X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na wizycie u profesorki..kupilam jej kosz upominkowy..za to ze dzieki jej wiedzy i lekom ktore zastosowala mamy Szymusia <3
    Poszlismy we trojke..ja maz i synus :) mowila ze wszystkie Szymki to lobuzy.. ;) hehe
    Uczulila ze gdy synek placze to starac sie go szybko uspokoic ululac lub cos podobnego..bo placz powoduje przepukline..i u chlopcow wystepuje ona czesciej.. :(
    Mowila takze ze najbezpieczniej nastepna cc za 2lata.. ;) heh..tak jakbysmy mysleli juz o nastepnym ;)
    I nastepna wizyta za pol roku z cytologia.. A i zadnej antykoncepcji nie dala..zazartowala ze teraz odpowiedzialnosc wisi na mezu.. ;) i dzis ostatni zastrzyk clexane..6tydzien koniec pologu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:02

Sista, karolina0522, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!
    fajnie suzanna, że się odezwałaś!!, życzę dużo sił:)
    Rozalia , Agata- jesteście mega super mamami,dajecie i dacie radę
    trudno mi sobie wyobrazić, co przeżywacie bo u mnie nie ma takich problemów i nie wiem, czy dała bym radę, tak dzielnie się opiekować , jak wy to robicie !!
    tak więc glowa do góry i cocojumbo do przodu!!! :)
    rozpakowanej mamusi gratuluję!!!
    moja niunia też ma 3 prosaki, jak je zlikwidować , może któraś zna sposób??
    brzuch nadal mam , najgorsze, że diety nie muszę przestrzegać bo mała na razie wszystko toleruje, więc jem czekolady i batony na moją zgubę..i chipsy się zdarzą:( ehhh ciągle mi się jeść chcę , więc waga jeszcze +8 kg i nic nie spada:(
    pozrawiam wszystkie mamy!!!

karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jestesmy uratowane ;) wlasnie wpadłam na desperacki pomysł i 2.07 jest pełnia a wtedy sie najwiecej dzieci rodzi moze i na nasze podziała ;)

Nieukowa, gosi_a, Z., Melia, Dongina lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje facety (oba) spia. Jak czytam o waszych problemach z placzem i kolkami to doceniam mojego chlopczyka za spokoj... Owszem, costam brzuszkowego sie zdarzy, ale on to przesypia (!). Costam pojeczy przez sen ale nigdy sie nie budzi.
    Ja rozsmakowalam sie w obserwowaniu codziennych postepow w rozwoju mojego szkraba. Nie chce nic przegapic, bo to sie juz nigdy nie powtorzy. Widze jak Radek coraz lepiej ogarnia raczki, coraz szerzej nimi rusza, dalej siega, mniej sie drapie. Nozki tez coraz bardziej zborne. Duzo juz oglada, coraz dluzej czuwa i wiecej dzwiekow wydaje. I to jest cudowne, obserwowac dzien po dniu jak rodzi sie rozumny Czlowiek w tej malej istotce :)

maglic, karolina0522, Rozalia, Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić. Moja od poludnia je tylko z cyca

Sista, karolina0522, Ekkaja, Rozalia, Finezja, przedszkolanka:), Joasia:), Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka początki zawsze są trudne, jesteś super mamą!!!!

Mam pytanko do dziewczyn na mm, co zrobiłyście że zanikł Wam pokarm, ja mam znowu wysokie ciśnienie i nie ma co się czaić, decyzja podjęta z ciężkim sercem :-( ale trzeba się zacząć leczyć. Jestem super mamą mimo że dziecko karmię mm - tak sobie to powtarzam.

Dziewczyny małej na trądzik u mnie pomogła maść Dermaved, można kupić bez recepty, dostałam od położnej. Krostki minęły.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przerwać passę narzekania na nasze brzdące ;P
    Swoje przeszliśmy, pewnie jeszcze z brzuchem się pomęczymy :p teraz jest połowa tygodnia bezbolesnego brzucha więc mogę napisać coś pozytywnego :P
    Otóż nasz Leoś zaczął się zacieszać w cały świat :D
    Mamy nową zabawę ;d biorę go na swój brzuch, siedzimy tak brzuch do brzuch palcem merdam mu wargę i robię brum brum a on wtedy robi ten swój bezzębny cudowny uśmiech ;d czasami aż zapiszczy :D
    Zabawa nr dwa to pierdzioch na brzuchu :D też jest szał, śmieje się przy tym prawie za każdym razem :D
    Nudzi mu się w leżaczku więc teraz chodzimy po całym domu, trzymam go przodem do świata ogląda wszystko, ja mu mówię co to i jest strasznie zaciekawiony ;)
    Nie spał dziś od 17 do teraz więc już jak nie miałam pomysłu na nową zabawę rozebrałam go do naga położyłam go na brzuchu, ja obok i sobie gaworzył, można powiedzieć, że sobie pogadaliśmy :D najważniejsze, że był goły :d
    lubi też robić rowerek, oczywiście na golasa :D
    no i ogląda czarno białe książeczki, aż się zdziwiłam, że rzeczywiście potrafi długo na tym skupić wzrok ;)
    Trochę go dziś wymęczyłam więc liczę na spokojną noc :D

A jak wyje mówię do niego baaaardzo spokojnym tonem: a kto to jest taki brzydki jak płacze ? :D co to za bezzębny dziadyga :D i o dziwo się uspokaja :D haha

Więc dziewczyny zaczynajmy myśleć pozytywnie, bo ja zauważyłam, że jak w weekend byłam zmęczona i obrażona na cały świat to od razu on dawał popalić. Może coś w tym jest !

nenette, Rozalia, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

• Nikonka Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusią gratuluję ja ciągle czekam aż moja gwiazda będzie chciała wyjść ale coś jej się nie śpieszy cztery dni po terminie i dopiero lekkie twardnienie brzucha wywołanie porodu mam na niedziele a chciałabym żeby zaczęło się to tak z nienacka jak z pierwszym synkiem a nie na siłę :-(

oeuas65glzp8ycqj.png

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina gratulacje. Od as tez :-) jutro bedzie miala podlaczane oxy

Dongina lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkoncu moge pojsc spac.. ;) od 21 sie karmimy :( jje odkladam go najpierw chwile pospal potem znow sie budzi i marudzi..i tsk do 24..a potem wrzeszczal krzyczal jeden cyc drugi cyc odkladam do lozeczka z mysla ze usnie..i co znoeu wrzaski :( juz myslalam ze sie wykoncze..koniec koncow dostal 45ml odciagnietego i tersz jakos spi..ciekawe jak dlugo?! A sutki bola... :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Agatko rozumiem cie doskonale,ja też kocham mojego szkraba ale czasem mam go zwyczajnie dość,tak wiem okropna jestem ale nie wyrabiam jak on wyje a ja wychodzę z siebie żeby go uspokoić. Też marzę żeby już miał Co najmniej pół roku.
    Wtedy może będzie lżej. Ale teraz niestety pozostaje nam zacisnąć zęby i jakoś wytrzymać. Ehhh będzie ciężko...
    Nenette to ty pisałaś że twoja córcia ma refluks? Wybacz ale nie pamiętam,mam sieczke zamiast mózgu ostatnio. Jak to się objawia u niej? Jak ty sobie z tym radzisz?

Muniek u nas bylo tak: ulewania chlustajace, charczenie przy jedzeniu i po odłożeniu do łóżeczka po jedzeniu + zjadała ok 30-40ml z apetytem, a później ryk, wyginała się do tyłu, wypluwała jedzenie. No i krztusiła się mega. I mamy zdiagnozowany ten krotszy przelyk,co sprzyja refluksowi. Stąd podejrzenie refluksu.. ze względu na to i moje alergie bo to dziedziczne, lekarz kazala zmienić mleko na ten bebilon comfort, nie jest tak gęsty jak mleka AR na ulewania ale gestszy od zwyklego. I faktycznie przestala ulewac (tzn ulewa ale w normie) i mniej charczy, mniej się krztusi. No i je lepiej ale tu dochodzi kwestia wyleczonej choroby, jest zdrowa to je.. Ale za to mamy problem ze zrobieniem kupy :/ dzis dodatkowo byla zielona brzydka. w czwartek pogadam z pediatra co robimy z tym mlekiem. Jezeli chodzi o refluks i sposoby to karmie ja prawie w pionie, po kazdym posilku min 30min trzymam w pionie zeby sie ulozylo + lozeczko od strony glowki stoi na ksiazkach zeby nie spala na plasko. I spi tylko na boku, a w dzien ukladam ja pod kontrola na brzuszku - dobra pozycja przy brzuszkowych problemach, kolkach, pomaga sie odgazowac :) mamy tez syrop na refluks gastrotuss baby ale narazie jest lepiej to nie daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 04:02

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak nie jestesmy az takie same.

Aś trzymam kciuki..

Ja nie moge spać wczoraj od24 do 1 wymiotowałam ...cały dzien zgaga no i w koncu Leon wykopał wszystko...:/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ewentualne kolki zalecila nam Delicol, ale narazie tez nie daje.

Dziewczyny a czy przy karmieniu mm moze byc ten tradzik? Czy tylko przy kp? Pytam bo to na tle hormonalnym niby.. Bo moja tez ma od kilku dni krostki na czole, oczkach - taka kaszka czerwona + plamki czerwone na glowce.. pojawienie sie zbieglo sie ze zmiana mleka i nie wiem teraz czy to tradzik, potowki czy alergia. Pediatra na nfz nie potrafila powiedziec co to :/ uslyszalam tylko,ze "wyglada niegroznie" yyy... o tym tez musze pogadac w czwartek z lekarzem na wszelki.
    Maglic a u Was wysypka jest na całym ciałku??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Dongina GRATULACJE!!! :) :)

Za pozostałe na placu boju brzuszki i rozkrecenie akcji trzymam kciuki!

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette dzięki za odpowiedź :-) u nas właśnie takie same objawy :-( je ładnie,po czym od połowy butli zaczyna się cyrk. No i właśnie to charczenie,myślałam że to przez ten katar. Ehhh szkoda gadać :-( mam nadzieję że lekarz coś poradzi bo mi żal synka strasznie,a przy okazji ja dostaje świra.
    A co do trądziku to u nas jest mimo karmienia mm,z tym że na początku jadł trochę mojego mleka.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. My wczoraj zmieniliśmy mleko żeby sprawdzić czy może to ono małemu nie służy i o dziwo spał w nocy w miare spokojnie. Być może to przypadek ale człowiek już się wszystkiego łapie byle mieć chwile odpoczynku... Wcześniej mieliśmy nan teraz hippa, zobaczymy jak będzie dalej...

Jak ubieracie dzieciaki na spacer w takie upały jak mają być? Czapke zakladacie? Bo ja chyba przegrzewam dzieciaka.

Zyrcia super te zabawy ale moj dostaje wscieklizny jak go tylko na brzuch kładę :) W ogóle nigdy go jeszcze nie rozebralam żeby sobie ot tak polezal bo ciagle mam wrażenie że mu zimno. Jestem jakaś zeschizowaną matką.

Karolina dzięki za słowa wsparcia, jakoś trzeba to przetrwać. A jeszcze apropo szczepionek to u Ciebie sam rotawirus kosztuje ile? Bo mnie zaspiewali 320 zl za dawkę. Ogólnie wyjdzie nam 2 tysiące za szczepienia :/

Dongina wielkie gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:37

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w lipcu :-)
    Przez noc się nic nie zmieniło i dalej moja córka zabarykadowana w brzuchu. Nie działają na nią żadne metody, wczoraj znów był spacer i kąpiel a mała dalej siedzi. Coś czuję że jednak będzie wywoływanie w szpitalu i może wtedy wyskoczy.
    Dada a u Ciebie jak?

Wszystkim mamuskom narzekającym chciałam przypomnieć że chodzenie z przenoszonym brzuchem to nic fajnego i chciałyście przytulać swoje maluszki. Zazdroszczę Wam nawet tych nieprzespanych nocy i płaczu. Naprawdę dziewczyny doceńcie że macie przy sobie zdrowe dzieciaczki bo ja cały czas żyję w stresie czy moja jest zdrowa i czy wszystko będzie dobrze przy porodzie...

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosiu.
    U mnie tez nic cisza...tez zaczęłam o tym myślec ,zeby przy porodzie było wszystko ok..ten taki duży ,ze juz nawet nie o siebie tylko o niego sie boje ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak doskonale Was rozumiem, dla mnie też to był ciężki czas, ale bez porównania z tym co przeżyłam po porodzie gdy z Tymkiem było tak źle... Nie chcialabym tego przechodzić ponownie i zycze Wam abyście już tulily swoje maluszki...
    My nadal w szpitalu :( Dziś małemu spadła sporo wAga... Zaczynam myśleć czy nie mam za mało pokarmu albo co...

• maglic Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette- synek caly byl wysypany, ale nie wiem czy to nie przez moj recznik wyprany bo z nerwow wytarlam go nim, byl nieuzywany no ale prany w proszku i plynie do plukania dla doroslych. Lekarz wspomnial ze to tez od mleka moze byc - sama juz nie wiem.

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ