Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dongina - tak na szybko, bo uciekam spac
Szwy ściągałam u swojego gina, tydzien po CC. Moj brzuch schodzi powoli, jak ubiorę cos obcislego to ok, ale w luźnych sukienkach dalej odstaje. Nadine pisała cos o pasie poporodowym, ponoć dobrze przytrzymuje, ale ja nie stosuje. Co do posiłków, to ja malowybredna jestem, w życiu nie zjadłam chyba tylko trzech rzeczy (raz były to niedomyte flaki)
Fajnie, ze sie odezwałaśWidze, ze tyskie Dziewczynki spokojne, żyć rodzicom dają
A co do sutków, to polecam Purelan Medeli, a dziewczyny pisały, ze nakładki na sutki sie sprawdzają. Powodzenia !!!
Dongina lubi tę wiadomość
-
My kapiemy co 2 dzień
Zosia je co 2,5-3 godziny po 3 godz sama się już wybudza a potrafi nawet co godzina jak jej coś przeszkadza
Mi po 2 tygodniach jeszcze oponka została zastanawiam się od kiedy po cc można ćwiczyć na razie zostają spacery i to długie
Co do grilla u mnie kluczowe przyprawy to sól pieprz i majeranek
Szwy ściąga się na 6 dobę w przychodni lub w szpitalu bądź położna na patronazu to robi. u nas było to w szpitalu bo 7 dni spędziliśmyDongina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też tylko cyc i tak liczę, że Leon od wagi wyjścia ze szpitala nadrobił 1,7 kg i to jeśli dobrze liczę,a dupa z matmy jestem wychodzi prawie 320 g na tydzień
Mój głodomorekfajne giry takie ulane mu się robią
jak u siebie tego nie akceptuje u niego mnie to cieszy
i zaraz zacznie brakować miejsca w leżaczku :o i będę miała zonka, bo łóżeczko na górze, a całe dnie siedzimy w salonie -_- będę musiała znaleźć jakieś wyjście, ale drugie łóżeczko odpada, bo po pierwsze nie mam gdzie go postawić, a po drugie nawet jak mi się gdzieś zmieści to zaburzy mi estetykę za bardzo
najwyżej będzie gnił ze mną na kanapie
Leon teraz nadrabia sen, a ja wcześniej pokroiłam arbuza w kostki, wsadziłam do lodówki , obejrzeliśmy film zajadając go10go mam wizytę u gina i czekam na zielone światło do serduszkowania
no, a za jakiś rok wracam na różową stronę, do produkcji siostry dla Leosia
Sista, karolina0522, Nieukowa, Dongina, Ekkaja, karolinka85, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO i jeszcze chcę się poradzić
Bo 18go mam wieczór panieński, potem 1go wesele i chcę kupić laktator żeby zostawić Leosiowi prowiant ;d Nie jestem tym zachwycona, ale nie mam wyjścia, bo jestem świadkiem i iść muszę. Na weselu i tak ze dwa razy przyjadę go nakarmić, ale on żarty więc innej opcji nie ma. I powiedzcie mi czy taki ręczny jakiś babyone co na allegro są nie drogie będzie okej? nie mam pojęcia jak to działa i czym się kierować ;p mam zamiar go użyć tylko te dwa razy, później pewnie też okazjonalnie tak jak np. po ostatnich szczepieniach jak nie chciał jeść, a moje cycki źle to znosiły i szkoda mi trochę dolarów. To taki nie drogi będzie okej na te kilka razy ?
-
Proponuje elektryczny lepiej ściąga no chyba ze masz tyle pokarmu ze się leje ale recznym na machasz się
W moim przypadku sprawdził się tylko elektryczny kupiłam używany medeli bo ten ręczny tt nie dla mnie tylko podraznilam brodawki i mam chyba za mało pokarmy aby ściągnąć ręcznieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 04:07
-
Dongina super ze juz wyszliscie ze szpitala
Co do laktacji to zamienie sie na cycki bo ja mam king sajz i tez problem
Poradze ci tymczasowo nakladke na ten gorszy cyc, no i gdy przystawiasz to musisz miec refleks i wpychac mu do dzioba jak najwiecej piersismaruj cyce purelanem lub Lano z Ziaji (tanszy a tez czysta lanolina!), mozesz kupic tez muszle laktacyjne- zbieraja mleko ktore wycieka i wietrza poranione cyce
Dongina lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja już pod ktg, oczywiście mój maluszek dalej w brzuchu. Humor mam lepszy, jak mnie dzisiaj nie wywołają to trudno, będę sobie dalej czekać
u mnie Dada jest tak że brzuch mnie boli a na ktg nic nie wychodzi. Dzisiaj w nocy chyba mi twardnial i bolał ale nie na tyle mocno by tego nie wytrzymaćnie wiem o której będzie obchód ale dam znać czego się dowiedziałam chociaż wczoraj położna mówiła że dzisiaj znowu będą mi sprawdzać kolor wód (okropne badanie).
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dobrze,ze masz lepszy humor .jak dzis nic nie zrobią to od jutra mozemy pomarudzić razem na szpitale
o ile sie dostane ...
Tak sie zastanawiam o ktorej jechac...? Moj lekarz mowil,ze rano a to pojęcie względne...co myślicie ,chyba najlepiej przed obchodem co? O 7 jak sie zmiana zmienia czy jak?
-
nick nieaktualnyDongina - ja na sutki używam
purelan medeli. Jakoś odpukac od
początku nie mam bolacych ani podraznionych sutkow. Przynajmniej na razie
Zyrciu - wypozycz laktator z poradni laktacyjnej. Będzie to porządny laktator elektryczny który nie zniszczy Tobie sutkow!! Te ręczne to badziewia zazwyczaj. I też odciagniesz nim sporo więcej
Ja jestem w szoku jak wygląda mój brzuch - troszkę flak, ale prawie go nie ma!! Tak szybko się tego nie spodziewałam.
A my dziś mamy już tydzień!!!
Miłego dnia Wam życzę! I czekamy na ostatnie maluszkizyrcia lubi tę wiadomość
-
Antek dzisiaj spał 5h po 22 zasnął i pierwsza pobidka 3.10. W szoku byłam jak zobaczylm zegarek potem godzina nie spał tylko gadał i sie gapil i zasnął i wstał 6:40 powietrze leśne mu służy a jeszcze mamy otwarte okno przy łóżku i tak przyjemnie na nas wieje może mu sie tak dobrze śpi. Jeden cyc w ogóle nie używany w nocy jak go mu dałam o tej 6:40 to sie ksztusil tylko i nie umiał sie napić.
Ja go kapie codziennie nie kapalam tylko jak było szczepienie i nie mógł przez to zasnąć.
Finezja lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
my mamy laktator reczny z aventu i tez nie moge powiedziec złego - idzie szybko i lekko - 60ml odciagam w kilka minut. odciagałam z jednej piersi bo miałam ja poranioną. Nakładki z aventu tez mi sie sprwadzaja gdy mam uszkodzoną brodawkę lub gdy z poczatku nie umiała jej złapać.
Nastusia na samym cycu u nas przybrała 500g w tydzień Oo ale lekarka mówiła ze ok ^^.
i nie wybudzam na karmieniespi max 5h w nocy, w ciagu dnia je co 1-3h.
zazdroszcze wam tych grillija ciagle się boje ze cos zjem i jej zaszkodze przez to że tak marudzi strasznie i płacze czasem -.- a marza mi się truskawki malinki brzoskwinki i eh wszytskie te dary lata -.-
ps. karmienie piersią tak ze mnie wyciąga że non stop bym jadła i już 3 dni temu zeszłam do wagi sprzed ciąży oO i już nie mam z czego schodzićczyli i tak mam niedowagę wg lekarzy, szkoda tylko, że ten brzuszek taki nadal wystający jest ale to moja wina nie mam wogóle kondycji i mięsni tam wypracowanych ^^
a co do kapieli - codziennie dla odświeżenia po upalnym dniu i dla wypracowania rytuału - kąpiel-cyc-senWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 07:48
-
nick nieaktualny