X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz hipp i juz chyba nie zmienimy bo podobno lepiej nie zmieniac za czesto. Wczesniej byl Bebilon.
    Roznicy zadnej nie zaobserwowalam. Kurde my mamy kolki i dajemy bobotic forte, chyba nawet za duzo i tak sie prezy czasami wiec kurde moze to zle krople i nie dzialaja na niego... Juz sama nie wiem. To sa takie ataki i czasami szbciej mijaja a czasami trwaja dluzej. Wierzga wtedy nogami, wygina sie w luk i jest czerwony i ryczy doslownie... Hmmm moze ten delicol jeszcze sprawdze.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widze to zadna z nas nie jest sama bo wszystkie nasze dzieci placza z jakiegos powodu :)
    O_o ząbkowanie ?!?!?!? :O ;)
    My dopiero zaczynamy z woda wiec tak... 50ml ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:38

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - Tymuś też tak oddycha :)

Dada trzymaj się!! Już jesteś na końcówce!!!

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady, odbiłam na moich udach i spi na boczku w naszym lozku. Przed naszym snem przełożę ja do lozeczka. Dzisiaj minęły cztery tygodnie jak Olga jest z nami :) Mam wrażenie, ze jest z nami od zawsze, a w szpitalu to ja byłam wieki temu :) Juz sie tak ładnie uśmiecha, chyba coraz bardziej świadomie. Lubi półleżeć na moim udach, kiedy mam zgięte kolana. Tylko ciagle brakuje nam czasu na trenowanie podnoszenia główki, bo większość czasu przesypia :)
    Dada - kciuki zaciśnięte !!! Leonku, to juz pora abyś przywitał Mamusie i forumowe ciotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:56

Melia, Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene mam nadzieje ze to tylko takie glupie gadanie starych babc - chociaz moj 10letnia siostra miala kolke do pol roku :( kolka sie skonczyla zaczely a zaczely sie zeby. Tylko jak sobie przypomne ja to Gabrys w miare lagodnie to przechodzi, ona az sie zanosila i nie mogla biedna oddechu zlapac i jak zaczynala o 18 tak konczyla o 6 rano - ulge przynosilo jezdzenie samochodem- wiec z nia jezdzilismy i cos takiego jak proszek troisty-ale tego juz teraz nie ma.

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy ! Moja ma kolki wszystkie objawy internetowe na to wskazuja, placze od 18 i sie zanosi juz :( mam krople bobotic forte ale pusze ze od 28 dnia sa ale ja juz podalam zamiast 3 kropli 2 bo nie wiedzialam co robic.czy moge jej to dac bo juz wszystko wyprobowalam

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic my używamy hipp combiotik,mały nie ma kolek bogu dzięki. Mam nadzieję że już tak zostanie!!
    Co do odbijania to naszego możemy i sto razy a i tak zawsze mu się uleje,ręcznik pod materacem też nic nie pomógł. Nam pomoże chyba tylko czas :-)
    Tylko nie straszcie tym ząbkowaniem ;-)
    Dada powodzenia,kciuki trzymam non stop :-)
    Dobrej nocy kochane,młody śpi to i ja idę do łóżka. Trzeba korzystać :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Pomocy ! Moja ma kolki wszystkie objawy internetowe na to wskazuja, placze od 18 i sie zanosi juz :( mam krople bobotic forte ale pusze ze od 28 dnia sa ale ja juz podalam zamiast 3 kropli 2 bo nie wiedzialam co robic.czy moge jej to dac bo juz wszystko wyprobowalam

Śmiało te kropelki możesz podawać. Nam to sam lekarz doradził. Poza tym jeden dzień płaczu o tych godzinach nie oznacza kolek. Nasz płakał kilka dni w różnych porach, gdzie dwa dni własnie w godzinach wieczorno-nocnych. Zrób termofor, podaj kropelki, jak masz czopka to też możesz podać. Polecam Viburcol. Szymkowi przeszło i do dziś nie mamy ataków histerii.

Dada jesteś dzielna, jeszcze trochę i Leoś będzie z Tobą!

A mnie dziś puściły nerwy i cierpliwość się skończyła :( Mam do siebie o to ogromny żal :( moje dziecko wisiało na cycach 2h i zasypiało, a gdy tylko odeszło od "jedzenia" motało się, szarpało i płakało. Moje cycki, kręgosłup już mega bolał, a mnie krew zalewała ze złości. Dobrze, że mąż wziął go jakoś uspał, bo sama wyszła bym z siebie. Mam teraz wyrzuty sumienia, że nie radzę sobie z nerwami :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 22:19

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia moge stosowac nawet jesli mala nie ma jeszcze 28 dni ? To sa raczej kolki bo to sie juz powtarza kyorys dzien z kolei , zaczyna sir okolo 17 . 30 i trwa kilka godzin ;( a te czopki to na co sa ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg bioderek, wszystko jest super tak jak powinno być :)
    Na wejściu lekarz mówi do nas, że siedzi tu od rana (byliśmy o 18.30)i jestem pierwsza matką dzisiaj co trzyma normalnie i pewnie swoje dziecko a nie jak jajko :D ale dumna z siebie byłam :D Mówi, że musiał mi to powiedzieć, bo już nie mógł wytrzymać i cały dzień krew go zalewa :D
    W 12 tygodniu polecił jeszcze jedno kontrolne usg, ale na dzień dzisiejszy wszystko gra ;)
    Leo nadal jakiś dziwny, pocieszam się, że u Was też marudzą i ciągle głodne to może rzeczywiście przez pogodę, albo to ten skok rozwojowy, oby, bo już się naczytałam i skłaniam się powoli do rezygnacji ze szczepień. Skonsultuję to jeszcze z dwoma lekarzami z rodziny, w sumie obawiam się najbardziej, że moja matka może nam coś przynieść jak go nie zaszczepię, bo jest nauczycielką w przedszkolu -_- a to wiadomo... Tylko mnie tu nie ciśnijcie... od paru dni nie daje mi to spać,w mojej głowie mam już miliony teorii spiskowych, które niestety mnie przekonują... Popadam w paranoję, no ale taka już jestem :/ Chyba teraz dopiero zaczynam odczuwać taki mega instynkt macierzyński, strasznie się o niego martwię, bardziej niż zwykle mu się przyglądam i jak pomyślę, że mogłoby mu się coś stać ryczę.
    Zawsze byłam szurnięta, ale teraz mi się pogłębia -_-

lilly78, Dongina, karolinka85, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 mogłabyś mi podać namiary na tego doradcę laktacyjnego? On dojeżdża do domu klienta na terenie Warszawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 05:28

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersią, daje delicol, przepajam wodą i rumiankiem. I tak się bardzo prezy. Czasami przy tym poplakuje ale głównie na stekaniu się kończy co go meczy i wybudza. Teraz wije się przy piersi i nie może zjeść spokojnie. Nie wiem czy delicol działa. Może bez niego byłoby gorzej. Zanim zaczęłam mu dawać robił 1 kupę na dzień czy dwa i to wysiłków. Teraz potrafi zrobić nawet 5 choć głównie na 2 czy 3 się kończy. Kusi mnie by odstawić delicol i spróbować sab simplex bo ten przynajmniej nie wchłania się i nie można go przedawkowac. Co do nabiału i świeżego białego pieczywa to może faktycznie zwiększają problem. Choć jak odstawiłam nabiał to wg mnie poprawy nie było. Spróbuję jeszcze z pieczywem. Zastanawiam się tylko jak to dziecko ma się prawidłowo rozwijać jak tyle rzeczy człowiek wyeliminował z diety. No nic. Zrobię mu morfologie żeby zobaczyć czy wszystko ok.

sss, Dongina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie jak się prezy. Jak pół dnia to tez nic nie dajesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post do Nieukowe był :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Gucio: zadnych lekow na kolki nie daje. Wczoraj wieczorem juz prawie mezacwyslalam do apteki, ale jednak przeczekalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:51

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dorcia moge stosowac nawet jesli mala nie ma jeszcze 28 dni ? To sa raczej kolki bo to sie juz powtarza kyorys dzien z kolei , zaczyna sir okolo 17 . 30 i trwa kilka godzin ;( a te czopki to na co sa ?

Lekarz zalecił nie za często i 3 krople na raz.. a czopki są rozluźniajace. Powiedziano nam ze dobre na wiele dolegliwości. Nasz jak dostał to szybko się wyproznil i potem był spokojny. Ale wiadomo każdy organizm różnie reaguje. Ale są bezpieczne dla dziecka.

My jeszcze robimy masaże brzuszka. Albo kładziemy go na brzuszku i malujemy po plecach z góry na dół lekko przyciskajac żeby brzuszek masować. To nam lekarz pokazywał. Raz działa raz nie. Ale Płakać Na Początku może ale po czasie jest spokojniejszy. Próbuj wszystkiego może się znajdzie dobra metoda na Wasze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:55

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia czopki sa bardzo niebezpieczne. Zaczniesz za czedto stosowac to juz nigdy kupa bez czopka nie pojdzie. Takze.wiesz, z umiarem...
    Ani dieta, ani herbatki, ani te leki na wiele sie niestety nie zdaja- trzeba to przezyc, kropka. Gdyby byl jakis niezawodny lek, to by wtnalazca zostal multimiliarderem... Przynajmniej takie jest moje zdanie. Espumisan kiedys sama lykalam na problemy jelitowe- NIC to nie daje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:02

Melia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami bardzo kiepski wieczor..i noc.. :( ciagle placz krzyk wrzask..masakra.. Mialam juz naprawde dosc :( i raczki zle,przytulanie tez zle,lulanie takze,nic niepomagalo... Caly wieczor i noc z lekkimi przerwami na jego sen byla koszmarem.. Dopiero kolo 5 padl chyba na dobre i spal do 8.30..
    A ja jestem wykonczona.. :(
    Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach gdy nic nie pomaga?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze pomaga bujanie w lezaczku a są ludzie którzy wożą dziecko autem po osiedlu

Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja rezygnuje z mojego pediatry :/ zalecil co drugi dzien czopek zeby dziecku zrobic nawyk robienia kupy :| a w dni bezczopkowe stymulowac palcem Go. Mozna mleko zmienic na zwykle i obserwowac cxy nie ma wysypki itd itp

Mamuski a jakie kupy po tym Hippie? Zolciutkie?

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ