Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dali mi znieczulenie i teraz odżyłam bo myslalam ,ze umrę... Najgorsze,ze rozwarcie na 3 palce i głowa musi sie wstawić.
Dziekuje za kciuki,trzymajcie dalej jak sie da:)karolinka85, Sista, Finezja, Z., Alorrene13, dorcia8919, agawera, Dongina, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nenette wrote:Tak tak, dlatego zaczne ok 4 w nocy walke o siuśki. Labo akurat od 7 otwarte, jakby co na chwile wloze do lodówki..w nocy najczęściej siusia przy zmianie pieluszki, więc szanse mam większe. No ale zobaczymy.. mamy czas do 10 rano, bo później labo zamknięte
Szczepie 5w1, wszyscy mówią że te 5w1 czy 6w1 dla wcześniaków lepsze. No i tą 5w1 chyba mamy za darmo, tak mi w przychodni powiedzieli.. ja myslalam ze tylko ten krztusiec bezkomórkowy, a powiedzieli że cała 5w1, no i pneumokoki. Za tydzień mamy szczepienie i wtedy właśnie to 5w1 + żółtaczka. Dobrze byłoby te pneumokoki też jak najszyciej zrobić, ale boje się tylu szczepień na raz i chyba zrobię tydzień lub dwa później. No i wciąż nie wiem czy szczepić na rota i meningokoki, Ty szczepisz??
Pola bierze tylko wit.D, bo K przy samym mm się nie podaje. Oprócz tego bierzemy jeszcze żelazo - Actiferol start rano i 7mg wieczorem. Plus probiotyk Dicoflor i kropelki na kolki Delicol jak boli brzuszek..i to tyle, a może aż a Wy?
Co do witamin to moj bierze tego multum..k+d,zelazo to co Wy,wit.b6,kwas foliowy,wit.E,cebion,bobotic forte i bio gaia..takze sporo.. -
Nieukowa - mnie tez Tesco spasowaly i jak bede w sklepie to jednak kupie jesCze troche jedynek, bo ewidentne dwójki sa za duże Co do wspomagaczy kup, mam podobne zdanie, jeszcze nie użyłam ani kropli, nawet nie mam nic na takie dolegliwości. Mała czasami sie popręży i postęka, ale kupy idą, dziś juz nawet cztery. Mam wrażenie, ze nawet jeśli te środki sa "nie szkodliwe", to rozleniwiają jelita i za kilka lat, bez wspomagaczy kupy nie zrobi.
Miałam nadzieje na wieczorny spacer, ale ciagle pada deszcz Jade wiec tylko sama do sklepu, bo nawet chleba brakło. -
Wczoraj mielismy miec to szczepienie p/zoltaczce ale pediatra doszla do wniosku ze jeszcze poczekamy 2-3tyg.bo jeszcze jest maly..tzn.mialby niecale 2tygodnie dopiero..no i morfologia tzn.hemoglobina jest 9.4 a normy sa od 10 i powiedziala ze jak podskoczy do 10 to zaszczepimy..w szpitalu to byl euvax ale teraz wykupie energix bo ten euvax czytalam zle opinie o nim..
Do tego wczoraj byl upal..wiec moglby to szczepienie zle zniesc..wiec dobrze ze odroczone
Synek wazy juz 3766 i ma 55cm
Wieczorem znowu byly wrzaski ale wkoncu zasnal..i do tego znowu sie zakrztusil..wystraszylam sieniezle bo wzielam glowe w dol i poklepywalam po pleckach a on jakby niereagowal ale po chwili bylo ok..
Dzis znowu krzyki i placz.. Wydaje mi sie ze to przez te upaly.. do tego nie mogl wczoraj zrobic kupy bo sie prezyl wrzeszczal plakal..pomasowalam ale nic nie dalo wiec na sekundke wlozylam termometr i poszlo... A dzisiaj z kolei bylo chyba ze 4 juz kupy.. -
nick nieaktualny
-
No i tak jak myślałam drzemki trwała ok 30 min no mozegora 40 - zdążyłam iść do sklepu i wrocic. Potem zaczęłam robić obiad a tu znów marudzenie mimo że było kolejne karmienie. A ziemniaki już prawie gotowe no to wzięłam ją w chuste, zawiązałam a ona słodko zasnęła. I tak skończyłam obiad, zjedlismy, zmylam naczynia, wywiesilam pranie. No i w końcu ją rozpakowalam i śpi dalej
Polecam chustyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:59
Sista, Dongina, A1984 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia - ja w końcu moja chustę muszę wypróbować. Tymczasem mam złote dziecko. Rano marudziła i nie spała na spacerze, budził ja każdy krawężnik i samochod. Ale po przyjściu do domu był cyc o 11.30, spała do 16, cyc i dalej spi. Mam tylko problem z ulewanie,, bo jak tak zasypia przy cycu nie mam sumienia chodzić z nią przerzucona przez bark i polklepywac po pupie, bo to ja wybudza. A czasami chodzić muszę nawet 15 minut. Jest inny sposób na odbicie?
-
Karolinko używasz jednocześnie biogaia i bobotic forte. W jakich proporcjach?
Nadine dzięki za info, zgrubienia pojawiły się po powrocie ze szpitala, nieco później więc nie byłam u gina, ale zapiszę się na wizytę, może coś doradzi, sprawdzi na usg.
Dada czy to już? Kciuki nadal zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:08
-
Ja też nie miałam po wyjściu ze szpitala, tylko później coś dźwignęłam chyba i i się zrobiło jeszcze zanim lekarz mi wytłumaczył że to naprawdę nic takiego, to miałam wizję że mnie znowu ciąć będą żeby się tego krwiaka pozbyć
A ja próbowałam chusty już parokrotnie, niestety Hania jak tylko ma ograniczone ruchy to wydziera się na maksa. Bardzo liczyłam na chustowanie, ale chyba to nie dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:23
-
Wczoraj zaliczyliśmy pediatrę waga kontrolna co tydzień chyba będziemy chodzić wczorajsza waga 2740 tydzień temu 2460 wiec super szczęśliwa jestem . Dziś wizyta u chirurga z powodu pępka paprać nam sie i przez tydzień musiałam go smarować spirytusem i dziś była kontrola powiedział ze jest ok tylko ma lekka przepuklinę zakleił go plastrem cała skórkę miała zmarszczone i wyła z histeria po powrocie zdjęliśmy plastry no i w końcu sie uspokoiła po cycu i butelce teraz śpi od 30 min ciekawa jestem jak długo
U nas noce nadal takie same budzi sie o 24 ,3 ,4 cyc butelka i czasami zaśnie z dużymi problemami krzyk wrzask i nic nie pomaga może tez powinnam coś dawać na brzusze bo prostuje nóżki . Sama nie wiem -
Ja mam leżaczek, raczej sadzam na niego synka kiedy jest spokojny np. po jedzeniu. Dziś zasnął na nim. W histerii raczej nie pomoże
Dzięki za info o bliznach, ta środowiskowa była u mnie wcześniej, jakaś chyba niepoważna bo mówiła : nie używamy żadnych maści na blizny... ech
Już jej skrobnęłam smsa że nie musi do nas przychodzić więc tylko raz była.
-
Allorene tak..biogaia 5kropli raz dziennie,bobotic forte mozna 2x3krople.. No chyba ze sie nie napreza i jest ok to albo daje sama biogaie albo biogaia i 3krople boboticu..
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Sista my naszego Szymka też nie nosimy. Położna kazała pod materac gdzie leży główka wsadzić coś, żeby było nieco wyżej. My daliśmy zwykły złożony ręcznik i nie martwię się wybudzaniem. A dodatkowo kładziemy go na bok jak wiem, że nałykał się powietrza gdy jadł nerwowo i może ulać.