Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolinka85 wrote:Co innego sciagac a co innego karmic bezposrednio.. Ja wczesniej jak glownie sciagalam to na kazde karmienie mial 60ml a sciagalam nawet 120ml.. Ale odkad przystawiam do piersi bo juz nie usypia mi przy cycu to jak probowalam sciagnac to z ledwa bida sciagnelam 30ml..raz 60ml..
takxe masakra jak sciagalam bylo ok teraz juz niedaloby rady tylko sciagac.. Ale jak ssie to mleko leci..nawet czasami go zalewa..
No właśnie - zgadzam się w 100%karolinka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melia wrote:Zyrciu u Ciebie pełna sielanka
Ja też mam fasolkę do karmiennia - jest super wygodna. Tymcio uwielbia potem spać sobie na mnie na tej poduszce a mnie ręce i kręgosłup nie boli
U nas podobnie, jak już poje wypluwa cycka i zasypia na poduszce przytulona do mojego brzucha, jak już widzę że mocno śpi odkładam do łóżeczka
Melia lubi tę wiadomość
-
No ok tez tak myślę, że laktatorem nie da się tyle ściągnąć co wypije dziecko ale ja czuję, że produkcja zwolniła i on się nie najada dzisiaj no chyba. Ze to mój wymysł. Ale myślicie, że nawet jak jest ok to 20 ml z obu piersi to chyba to jakaś lipa
-
nick nieaktualnyKarolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..
-
Gosiu, może za mało pijesz wody..
Ja też mam mniej, ale jutro zaczynam znowu pići zobaczymy...
Jakby był bardzo głodny to by się darł, tak myślę, dlatego ja mam na wszelki mm, jakby co...AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Karmi na laktację?? to jak gin polecał to też muszę sobie kupić
A całą ciążę miałam ochotę i się nie odważyłam.
U mnie podobny rozkład dnia jak u Zyrci, z tym ze moja jeszcze po pobudce ok 7-8.00 zasypia, ja wstaję ok 9.00 i mam czas na prysznic i śniadanie. po moim śniadaniu ona się budzi.
Ok 13.00 zawsze na spacer. dzisiaj musieliśmy sobie odpuścić bo padało z przerwami cały dzień
I codziennie ćwiczę motanie chusty, idzie coraz lepiej chociaż czuję ze nie zawsze jeszcze perfekcyjnie dociągnę. A Majce się chyba podoba bo jak ją wkładam i zawiążę w chustę to momentalnie zasypia snem kamiennym, bo nawet mogę obiad robić i hałasować garnkami a ona nie reaguje
Dongina lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyJa piję zwykłę karmi karmelowe. Na etykiecie napisane, że może zawierać do 0,5%. Chociaż mój gin powiedział, że jego żona i w ciąży i jak karmiła czasami sobie lampkę wina wypiła więc chyba można
W ciąży karmi też doiłam
Czyli mam na noc podwójne wkładki zamontować rozumiem?
A i powiem Wam, że te cyckonosze do karmienia to mi się nie sprawdziły, chodze non stop w kostiumie kąpielowymzwykłej górze od bikini i jest super
rach ciach na bok i cyc na wierzchu a i wkładka super się trzyma
Sista, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość
-
Karmi tez słyszałam jutro robie zapas, a w ciąży tez piłam. Są w biedronce. Karolina pije dużo tak spokojnie z rumianku to wypiłam 2 litry albo więcej. Może dwa dni trochę mniej piłam, no sama nie wiem, dziś nadrabiam. A już Wam nie będę smecic teraz Jasiek zjadł z jednego cycka i śpi. Ale po kapaniu w ciepłej wodzie, bawarce, ściągnieciu laktatorem a i ta jedno zaszetke femaltikeru wypiłam to aż mnie sutki rwa, może produkcja na nowo się rozpocznie trzeba myśleć pozytywnie
Idę spać dobrej nocy wszystkim życzęSista, karolinka85, Dongina lubią tę wiadomość
-
A mi się karmniki sprawdziły
Szybki dostęp do cyca i całkiem nieźle podtrzymują te moje wymiona.
Gosia może faktycznie się odwodniłaś- ja miałam raz wpadkę laktacyjną, jak zapomniałam pić. Dopiero jak skojarzyłąm, że cały dzień nie byłam na siku, to mi zaświtało że przez to mam problem z mlekiem. Następnego dnia było już ok bo piłam pod korek
-
Karolinko- debridat teoretycznie na kolki i mialam wrazenie ze pomogl
pachnie jak fanta i Gabrys tylko czekal na swoja porcje
U mnie powtorka z rozrywki -22:30 wypil 150ml Hippa i spi do teraz. Nie wiem kiedy on wstanie czekam i czekam
Prosze o kciuki od wczoraj Gabrys jest na hippie-modle sie zeby nie miam zadnej wysypki dzisiaj rano i zeby kupa poszla gladziutkowtedy osiagnelabym szczyt moich marzen
A co do rozkladu dnia to je o 8,11,14,17,20 po kapaniu i czasami po 22 tak jak wczoraj i dzis- jesli je o 20 to wstaje ok 1-2 no i zaczal wciagac 150ml, wczoraj 120 bylo malo musialam dorobic, nastepne 120 nie wiem kurde czy to nie za duzo- w tabelkach odpowiada to 3miesiacow. No ale dziecko to nie szablon-tak to sobie tlumacze.karolinka85, Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Maglic jeśli tyle potrzebuje to niech sobie je i rośnie zdrowo
Hania z kolei je za mało stosując się do tabeli. Każde dziecko jest inne.
Dzięki za kciuki niestety na jednej operacji nie skończyło sie. Wczoraj miałam 2 zabieg bo lekarze źle doczyscili i zrobiły się kieszenie z ropą i stąd ta gorączka. Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem jak ja to przeszłam i skąd miałam siły, tydzień wyjęty z życiorysu spędzony na IP, poradniach i operacjach. Dzis idę na zmianę sączków i opatrunków, szykuje się na mega ból. Proszę nadal o kciuki !! -
nick nieaktualny
-
co do problemów z laktacją to tak jak ktoś mówił dużo pić
położna mówiła nam też że są okresy w których laktacja "wygasa" - zazwyczaj trwa to 1-3 dni - kobiecy organizm daje szanse odstawienie od cyca czy cośgrunt to nie załamywać sie i częściej dziecko przystawiać do cyca - wówczas to sygnał dla organizmu, że produkcja ma byc nadal w toku
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
nenette wrote:Karolinka Twój synek miał niską hemoglobinę i nie chcieli go zaszczepić - czy dostał coś poza Actiferolem na wzmocnienie?? Dziś odebrałam wyniki i znowu niższy poziom pomimo Actiferolu, jeszcze na granicy bo 10, ale tydzień temu było 10,6 a 3tyg temu 13, czyli spada ciągle. Obawiam się, że do szczepienia w czwartek będzie jeszcze mniej.. i nie wiem czy mam konsultowac to jutro z pediatrą.. nie chce małej tak ciagać po lekarzach, bo jeszcze coś złapie.. a nie wiem czy jak pojade bez niej to cokolwiek nam przepisze.. a żelazo ma w normie, tylko hemoglobina spada..
Bierzemy actifelor..ale oprocz tego caly czas od poczatku kwas foliowy 5mg i wit.b6 bo one maja wplyw na hemoglobine..zelazo ma w normie bo 90z hakiem..
Pediatra mowila ze teraz te wyniki moga jeszcze bardziej spadac w dol..bo na poczatku dziecko otrzymuje od nas te zapasy a teraz organizm jego sam zaczyna dzialac-produkowacczy cos takiego juz niepamietam dokladnie..
U nas tez hemoglobina byla ponad 10..
Pewnie dostaniecie po pol tabl.kwasu i b6..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:00
nenette lubi tę wiadomość
-
Hej hej
No ja przespałam w nocy 3,5h... maly budził się co godzinę-dwie...
Ale mąż miłościwie o 5:00 wziął Śmierdka na spacer na 2h, to dospałam
Piękny rześki dzień póki co, to korzystamy:
Brumek- kciukam... tak jak mamom zwykle życze rzeki mleka, tak u ciebie zyczę rychłego wygaśnięcia laktacji...Ekkaja, karolina0522, Rozalia, Muniek, dorcia8919, Joasia:), Marcia86, Alorrene13, nenette, zyrcia, Z., lilly78, BrumBrumek, Scintilla, karolinka85, gosi_a lubią tę wiadomość