X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - ja karmie na żądanie. W nocy Mała potrafi spac nawet 6 godzin (tak było wczoraj), a w dzien karmie nawet co godzine.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - tak na szybko, bo uciekam spac :) Szwy ściągałam u swojego gina, tydzien po CC. Moj brzuch schodzi powoli, jak ubiorę cos obcislego to ok, ale w luźnych sukienkach dalej odstaje. Nadine pisała cos o pasie poporodowym, ponoć dobrze przytrzymuje, ale ja nie stosuje. Co do posiłków, to ja malowybredna jestem, w życiu nie zjadłam chyba tylko trzech rzeczy (raz były to niedomyte flaki) :)
    Fajnie, ze sie odezwałaś :-) Widze, ze tyskie Dziewczynki spokojne, żyć rodzicom dają :) A co do sutków, to polecam Purelan Medeli, a dziewczyny pisały, ze nakładki na sutki sie sprawdzają. Powodzenia !!!

Dongina lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co 2 dzień
    Zosia je co 2,5-3 godziny po 3 godz sama się już wybudza a potrafi nawet co godzina jak jej coś przeszkadza
    Mi po 2 tygodniach jeszcze oponka została zastanawiam się od kiedy po cc można ćwiczyć na razie zostają spacery i to długie
    Co do grilla u mnie kluczowe przyprawy to sól pieprz i majeranek

Szwy ściąga się na 6 dobę w przychodni lub w szpitalu bądź położna na patronazu to robi. u nas było to w szpitalu bo 7 dni spędziliśmy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko cyc i tak liczę, że Leon od wagi wyjścia ze szpitala nadrobił 1,7 kg i to jeśli dobrze liczę,a dupa z matmy jestem wychodzi prawie 320 g na tydzień :D
    Mój głodomorek :D fajne giry takie ulane mu się robią :D jak u siebie tego nie akceptuje u niego mnie to cieszy :D i zaraz zacznie brakować miejsca w leżaczku :o i będę miała zonka, bo łóżeczko na górze, a całe dnie siedzimy w salonie -_- będę musiała znaleźć jakieś wyjście, ale drugie łóżeczko odpada, bo po pierwsze nie mam gdzie go postawić, a po drugie nawet jak mi się gdzieś zmieści to zaburzy mi estetykę za bardzo :D najwyżej będzie gnił ze mną na kanapie :D

Leon teraz nadrabia sen, a ja wcześniej pokroiłam arbuza w kostki, wsadziłam do lodówki , obejrzeliśmy film zajadając go :D 10go mam wizytę u gina i czekam na zielone światło do serduszkowania :D no, a za jakiś rok wracam na różową stronę, do produkcji siostry dla Leosia :D

Sista, karolina0522, Nieukowa, Dongina, Ekkaja, karolinka85, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jeszcze chcę się poradzić :P Bo 18go mam wieczór panieński, potem 1go wesele i chcę kupić laktator żeby zostawić Leosiowi prowiant ;d Nie jestem tym zachwycona, ale nie mam wyjścia, bo jestem świadkiem i iść muszę. Na weselu i tak ze dwa razy przyjadę go nakarmić, ale on żarty więc innej opcji nie ma. I powiedzcie mi czy taki ręczny jakiś babyone co na allegro są nie drogie będzie okej? nie mam pojęcia jak to działa i czym się kierować ;p mam zamiar go użyć tylko te dwa razy, później pewnie też okazjonalnie tak jak np. po ostatnich szczepieniach jak nie chciał jeść, a moje cycki źle to znosiły i szkoda mi trochę dolarów. To taki nie drogi będzie okej na te kilka razy ?

• agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje elektryczny lepiej ściąga no chyba ze masz tyle pokarmu ze się leje ale recznym na machasz się
    W moim przypadku sprawdził się tylko elektryczny kupiłam używany medeli bo ten ręczny tt nie dla mnie tylko podraznilam brodawki i mam chyba za mało pokarmy aby ściągnąć ręcznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 04:07

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Donginia.

Jak tam Gosia noc ?
    Mnie wczoraj znowu łapały skurcze wieczorem ale prysznic wycisza wszystko.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina super ze juz wyszliscie ze szpitala :)
    Co do laktacji to zamienie sie na cycki bo ja mam king sajz i tez problem :P
    Poradze ci tymczasowo nakladke na ten gorszy cyc, no i gdy przystawiasz to musisz miec refleks i wpychac mu do dzioba jak najwiecej piersi :) smaruj cyce purelanem lub Lano z Ziaji (tanszy a tez czysta lanolina!), mozesz kupic tez muszle laktacyjne- zbieraja mleko ktore wycieka i wietrza poranione cyce

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    ja już pod ktg, oczywiście mój maluszek dalej w brzuchu. Humor mam lepszy, jak mnie dzisiaj nie wywołają to trudno, będę sobie dalej czekać :-)
    u mnie Dada jest tak że brzuch mnie boli a na ktg nic nie wychodzi. Dzisiaj w nocy chyba mi twardnial i bolał ale nie na tyle mocno by tego nie wytrzymać;-) nie wiem o której będzie obchód ale dam znać czego się dowiedziałam chociaż wczoraj położna mówiła że dzisiaj znowu będą mi sprawdzać kolor wód (okropne badanie).

Nieukowa lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to badaja?recznie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze masz lepszy humor .jak dzis nic nie zrobią to od jutra mozemy pomarudzić razem na szpitale ;) o ile sie dostane ...

Tak sie zastanawiam o ktorej jechac...? Moj lekarz mowil,ze rano a to pojęcie względne...co myślicie ,chyba najlepiej przed obchodem co? O 7 jak sie zmiana zmienia czy jak?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadza Ci tam takie coś i podświetla.
    Mi lekarz powiedział żebym była o 8.30 na ip ale wiadomo że każdy szpital inaczej. U nas zmiana lekarzy jest o 7.
    przyjmą Cię, nie stresuj się niepotrzebnie.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - ja na sutki używam
    purelan medeli. Jakoś odpukac od
    początku nie mam bolacych ani podraznionych sutkow. Przynajmniej na razie :-)
    Zyrciu - wypozycz laktator z poradni laktacyjnej. Będzie to porządny laktator elektryczny który nie zniszczy Tobie sutkow!! Te ręczne to badziewia zazwyczaj. I też odciagniesz nim sporo więcej :-)

Ja jestem w szoku jak wygląda mój brzuch - troszkę flak, ale prawie go nie ma!! Tak szybko się tego nie spodziewałam.

A my dziś mamy już tydzień!!! :-) :-)
    Miłego dnia Wam życzę! I czekamy na ostatnie maluszki :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek dzisiaj spał 5h po 22 zasnął i pierwsza pobidka 3.10. W szoku byłam jak zobaczylm zegarek potem godzina nie spał tylko gadał i sie gapil i zasnął i wstał 6:40 powietrze leśne mu służy a jeszcze mamy otwarte okno przy łóżku i tak przyjemnie na nas wieje może mu sie tak dobrze śpi. Jeden cyc w ogóle nie używany w nocy jak go mu dałam o tej 6:40 to sie ksztusil tylko i nie umiał sie napić.

Ja go kapie codziennie nie kapalam tylko jak było szczepienie i nie mógł przez to zasnąć.

Finezja lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi o kąpieli!! Ja się trochę obawiam przesuszen bo w szpitalu kazali kąpać co 2-3 dni... Jutro idę do położnej to jeszcze z nią porozmawiam...

• aghata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kupiony został smoczek nuk z lateksowa brązową koncowk niestety kolejny pójdzie do kosza chyba ze jeszcze będę próbowac....butelki też nie umie złapać tylko cyc zrobiłam mu na drogę wodę ale nic nie wypił

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli w takie upały nie wyobrażam sobie kąpać dziecka co 2-3 dni Antek wczoraj byl cały mokry i marudzil na dworze nie chciał siedzieć siedział w domu w samej pieluszce

Nieukowa lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy laktator reczny z aventu i tez nie moge powiedziec złego - idzie szybko i lekko - 60ml odciagam w kilka minut. odciagałam z jednej piersi bo miałam ja poranioną. Nakładki z aventu tez mi sie sprwadzaja gdy mam uszkodzoną brodawkę lub gdy z poczatku nie umiała jej złapać.

Nastusia na samym cycu u nas przybrała 500g w tydzień Oo ale lekarka mówiła ze ok ^^.

i nie wybudzam na karmienie :) spi max 5h w nocy, w ciagu dnia je co 1-3h.

zazdroszcze wam tych grilli :D ja ciagle się boje ze cos zjem i jej zaszkodze przez to że tak marudzi strasznie i płacze czasem -.- a marza mi się truskawki malinki brzoskwinki i eh wszytskie te dary lata -.-

ps. karmienie piersią tak ze mnie wyciąga że non stop bym jadła i już 3 dni temu zeszłam do wagi sprzed ciąży oO i już nie mam z czego schodzić :D czyli i tak mam niedowagę wg lekarzy, szkoda tylko, że ten brzuszek taki nadal wystający jest ale to moja wina nie mam wogóle kondycji i mięsni tam wypracowanych ^^

a co do kapieli - codziennie dla odświeżenia po upalnym dniu i dla wypracowania rytuału - kąpiel-cyc-sen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 07:48

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, nam kazali wybudzac małego co 2-3h na jedzenie. Jak raz zrobiłam przerwę 4h to zrobili taką aferę w szpitalu ze hej.. A mój To i tak klops!!

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:41

zyrcia, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ