X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zycze nam,zeby to sie juz zaczelo ,bo nie chce tu sama zostać ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sa jakies rozmiary tych pasów?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski dzisiaj bylam z synkiem na patronazu lekarskim: synek ma kolke, zaparcia i wysypke po mleku Bebiko i najwyrazniej nie toleruje laktozy-dostalismy syropek i zmienilismy mleko na bebilon ha jesli to nic nie da dostaniemy skierowanie do alergologa i mleko na recepte. Trzymajcie prosze kciuki zeby Gabrysiowi bylo lepiej- zawsze pomagaly.
    Agata, Rozalia- nie jestescie same, ja ostatnio oddalam go babci i wyszlam z domu wyjac jak bobr.. snulam sie nie wiadomo gdzie az w koncu stwierdzilam ze musze dac rade, on przeciez mnie potrzebuje. Jest ciezko ale licze na to ze kiedys mi to wynagrodzi swoim gaworzeniem, usmiechem-nie moge sie tego doczekac.

ukdytv73la1h903i.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!! <3 Tym które jeszcze w dwupaku kibicuję ale też trochę zazdroszczę CISZY ;-)

Nie odzywam się bo nie chcę smęcić. Borys ma problemy z brzuszkiem, takie jak opisywała Alorrene - co zaśnie to się napina, pręży, strzela miny - widać że chłopak chce kupę zrobić i nie może. Drze się więc całą noc (dziś od 12.30 do 6.30 rano praktycznie bez przerwy go uspokajałam itp). Co dziwne nie przeszkadza mu to chcieć jeść. Wydaje mi się że to od mm, czasem dokarmię jak nie mam siły z piersiami walczyć (on się irytuje czasem, czerwony burak i ryyyyk) - wtedy kupa jest twardsza i mu nie idzie.

Napiszę szczerze - kocham go bardzo, cierpię jak go boli, serce mi się kraja ale... nie cieszy mnie macierzyństwo na razie, nie pamiętam bym się śmiała od porodu, łzy same lecą non stop, nawet jak śpij spokojnie ja już się stresuje kolejną nocą. Jestem jak zombie, nie mam apetytu, na zmianę mi zimno i gorąco, nie mam ochoty z nikim rozmawiać, nie odbieram telefonów. Boje się wyjść z nim z domu. Teraz też łzy lecą ciurkiem... Rano jest w miarę ok, potem coraz gorzej i wieczorem dramat. Jak czytam że Wy myślicie o seksie o tym jak wyglądają brzuszki po porodzie, cieszycie się minkami itp... dla mnie to kosmos, ja myślę tylko o przetrwaniu, o tym by ten rok szybko minął.. wiem to straszne, nie oceniajcie mnie proszę :( ale czuję że mogę się tu wygadać.

Rozumiem Cie, ja wyje z bólu przy kazdym przystawieniu do piersi (kiedy mają się zagoić?), ponadto mała ostatnio nie chce spać i już sobie wmawiam, że mam mało tresciwy pokarm...tylko jak to stwierdzic? Jutro wizyta położnej to zadam jej to pytanie. Proszę Cię nie zadręczaj się, podobno krytyczne są pierwsze 3 miesiące, sama czekam na chwilę snu...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic jak wygląda ta wysypka?? U nas Hania od jakiegoś tygodnia ma krostki na twarzy, położna mówiła że to od moich hormonów i po miesiącu powinno minąć. Niestety krost jest więcej, trochę pojawiło się na dekolcie i ogromna ilość na główce. Są czerwone z białymi ropnymi czubkami. Sama się teraz zastanawiam czy to trądzik niemowlęcy, potówki czy jakieś uczulenie :/ ktoś wie jak to odróżnić ??

Dziewczyny kochane prawie wszystkie czułyśmy chociaż przez chwilę taką niemoc, dziecko to ogromna zmiana w życiu, nic dziewnego że tyle emocji nieraz negatywnych kryje się w głowie. Trzymajmy się jedengo - to minie a my mamy siłę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!!!! Dziekuje za ogroooomne wsparcie duchowe, jestescie kochane!
    Dzisiaj po 11.00 przyszla na swiat moja Tosieńka: 49 cm, waga 3040, 10/10 pkt przez cesarskie ciecie. Przyjeli mnie w poniedzialek, zrobili badania i dzisiaj we wtorek na wywolanie. Na wywolaniu, nic mnie nie bolalo ani nie ruszalo, ale malutkiej tetno spadalo do zera przy mocniejszych skurczach. Probowalam wielu pozycji ale to bylo na nic. Wsyscy byli bardzo mili, a zwlaszcza lekarz i anestezjolog i zaraz zadecydowali o cc. Mialam znieczulenie ogolne. Snilo mi sie cos fajnego. Jak sie obudzilam to rana mnie bolała ale juz po 5h sie spionizowalam i przeszlam wokol łòzka. Taki bol to nie bòl!!! Chyba zostały jeszcze fluidy po Siscie ktora tez dobrze wspomina swoja rekowalescencje. Teraz jestem juz bez paracetamolu i nic mnie nie boli. Przepraszam wszystkich za mojego doła i smęty. Nie bylo tak zle na oddziale;)
    Juz was nie nadrobie, ale rozpiera mnie energia i mega radosc. Czuje sie jak 20-latka:) porod ( operacje) wspominam bardzo dobrze:)

maglic, Z., Muniek, Nieukowa, Sista, zyrcia, karolina0522, gosi_a, Rozalia, Melia, Alorrene13, Finezja, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donginia gratulacje.jaka malusieńki Twoja córeczka ucaluj ją:*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    maglic jak wygląda ta wysypka?? U nas Hania od jakiegoś tygodnia ma krostki na twarzy, położna mówiła że to od moich hormonów i po miesiącu powinno minąć. Niestety krost jest więcej, trochę pojawiło się na dekolcie i ogromna ilość na główce. Są czerwone z białymi ropnymi czubkami. Sama się teraz zastanawiam czy to trądzik niemowlęcy, potówki czy jakieś uczulenie :/ ktoś wie jak to odróżnić ??

Dziewczyny kochane prawie wszystkie czułyśmy chociaż przez chwilę taką niemoc, dziecko to ogromna zmiana w życiu, nic dziewnego że tyle emocji nieraz negatywnych kryje się w głowie. Trzymajmy się jedengo - to minie a my mamy siłę :)
    U nas to samo,najpierw była wysypka na buzi,potem na dekoldzie i główce. Położna i lekarz zgodnie stwierdzili że to trądzik niemowlęcy. Z tym że te na głowie zmieniły się w strupy i tym sposobem mamy ciemieniuche. Teraz do tego wszystkiego muszę mu to smarować i wyczesywać.
    Nie mam pojęcia co się dzieje,tak ładnie jadł zawsze a teraz zje połowę butli i koniec. Albo wyje albo zasypia,jak uda mi się go obudzić to znowu płacz. Dobrze że w czwartek lekarz bo chyba zwariuje i skończę w psychiatryku!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ogromnie gratuluję :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek moja położna też twierdzi że to trązik niemowlęcy, a tak jeszcze zapytam czy Ty masz/ miałaś jakieś problemy z cerą?? Pytam bo zastanawiam się czy jest jakiś związek z naszym trądzikiem a tym u maluchów.

Dongina gratulacje !! :)

kate851 lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum brumek mój ma to samo na czole i barwiach i wchodzą teraz na główkę, to trądzik noworodkowy od naszych hormonów pytałam wczoraj położnej i czytał w necie. Sam schodzi można niby jakiś maści wysuszsjacych no ale to pediatra powinien coś przepisać.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina super! Gratuluje! Ale masz krotka kluseczke :) Radek wazyl mniej a ma 53cm :D

Brumek moj Radek mial wszystko chyba oprpcz ciemieniuchy (odpukac). Byl rumien noworodkowy, tradzik niemowlecy, prosowki i odparzenia. Tradzik sam zlazl po tygodniu, rumien natluszczalismy kremem poltlustym.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma nawet w zewnetrznych kącikach oczu :( szkoda mi jej, wiem że to nie boli i zniknie bez śladu ale jakoś tak szkoda na to patrzeć :(

O to jest szansa na to że szybko zniknie... bo już myślałam że to jakieś moje hormony czy coś przedostają się z mlekiem i dopóki będę karmić piersią będzie trądzik :( prosówki to moja też ma. Urodziła się z tym, takie małe białe kropeczki na nosie. Myślcie że buźkę mogę smarować takim balsamem jak do ciałka albo oliwką? Bo ma tak suchą skórę że aż się łuszczy...

Niewiarygodne, mała zasnęła wieczorem a codziennie od 17 do 22 nie spała, wreszcie może coś obejrzę w tv przytulona do męża. Nigdy nie sądziłam że mając dziecko tak bardzo docenię takie zwykłe wieczory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:49

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę, ze napisałaś, urodziłaś i masz sie swietnie :) Ogromne gratulacje !!! Cała noc tu zaglądałam, czekając na wieści od ciebie i sa nareszcie :):):) Duzo duzo zdrówka dla Ciebie i Tosi, tak abyście wyszły przed weekendem do domu !!! Wyrobiłaś sie w czerwcu w sam raz, Zuch Dziewczyny :):):)

Dongina lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumek ja raczej jakiś większych problemów z cerą nie mam problemów,czasem jakiś pryszcz. Za to moja mama twierdzi że jak byłam taka malutka to tak samo obsypana byłam jak Samuel. Mój miał nawet uszy całe tym pokryte,teraz już jest lepiej ale całkiem jeszcze nie zeszło.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam smarować oliwka,ja zrobiłam ten błąd bo też takie suche miał,niestety później ropa się z tego zaczęła sączyć. Także tylko przemywac wodą i nic więcej nie stosować.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brumbrumek - caly jest obsypany w czerwonych plamkach :( tzn dziś już jest lepiej, powolutki schodzi

ukdytv73la1h903i.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u naszej niunii też się łuszczyła skóra na stópkach i polozna kazała zasypywac talkiem, ja to jednak olałam :) poza tylko parokrotnym użyciem bepanthenu do pupy jeszcze nie używałam na niunii żadnych kosmetyków :)

no i zapomnialam dodac , ze po 3 dniach po tej skorce nie bylo sladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 19:23

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki by dwupaki szybko sie rozpakowały:) czytamy na bierzaco ale na pisanie czasu brak. u nas równiez problemy kolkowe i brzuszkowe. Do tej pory była tragedia mala wrzeszczała, płakała, prezyła sie i rzucała nawet przy cycku. nie pomagalo ani noszenie ani zadne mozliwe sposoby uspokajania, brzuch wybudzał ją nawet ze snu. W sobote zostały nam przepisane leki , debridat na recepte dodatkowo delicol na nietolerancje laktozy + esputicon. Doraznie mamy podawac pedicetamol przeciwbólo przy strasznych napadach.Odpukac jest troche lepiej , mała nie placze cały czas, napady sa ok 3 razy dziennie i trwaja troche krócej. Doraznie w celu ulzenia dziecku polecono nam równiez rurki rektalne WINDI do odpowietrzaia gazów i małej to bardzo pomaga. Trzymam kciuki za wszystkie mamuski !!!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina gratulacje!!

Dada- zostałyśmy we dwie :) Oby wszystko się nam zaczęło dzisiaj :)

Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ