X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie dobrze po cc, ale problemy z mlekiem są niestety ale po sucharach szpitalnych czego mozna sie spodziewac.Dopiero w domu zrobilam sobie lane kluski na mleku,herbatę z mlekiem i moze cos pojdzie

• Z. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, u nas do przodu :) Milo ze pytasz :*
    Czas pędzi jak szalony, jutro nasz mały smerf kończy 3 tygodnie!
    Dziś pierwszy dzień zostalismy sam na sam bo tato musiał wrocic do pracy i jestem pod wrazeniem bo zrobilam wszystko co zaplanowalam w domu a smerf wcale nie spal dzis dlugo. Zaczyna byc coraz bardziej kumaty, ewidentnie wodzi juz wzrokiem, patrzy na mnie, przyglada sie, robi marsowe miny i od dwoch dni zaczal radosnie piszczec :D smiesznie tak :)
    Ogladalam dzis zdjecia od jego urodzenia i widac ze sie zmienia. Niesamowite ze tak szybko :) Staram sie mimo trudow niekiedy, cieszyc kazdym dniem bo wiem ze ten urlop macierzynski minie jak z bicza strzelil a mi bedzie zal go zostawiac i wracac do pracy. Krotko: czuje sie szczęśliwa :)

A Tobie gratuluję mgr ;)

I oczywiście gratulacje dla nowych mam! A brzuchatkom zycze szybkiego rozpakowania! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:04

przedszkolanka:), Nieukowa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital ewentualnie od piątku. Tyle że dzisiaj usłyszałam że poród może być w każdej chwili, a waga i wymiary małej pozwalają na poród SN także czekam :-)

Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a co bylas w szpitalu ?chodzisz systematycznie na ktg czy jak to u Ciebie wyglada?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zmienić ten suwak???? Bo narazie to jestem ciężarna babą a nie szczęśliwa mamą...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Jak zmienić ten suwak???? Bo narazie to jestem ciężarna babą a nie szczęśliwa mamą...

Wejdź w ustawienia, społeczność i wykasuj to co masz w w okienku. Fajne suwaki sa na babyboom.pl Zwrocilam uwagę na Twój suwak, ale juz nie chciałam Cie denerwować...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po karmieniu było tak nienajedzone i niespokojne, ze skapitulowałam i nakarmiłam dodatkowo 60 ml MM. No i teraz odciagalam laktatorem 110ml, mam nadzieje, ze do 1.00 moj organizm dorobi, a ja bede miała zapas dla porannego Głodomorka. Olga chyba faktycznie więcej dzisiaj potrzebowała, bo w ciagu dwóch dni waga wzrosła o 130g, a wczesniej tyle przybierała w tydzien. Zauwazylam jedna prawidłowość, tak od 7.00/8.00 jest głodna co 1,5-2 godziny, a od 16.00/17.00 i cała noc przerwy w posiłkach to 3-5 godzin. Rano spi sporadycznie, natomiast po południu to najczesciej jesteśmy na spacerze, gdzie zawsze wpada w letarg :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały dopiero co delikatnie przysnal... Calutką noc płakał :( Dzwoniliśmy do szpitala i kazali przyjechać jakby dalej tak było, ale teraz śpi mężowi na klatce. Boże ja sobie nie wyobrażam kolejnej nocy pełnej jego płaczu :( :( Jak będzie dobrze to rano jedziemy prosto do pediatry.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami jeszcze ze szpitala :-(
    Dzisiaj mają nas wypisać, ale ostatecznie decyzję podejmie lekarz na obchodzie, po powrocie do domu napiszę więcej co u nas ;-)

Pozdrawiamy serdecznie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 05:56

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Mamusie i Brzuchatki.

dzis konczy sie nasz miesiąc ...takze moze to podziała na nasze dzieci...

Moj M bedzie chyba 19stego takze sie przesunęło co oznacza,ze Leon bedzie miał moje nazwisko...;) dziadki sie zapłaczą ...
    Miłego dnia ,

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzielam tego malego dziada o 5 przewinelam, wzielam do siebie do barlogu zeby sie poprzytulac to mi obsral pol lozka -_- porcja taka ze pampers nie dal rady -_-

nenette, Finezja, Z., Ekkaja, Alorrene13, Sista, Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko cieszę się,że tak dobrze sobie radzisz i jest w porządku :) udało Ci się porobić,ale to kwestia organizacji,jak plan dnia ogarniecie to i czas dla siebie znajdziesz ;) no a 3 tygodnie kiedy zleciały?? Szok! Za szybko te dzieci rosną ;) a zmieniają się na prawdę z dnia na dzień :) ucałuj bąbelka słodkiego i liczę na zdjęcia dla cioć na fb ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia!
    podziwiam was ogromnie,jesteście super rodzicami!
    Dasz radę, ten płacz, jak mówiła położna minie, jak będzie większy...
    Brzuszek nasz już malta tu dopiero 3 tyg. Po cc,
    Ja nam większy.... :-(
    Pozdrawiam i mocno was ściskam :-*

Rozalia lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ostatnie dwupaczki kciukam!
    Miłego dnia dziewczyny :-P

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia a próbowaliście go spowinąć/kokonowac? Moze to by Mikiego trochę uspokoiło? Na nasza to działa i jak nie chce zasnć, a wiem że jest nakedzona i odpływa,a jak tylko odkładam to się wybija ze snu. Ja zawijam w pieluszke flanelowa albo kocyk albo zakładam woombie.

Rozalia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada musisz usunac stary i wybrac nowy, tak samo jak z poprzednim.

Ciekawe jak tam Dongina, moze juz rodzi?

U mnie beznadziejna noc- po polnocy poczulam znajome ciagniecie w cycachmi dreszcze. Znowu zastoj :/ no i pol nocy z laktatorem siedzialam, udalo mi sie zapobiec goraczce,nale potem zasnelam podczas karmiejia malego i mi sie sromotnie zakrztusil :/
    Teraz probuje uspic Smierdzislawa i isc w kime choc na chwile...

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada byłam w szpitalu tylko wczoraj bo mój gin miał dyżur i chyba chciał pomierzyć małą na innym sprzęcie. Dzisiaj mam przyjść do niego na ktg ale już do gabinetu.
    Liczyłam na poród nocny a wychodzi na to że przenoszę do lipca...

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja dopiero w piątek wizyta a na ktg nic nie mowil,ze mam chodzic..
    Wiem,ze ma jutro dyzur w szpitalu wiec łudzę się,ze moze jutro sie coś zacznie...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donginia daj znac ?

Kto jeszcze został z przeterminowanych ,tylko my?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nadal bez zmian - absolutnie nic się nie dzieje. Dzisiaj idę na KTG, ale raczej nie zapiszą się żadne skurcze bo skoro nic mnie nie boli to byłoby to dziwne. Może chociaż usłyszę, że zrobiło się rozwarcie...

Dongina trzymam kciuki żeby akcja ruszyła jak najszybciej, mam nadzieję, że dajesz jakoś radę w tym szpitalu, choć wyobrażam sobie jak Ci ciężko :(

Mnie to się zawsze wydawało, że prędzej urodzę za wcześnie niż przenoszę a tutaj taka niespodzianka... Powiem Wam, że psychicznie to już się nastawiłam na lipiec bo jakoś niespecjalnie wierzę w to, że dzisiaj się coś ruszy.

uwo93e3kyyhwh4fb.png
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ