X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko dzisiaj nonstop śpi! Chyba odsypia wczorajszy dzień kiedy to najdłuższa drzemka trwała 30 minut O.o
    Aż nie wiem co mam ze sobą zrobić :D

Szczęśliwamama, kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:29

karolinka85, Dongina, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nasz wszystko dobrze, maleństwo rośnie. Początki kp były mega trudne i musieliśmy dokarmiać bo mały się nie najadał. Ale dzięki położnej która nas odwiedziła i powiedziała że mam nie stosować metody 15 min jedna 15 min druga pierś bo dziecko się nie najada ( tą radę wyniosłam ze szpitala).Mam dawać cyca do momentu aż mały się naje. Gdyż na początku leci wodniste mleko a dopiero po kilku lub kilkunastu minutach pełnowartościowe. I od tego momentu w ogóle nie dokarmiam.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:42

karolinka85, Z., Alorrene13, Ekkaja, lilly78, Sista, nenette, Scintilla, A1984, sss, Nieukowa, Finezja, karolina0522, Dongina, Joasia:) lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene moj tez tak robi.. Kiedys jak sie przebudzilam patrze a synek w poprzek lozeczka i nogi miedzy szczebelkami..!
    Ale takie przemieszczanie podobno normalne.. ;)

Alorrene13, Dongina lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też sie pochwałę

wuo3yb.jpg

Z., karolinka85, Alorrene13, angel-84, Ekkaja, lilly78, Sista, nenette, Scintilla, A1984, Nieukowa, Finezja, dorcia8919, karolina0522, Dongina, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    upałów nie ma, a Leon nadal nie chce spać w dzień. Śpi tylko na poduszce do karmienia u mnie. U Radka to już w ogóle płacze. Jak śpi to strasznie nie spokojnie, budzi się z płaczem. Teraz leży i się napina, cały czerwony, a wydaje mi się, że brzuch ma miękki.
    Zaczynam się bać, że to po tym szczepieniu...
    I coraz bardziej zastanawiam się nad tym czy dalej szczepić.
    Czytam i czytam i już sama nie wiem co myśleć. W sumie nie ma kogo się poradzić, bo każdy powie co innego...

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Ciotki :-)
    Dada, kristen - jak tam sytuacja?

Nieukowa, ten pampers to jedynka? Ja dziś ubieram juz dwójki, ale jakies wielkie sie wydają, moze jednak dokupie paczkę jedynek.

Aloreen - masz podobny rytm dnia do mnie, ale jak sa te upały, to rano rzucam wszystko i jadę na spacer. Potem do 18 jest za gorąco aby wyjsć z domu. Dziś dopiero sie ochłodziło, wiec jak Olga wstanie to moze pójdziemy na spacer koło 16.00, rano juz byłyśmy, ale deszcz kropił, wiec wróciliśmy po godzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 19:29

nenette, Scintilla, Z., A1984, Ekkaja, Nieukowa, karolinka85, Finezja, Alorrene13, dorcia8919, agawera, karolina0522, Dongina, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Tylko niewiem ile ten mocz moze stac..chyba jak u doroslych trzeba jak najszybciej go dostarczyc..

Jak szczepisz?5w1? A mieliscie juz druga dawke zoltaczki?
    Bierze Pola jakies witaminy?oprocz K i D

Tak tak, dlatego zaczne ok 4 w nocy walke o siuśki. Labo akurat od 7 otwarte, jakby co na chwile wloze do lodówki..w nocy najczęściej siusia przy zmianie pieluszki, więc szanse mam większe. No ale zobaczymy.. mamy czas do 10 rano, bo później labo zamknięte ;)

Szczepie 5w1, wszyscy mówią że te 5w1 czy 6w1 dla wcześniaków lepsze. No i tą 5w1 chyba mamy za darmo, tak mi w przychodni powiedzieli.. ja myslalam ze tylko ten krztusiec bezkomórkowy, a powiedzieli że cała 5w1, no i pneumokoki. Za tydzień mamy szczepienie i wtedy właśnie to 5w1 + żółtaczka. Dobrze byłoby te pneumokoki też jak najszyciej zrobić, ale boje się tylu szczepień na raz i chyba zrobię tydzień lub dwa później. No i wciąż nie wiem czy szczepić na rota i meningokoki, Ty szczepisz??

Pola bierze tylko wit.D, bo K przy samym mm się nie podaje. Oprócz tego bierzemy jeszcze żelazo - Actiferol start rano i 7mg wieczorem. Plus probiotyk Dicoflor i kropelki na kolki Delicol jak boli brzuszek..i to tyle, a może aż ;) a Wy?

Dongina lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mój Antek lubi spać w bujaczku może Twój Leon też będzie lubił? Może go bujaj do snu? Ciężko mi coś doradzić bo nie wiem jak go usypiasz

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Nie doczytam was. Widze ze sobie swietnie radzicie.. U mnie roznie. Chyba uz kolki sa ... Maly malo spi ja padam na twarz. Wierciuch straszny ze utrzymac go nie moge. Karmie tylko jedna piersia druga wklesnieta i odciaganie nic nie daje. Tak wiec meczace bo trzeba odciagac a tyo i tak nie formuje brodawki, nakladka tez nic bo wrzeszczy przy tym. A jak maly placze to mi cycki ciekna.. Tak sie zastanawiam jak dlugo tak bedzie bo narazie mnie to nie cieszy....

Podziwiem was ... Niech maluchy rosna..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje D i K no i Delikol bo nie moge patrzec jakmostatnio siemmeczy biedak z kupa. Nawet czopka musialam dac ale mam nadzieje ze bedzie lepiej. Dzisiaj juz w miare ok.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:28

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się Borysem pochwalę :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22df94f36b7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:27

sss, zyrcia, Ekkaja, Sista, nenette, Z., Nieukowa, karolinka85, Finezja, Alorrene13, Scintilla, dorcia8919, karolina0522, Dongina, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:42

Dongina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze usypial u mnie a potem go przekladalam do lezaczka. Teraz w lezaczku po 3 minutach ryk i spi tylko u mnie. Caly jest upocony a wcale goraco nie jest. w nocy jest okej...

• aghata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te nasze dzieciaczki. Jeszcze dwa miesiące i na forum pojawi sie wątek czerwiec 2016. Pędzie ten czas niesamowicie

Sista, A1984, agawera, karolina0522, Dongina, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen, Lily - ja na ranę stosuje juz plaster Sutricon. Polecał moj gin i przyjaciółka, która CC miała w ubiegłym roku. To taki silikonowy plaster na rany i blizny. Nie jest tani, bo ponad 100zl za paczkę 5 plastrów. Ale jeden tnie sie na 4-6 kawałków, a jeden starcza na 3-4 dni. Widziałam ranę koleżanki, która je stosuje, rok po CC i tez bym taka chciala, nic nie widac :-)

Agata - masz kolejny powód do dumy, bycie Mama takiego ślicznego Malenstwa :-) Borys jest uroczy :)

Wszystkie nasze Dzieciaczki sa śliczniutkie :-)

Zyrciu - moze Cie to pocieszy, ale Olga od poniedziałku tez jakas marudna, nie budzi sie kwiląc, ale najnormalniej w świecie wrzeszczy. Dziś nawet podczas spaceru nie spała, a zazwyczaj po włożeniu do wózka oczy zamknięte. Padła przy cycu, tak niespokojnie, ze trzy razy jeszcze sie wybudziła. Ja winie za to pogodę, upału juz nie ma, ale jest parno jak w saunie, na przemian z deszczem.

A1984, karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Antek znowu śpi teraz całymi dniami w tym lezaku w nocy też śpi tylko co noc ma faze ze wstaje 4-5 i godzinę sie śmieje i gada zamiast spać. Potem zasypia i śpi do 7-8 znowu gada i dalej śpi.

Zyrcia a może w wózku by spał chętniej moja Zuzia w dzien tylko w wozku chciala spać

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życia, Sista u mnie to samo. Drzemki max 15 min i ryk i marudzenie. Ciągle by jadła z cycka. Wodę też podalam bo j z nie wiem o co chodzi, wypiła ale bez drzemki. Teraz to wygląda tak.
    ghdaf38qbtla_t.jpg
    Śpi... Jak się ruszę to się obudzi :/ ja też winie pogodę ;) a miałam dziś iść do fryzjera...

Ps przepraszam że do góry nogami.

Sista, Finezja, Melia, Z., dorcia8919, Dongina lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a moze u was to skok rozwojowy juz? Maluchy marudza bo wlaczaja im sie nowe funkcje w mozgu, taki okres dojrzewania :P

Ja chyba wyrodna matka jestem, bo mimo ze moj sie prezy to niendaje zadnych lekow. Skoro to normalne i wiekszosc dzieciaczkow na to cierpi, to po co je faszerowac?

Sista pieluszki to dady1. Jakos mi ani pampersy ani belle nie podeszly - tesco i dada sa identyko i oba typy fajne IMO.

U mnie tez sie maruda wlaczyla. Nauczyl sie ze jak bedzie udawal se.jest glodny to cyca dostanie. I teraz badz tu madry- maly jest glodny czy tylko chce cyca potarmosic? :/

Caly dzien marudzenia mialam, dobrze ze mam do piatku mame na obiekcie, to wezmie go po karmieniu a ja sie wyspie dodatkowe 2h. Az boje sie co bedzie jak ona pojedzie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Gdyby Któraś była zainteresowana to posiadam do sprzedania:
    - witD+K (40zł +kw) 1 opakowanie 40 tabl (11.2016) plus 1 opakowanie 44 tabletki (07.2016) jest to KiD-Vitum witamina K i D dla niemowląt typu Twist-Off (krople w kapsułkach)
    - Bebilon HMF - wzmacniacz do pokarmu kobiecego (2zł saszetka +kw) posiadam 15 saszetek

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ