Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny poradźcie tydzień temu zmieniłam mleko bebiko ba nan pro bo Zosia robiła 1 kupke dziennie i znowu to samo. nie wiem co zrobić do tego zawsze jest ryk ok 4 wiec dziś kupiłam espumisan tylko nie wiem ile kropelek do posiłku dać 6 czy 8?
Dziś o 9.28 Zosia ma 3 tygodnie -
A my dziś kończymy 4 tygodnie
Noce na szczęście nam się już unormowały i udaje mi się niunie nakarmić właściwie przez sen jak już coś tam zaczyna jęczeć. Niestety odrzuciła już pierś i tylko się obie denerwujemy, ale mi odciąganie nie przeszkadza i teraz już tylko tak działamy, czasem dostanie mm. Z espumisanu przerzuciłyśmy się już tylko na probiotyk, ale daje tylko mniej więcej co drugi dzień 5 kropelek.
Udało mi się też niunie przekonać do chusty, wczoraj byłyśmy na pierwszym spacerze bez obstawy, czasem trochę pobuczała, ale to kwestia paru sekund i zasypiała z powrotem także dziewczyny, nie ma się co bać
agawera, ja dawałam 7 kropelek co drugie karmienie przez 1 dzień, później przez 3 dni tylko do karmienia o 10 i 22 i przez kolejne 3 dni tylko na noc, a teraz biogaia co drugi dzień
i pozwolę sobie się pochwalić - mamy minus 12kg, jeszcze 6 do wagi sprzed ciąży a brzusio po 4 tygodniach prezentuje się tak
i od dzisiaj rozpoczynamy trening, trzeba doprowadzić brzuch i nogi do formy
przydałby się tylko magiczny sposób na usunięcie tej krechy po ciąży i dwóch mini rozstępówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:29
Alorrene13, Z., Nieukowa, Joasia:), karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1704 wrote:Hej! U nas noc bardzo nie spokojna, kolejny atak kolki mam do was pytanie czy używa może któraś kropli dicoflor - jeżeli tak to jakie dawki? A jakie macie katetery i czy już były stosowane?
Ania 5 kropli raz dziennieAnia1704 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej u nas na kolki stosujemy delicol a dzis pezyszly sab simplex. Mam nadzieje ze pomoga. U nas dnie ok mala spi i je ale nocki masakra... Makej nie mozna uspac wieczorem , proby uspania czasem trwaja 3 czasen 4 godziny. W koncu pakujemy ja do auta, runda po miescie i dziecko spi. Ale ilez mozna co wieczor ja do auta dawac ;p jak ktoras ma jakies speawdzone sposoby uspania to przygarne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDongina jak super macie... No mój brój w brzuchu też NON stop się ruszał (i miał czkawki), i teraz widać pozostało tak... Bo i czkawki i brak snu w dzień. W nocy (odpukać) śpi ładnie...
Agawera - nie wiem czy to wina mleka, mój na kp robi kupy praktycznie co karmienie (czyli wychodzi ok 10 dziennie)... Najlepiej spytaj położnej Ale wydaje mi się, że ok 3-4 tyg maluchy powinny robić kupki 1-2x dziennie. -
nick nieaktualnymy dzis spalismy do 11 wreeeeszcie potem bylismy na pierwszym szopingu chcialam kupic kiecke na wesele ale nic mi nie pasowalo -_- za tydzien czesc druga ;d
Leo robi jedna kupe dzienniie albo wcale. ale podobno przy kp moze robic po kazdym jedzeniu a moze jedna na kilka dnni. mamysie nie martwic. Dzis nawet udalo mi sie upichcic obiad ;d
Dzisiejsze menu: cos a'la leczo, czyli sos z pomidorami, papryka, cukinia i misesem mielonym z makaronem ;d nasze ulubione ;d
gin wczoraj powiedzial ze mam nie wprowadzac zadnej diety eliminacyjnej ;p wrecz kazal mi zjesc czekolade ;d nie mam ochoty ale chyba dzis sprobuje ;d -
Heloł U nas kup 3-5 na dobę i odpukac, jak na razie zero odparzeń i czerwonej pupci. Tez jem juz wszystko, wczoraj były pieczonki, dwa dni temu leczo, a przed chwila zjadłam kanapkę z nutellą. My juz po spacerze, pogoda była znośna, wiec byłyśmy od 12.00 do 15.00 na mieście. Ciagle nie mam czasu na chustowanie, Olga albo spi, albo jest juz zbyt zmęczona. Wczoraj wieczorem próbowałam, ale zawiązałam za luźno, Olga była zmeczona i chyba sie nie spodobało.
Lily - współczuje wysypki po jagodach. W ubiegłym tygodniu zjedliśmy z M. całe dwa litry i z Olga wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 17:56
-
W dziewczynach siła. ..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32e2b0539886.jpg[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 18:24
Sista, Dongina, Scintilla, lilly78, Melia, Ekkaja, Joasia:), Ania1704, agawera, Nieukowa, dorcia8919, Aka81, Z., zapah_ciszy, karolinka85, Marcia86, Alorrene13, nenette, Finezja, gosi_a lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg