X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, Sista bardzo dziękuję za odpowiedź !
    Kurde nikt mi nic nie mówił o tym masażu i teraz mam nadzieję że to rozmasuję :/ ech ...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi znieczulenie i teraz odżyłam bo myslalam ,ze umrę... Najgorsze,ze rozwarcie na 3 palce i głowa musi sie wstawić.
    Dziekuje za kciuki,trzymajcie dalej jak sie da:)

karolinka85, Sista, Finezja, Z., Alorrene13, dorcia8919, agawera, Dongina, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - a przebili Tobie pęcherz? Masz podłączoną oksy?

Mój Tymuś też cały dzień nie dał się odłożyć i płakał :( Teraz chwilę śpi, ale nie wiem jak długo ten stan potrwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:45

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada powodzenia, trzymam kciuki, ale Cie męczą.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, a miałaś robione usg tej rany? Bo ja też miałam zgrubienie i gin mi zrobił usg i okazało się że to krwiak, dostałam gdy antybiotyk i zalecenie okładania lodem :) teraz po 2 tygodniach prawie go już nie ma, a był dość spory

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Tak tak, dlatego zaczne ok 4 w nocy walke o siuśki. Labo akurat od 7 otwarte, jakby co na chwile wloze do lodówki..w nocy najczęściej siusia przy zmianie pieluszki, więc szanse mam większe. No ale zobaczymy.. mamy czas do 10 rano, bo później labo zamknięte ;)

Szczepie 5w1, wszyscy mówią że te 5w1 czy 6w1 dla wcześniaków lepsze. No i tą 5w1 chyba mamy za darmo, tak mi w przychodni powiedzieli.. ja myslalam ze tylko ten krztusiec bezkomórkowy, a powiedzieli że cała 5w1, no i pneumokoki. Za tydzień mamy szczepienie i wtedy właśnie to 5w1 + żółtaczka. Dobrze byłoby te pneumokoki też jak najszyciej zrobić, ale boje się tylu szczepień na raz i chyba zrobię tydzień lub dwa później. No i wciąż nie wiem czy szczepić na rota i meningokoki, Ty szczepisz??

Pola bierze tylko wit.D, bo K przy samym mm się nie podaje. Oprócz tego bierzemy jeszcze żelazo - Actiferol start rano i 7mg wieczorem. Plus probiotyk Dicoflor i kropelki na kolki Delicol jak boli brzuszek..i to tyle, a może aż ;) a Wy?
    Co do szczepien to wolalabym te zwykle..ale z oczyszczonym krztuscem..ktorego teraz nie ma..tylko jest w tych skojarzonych..wiec pewnie wybiore te 5w1 i zastanawiam sie nad pneumokokami..bo te sa refundowane dla wczesniakow..
    Co do witamin to moj bierze tego multum..k+d,zelazo to co Wy,wit.b6,kwas foliowy,wit.E,cebion,bobotic forte i bio gaia..takze sporo..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - mnie tez Tesco spasowaly i jak bede w sklepie to jednak kupie jesCze troche jedynek, bo ewidentne dwójki sa za duże :-) Co do wspomagaczy kup, mam podobne zdanie, jeszcze nie użyłam ani kropli, nawet nie mam nic na takie dolegliwości. Mała czasami sie popręży i postęka, ale kupy idą, dziś juz nawet cztery. Mam wrażenie, ze nawet jeśli te środki sa "nie szkodliwe", to rozleniwiają jelita i za kilka lat, bez wspomagaczy kupy nie zrobi.
    Miałam nadzieje na wieczorny spacer, ale ciagle pada deszcz :/ Jade wiec tylko sama do sklepu, bo nawet chleba brakło.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mielismy miec to szczepienie p/zoltaczce ale pediatra doszla do wniosku ze jeszcze poczekamy 2-3tyg.bo jeszcze jest maly..tzn.mialby niecale 2tygodnie dopiero..no i morfologia tzn.hemoglobina jest 9.4 a normy sa od 10 i powiedziala ze jak podskoczy do 10 to zaszczepimy..w szpitalu to byl euvax ale teraz wykupie energix bo ten euvax czytalam zle opinie o nim..
    Do tego wczoraj byl upal..wiec moglby to szczepienie zle zniesc..wiec dobrze ze odroczone ;)
    Synek wazy juz 3766 i ma 55cm :)
    Wieczorem znowu byly wrzaski :( ale wkoncu zasnal..i do tego znowu sie zakrztusil..wystraszylam sieniezle bo wzielam glowe w dol i poklepywalam po pleckach a on jakby niereagowal :( ale po chwili bylo ok..
    Dzis znowu krzyki i placz.. Wydaje mi sie ze to przez te upaly.. :( do tego nie mogl wczoraj zrobic kupy bo sie prezyl wrzeszczal plakal..pomasowalam ale nic nie dalo wiec na sekundke wlozylam termometr i poszlo... A dzisiaj z kolei bylo chyba ze 4 juz kupy..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś decyduje się w ogóle nie szczepić??
    Nieukowa mam nadzieję, że to skok...

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak myślałam drzemki trwała ok 30 min no mozegora 40 - zdążyłam iść do sklepu i wrocic. Potem zaczęłam robić obiad a tu znów marudzenie mimo że było kolejne karmienie. A ziemniaki już prawie gotowe ;) no to wzięłam ją w chuste, zawiązałam a ona słodko zasnęła. I tak skończyłam obiad, zjedlismy, zmylam naczynia, wywiesilam pranie. No i w końcu ją rozpakowalam i śpi dalej :)
    Polecam chusty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:59

Sista, Dongina, A1984 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - ja w końcu moja chustę muszę wypróbować. Tymczasem mam złote dziecko. Rano marudziła i nie spała na spacerze, budził ja każdy krawężnik i samochod. Ale po przyjściu do domu był cyc o 11.30, spała do 16, cyc i dalej spi. Mam tylko problem z ulewanie,, bo jak tak zasypia przy cycu nie mam sumienia chodzić z nią przerzucona przez bark i polklepywac po pupie, bo to ja wybudza. A czasami chodzić muszę nawet 15 minut. Jest inny sposób na odbicie?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko używasz jednocześnie biogaia i bobotic forte. W jakich proporcjach?
    Nadine dzięki za info, zgrubienia pojawiły się po powrocie ze szpitala, nieco później więc nie byłam u gina, ale zapiszę się na wizytę, może coś doradzi, sprawdzi na usg.
    Dada czy to już? Kciuki nadal zaciśnięte ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:08

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam po wyjściu ze szpitala, tylko później coś dźwignęłam chyba i i się zrobiło :) jeszcze zanim lekarz mi wytłumaczył że to naprawdę nic takiego, to miałam wizję że mnie znowu ciąć będą żeby się tego krwiaka pozbyć :D

A ja próbowałam chusty już parokrotnie, niestety Hania jak tylko ma ograniczone ruchy to wydziera się na maksa. Bardzo liczyłam na chustowanie, ale chyba to nie dla nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:23

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaliczyliśmy pediatrę waga kontrolna co tydzień chyba będziemy chodzić wczorajsza waga 2740 tydzień temu 2460 :D wiec super szczęśliwa jestem . Dziś wizyta u chirurga z powodu pępka paprać nam sie i przez tydzień musiałam go smarować spirytusem i dziś była kontrola powiedział ze jest ok tylko ma lekka przepuklinę zakleił go plastrem cała skórkę miała zmarszczone i wyła z histeria po powrocie zdjęliśmy plastry no i w końcu sie uspokoiła po cycu i butelce teraz śpi od 30 min ciekawa jestem jak długo
    U nas noce nadal takie same budzi sie o 24 ,3 ,4 cyc butelka i czasami zaśnie z dużymi problemami krzyk wrzask i nic nie pomaga :( może tez powinnam coś dawać na brzusze bo prostuje nóżki . Sama nie wiem

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bliznę położna przyniosła m bliznasil

Alorrene13, angel-84 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie leżaczki ? Czy przy marudzenia sprawdza wam sie leżaczek ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leżaczek, raczej sadzam na niego synka kiedy jest spokojny np. po jedzeniu. Dziś zasnął na nim. W histerii raczej nie pomoże ;)
    Dzięki za info o bliznach, ta środowiskowa była u mnie wcześniej, jakaś chyba niepoważna bo mówiła : nie używamy żadnych maści na blizny... ech
    Już jej skrobnęłam smsa że nie musi do nas przychodzić :D więc tylko raz była.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene tak..biogaia 5kropli raz dziennie,bobotic forte mozna 2x3krople.. No chyba ze sie nie napreza i jest ok to albo daje sama biogaie albo biogaia i 3krople boboticu..

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista my naszego Szymka też nie nosimy. Położna kazała pod materac gdzie leży główka wsadzić coś, żeby było nieco wyżej. My daliśmy zwykły złożony ręcznik i nie martwię się wybudzaniem. A dodatkowo kładziemy go na bok jak wiem, że nałykał się powietrza gdy jadł nerwowo i może ulać.

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, ja kładę na boku, ale wtedy wlasnie ulewa :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ