X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Co innego sciagac a co innego karmic bezposrednio.. Ja wczesniej jak glownie sciagalam to na kazde karmienie mial 60ml a sciagalam nawet 120ml.. Ale odkad przystawiam do piersi bo juz nie usypia mi przy cycu to jak probowalam sciagnac to z ledwa bida sciagnelam 30ml..raz 60ml.. :( takxe masakra jak sciagalam bylo ok teraz juz niedaloby rady tylko sciagac.. Ale jak ssie to mleko leci..nawet czasami go zalewa.. ;)

No właśnie - zgadzam się w 100%

karolinka85 lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu u Ciebie pełna sielanka :-)

Ja też mam fasolkę do karmiennia - jest super wygodna. Tymcio uwielbia potem spać sobie na mnie na tej poduszce a mnie ręce i kręgosłup nie boli ;)

Dongina lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Zyrciu u Ciebie pełna sielanka :-)

Ja też mam fasolkę do karmiennia - jest super wygodna. Tymcio uwielbia potem spać sobie na mnie na tej poduszce a mnie ręce i kręgosłup nie boli ;)

U nas podobnie, jak już poje wypluwa cycka i zasypia na poduszce przytulona do mojego brzucha, jak już widzę że mocno śpi odkładam do łóżeczka :)

Melia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok tez tak myślę, że laktatorem nie da się tyle ściągnąć co wypije dziecko ale ja czuję, że produkcja zwolniła i on się nie najada dzisiaj no chyba. Ze to mój wymysł. Ale myślicie, że nawet jak jest ok to 20 ml z obu piersi to chyba to jakaś lipa

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz wypilam karmi to potem w nocy plywalam w mleku :) także mogę polecić na laktacje

zyrcia, Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija miesiąc jak urodziłam Olgę, pijemy wiec winko jakie otrzymaliśmy z tej okazji :) Spokojnej nocki i 5-cio godzinach drzemek :):):)

karolina0522, Marcia86, nenette, Z., karolinka85, Dongina, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, może za mało pijesz wody..
    Ja też mam mniej, ale jutro zaczynam znowu pić :-P i zobaczymy...
    Jakby był bardzo głodny to by się darł, tak myślę, dlatego ja mam na wszelki mm, jakby co...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi na laktację?? to jak gin polecał to też muszę sobie kupić ;) A całą ciążę miałam ochotę i się nie odważyłam.

U mnie podobny rozkład dnia jak u Zyrci, z tym ze moja jeszcze po pobudce ok 7-8.00 zasypia, ja wstaję ok 9.00 i mam czas na prysznic i śniadanie. po moim śniadaniu ona się budzi.
    Ok 13.00 zawsze na spacer. dzisiaj musieliśmy sobie odpuścić bo padało z przerwami cały dzień :/
    I codziennie ćwiczę motanie chusty, idzie coraz lepiej chociaż czuję ze nie zawsze jeszcze perfekcyjnie dociągnę. A Majce się chyba podoba bo jak ją wkładam i zawiążę w chustę to momentalnie zasypia snem kamiennym, bo nawet mogę obiad robić i hałasować garnkami a ona nie reaguje :)

Dongina lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha, a jakie karmi? Bezalkoh?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zwykłę karmi karmelowe. Na etykiecie napisane, że może zawierać do 0,5%. Chociaż mój gin powiedział, że jego żona i w ciąży i jak karmiła czasami sobie lampkę wina wypiła więc chyba można :P W ciąży karmi też doiłam :D

Czyli mam na noc podwójne wkładki zamontować rozumiem :D?

A i powiem Wam, że te cyckonosze do karmienia to mi się nie sprawdziły, chodze non stop w kostiumie kąpielowym :D zwykłej górze od bikini i jest super :D rach ciach na bok i cyc na wierzchu a i wkładka super się trzyma :D

Sista, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi tez słyszałam jutro robie zapas, a w ciąży tez piłam. Są w biedronce. Karolina pije dużo tak spokojnie z rumianku to wypiłam 2 litry albo więcej. Może dwa dni trochę mniej piłam, no sama nie wiem, dziś nadrabiam. A już Wam nie będę smecic teraz Jasiek zjadł z jednego cycka i śpi. Ale po kapaniu w ciepłej wodzie, bawarce, ściągnieciu laktatorem a i ta jedno zaszetke femaltikeru wypiłam to aż mnie sutki rwa, może produkcja na nowo się rozpocznie trzeba myśleć pozytywnie
    Idę spać dobrej nocy wszystkim życzę

Sista, karolinka85, Dongina lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się karmniki sprawdziły :) Szybki dostęp do cyca i całkiem nieźle podtrzymują te moje wymiona.

Gosia może faktycznie się odwodniłaś- ja miałam raz wpadkę laktacyjną, jak zapomniałam pić. Dopiero jak skojarzyłąm, że cały dzień nie byłam na siku, to mi zaświtało że przez to mam problem z mlekiem. Następnego dnia było już ok bo piłam pod korek :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko- debridat teoretycznie na kolki i mialam wrazenie ze pomogl :) pachnie jak fanta i Gabrys tylko czekal na swoja porcje :D

U mnie powtorka z rozrywki -22:30 wypil 150ml Hippa i spi do teraz. Nie wiem kiedy on wstanie czekam i czekam

Prosze o kciuki od wczoraj Gabrys jest na hippie-modle sie zeby nie miam zadnej wysypki dzisiaj rano i zeby kupa poszla gladziutko :) wtedy osiagnelabym szczyt moich marzen :)

A co do rozkladu dnia to je o 8,11,14,17,20 po kapaniu i czasami po 22 tak jak wczoraj i dzis- jesli je o 20 to wstaje ok 1-2 no i zaczal wciagac 150ml, wczoraj 120 bylo malo musialam dorobic, nastepne 120 nie wiem kurde czy to nie za duzo- w tabelkach odpowiada to 3miesiacow. No ale dziecko to nie szablon-tak to sobie tlumacze.

karolinka85, Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic jeśli tyle potrzebuje to niech sobie je i rośnie zdrowo :) Hania z kolei je za mało stosując się do tabeli. Każde dziecko jest inne.

Dzięki za kciuki niestety na jednej operacji nie skończyło sie. Wczoraj miałam 2 zabieg bo lekarze źle doczyscili i zrobiły się kieszenie z ropą i stąd ta gorączka. Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem jak ja to przeszłam i skąd miałam siły, tydzień wyjęty z życiorysu spędzony na IP, poradniach i operacjach. Dzis idę na zmianę sączków i opatrunków, szykuje się na mega ból. Proszę nadal o kciuki !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas noc bardzo nie spokojna, kolejny atak kolki :-( mam do was pytanie czy używa może któraś kropli dicoflor - jeżeli tak to jakie dawki? A jakie macie katetery i czy już były stosowane?

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do problemów z laktacją to tak jak ktoś mówił dużo pić :)

położna mówiła nam też że są okresy w których laktacja "wygasa" - zazwyczaj trwa to 1-3 dni - kobiecy organizm daje szanse odstawienie od cyca czy coś :D grunt to nie załamywać sie i częściej dziecko przystawiać do cyca - wówczas to sygnał dla organizmu, że produkcja ma byc nadal w toku :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Karolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..
    Nenette,nam odroczyli na 2-3tyg.ze wzgledu ze jest jeszcze maly,normalnie mialby 2tyg.jakby sie urodzil w terminie,z hemoglobina od 9.2 mozna szczepic..
    Bierzemy actifelor..ale oprocz tego caly czas od poczatku kwas foliowy 5mg i wit.b6 bo one maja wplyw na hemoglobine..zelazo ma w normie bo 90z hakiem..
    Pediatra mowila ze teraz te wyniki moga jeszcze bardziej spadac w dol..bo na poczatku dziecko otrzymuje od nas te zapasy a teraz organizm jego sam zaczyna dzialac-produkowacczy cos takiego juz niepamietam dokladnie..
    U nas tez hemoglobina byla ponad 10..
    Pewnie dostaniecie po pol tabl.kwasu i b6.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:00

nenette lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja przy prezeniu daje 5 kropelek espumisanu i tule.

Ania1704 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    No ja przespałam w nocy 3,5h... maly budził się co godzinę-dwie...
    Ale mąż miłościwie o 5:00 wziął Śmierdka na spacer na 2h, to dospałam :D

Piękny rześki dzień póki co, to korzystamy:
    t5jh2jnsw81z.jpg

Brumek- kciukam... tak jak mamom zwykle życze rzeki mleka, tak u ciebie zyczę rychłego wygaśnięcia laktacji...

Ekkaja, karolina0522, Rozalia, Muniek, dorcia8919, Joasia:), Marcia86, Alorrene13, nenette, zyrcia, Z., lilly78, BrumBrumek, Scintilla, karolinka85, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ