X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    a to normalne ze w taki upal Leon nie spi w ogole w ciagu dnia od ok 10 do 22? i ze non stop siedzi na cycu? odstawiam go doslownie na max 10 min bo zaraz ryk i pakuje rece do buzi albo ssie mnie jak go wezme na rece o.O
    ja mam to samo i powoli juz wysiadam.Nie mam siły juz.A jak uśnie to dosłownie na chwile i później znowu placz.

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    a to normalne ze w taki upal Leon nie spi w ogole w ciagu dnia od ok 10 do 22? i ze non stop siedzi na cycu? odstawiam go doslownie na max 10 min bo zaraz ryk i pakuje rece do buzi albo ssie mnie jak go wezme na rece o.O

Zyrciu - dziś mam to samo. Rano była sesja, ale od 12 albo cyc, albo marudzenie. Mleka juz brakło i wtedy mi sutki szarpała, wiec dałam wode. Wypiła na dwa łyki 150ml i wróciła do cyca. Zasnęła dopiero przed 19. Teraz juz po kapieli spi znowu, zobaczymy jak długo.

Agata - co godzine to skrajność, moze w takie upały tak, ale normalnie to dziecko chce cyca co 2-4 godziny. Oczywiscie zdzarzaja sie Dzieciaczki co przesypiają i 5-7 godzin :)

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek tak miał ze co godzina teraz wnocy je raz. Od 3 dni śpi 5h non stóp po czym szaleje godzinę idzie spać i tak do 7 rano. Potem je bawi siro idzie dalej spać. Bie ma już problemów z brzuszkiem a dzisiaj hak było chłodniej przespał większą część dnia.

A1984, Sista, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata zazdroszczę! Ale Antek to już duży chłopak, zaraz 2 miesiące! Wow ale to leci!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja tez zazdroszczę,oddalabym wszystko żeby Samuel w nocy 5godzin przespał.
    Niestety też jest marudny,ostatnio go pochwalilam że aniołek to teraz z kolei diabeł z niego wychodzi. Przy karmieniu jest jakiś koszmar,zje część a potem to już tylko płacz i walka,ale zazwyczaj ja przegrywam :-\ w dzień też mało co śpi,przez co ja w piżamie chodzę pół dnia :-)
    Byłam dziś też na kontroli u ginekologa i na szczęście wszystko w porządku.
    A jak tam nasze ostatnie ciężarówki,urodziły :-) :-) :-)????

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w 5-10-15 wyprzedaż do 70 % ;) jakbyście chcialy uzupelnic garderobe maluszkom o wieksze rozmiary :)

Nieukowa, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię ze tak będzie cały czas ale tu u siostry powietrze mu może służy. Zobaczymy po powrocie.

preg.png[/url]
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiaj kiszka,lepiej chyba ich nie chwalić publicznie, po kapaniu zawsze zasypial juz bez jedzenia bonkarmikam.przed. A teraz od dwóch dni cyc i się szarpie ze niby nie chce, odkładam i się budzi i marudzi. Teraz mąż go ponosił bo ja się zbuntowalam i narazie śpi. Co dziś za dzień.

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga po kapieli była tak padnięta, ze zasnęła przy pierwszym cycu, do drugiego nawet ust nie otwarła. Ciekawe do której godziny pośpi.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

To niekoniecznie musi oznaczać że jest głodny. Dziecko poczatkowo poznaje świat przez pakowanie wszystkiego do gęby :) zaczyna sie od pakowania rąk właśnie w drugim msc życia czyli na tym etapie co jest Twój Leon. Więc jak sie ochlodzi a bedzie tak dalej to znak ze sie rozwija :)
    Moj w te upały też mam wrażenie że częściej ssie ale na krótko. Dziś mu też dalam wode. Ponoc dzieci na piersi sie nie poi do 5 msc zycia ale w upaly wyjatkowo jak sie dziecko poci to mozna podac. A on sie az do mnie kleil.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był wczoraj słaby dzień. Apogeum wieczorem po kąpieli. Żadne techniki usypanie się nie udały, a chciałam powiedzieć trochę z mężem na balkonie i wypis mihito ( ją bezalkoholowe ;)) niestety się nie udało bo cały czas się wybudowała mimo że dzień też był intensywny i myślałam że padnie. Upały zdecydowanie nie służą... Dziś jest już sporo chłodniej i zdecydowanie lepiej ;) nawet Motanie w chuście nie przeszkodziło spać :)
    uuds7w8s1009_t.jpg

Z., Sista, zyrcia, nenette, Scintilla, Dongina, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Marcia - ślicznie wyglądacie!!

U nas z kikutem problem, złamał się tak jakby u nasady. Zaczęłam myć spirytusem i chyba uda nam się go wyzbyć jakoś ;)

My po wizycie położnej. Niestety mały ma bardzo przesuszoną skórę, ale z emolientami sie jeszcze wstrzymam. Będę smarować non stop oliwką, może opanujemy to.
    A waga... Urodzeniowa 4060g, ze szpitala z wypisu 3820g (sroda) a dzisiaj 4250g... Chyba mu moje mleczko służy...

Agata - myślę, że ta doradczyni pomoże Tobie. W końcu od tego one są ;) Powodzenia!

Melia u nas mała też ma/miała bardzo suchą skórę i w szpitalu dali linomag w płynie do smarowania i polecam ! Małej płatami schodziła skóra zwłaszcza na dłoniach i stopach. Teraz jest już super! skóra gładziutka i miękka. Kąpię w Babbydream i podczas kąpieli jak namoczyła się skóra to lekko pocierałam, żeby się zrolowała i po kąpieli smaruję właśnie linomagiem w płynie.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już mu podałam wody, wypił 50 ml w ciągu całego dnia, kiepsko mu idzie picie z butelki, może to dobrze, niech się nie przyzwyczaja, ale też cały mokry. I on rzeczywiści je przy tym cycku, nie, że sobie trzyma czy coś tylko je i je. Ale rzeczywiście, rozgląda się, rozkminia, kręci tą głową, zaczyna już sobie gaworzyć i piszczeć :P I w sumie dużo sika, ale kupy od wczoraj od rana nie było -_- na razie jest spokój, ale już się boję, że potem nadrobi awanturnik -_-
    Ale w zasadzie narzekać nie mogę. Dziś w nocy spałam z 7 godzin z przerwami co ok 1,5-2 godziny a potem jeszcze dwie godziny spałam. I właśnie widzę, że jak jeszcze z rana jest chłodno to funkcjonuje jak zawsze czyli spanie, jedzenie, trochę się pogapi, a później jak już się robi gorąco i duszno to tylko jeść -_-
    Dziś już wiatrak odpaliłam, postawiłam na końcu pokoju, dosyć daleko od nas, ale troszkę ulgi było. Mam dość tych upałów, jak siędzę tak w domu to mi się to nie podoba.

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Nieukowa, ja bylam na ip z takim szwem wewnetrznym ktory mi sie nierozpuscil... myslalam ze cos jest nie tak, tym bardziej ze wyczulam ktoregos dnia nieprzyjemny zapach. Okazalo sie ze moje zludzenie i jest okej. Ale tego szwu sie nie sciaga. Ma sie rozpuscic sam. On jest jakis tam podtrzynujacy całość srutututu. Zapytalam ile czasu to sie ma rozpuszczac czy tyle ile trwa polog. To mi powiedzieli ze nie wiadomo i ze to indywidualna sprawa. Drazylam dalej i pytam czy mam s8e nastawic na tygodnie czy miesiace. To mi powiedzialy ze to sie moze rozpuszczac tygodniami. Wiec chyba mi sie zapowiada dluzszy polog :/

Ja jak pytałam ile będą się rozpuszczać to lekarka w szpitalu powiedziała, że od 6 tyg do 3 m-cy nawet:\ zazdroszczzazdroszczę tym, którym już się rozpuściły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 22:44

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Wydaje mi się,że to przez te upały. U nas było tak samo od piątku do wczoraj (dziś jest trochę chłodniej), spać nie chciała/ nie mogła marudziła i non stop na cycu. Temp jak sprawdzałam to 37,5-37,7. Stres,że coś jej jest,z niecierpliwością wyczekiwałam powrotu M. z pracy ! A jutro u nas znowu ukrop, na samą myśl już się martwię jak my to przetrwamy;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 23:04

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie Was nie nadrobię... niedługo wrzucę opis porodu (luzik) oraz z kolejnych dni w szpitalu (trauma).

Co do laktacji... przez pierwsze dwa dni mała cisnęła na mm, bo nie miałam pokarmu, ale ją przystawiałam. W trzeciej dobie pokarm się pojawił i zaczęło się "karmienie". Generalnie do dzisiaj się cieszyłam, że ładnie ssie, nie cmoka itp., ale to chyba nieprawda. Potrafi siedzieć przy cycu 1-2 godz, a ja czuję, że cyce są nadal pełne. No i na tym szpitalnym mm to jednak prawie ciągle spała. Na moim jest niespokojna. Wczoraj próbowałam 4h, żeby to wyssała, dzisiaj już tylko godzinę, po której dałam jej butlę i teraz smacznie śpi. Wzięłam laktator i ściągnęłam 65 ml mleka (czyli jednak nie opróżnia). Jutro przychodzi położna to się spytam czy coś się da zrobić z tym ssaniem, ale ja mam brodawki większe niż Nieukowa, więc może być ciężko.

Wczoraj poszliśmy na pierwszy spacer. Nie mam w co ubierać dziecka, bo we wszystkim pływa xD Nie spodziewałam się, że mała będzie miała 52 cm. Wszędzie piszą, że kupowanie ubranek 56 jest bez sensu i lepiej od razu 62, ale ona będzie miała tyle chyba za jakieś 3-4 miesiące (?), a nawet 56 jest dużo za duże.

Nie poczułam zakochania od pierwszego wejrzenia, ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Do wszystkiego podchodzę z rezerwą i bez paniki.

A teraz nauka do sesji...

karolina0522, Nieukowa, lilly78, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś fajnie,ze sie odezwałas :)zycze powodzenia w dalszych dniach

Ja leze w szpitalu i nie moge spac.
    A Wy takie pipy nawet nie wspomożenie odpowiedzią Brzuchatki tylko kupki i mleka...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też dzień świra, do 15 chodziłam w piżamie, bo mała nie spała w ogóle. Później byłyśmy na usg bioderek i są git :) za 2tyg mamy jeszcze ortopedę uzupełniająco, wcześniej nie było wizyt do tego konkretnego lekarza, ale że usg ok to nie ma spiny :D
    Ja przy mm dopajam ale ona wypija max 15-25ml wody na raz, później pluje i robi miny jakbym jej co najmniej tran dawała ;)

Kochane a ja podjęłam ostatnią walkę o mleko. Pomyślałam, że ochłonęłam już nieco po szpitalach i jestem w trochę lepszej kondycji psychicznej, a nuż się uda.. Walczę więc znów od wczoraj z laktatorem co 3h i stymuluje. Wcześniej nie dało to efektów mimo ogromnych starań, ale może teraz się uda. Jak nie to trudno, ale próbuję - trzymajcie kciuki plsss :)

Finezja, Nieukowa, karolinka85, Scintilla, Dongina, Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja nie mialam oksy, ale sporo widziałam przez 3tyg na porodówce ;) i faktycznie tak było, jednego dnia próba, drugiego wywołanie - przynajmniej u mnie w szpitalu. Powodzenia kochana!

• Dada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nenette,mam nadzieje tylko,ze nie skończy sie cesarka po kilkugodzinnej akcji..bo u mnie niby wszystko dalej zamknięte...

Gosia juz tulisz swoje bejbi?? Ma ktos z nią kontakt tel?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ