X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Co innego sciagac a co innego karmic bezposrednio.. Ja wczesniej jak glownie sciagalam to na kazde karmienie mial 60ml a sciagalam nawet 120ml.. Ale odkad przystawiam do piersi bo juz nie usypia mi przy cycu to jak probowalam sciagnac to z ledwa bida sciagnelam 30ml..raz 60ml.. :( takxe masakra jak sciagalam bylo ok teraz juz niedaloby rady tylko sciagac.. Ale jak ssie to mleko leci..nawet czasami go zalewa.. ;)

No właśnie - zgadzam się w 100%

karolinka85 lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu u Ciebie pełna sielanka :-)

Ja też mam fasolkę do karmiennia - jest super wygodna. Tymcio uwielbia potem spać sobie na mnie na tej poduszce a mnie ręce i kręgosłup nie boli ;)

Dongina lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Zyrciu u Ciebie pełna sielanka :-)

Ja też mam fasolkę do karmiennia - jest super wygodna. Tymcio uwielbia potem spać sobie na mnie na tej poduszce a mnie ręce i kręgosłup nie boli ;)

U nas podobnie, jak już poje wypluwa cycka i zasypia na poduszce przytulona do mojego brzucha, jak już widzę że mocno śpi odkładam do łóżeczka :)

Melia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok tez tak myślę, że laktatorem nie da się tyle ściągnąć co wypije dziecko ale ja czuję, że produkcja zwolniła i on się nie najada dzisiaj no chyba. Ze to mój wymysł. Ale myślicie, że nawet jak jest ok to 20 ml z obu piersi to chyba to jakaś lipa

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz wypilam karmi to potem w nocy plywalam w mleku :) także mogę polecić na laktacje

zyrcia, Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija miesiąc jak urodziłam Olgę, pijemy wiec winko jakie otrzymaliśmy z tej okazji :) Spokojnej nocki i 5-cio godzinach drzemek :):):)

karolina0522, Marcia86, nenette, Z., karolinka85, Dongina, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, może za mało pijesz wody..
    Ja też mam mniej, ale jutro zaczynam znowu pić :-P i zobaczymy...
    Jakby był bardzo głodny to by się darł, tak myślę, dlatego ja mam na wszelki mm, jakby co...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi na laktację?? to jak gin polecał to też muszę sobie kupić ;) A całą ciążę miałam ochotę i się nie odważyłam.

U mnie podobny rozkład dnia jak u Zyrci, z tym ze moja jeszcze po pobudce ok 7-8.00 zasypia, ja wstaję ok 9.00 i mam czas na prysznic i śniadanie. po moim śniadaniu ona się budzi.
    Ok 13.00 zawsze na spacer. dzisiaj musieliśmy sobie odpuścić bo padało z przerwami cały dzień :/
    I codziennie ćwiczę motanie chusty, idzie coraz lepiej chociaż czuję ze nie zawsze jeszcze perfekcyjnie dociągnę. A Majce się chyba podoba bo jak ją wkładam i zawiążę w chustę to momentalnie zasypia snem kamiennym, bo nawet mogę obiad robić i hałasować garnkami a ona nie reaguje :)

Dongina lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha, a jakie karmi? Bezalkoh?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zwykłę karmi karmelowe. Na etykiecie napisane, że może zawierać do 0,5%. Chociaż mój gin powiedział, że jego żona i w ciąży i jak karmiła czasami sobie lampkę wina wypiła więc chyba można :P W ciąży karmi też doiłam :D

Czyli mam na noc podwójne wkładki zamontować rozumiem :D?

A i powiem Wam, że te cyckonosze do karmienia to mi się nie sprawdziły, chodze non stop w kostiumie kąpielowym :D zwykłej górze od bikini i jest super :D rach ciach na bok i cyc na wierzchu a i wkładka super się trzyma :D

Sista, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi tez słyszałam jutro robie zapas, a w ciąży tez piłam. Są w biedronce. Karolina pije dużo tak spokojnie z rumianku to wypiłam 2 litry albo więcej. Może dwa dni trochę mniej piłam, no sama nie wiem, dziś nadrabiam. A już Wam nie będę smecic teraz Jasiek zjadł z jednego cycka i śpi. Ale po kapaniu w ciepłej wodzie, bawarce, ściągnieciu laktatorem a i ta jedno zaszetke femaltikeru wypiłam to aż mnie sutki rwa, może produkcja na nowo się rozpocznie trzeba myśleć pozytywnie
    Idę spać dobrej nocy wszystkim życzę

Sista, karolinka85, Dongina lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się karmniki sprawdziły :) Szybki dostęp do cyca i całkiem nieźle podtrzymują te moje wymiona.

Gosia może faktycznie się odwodniłaś- ja miałam raz wpadkę laktacyjną, jak zapomniałam pić. Dopiero jak skojarzyłąm, że cały dzień nie byłam na siku, to mi zaświtało że przez to mam problem z mlekiem. Następnego dnia było już ok bo piłam pod korek :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko- debridat teoretycznie na kolki i mialam wrazenie ze pomogl :) pachnie jak fanta i Gabrys tylko czekal na swoja porcje :D

U mnie powtorka z rozrywki -22:30 wypil 150ml Hippa i spi do teraz. Nie wiem kiedy on wstanie czekam i czekam

Prosze o kciuki od wczoraj Gabrys jest na hippie-modle sie zeby nie miam zadnej wysypki dzisiaj rano i zeby kupa poszla gladziutko :) wtedy osiagnelabym szczyt moich marzen :)

A co do rozkladu dnia to je o 8,11,14,17,20 po kapaniu i czasami po 22 tak jak wczoraj i dzis- jesli je o 20 to wstaje ok 1-2 no i zaczal wciagac 150ml, wczoraj 120 bylo malo musialam dorobic, nastepne 120 nie wiem kurde czy to nie za duzo- w tabelkach odpowiada to 3miesiacow. No ale dziecko to nie szablon-tak to sobie tlumacze.

karolinka85, Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic jeśli tyle potrzebuje to niech sobie je i rośnie zdrowo :) Hania z kolei je za mało stosując się do tabeli. Każde dziecko jest inne.

Dzięki za kciuki niestety na jednej operacji nie skończyło sie. Wczoraj miałam 2 zabieg bo lekarze źle doczyscili i zrobiły się kieszenie z ropą i stąd ta gorączka. Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem jak ja to przeszłam i skąd miałam siły, tydzień wyjęty z życiorysu spędzony na IP, poradniach i operacjach. Dzis idę na zmianę sączków i opatrunków, szykuje się na mega ból. Proszę nadal o kciuki !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas noc bardzo nie spokojna, kolejny atak kolki :-( mam do was pytanie czy używa może któraś kropli dicoflor - jeżeli tak to jakie dawki? A jakie macie katetery i czy już były stosowane?

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do problemów z laktacją to tak jak ktoś mówił dużo pić :)

położna mówiła nam też że są okresy w których laktacja "wygasa" - zazwyczaj trwa to 1-3 dni - kobiecy organizm daje szanse odstawienie od cyca czy coś :D grunt to nie załamywać sie i częściej dziecko przystawiać do cyca - wówczas to sygnał dla organizmu, że produkcja ma byc nadal w toku :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Karolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..
    Nenette,nam odroczyli na 2-3tyg.ze wzgledu ze jest jeszcze maly,normalnie mialby 2tyg.jakby sie urodzil w terminie,z hemoglobina od 9.2 mozna szczepic..
    Bierzemy actifelor..ale oprocz tego caly czas od poczatku kwas foliowy 5mg i wit.b6 bo one maja wplyw na hemoglobine..zelazo ma w normie bo 90z hakiem..
    Pediatra mowila ze teraz te wyniki moga jeszcze bardziej spadac w dol..bo na poczatku dziecko otrzymuje od nas te zapasy a teraz organizm jego sam zaczyna dzialac-produkowacczy cos takiego juz niepamietam dokladnie..
    U nas tez hemoglobina byla ponad 10..
    Pewnie dostaniecie po pol tabl.kwasu i b6.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:00

nenette lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja przy prezeniu daje 5 kropelek espumisanu i tule.

Ania1704 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    No ja przespałam w nocy 3,5h... maly budził się co godzinę-dwie...
    Ale mąż miłościwie o 5:00 wziął Śmierdka na spacer na 2h, to dospałam :D

Piękny rześki dzień póki co, to korzystamy:
    t5jh2jnsw81z.jpg

Brumek- kciukam... tak jak mamom zwykle życze rzeki mleka, tak u ciebie zyczę rychłego wygaśnięcia laktacji...

Ekkaja, karolina0522, Rozalia, Muniek, dorcia8919, Joasia:), Marcia86, Alorrene13, nenette, zyrcia, Z., lilly78, BrumBrumek, Scintilla, karolinka85, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ