X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smoczki Nuk, Avent, Lovi, Mam i jeszcze jakiej firmy Cyc, na początku akceptacja byla tylko na Mam od czasu do czasu a teraz już w ogóle. Robi odruch wymiotny i koniec ;p czasami mi sie do zdjecia uda wepchnac mu na chwile ;d
    ale w zasadzie nie kumam po co mam mu to dawac :P oprocz tego ze ladnie wyglada :D

Mam do Was pytanko.
    Mój Radek jest uczulony na ukąszenia osy, dziś nam wpadł szerszeń do chałupy i tak rozkminiam co jakby ugryzło takie albo inne dziadostwo Leona? Bo Radek ma od razu jakieś tabletki, a co takiemu maluszkowi ??

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    My odpoczywamy juz w domu po zabawie na weselu. Niunio byl cala noc z babcia az do 12 dzis. Nogi mnie bolaly bo pewnie prawie 9 miesiecy nie nosilam obcasow ale w sumie sie wytanczylam :) wiele osob bylo zaskoczonych ze 2 tyg po cc jestem na weselu, ale ja jestem zadowolona ze poszlam. Dongina co szpital to obyczaj, u mnie bylo tez nagle cc i znieczulenie ogolne, bylam nieprzytomna, a M nie mogl byc przy operacji :( o zadnym kangurowaniu przez M synka nie bylo mowy. Pionizacja po 12 godzinach, tak po prostu, wiec zadna sie nie dopytywala czy mozna wczesniej. Nie martw sie tez mialam bardzo duzy brzuch po cc i nadal mam spory, tobie szybciej spadnie bo karmisz piersia. Jezeli dzis imieniny Karoliny to najlepszego naszym Karolinkom :)
    Milego popoludnia dziewczynki :*

karolina0522, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u mnie byli po obchodzie bo ja dopiero ok 12 dostałam łóżko. Następnego dnia dopiero było coś wiadomo.

wnidt5odau6o2x80.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista czy ja odobrze kojarzę że jesteś z Rybnika? Dzisiaj na pierwszym był obszerny reportaż poświęcony temu miastu i nabrałam chęci, żeby tam jechać- bardzo ciekawe miejsce!!!

Co do smoczków to my mamy Lovi i Melania go uwielbia.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:41

Dongina lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Czy ktoras z was zamierza.uzywac pieluch wielorazowych? Ja sie ostatnio przekonalam do tetry, tylko szukam teraz fajnego otulacza albo klamerki do spinania
    Ktoras znwas ma jakies doswiadczenia albo moze zamierza tez korzystac?
    Ja zamierzam zakupić pieluszki wielorazowe i używać. Czekałam tylko aż mała trochę podrosnie bo dla noworodków są jednak ciut za duże. Też planuje otulacze plus wkłady i ewentualnie można tetre włożyć. A jak ci się tetra sprawdza??
    Ją miałam smoczek lovi ale kolezanka dentystka poleciła mi skoczki Mum bo maja ta zewnętrzną część mniejsza więc nie zakrywają całej buzi i sam smoczek jest cieńszy. Już zakupiła kolejny poo 2 miesiącu. Smoczek służy tylko do wyciszenia, albo przy silnym odruchu ssania.

Nieukowa, pijesz tego nowego Lecha free jak karmisz piersią?? Bo kiedyś o nim wspominałas.

Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh .... co za upał.
    Mamuśki czy któraś z Was rozważała w ogóle wakacje z maluszkiem w tym roku?
    U nas M. nadal wierzy, że możliwy jest kilkudniowy wyjazd nad morze we wrześniu - oczywiście jeśli nie dopadną nas kolki lub inne poważne brzuszkowe problemy.
    Ja to średnio widzę bardziej z powodów "logistycznych" ... mamy auto na gaz więc połowę bagażnika zajmuje zapasowa opona - jak jechaliśmy na wczorajszego grila i wrzuciliśmy stelaż + gondolę to nie było już na nic miejsca o.O

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wypilam lecha free o Antkowo nic nie było...jak już pisałam wcześniej spał 5h i dzisiaj też ciągle spi, odpukać, ale może już trochę jego jelitka dojrzaly i przyzwyczaił sie do.wszystkiego...może dobrze ze szybko zaczęłam jesc normalne rzeczy.

Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozważałam wakacji, ale chyba wybierzemy się we wrześniu lub październiku do gospodarstwa agroturystycznego na weekend, wtedy mała będzie miała 3 miesiące skończone i temperatury będą znośne więc liczę, że dobrze zniesie podróż z Wrocławia w okolice Poznania. wyjazd nad morze jest dla mnie póki co zbyt ryzykowny.

Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Karolinko, wszystko najlepszego z okazji imienin :-)
    Dziekuje kochana ;) Tobie rowniez zycze wszystkiego co najlepsze :) <3

karolina0522 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla..ehh morze..tez bym pojechala..bo ostatnio co roku jezdzilismy..ale w tym roku odpuszczamy..po 1za daleko z tego co pamietam to jakies 700km..a po 2 balabym sie.. Gdybym urodzila w terminie to ten strach bylby mniejszy a tak boje sie podwojnie.. :(

Ostatnio boje sie wszystkiego..by tylko mu nie zrobic krzywdy.. Niewiem moze za bardzo przesadzam?ale cholernie sie boje..wczoraj po jedzeniu jak zwykle troszke ulewal i zlapala go czkawka i w tym samym momencie chcial ulac..i tak jakby zakrztusil sie,nie mogl oddechu zlapac czy cos podobnego..to oczywiscie szybko glowa w dol i poklepuje po pleckach..i ok.. Ale dzis mialam wiekszego stracha..juz nigdy nie podam mu rumianku! Podalam kilka lykow i potem nagle jakby zaczal sie krztusic jakby cos mu zalegalo w gardle-dusilo charczal jakos tak pobladl i jakies takie dziwne dzwieki wydawal..i byl spokojniutki jak nigdy..lezal i nic nie robil..przestraszylam sie na maxa..juz chcielismy na ip jechac..no ale co powiedzialabym im..ze pil rumianek i teraz jest dziwny po nim.. Oddychal normalnie..usnal.. Boze co ja sie mam.. :( wczesniej lęk kazdego dnia o ta ciaze..a teraz chyba podwojny strach o jego zycie..
    I po tej akcji boje sie nawet butelke mu podac :( co ze mnie za matka..?! Moze jestem zabardzo przewrazliwiona,przesadzam i wyolbrzymiam niektore rzeczy..?no ale nic nie poradze na to..
    Takze synu rosnij szybciej bo matka do tego czasu osiwieje i wyladuje w psychiatryku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 17:05

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu czyli czekasz na mnie do jutra ;)

Ode mnie wlasnie pojechali urodzinowi goście a w jednym momencie zlapal mnie taki bol,ze az mi sie kolor skory zmienił i wszyscy ,ze to juz ,ze to juz ale sie wyciszyło....cały dzien jakies sluzy wylatują i tyle..

Miłego dnia:)

gosi_a, Dongina lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy popołudniowo,
    CaneCorso - to Joasia jest z Rybnika, ja blisko, bo z Gliwic.
    My wróciliśmy z wycieczki, plan zrealizowany. Po wizycie na obozie, pojechaliśmy na zakupy i na moje wymarzone sushi. Olga smacznie spała :) Teraz wróciliśmy do domu na te największe upały i moze pójdziemy na spacer jak juz słońce sie schowa. Moje dwa Skarby smacznie śpią, a ja nadrabiam forum.
    Co do wakacji, to jeśli Oldze sie nie zmieni, mamy plan wyjechać pod koniec września, gdzieś gdzie bedzie jeszcze ciepło w Europie, moze Włochy, moze Cypr. Poczekamy na jakies last minute, tak aby lot był nie dłuższy niż 3 godziny.
    Co do piw bezalkoholowych, ja pije od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala Bawarię i Karmi bezalkoholowe, Olga nie narzeka ;)
    Nieukowa - Nadine zaopatrzyła sie w zestawy do pieluchowania wielorazowego, tylko nie wiem czy juz używa.

Miłego wieczorku !!

Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - wszystkiego najlepszego Dziewczyno !!! Spełnienia najskrytszych marzeń !!! Leonek Grzeczniutkie, nie pcha sie z urodzinami przez mamę. Teraz moze wychodzić, wielc Leonku, moze poniedzialek? Pomyśl z drugiej strony, ze krócej będziesz sama z Synkiem, bo przyjedzie Twój M. niebawem :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia: tetra jest fajniejsza niz sie spodziewalam- kup po mleku z piersi nie trzeba nawet odplukiwac, bo po praniu w proszku dla dzieci w 60 stopniach nie zostaje po nich slad, podobno sie calkiem rozpuszczaja wiec idzie to wyplukac bez problemu. Sa tanie, majac 30szt spokojnie prac mozna co 3 dni caly wsad. Poki co nie mamy zapinki ani otulacza, wiec zdarzy sie przeviek jak sie maly rozkopie, ale jutro maz jedzie do sklepu z wielorazowkami kupic najmniejszy otulaczek z Milovii i zapinke Snapi dla testu. Jak sie sprawdza, to kolejne otulacze kupimy juz one size, zeby na dluzej starczyly.

Co do piw- podobno nawet normalne piwo 0,3 mozna wypic zaraz po karmieniu, ale mi wystarcza poki co takie <0,5% smakowe. Problemow gastrycznych.po tym nie stwierdzilam :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dziekuje :) to fakt jedyne moje pocieszenie :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, samej rodzić to nuda :-) poczekam na Ciebie i jutro razem urodzimy :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK.to sie spiszemy co do startu jeszcze ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoczek nauka taki dla wczesniakow, podobają mi się smoczki mam ale pewnie dla Zosi jeszcze za duży musimy jeszcze poczekać. od dziś uczymy się pić z tt początki są trudne ale mam nadzieje ze się uda tak jak z laktacja

My raczej nigdzie nie jedziemy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj smoka ciągnie ostro. Boje s8e ze bedziemy miec pozniej problem z odstawieniem. Ale on mi cale piastki to buzi pchal bedac najedzonym pod korek, paluszki ssie, i łapał mezowi ramie, nasze palce zasysal. Teraz jak sie denerwuje to wola o smoka i jest spokoj. Pierwszy smok dostal aventa 0-2 msc. One maja ta otoczke mniejsza ze nie na cala gebe dla takiego noworodka. Bo te zwykle rozmiarowo mu wypadały bo za duze i nie mogl utrzymać. Teraz juz lapie zwykle.
    Smoka nie uczylam. Jak karmilam go piersia to jak sie najadl to dalej mial odruch ssania ale ze piers nie byla pusta to podczas ssania lecialo mu mleko ktorego juz nie chcial lykac wiec sie wkurzal. Takze po calym asortymencie powyższych objawow siegnelam po smoka chociaż nie jestem ich zwolenniczka... ale cóż.

A na wakacje nigdzie nie jedziemy w tym roku. Chyba ze cos mi strzeli do lba a ja tak potrafie ;) ogolnie teraz jak nauczylismy sie siebie to nie ma dla mnie wiekszych granic. Maz mnie stopuje ;)
    Wakacje planujemy na jakis kwiecien maj przyszlego roku za granica przed moim powrotem do pracy.

A dzis spalam 4 godziny tylko ale powiem Wam, że mimo ze jestem mega zmeczona po tym pierwszym miesiacu to jestem bardzo szczesliwa. Czuje ze wreszcie mam w zyciu wszystko na miejscu - dom, kochajacego meza i wyczekane dziecko , ktore zaczyna wyrastac z pierwszych ubranek. Osiagnelam taki moment w zyciu gdzie chcialabym powiedziec - chwilo, trwaj! :) a czas tak pędzi.

Sista, Dongina, Finezja, nenette, karolina0522, Ekkaja, Scintilla, Melia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ