X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie słonecznie :-)
    My dzisiaj, chcąc zdążyć przed upałem południa, jedziemy nad wode. Brat Olgi, zakochany w niej bez pamięci, jest na obozie żeglarskim i jedziemy go odwiedzić :) Pózniej zakupy i plan na sushi, pod warunkiem, ze Dziewczynie spodoba sie ten pomysł ;)
    Miłego dnia Mamusie, a Brzuchatkom cierpliwości w oczekiwaniu na cud narodzin !!!

Nieukowa, karolinka85, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    U nas noc pod tytulem marudzenie i nie spanie :( o 1.30 obudzil sie na jedzenie pojadl z przerwa do po 2..potem chwilka spokoju i marudzenie...wkoncu podalam mm i myslalam ze3godziny z glowy...no i dupa...do 7 sie meczylam z nim...potem zasnal po kolejnym cycu..i spalismy do 9.40..
    Dobrze chociaz ze nie wrzeszczy..!
    Ja dzisiaj sprobowalam podac mu wode..chyba nie odroznil ze to nie mleko.. Ale tylko kilka lykow dalam..
    Czekam az slonce troche sie schowa i idziemy na spacer..
    Karolinka ja też dokarmiam mm, czy to źle? Niektórzy twierdzą, że powinien wystarczyć mój pokarm, skoro dziecko ma już prawie 3 tygodnie- ale co ja zrobię że nie wystarcza? Macie jakieś inormacje, czy mogę sobie tak po prostu dokarmiać mm a przez większość czasu karmić cycem? Bo ja się już trochę podłamałam,że mój pokarm jest mało treściwy :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nakładka jest fakt taka dziwna :D duzy sutek jakby :D ale ja uzywam sporadycznie gdy mi brodawka juz z bólu wyje 0.o dziecko zassysa sie i pije - więc nie przeszkadza jej to - i nie zaobserowałam aby potem źle chciała ciągnąć samego cyca - zreszta u nas to i tak nie raz kilka prób jest zanim sie dobrze przyssie ^^ bo jak mnie za bardzo boli brodawka znaczy ze za mało jej ma w buzi więc zabieram i proszę tego szkraba "otwórz szerzej ta buźkę bo mamusi cycki zjesz" ;] Ona tylko szeroko otwiera buzie gdy ziewa :D

ale fakt z nakałdką troszkę mniej boli, a używanie samego laktatora też nie boli w sumie - tylko trzeba dobrze zassać i nie wciągam nigdy na maksa :D w sumie co 3h i tak samo mi się leje z cyca ^^`

u nas w salonie 28st :( i nijak nie mozna ochłodzić ;(( męczymy się wszyscy

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada obchod jest między 9-10 jeżeli dalej chcesz rodzic na klinicznej

Nie musiałam inwestować w nakładki może dlatego że laktator mi powyciagal sutki. Zauważyłam że Zosia nie lubi prawej piersi może nie leci z nie jak z lewej i jest większa i chyba trudniej jej złapać
    Czy wadze maluszki tez maja ulubione piersi

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Jeszu ale naprodukowalyscie! Witam was wszystkie ta pozna wieczorowa pora.
    Zaczne od Dady i Gosi - dziewczeta jestescie na ostatniej prostej, baaaardzo mocno trzymam kciuki za wasze porody. Nawet moj maz o was pytal:)
    Soprecious - urodzilysmy w tym samym dniu! Gratulacje.
    Sista, powiedz no mi jak ty moglas jesc te posilki w szpitalu????? To bylo ochydne;) W ostatni dzien , wyobraz sobie, zmienili catering z powodu skarg i dostalismy "nowe" sniadanie: maslane bułeczki, konfitury, jabłka i cos tam jeszcze. Obiad tez nie byl najgorszy:) My z Tosia od piatku w domu. Bardzo sie cieszylam ze wchodze, choc fizycznie oczywiscie jeszcze nie domagam. Tosia jest grzeczna i wiekszosc czasu spi. Krzyk jest czasami tylko przy zmianie pieluchy i dwukrotnej akcji taty" myjemy pupe pod kranem". W sumie to mamy z mezem sporo czasu dla siebie. Oczywiscie rozkrecam laktacje i pojawiil sie problem. Bola mnie koszmarnie sutki co podobno jest efektem zlego przystawiania. No wszystko pieknie ladnie, znam wszystkie zasady, w szpitalu na siarze bylo jeszcze okey, a dzisiaj sie rozplakałam bo malutka nie umiala zlapac zadnego sutka z obu piersi. Musialam odciagac i podawac przez butelke. Poradzcie! W jednej piersi mam dobrej wielkosci sutek, ale z niego mleko idzie z oporem, a w drugiej wlasnie maly suteczek i dziecko w ogole go nie lapie a mleko tam sie fajnie rozkreca i zalewa. Porownojac sutki to jeden jest duzy a drugi maly. Wzesniej nie mialam takiej dysproporcji. Juz krwawie na sutkach a chce BARDZO karmic piersia. Polozna jeszcze u mnie nie byla:/ Czekam az wroci z wakacji. Co wy byscie zrobily?
    Do mamus po cc. JAk tam wasze brzuszki? Ja jak zobaczylam zaraz po cc swoj to o malo nie padlam trupem: druga ciaza, nic nie zeszlo! No zesz! Krwawie malo co mnie cieszy ale bebenek mam spory co mnie irytuje. Wiem ze to 5 doba po cc ale ile trzeba bedzie czekac na jakie takie splaszczenie?
    Sista gdzie sciagalas szwy? ZapomniLam sie o to zapytac przy wypisie !

Moja Droga! Bębenek będzie się zmniejszał pod wpływem naturalnej oksytocyny, która wydziela się podczas karmienia piersią, więc przystawiaj Tosię do cyca ile wlezie!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja zgadzam sie w calej rozciaglosci :)
    Nakladki ratuja cycki, bez nich bym chyba sie zniechecila... Radek ich szczerze nie znosil, ale jak juz sie przysysal to zawsze dobrze i mogl efektywnie ssac, co na poczatku z moimi wielkimi brodawkami bylo niemozliwe... Karmilam przez tydzien raz przez nakladke a raz odciagnietym. Laktator- avent elektryczny, jest super.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smarujemy lanolina lansinoh położna przyniosła próbki i maltanem

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch spadł w pierqszym tyg do rozmiarów sprzed ciąży, za to waga spadła o połowe i teraz stoi w miejscu;/ może za dobrze jem, ale w sumie to same zdrowe rzeczy, gotowane na parze lub pieczone, dużo warzyw i owoce-no zobaczymy jak to w czasie będzie wyglądać.

Mam pytanie do karmiących piersią czy Wasze maluszki chcą ssać smoczka ? Jeśli tak czy to samo przyszło czy jakoś je uczyłyście? Moja ma tak, że zassała z kilka razy ładnie i ciągneła przez jakiś czas, a teraz co jej podaje to pluje i wypycha językiem jakby zapomniała jak to robiła:( zależy mi aby chciała smoka bo inaczej nie będę w stanie na 5 min wyjść z domu i małej z choćby z tatą zostawić.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy podobnie potrzyma 5 minut max 10 i.się denerwuje

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:41

• Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Wsadza Ci tam takie coś i podświetla.
    Mi lekarz powiedział żebym była o 8.30 na ip ale wiadomo że każdy szpital inaczej. U nas zmiana lekarzy jest o 7.
    przyjmą Cię, nie stresuj się niepotrzebnie.
    Gosiu u nas tez zmiana o 7 a o 8:30 to juz po obchodzie byli prawda ?
    Bo sie zastanawiam czy przed obchodem zeby moze jeszcze cos ustalili...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

potwierdzam, że laktator aventu - rewelacja :) miałam ręczny i szybko zakupiłam elektryczny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja - Ja smoczka bardzo nie chciałam podawać, ale niestety nikt mnie w szpitalu o zdanie nie spytał i miał podany w sali adaptacyjnej :/ Toleruje tylko smoka NUK, mamy jeszcze z TT ale ich nie lubi, więc może spróbuj innego? Widziałam też, że w szpitalu jak chcieli przekonać do smoka/cyca to dawali kilka kropli glukozy i wtedy maluszki ładnie zasysały... I tak jak pisała Dongina, jak zasypia to go wypluwa. Więc nam typowo służy do uspokojenia (super przy obcinaniu paznokci, które miał po urodzeniu jak wampir :P).

Dongina - myśle, że z tym uformowaniem lakatorem to super pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:49

Dongina lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Karolinka ja też dokarmiam mm, czy to źle? Niektórzy twierdzą, że powinien wystarczyć mój pokarm, skoro dziecko ma już prawie 3 tygodnie- ale co ja zrobię że nie wystarcza? Macie jakieś inormacje, czy mogę sobie tak po prostu dokarmiać mm a przez większość czasu karmić cycem? Bo ja się już trochę podłamałam,że mój pokarm jest mało treściwy :-(
    To moj ma 1.5miesiaca..a czasem jest za malo mojego mleka..wczesniej odciagalam bo usypial przy ssaniu teraz juz ssie piers..ale jak zaczely sie upaly to chyba my sie chcialo pic bo caly ranek wrzeszczal jak opetany.. Pediatra kazala podac mm bo caly czas wisial na cycu..no i niby mm pomoglo.. Wiec albo sie nie najadl albo potrzebowal cos do picia.. Dlatego teraz podaje mu troche wody przegotowanej w ciagu dnia..dzis zaparzylam delikatny rumianek wsadzilam torebke na chwilke i wyjelam..
    Duzo osob oprocz piersi podaje od czasu do czasu mm.. Lepiej je podac niz jakby dziecko mialo byc glodne.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy wszystkich dostępnych końcówek smoczkow wszystkie z tym samym.finałem...mały nie umie ssac czasem sie zdarzy ze zassie ale bardzo sie przy tym denerwuje, zaciska piastki, i szybko wypluwa jak chce mu wsadzić znowu to robi sie purpurowy ze złości i żadna glukoza nie pomaga trafiło mi sie antysmoczkowe dziecko. Zuzia ssala i był kłopot z odstawieniem teraz przynajmniej kłopotu nie będzie. Chyba ze jeszcze pojmie różnice w ssaniu smoka a ssaniu piersi

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie Aghata ten typ tak ma... Moj toleruje tylko taki z okragla koncowka kauczukowy. Anatomicznymi pluje na odleglosc, tak samo lateks...
    I tez sie dzis kleje do dziecka... Najnizsza temp. u mjie w domu to w pokoju malego 26 stopni :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:54

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za Wasze przemyslenia, ja własnie przechodzę kryzys na temat mojego mleka: oprócz tego że przy cycu zasypia to jeszcze wiecznie robi wrazenie głodnej, ale ja się nie poddam dzięki Wam! Laktator uzyłam tylko w szpitalu, teraz mam zamier do niego wrócić:-) ponadto zamówiłam herbatkę Femaltiker. Nie mam pojecia ile ważę, ale postaram się to sprawdzić jak będzie okazja.

Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was zamierza.uzywac pieluch wielorazowych? Ja sie ostatnio przekonalam do tetry, tylko szukam teraz fajnego otulacza albo klamerki do spinania
    Ktoras znwas ma jakies doswiadczenia albo moze zamierza tez korzystac?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    To moj ma 1.5miesiaca..a czasem jest za malo mojego mleka..wczesniej odciagalam bo usypial przy ssaniu teraz juz ssie piers..ale jak zaczely sie upaly to chyba my sie chcialo pic bo caly ranek wrzeszczal jak opetany.. Pediatra kazala podac mm bo caly czas wisial na cycu..no i niby mm pomoglo.. Wiec albo sie nie najadl albo potrzebowal cos do picia.. Dlatego teraz podaje mu troche wody przegotowanej w ciagu dnia..dzis zaparzylam delikatny rumianek wsadzilam torebke na chwilke i wyjelam..
    Duzo osob oprocz piersi podaje od czasu do czasu mm.. Lepiej je podac niz jakby dziecko mialo byc glodne.. ;)

Karolinko, wszystko najlepszego z okazji imienin :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Co do smoczka NUKa już mi koleżanka też polecała, podobno jej synek nie akceptował smoczka tylko tego jakoś zassał. Kupię i sprawdzę bo mi też zależy aby taki smoczek służył do uspokajania. Co do silnego odruchu ssania to Iga też go ma, ale spełnia się na cycku. Poza tym mamy butelkę medela calma i jak na razie pije z niej tylko jak najpierw podam cyca i po chwili wyciągnę i dam butelkę i tak kilka razy więc opcja, że tatuś poda mleko obecnie to mission impossible.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ