X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristen to widzę że nie jestem sama też sobie wrzucam ze do dumy ze mnie kobieta bo albo poronie alto znowu problem z zajściem w ciążę a teraz nawet urodzić sama nie mogę maleńka wysoko nawet główka nie stawia się do kanałuszyjka 4cm zzamknięta jutro mam mieć wywołanie ale tylko za pomocą balonika bo jestem juz po jednym cc wiec mówią ze teraz tez pewnie skończy się cc bo tak samo było przy pierwszej ciąży. A wczoraj cały dzień ryczalam bo nie wyobrażam sobie czterech dni w szpitalu a w domu zostanie mu synek a nigdy nawet na jeden dzień się z nim b nie rozstawalam .

oeuas65glzp8ycqj.png

• Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Nieeee to było USG z 7/8 tc. USG z 12 tyg i dalej pokazywały terminy przed 20.06.

Aa no to w sumie to trochę zmienia moją sytuację. Ja pierwsze USG miałam dopiero w 12 tyg. i wtedy wyszła data 25.06. która dla mojego lekarza była świętością.
    Teraz jak byłam na KTG w szpitalu to znajoma lekarka powiedziała mi, że w 12 tyg. już dziecko może rosnąć w swoim tempie i że wcale to nie jest aż tak miarodajne i że dokładniejsze są te wcześniejsze badania których nie miałam. Ale wydawało mi się, że ona po prostu bardziej próbuje mnie pocieszyć niż tak jest w rzeczywistości...

Strasznie to wszystko zamieszane, najgorsze jest to, że całą ciąże się nastawiałam na czerwiec (późniejsze USG też pokazały już tylko daty przed 25.06.) i chyba przez to wpadłam teraz w taki dołek. Każdy dzień czekania to istna mordęga.

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi - ja bym na Twoim miejscu pojechała. Jak pisze Agata, dzieci w samochodzie ładnie śpią, Mikołajek obudzi sie pewnie tylko na jedzenie. My wyjechaliśmy 70 km od Gliwic, ale jest tak gorąco, ze ja siedzę w kawiarni, a M. jeździ na rowerze. Olga ładnie cała drogę spała, a ja nawet nie siedziałam obok niej, tylko z przodu. Pózniej jedziemy kolejne 80 km do rodzicow na obiad. Pamiętaj, ze gdyby było inaczej, zawsze możecie zawrócić. Trzymam kciuki !!

Nikonka - fajnie, ze sie odezwałaś, zastanawiałam sie co u Ciebie. Współczuje przenoszenia, szczególnie w te upały. Trzymam kciuki za szybka i niespodziewana akcje porodową !!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie, które karmią piersią - czy w taki upał dopajacie maluszki wodą? Albo wodą z glukozą? Tymek jest bardzo marudny i myślę, że może pić mu się chce... jak tylko odstawiam go od piersi to zaczyna marudzić i płakać :(

• Muniek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia koniecznie jedź,wasza trójka tego potrzebuje :-) małemu nic nie będzie.
    My prawdopodobnie w sierpniu pojedziemy do Pl,a to 750km,troszkę się boję,ale z drugiej strony strasznie tęsknię za domem. Będziemy po prostu więcej postojow robić.
    Dziś mój mąż w domu,zajmuje się Samuelem a ja odpoczywam. Ale przyjemnie :-) tym bardziej że nasza maruda dziś jest jak aniołek.

Dziewczyny strasznie wam współczuję tych przenoszonych ciąż,zwłaszcza jak takie upały. Bądźcie dzielne,jeszcze troszkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:56

zyrcia, nenette, Sista, Z., Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dopajam, bo nie kazali, ale chciałam zrobic test i dalam wode, to sie poryczal, zrobil odruch jakby mial rzygnac i koniec zabawy ;p spalismy dzis do 11 :D teraz 2 h lezal na golasa ze mna, wierzgal girami i sie cieszyl ;d teraz je, a po obiedzie jak troche cienia bedzie idziemy na spacer, a jutro na grila :D
    Wrocil juz moj smieszek, jest super, placze tylko jak wola jesc ;d ciagle lezymy i sobie gaworzy ;d z brzuchem chyba tez lepiej :o

Sista, Z., karolinka85 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia po piersi nie powinien byc spragniony... Podobno teraz przy kp sie nie przepaja- ja tego nie robie...

Masakra, wpadlam w panike.. Moje dziecko rosnie!!! Wlasnie pozegnalam 2 ciuszki 56, ktore najlepiej na malym lezaly zaraz po porodzie... ;( jak to sie stalo? Tak szybko???

Muniek, Sista, Z., Dongina lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy z Zosia zakupów będziemy testować mleko nan . Pogoda straszna jak ubrać dziecko zagadka teraz sie chodzimy
    Podaje wodę przegotowana lub herbatkę koperkowo

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a podajesz ciagle espumisan czy tylko na chwile dalas jak sie prezyl?

U mnie bywa ze Radzio narzeka na brzuch, ale nie ma tragedii, smoczek pomaga i brzuch do brzucha. A w ta pogode moj maly zaciesz maks, bo na golasa lezy i to go jara :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :-) Nieukowa nie chcę cię straszyć,ale dzieci już tak mają :-) :-) :-) rosną nawet nie wiadomo kiedy. Nawet się nie obejrzymy a już maluchy biegać będą :-P

agawera, Nieukowa lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś grillujemy . My z Zośka jemy piersiaki i kiełbasę z kurczaka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Haha :-) Nieukowa nie chcę cię straszyć,ale dzieci już tak mają :-) :-) :-) rosną nawet nie wiadomo kiedy. Nawet się nie obejrzymy a już maluchy biegać będą :-P

Najbardziej to widzę po Weronice jak słyszę mamo nie mam czasu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zyrcia a podajesz ciagle espumisan czy tylko na chwile dalas jak sie prezyl?

U mnie bywa ze Radzio narzeka na brzuch, ale nie ma tragedii, smoczek pomaga i brzuch do brzucha. A w ta pogode moj maly zaciesz maks, bo na golasa lezy i to go jara :)
    Ja jak rano widzę, ze pierdzi i przez sen juz sie prezy to podaje 4-5 kropel bobotic forte i jak dlugo kupy i nie zrobi to po ok 4-5 h daje znowu. ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny mojego męża naszły wątpliwości czy oby na pewno dobrze robimy jadąc z takim maluchem 250 km? Powiedzcie czy Wy byscie pojechaly, bo ja juz sama nie wiem... Natawiłam się na tą podróż a teraz się zastanawiam czy to nie za wcześnie? W końcu ma dopiero 3 tygodnie a to spory kawałek drogi, nowe bakterie, otoczenie itd
    Ja bym nie jechała, zresztą Ty tez jestes w połogu i musisz bardzo na siebie uwazac. A synek w aucie bedzie sie meczyl tyle godzin ww niewygodnej pozycji, jak bedzie plakal to Wy sie wymeczycie razem z nim.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dopajamy niczym, bo wszyscy mówili, czy przy KP tylko cyc. Olga zjadła o 12.30 mleko odciągane, a przed chwila pierwszego w życiu cyca na trawie :) Jak wróci M., to dopoimy z drugiego cyca w samochodzie, bo teraz mam cyce nierówne (lewy miseczka B, prawy E;))

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy się pojechać. Mały póki co nie śpi ale też nie płacze. Właśnie jakby było coś nie tak to zwrócimy. Strasznie potrzebujemy chwili spokoju dla siebie i oddechu od blokowisk. Myślę że krzywdy mu tą trasą nie wyrządze, będziemy robić postoje żeby rozprostowal kostki i mam nadzieję droga minie nam szybko i bezpiecznie. Pewnie za chwilę nie będę miała zasięgu a u tesciowej też nie bardzo jest bo to wieś, więc życzę Wam miłego weekendu i pieknego, spokojnego tygodnia z pociechami :) buziaki

karolinka85, Sista, Z., Finezja, Nieukowa, karolina0522, Scintilla, Melia, nenette, Dongina lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc pod tytulem marudzenie i nie spanie :( o 1.30 obudzil sie na jedzenie pojadl z przerwa do po 2..potem chwilka spokoju i marudzenie...wkoncu podalam mm i myslalam ze3godziny z glowy...no i dupa...do 7 sie meczylam z nim...potem zasnal po kolejnym cycu..i spalismy do 9.40..
    Dobrze chociaz ze nie wrzeszczy..!
    Ja dzisiaj sprobowalam podac mu wode..chyba nie odroznil ze to nie mleko.. Ale tylko kilka lykow dalam..
    Czekam az slonce troche sie schowa i idziemy na spacer..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze by tak rozwodnic troche odciagniete mleko jak juz chcecie dopajac woda?

U nas zaraz tez grill. Skrzydelka marynowanenw coca coli, kurzr cycki w bejcy musztardowo miodowej, kaszaneczka, kielba i piwko (u mnie bezalko)...

karolina0522 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A moze by tak rozwodnic troche odciagniete mleko jak juz chcecie dopajac woda?

U nas zaraz tez grill. Skrzydelka marynowanenw coca coli, kurzr cycki w bejcy musztardowo miodowej, kaszaneczka, kielba i piwko (u mnie bezalko)...

Ty karmisz piersią ?
    Maź zaraz będzie rozpalać a my z Zosia zjemy mleczko na dworzec czekamy na Weronikę i teściów . Może Zosia pospiesz na dworze bo w domu jakoś jej nie idzie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=b8Li855Wsqw

To na poprawę humoru ;)

Moje dziecko jest przekonane, że jej adres zamieszkania i zameldowania jest w moich ramionach - łóżeczko traktuje jedynie jako nocleg wieczorny - oczywiście to typowa "córunia tatusia" bo M. miał dzisiaj nocny dyżur z karmieniem a nasza gwiazdka przespała prawie 6godzin i dała się tatusiowi wyspać ;) My za godzinkę jedziemy 15km. na działeczkę do rodziców na szybką kiełbasę i dotlenienie.

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ