki i nic. Będę musiała chyba jakieś tabletki albo czopki bo to jest chore!!! Czy wy też tak macie po porodzie SN?
Zyrcia zazdroszczę figury,ja może w przyszłym wcieleniu taką będę mieć
Kobitki szpitalne powodzenia,jeszcze trochę musicie wytrzymać i być cierpliwe niestety. Pociesze was że po porodzie też narzekać będziecie
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
No i po wizycie położnej. Uspokoiła nas że mały na pewno jest zdrowy, zaleciła jednak kropelki na brzuszek bo może mieć problemy jelitowe i stąd ten krzyk. Generalnie tak jak podejrzewaliśmy trafił nam się nerwowy zawodnik, który coś chce ale sam nie wie co i wszystko mu przeszkadza. Powiedziała że musimy to przetrwać i za 2-3 mce będzie lepiej jak zacznie być bardziej kontaktowy. Naprawdę super babka nam się trafiła, potrafi uspokoić i podnieść na duchu chociaż trochę w tych trudnych chwilach...
Muniek ja polecałam tu kiedyś jeść łyżkę otrąb żytnich wieczorem i zapić szklanką wody. Mnie w ciąży pomagało, a po cc chodzę do kibelka praktycznie jak tylko wstałam na nogi
Monia nam pediatra jeszcze w szpitalu kazała koniecznie przepajać jeśli będę karmić mm, a że tak jest to podaję małemu koperkową, czasami rumianek albo czystą wodę ale jej nie bardzo chce pić. Dostaje od pierwszych dni życia. Jeśli nie będziesz dopajać to będą zatwardzenia. Dawałam też jak podawałam swoje mleko tylko trochę rzadziej.Sista, Muniek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie suty jak szminki ;d to znaczy ze dobrze jak taki wymietoszony
?
Może tak być ze Leon ryczy po jakims jedzeniu, ale raczej jem ciagle to samo, wprowadzam ciagle cos nowego, ale wtedy jest okej chyba ze to po jakims czasie dopiero go lapie. Smazonego nie jem, jajek tez bo po jajkach to mnie boli brzuch :p
Polozna powiedziala ze jeszcze jakis czas tak moze byc ale juz coraz mniej.