X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u mnie zdecydowali od razu o cc bo doszli do wniosku, ze przez to ze jestem pozamykana to oxy jedynie wymeczy mnie i dziecko a na koniec i tak zrobia cc. (Przynajmniej taka wersje uslyszalam wczoraj a dzisiaj o 8 mam sie zglosic do szpitala). Jest mi przykro bo chcialam rodzic naturalnie i bylam przygotowana chociaz na probe ale powoli sie godze z tym ze bedzie cc. Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie udalo sn!

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia miałam tak w weekend

aghata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka pamiętam że pisałaś że Twój Mały miał problem z ropiejacymi oczkami. Jak sobie poradziłas z tym? Mój ma zaklęcie jedno oczko :(

• Dada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristen ja tez trzymam za Was kciuki dawaj znac jak sie da...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada powodzenia, mam nadzieję, że Cię nie wymecza. A wczoraj podali Ci oxy?

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już wśród żywych.
    urodziłam wczoraj sn po 13stej. Zuzia waży 4200g i ma 59 cm. Wzięłam zzo i było cudnie ale parte już czułam. Zaczęło się po oksytocynie, od 7mej miałam regularnie skurcze. Nacieli mnie ale i tak popękałam. Po urodzeniu lozyska dostałam krwotoku i zaczęło się robić gorąco ale dostałam glupiego jasia, ocknelam sie po 3 godzinach. Dostałam 4 j krwi i leżałam na sali pooperacyjnej. Dzisiaj mam wrócić na polozniczy do córki bo na razie tatuś się nią zajmuje. Ja miałam ją na brzuchu z 5 minut i więcej jej nie widziałam.
    dziękuję za kciuki.

Dada, Kirsten życzę Wam latwego porodu, dacie rade!

Z., karolina0522, nenette, Nieukowa, lilly78, Ekkaja, Sista, karolinka85, Muniek, Scintilla, maglic, Dongina, zyrcia, Inesicia, Marcia86, dorcia8919, Alorrene13, Finezja, Aka81 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi_a gratulacje! Duza dziewczynka z Zuzi :) trzymam kciuki zebys jak najszybciej doszla do siebie i juz w pelni mogla sie cieszyc coreczka.

Dada ja mam nadzieje ze 7.07. to bedzie nasz dzien, choc nie nastawiam sie za bardzo bo boje sie ze uslysze ze jednak dzisiaj nie ma miejsc na liscie do cc. No ale w razie czego i tak wlasnie jade na czczo do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 07:35

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)
    Niestety nie nadrobię Was ale tęskniło mi sie za Wami bardzo ;)

Po pierwsze gratuluje kolejnym mamusiom.
    Dada, Kristen za Was kciuki mocno zaciśniete:) jeszcze troszkę i będziecie miały swoje szczęścia w objęciach:)

U nas ok :)
    W niedziele mieliśmy uroczystość z okazji chrztu Juleczki. Niestety upał był masakryczny ( czego nie dało sie przewidzieć kiedy ustalaliśmy termin ). Jakoś daliśmy rade w kościele a potem było w porządku. Właściciele restauracji z myślą o maluszkach ustalili klime na optymalną temperaturę 24 stopni. Z klimy nie wylatywały kostki lodu, Julka przespała praktycznie całe przyjęcie.
    Do końca tygodnia mamy gości (mój tato z rodzinką) wiec jest fajnie.
    Julka to bardzo pogodne dziecko. Oczywiście uwielbia byc na rączkach :)
    Po konsultacji z pediatrą jednak mleka z Nana na hipp nie zmieniliśmy. Dopajamy rumiankiem i wodą i kupki są regularnie. Nadal zielonkawe ale ponoć nie musimy sie tym martwić.
    Ogolnie mogę powiedzieć, że jesteśmy już w pełni zorganizowani. Julka przesypia noce budząc sie tylko 2 razy na karmienie. Ja śpię ok 5-7 godz na dobę, przy niemowlaku wynik zadowalający :) Jutro kończymy 5 tygodni ... jej jak ten czas teraz szybko leci.

A oto fotka z rana :) sory ze do góry nogami ale wystarczy kliknąć w fotkę i powiększenie jest już ok :)
    gn4a3w2dbg0y_t.jpg

oylwifc4u5a5_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:33

Ekkaja, Muniek, Gosia82., Scintilla, Dongina, karolinka85, Inesicia, karolina0522, Alorrene13, Z., Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ale ci sie kruszyna zrobila okraglutka :) Super ze wszystko okej!

Dada ja ci nie pisalam, bo nie wiem nic o indukcji i probie oksy... Moze Dongina by wiedziala bo chcieli ja indukowac, tylko w koncu zrezygnowali...

Gosia gratulacje, ciezka sprawa z tym krwotokiem, miejmy nadzieje ze szybko wydobrzejesz i juz masz malenka obok siebie...

Kirsten, Dada- dalej zaciskam kciuki. No przeciez w koncu MUSICIE urodzic! Co te wasze dzieci? Jeszcze sie nie urodzily a juz spoznione i niepunktualne!

U nas dzis noc tragiczna... Czy waszym dzieciakom zdarza sie zapchany nos w srodku nocy? Bo my juz 3 takie akcje mielismy :( $ nad ranem, a maly charczy, cyca nie chwyta b mu trudno oddychac i pomaga tylko sol do noska i odciagacz. Troche po posilkach ulewa, ale watpie zeby tak mu nosem az szlo zeby sie tak szybko zdazyl zatkac a gluty wylaza zoltozielone i wielkie jak u doroslego :/ nie ma kataru ani nic podobnego...
    W kazdym razie dzis mielismy spanie 3h, potem 2h a potem po godzinie ryk i zapchany nos. A potem maly raczej marudzil niz spal :( i tak o dziwo jestem wyspana jak na taka akcje...

As ja tez klelam ze mialam malo ubranek 56, bo prac musialam codziennie zeby miec co mu zalozyc... Przy wypisie.mial 53cm. Ale teraz, po 3tyg powoli moj mezczyzna przestaje sie juz w nie miescic :) takze faktycznie lepiej miec niezbyt duzo tych ciuszkow bo potem zal ze czlowiek nie wszystko zdazy zalozyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Julka ważyła w czwartek 4200. Od wagi wyjściowej ze szpitala przytyła równo 1kg w 4 tygodnie.
    U nas nosek tez sie przytyka, powietrze suche wiec używamy baby cap - wode morska od 1 miesiąca życia dziecka . Pomaga a w razie czego jeszcze odciągamy aspiratorem kozuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:44

karolina0522 lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    Karolinka pamiętam że pisałaś że Twój Mały miał problem z ropiejacymi oczkami. Jak sobie poradziłas z tym? Mój ma zaklęcie jedno oczko :(
    Gucio przemywaj sola fizjologiczna..i sproboj zakrapiac swoim mlekiem jak karmisz piersia.. Ale jak nie przejdzie tp czeka cie wizyta u lekarza i dostaniecie kropelki.. My sie dosyc dlugo bujamy z ta ropa w oczkach.. :( teraz tylko czasami sie pojawia..ale chyba czekac nas bedzie okulista bo moze kropelki za slabe byly..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada jak coś to proś o zzo i kie słuchaj, że wydłuży porod mniej to gdzieś. Gosia gratuluję. Nieukowa a może mu się tak ulewa, Jasiowi dziś tez poszło nosem no ale się nie zapchal ja mu podnioslam materac i jest dużo lepiej. Dziś kupa juz pomarańczowa ale ze śluzem, no ale chyba oki bo nie płacze . Dziś stekal trochę nocy po karmieniu. Nie wiem co to, niby odbity.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ogromne gratulacje :-) współczuję tego krwotoku,życzę ci szybkiego powrotu do formy.
    Dada,Kirsten powodzenia kobitki :-) ostatnie na polu walki :-) :-)
    Joasiu Julcia jest śliczna :-) zazdroszczę że już po chrzcinach,my w końcu też musimy wziąć się za organizację.
    U nas noc o dziwo super,mój syn pobił rekord i spał 5godz bez przerwy :-) :-) a jeszcze wczoraj pisałam że zazdroszczę Aghacie że jej mały tyle śpi. Sami chyba się zlitował w końcu :-)
    Marzę żeby te upały choć odrobinę ustąpiły,ze względu na młodego bo widzę że już jest zmęczony bardzo.

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! :*

Gosiu - gratuluje :*

Nierozpakowane mamusie - trzymam mocno kciuki żeby wszystko się już zaczęło :)

Nie nadrobie Was - przez upały Gabryś jest marudny, wynagradza mi wszystko w nocy - śpi od 20-21 do 2-3, potem wstaje o 6-7 :) Niestety kupy mamy zieloniaste strasznie :/ i płacz przy bąku. Nenette - dopytywałaś o te kupki? Bo mi powiedzieli że niby to normalne bo Bebilon ma dużo żelaza - no ale już sama nie wiem :/

Co do ubranek to mój już w niektóre 56 się nie mieści, wczoraj wieczorem odłożyłam Go do łóżeczka i pierwszy raz dostrzegłam, że moje dziecko faktycznie urosło i obrosło fałdami, aż nie uwierzyłam :)

U mnie dzisiaj od rana nerwy - mierze profilaktycznie cukier a tam 140 na czczo :( mierze znowu 96 i trzeci raz 94 :| nie wiem co to było - ale boję się że ta małpa została ze mną po ciąży - a obciążenie robię dopiero 4 sierpnia - będę żyła w stresie do tego czasu :|

Joasiu - Julcia prześliczna :)

Dziecko śpi - zmykam sprzątać :D
    BUZIAKI!

Joasia:) lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Leon też miał zielono żółte gile i to już jest infekcja. Jak byłam z nim u lekarza powiedzieli, że dobrze, że tak szybko przyszłam bo u takich dzieci momentalnie schodzi na płuca i oskrzela. A Leon też tylko czasami kichnął i te gluty wyleciały. Ani nie miał kaszlu, ani gorączki.
    Psikaj 3 razy dziennie wodą morską, wyjmuj te gile i opłukuj go na kolanie też ze 3 razy tylko tak żeby miał głowę w dół.

• Dada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj test oksy dzis...włożyli mi ten balonik i mam regularne skurcze .na usg wyszło ,ze ma 4490 ale i tak beda wywolywac i jak sie do wieczora nie wstawi głowa bo moze byc za duza to cesarka .

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratulacje.buziaki dla córki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada kciuki zacisniete! Juz niedlugo zobaczysz swoje bobo :D

Zyrcia wlasnie tak robie, zakrapiam, odciagam, a po jedzeniu opukuje na kolanie z glowa nizej...
    Tesc pediatra z kolei stwierdzil ze te gile to norma, zadna infekcja,l i ze nie trzeba sie przejmowac bo taki kolor zolty albo lekko zielonkawy to ulane mleko najczesciej... Tylko czemu on sie zatyka o 4 rano zawsze???

Cholera, podjaralam sie. Wyhaczylam okazje na przyczepke rowerowa dla mlodrfo, 3x tansza niz uzywane na allegro... Z tym ze boje sie brac w ciemno z przesylka, bo cos podejrzanie tanio...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada trzymam kciuki, pewnie jutro będziesz tulic maluszka życzę Ci tego serdecznie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za ostatnie ciezarowki.. ;)

My wczoraj bylismy na pobraniu krwi-morfologia bilirubina zelazo i mocz.. Cale szczescie Ze nie pobierali mu z glowki..tylko z raczki..ale i tak plakal.. :(
    W domu probowalam lapac mocz do pojemniczka..cos tam wlecialo ale niewiele..wiec przykleilam mu ten woreczek na mocz na wszelki wypadek gdyby tamtego bylo za malo.. I po pobraniu krwi nazbieralo sie sporo tego moczu..wiec pani z laboratorium dolala do pojemniczka.. Mam nadzieje ze wyniki beda ok.. Bo dzisiaj mamy szczepienie-druga dawka zoltaczki.. Jeszcze wczesniej go zbada czy jest zdrowy.. I pewnie znowu bedzie plakal bidulek..

Wczoraj wieczorem wogole nie chcial usnac..chyba przez ten upal :( i tak i siak..potem maz wzial na rece..i nic do nosidelka i chustal i tez nic..

Ps.czy Wasze dzieci tez jedza tak lapczywie? Moj teraz ssie cyca co 2godz.i to tak lapczywie ze sie krztusi :( normalnie boje sie go karmic :(

A tak wogole to moje sloneczko konczy dzisiaj 7tygodni.. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:17

Marcia86, Sista, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ