X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Uch, jestem niezywa... Maly sie w nocy chcial bawic bo przespal godziny swojej zwyklej aktywnosci wieczornej.
    Odespac rano tez nie dal, bo chce sie bawic, jak to ma w zwyczaju takze rano :) dobra- nie narzekam, ide zarabiac na usmiech :P
    Nieukowa czy to Ty polecałas aplikację na telefon do rejestrowania karmień? Jak się ona nazywa?
    A z Calmą się póki co wstrzymam.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a Ty karmisz piersią ? Kurde moj tak ładnie nie spi dzis od 23do 2 a pozniej od 4:30 do 7 takze jestem zmeczona ...

Mojemu M chyba znowu przesunął loty załamka :////

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - a o której godzinie kapiesz? Robisz to codziennie? Leoś ładnie spi, nie budzi sie co godzine. Myśle, ze juz niedługo będzie dluzej, moze mleko musi Ci sie uregulować.
    Trzymam kciuki aby jednak M. przyjechał na czas. Wyobrażam sobie jak sie czujesz bez niego, ale żal mi tez M., bo pewnie marzy juz tylko o spotkaniu z Tobą i Leonem.
    Ściskam Cie wirtualnie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia to wspieram duchowo aby czas zlecial nam szybko i przyjemnie :) Młody drzemie, czas zjeść banana na szybko i wypić kawkę :)
    Dada ja to Cię podziwiam że sobie tak super radzisz sama. U mnie mąż był w domu przez miesiąc a panikuje i czuję zmęczenie. Trzymam jednak kciuki aby Twój mąż wrócił wcześniej.

Od sierpnia wracam na siłownię. Lekarz mi pozwolil na lekkie aeroby więc idę, bo czuję się mega zaniedbana i te kg trzeba zgubić.

Cały czas się zastanawiam kiedy wziąć dziecko na spacer bo u nas to mega wyczyn się wybrać. Młody beczy, niecierpliwi sie a ja też muszę się ubrać. U Was też jest taka szopka przed wyjsciem?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tych przespanych i spokojnych nocy.. U nas wczoraj po kąpieli i jedzeniu od 21 nie spal do nastepnego karmienia..lezal,czasami cos pokrzyczal zaplakal..przed 24 znowu zjadl..drzemnal sie na chwilke i ryk..wiec przejal go maz..ja nic nie pamietam..nawet kiedy usnelam..potem przed 3 sie obudzil juz chcialam go karmic ale sobie drzemnal jeszcze na godzinke..i potem karmienie po 6 chwila snu..8 troche pociumkal cyca..i w koncu spi...
    Dzis troche chlodniej..wiec moze bedzie lepiej.. ;)

Rozalia super ze u Was juz lepiej..no i dluzsze drzemki ma synek..wiec daje Wam juz odetchnac.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplilacje Feed Baby, ale jestnwieleminnych na pewno :)

Do galerii chodzic z niemowlakiem nie zamierzam, chyba ze wyzsza koniecznosc mnie zmusi. Za duzo ludzi i ich zarazkow, za duzy halas, klima, sztuczne swiatlo itd. A na zakupy do lokalnych sklepikow i marketow chodze z wozkiem, mozna na niego niezle ciezary zaladowac :)

Sista do jakich restauracji chodzicie z dzieckiem? Do takich gdzie maja.osprzet do obslugi niemowlat, czy do zwyklych? Malucha trzymacie w foteliku czy zabieracie wozek? Siedzicie w srodku czy w ogrodkach na zewnatrz? Tez chce sie z mezem wybrac ktoregos popoludnia na sushi ale boje sie ze lokale w Poznaniu sa nieprzystosowane...

Co do zabaw: ja cwicze wodzenie wzrokiem za grzechotka, albo ustawiam palak z kolorowymi zabawkami nad lozeczkiem/kocykiem. Albo ogladanie wspolne ksiazeczki i opowiadanie co tam jest narysowane. No i zabawa w wierszyki-masazyki: idzie rak nieborak, idzie kominiarz po drabinie itp itd. Recytuje i ide palcami po brzuszku malucha i potem gilgotam. No i patrze mu w oczka i stroje miny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:54

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja wychodze z malym w minute. Mam wszystko gotowe w torbie: portfel, tetre, mate do przewijania, 3 pieluszki, ubranko na zmiane, chusteczki nawilzone i smoczek. Przewieszam torbe na wozku, wkladam mlodego, zakrywam kocykiem, wsuwam buty i juz gotowa do drogi :) jesli karmisz mm to jeszcze termosik i butla z odmierzonym proszkiem by ci sie do tego zestawu przydala :)

Rozalia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciepłe dni zakładacie czapeczki waszym dzieciom na główki?
    Co o tym uważacie?

relgh371nuuw2sg6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    U nas jest coraz lepiej - ale odpukać, żeby nie zapeszyć. I wszystko dzięki dokarmianiu. Mam takiego głodomora, że nie mamy innego wyjścia. Ale jak dziecko ma być zadowolone to jestem za. Po kąpieli zjadł i padł. Spał od ok. 21-2.40 o.O aż mąż sam stwierdził w środku nocy że czuje się wyspany. Potem przebieranie, karmienie i sen na 2.5h - budzik dla męża do pracy idealny :P więc nakarmiłam i zasnęłam razem z nim nawet nie wiem kiedy. Więc dodatkowe ponad 2h. Teraz zjadł pełnego cyca (drugi jeszcze był flak ;/) 30 ml i zasnął. Mogę nieco chatę ogarnąć, zjeść na spokojnie i jeszcze wejść tu do Was :) Niestety Szymek nie lubi swojego łóżeczka :/ Śpi z nami, ale jak teraz się najada będę musiała próbować wkładać go do siebie. Ale uważam, że jeszcze jest malutki, potrzebuje czułości i dopiero się normuje, więc nie będę na siłę robiła, tylko małymi kroczkami. A może się wtedy uda :)

Rozalia widać po wpisach, że zaczynasz odżywać :) Super, niech się to nie zmienia. Ja się pocieszam, że może nasze rozdarciuchy (jak wstanie jedzenie musi być na już i koniec kropka ;)) teraz są takie a potem będą grzeczniutkie :D wiem wiem nadzieja matką głupich, ale w coś trzeba wierzyć ;)

Dada myślę, że 3h spania to i tak dobrze. My potrafiliśmy spać po 1h lub praktycznie wcale. A z czasem mleko się jakoś unormuje i powinno być lepiej. Nie życzę Ci głodomora jak nasz Szymciu :P a braku męża strasznie Ci współczuję <tuli>

Rozalia lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakładam żadnej czapki. Chyba ze wiatrzysko chce głowę urwać. Tylko w Polsce dzieciom zakłada sie czapki nawet w upał, mówię nie o osłonie na słońce tylko takiej na zimno.

Nieukowa, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc pełna krzyku i niezadowolenia:-( jestem nie wyspana,teraz leżę a małą zajmuje się M.
    Przyznam się wam, że mam powoli dość. Mała myli czasami noc z dniem, staram się utrzymywać stały rytm dnia, ale po kąpieli jest tak rozbudzona, że trudno jej zasnąć i wtedy się zaczyna matudzenie. Pierś nie dobra, nie chce leżeć w łóżeczku i wszystkie pozycje jej nie odpowiadają :'( s ja od razu panika i biorę ją na ręce i. Bujam, wczoraj M. Który jest oazą spokoju,dobroci i pełnego luzu zwrócił mi uwagę, że nie tędy droga i trochę ją nie potrzebnie rozbawiam. Tak sobie myślę, że ma troch racji bo od rana to on zajmuje się Livka która jest spokojna i ładnie śpi :-D
    Dodatkowo jestem cały czas na diecie matki karmiącej, która i tak nic nie pomaga bo kolki trwają nadal, dodatkowo za radą położnej mam odstawić nabiał, czyli zostaje mi do jedzenia suchy chleb i woda :-(
    Mam nadzieję że to wszystko ładnie się unormuje i mała będzie spała w nocy tak ładnie jak wasze maleństwa :-D

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    U nas noc pełna krzyku i niezadowolenia:-( jestem nie wyspana,teraz leżę a małą zajmuje się M.
    Przyznam się wam, że mam powoli dość. Mała myli czasami noc z dniem, staram się utrzymywać stały rytm dnia, ale po kąpieli jest tak rozbudzona, że trudno jej zasnąć i wtedy się zaczyna matudzenie. Pierś nie dobra, nie chce leżeć w łóżeczku i wszystkie pozycje jej nie odpowiadają :'( s ja od razu panika i biorę ją na ręce i. Bujam, wczoraj M. Który jest oazą spokoju,dobroci i pełnego luzu zwrócił mi uwagę, że nie tędy droga i trochę ją nie potrzebnie rozbawiam. Tak sobie myślę, że ma troch racji bo od rana to on zajmuje się Livka która jest spokojna i ładnie śpi :-D
    Dodatkowo jestem cały czas na diecie matki karmiącej, która i tak nic nie pomaga bo kolki trwają nadal, dodatkowo za radą położnej mam odstawić nabiał, czyli zostaje mi do jedzenia suchy chleb i woda :-(
    Mam nadzieję że to wszystko ładnie się unormuje i mała będzie spała w nocy tak ładnie jak wasze maleństwa :-D

Spróbuj na noc przed snem zgasić wszystkie światła, zasunac rolety w oknach, żeby nie dochodziły żadne dzwieki, wtedy powinna sie wyciszyc. U nas jest to samo chociaż wczoraj pierwszy raz Antek zasnął w spokoju.

Ania1704 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mi po usg st.biodrowych kolejna kontrola za 5.tyg.ukladanie na żabkę na brzuchu i pieluchowanie szerokie i zobaczymy... :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my czapeczki też nie zakładamy chyba, że wieje mocno a ja ją muszę na rękach obłaskawić bo tak płacze ^^ mamy 25+st na dworze więc nie ma co przesadzać ^^ szczególnie ze przegrzewanie jest równie nie zdrowe. Owszem zakorzeniony strach został a teściowa to wogóle "jak to bez skaperetek, bez czapeczki, krótki rękawek !" grrr :D a ja na to "ale jest 30st ! " heh bo kiedyś to fakt musem była czapka i poubieranie od góry do dołu ^^`

http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html

taka ciekawostka ^^ czemu u nas te dawki tak zaniżają? ^^` erm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:57

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakladamy bawelniana opaske na uszy..bo zawsze jest wiatr jak wychodzimy..a z uszami nie ma zartow..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    A w ciepłe dni zakładacie czapeczki waszym dzieciom na główki?
    Co o tym uważacie?
    Ja zakładałam czapeczki do momentu, aż wylądowaliśmy w ciepły dzień u pediatry celem zważenia dzidzi. Pediatra do mnie:
    "Po co ta czapka?" A ja: "Bo ja się boję"...a ona: "Ale dzisiaj?"(było 30 stopni), więc ja: "Bo ja się boję że ją zawieje", a ona: "Ale ja nie znam takiej choroby jak zawianie"..:-)
    Tak więc ja nie zakładam czapki do wrzesnia, przegrzanie jest też złe i stwarza idealne warunki do rozwoju bakterii

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mi po usg st.biodrowych kolejna kontrola za 5.tyg.ukladanie na żabkę na brzuchu i pieluchowanie szerokie i zobaczymy... :-(
    My przez miesiac zakladalismy szeroka pieluszke taka z allegro i w piatek na kontroli bylo ok.. Choc bioderka byly jedno Ia a drugie Ib
    A u Was jakie jest oznaczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:02

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Marcia a Ty karmisz piersią ? Kurde moj tak ładnie nie spi dzis od 23do 2 a pozniej od 4:30 do 7 takze jestem zmeczona ...

Dada, Tymek śpi 2.5-3.5h maksymalnie w nocy. Zazwyczaj ok 2h przesypia. Najdłuższe spanie ma zaraz po kąpieli (kąpiel o 21.40, potem cyc do ok 22.20 i wtedy śpi do ok 1.30-2 w nocy). Oni sa jeszcze malutcy i wydaje mi się, że i tak jest super, że nie chcą jeść co 1h w nocy!

Ja czapeczkę zakładam, ale mieszkamy w bardzo wietrznym miejscu. Jak nie ma wiatru (co nie zdarza się praktycznie nigdy) albo jest w ogrodzie gdzie nie wieje to czapeczki nie ubieram przy tak wysokich temperaturach.

Rozalia - mój też należy do tych mało cierpliwych i mimo, że wychodzimy na spacer w 2min to i tak się rozryczy. I nie daj Boże zatrzymamy się na spacerze żeby z sąsiadem porozmawiać!! O zgrozo - całe osiedle wie, że Tymoteusz wyszedł na spacer bo nie dość że drze się ile sił w płucach to jeszcze pies szczeka na sąsiada żeby mu się przypadkiem do wózka nie zbliżał :P Jazda samochodem też jest ciekawa - lubi jeździć, bardzo lubi jeździć, ale nie lubi jak stoimy na światłach albo w korku. Wtedy potrzebne zatyczki do uszu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:24

Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Zanim nadrobię wpisy odpowiem na temat echa serca.
    Mieliśmy robione echo serca w szpitalu i stwierdzono niezamknięty przewód tętniczy, chyba ten : https://pl.wikipedia.org/wiki/Przew%C3%B3d_t%C4%99tniczy
    Podobno to nic poważanego, ale kazali skontrolować. Dziś byliśmy na kontroli, przewód jest zamknięty i wszytsko w porządku.
    Jest jeszcze jeden przewód który powinien się zamknąć do 3 roku życia, także kolejna kontrola kardiologiczna po 3 roku życia. Dla zainteresowanych badanie robiliśmy w placówce partnerskiej Medicover, przychodnia nazywa się Medservice przy ul. Świętokrzyskiej 18, mają chyba też jakiś kontrakt z NFZ. dr Małgorzata Raszek robiła badanie. To tyle w temacie. Teraz może trochę Was poczytam ;) MIŁEGO DNIA !

Melia, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny,no gdyby nie pomoc mojej mamy to pewnie byłaby
    Cieniem człowieka ...
    Byłam dzis w szpitalu po wypis ,podeszłam do doktora i zapytałam o ta czerwony guz na bliźnie kazał rozgrzewać 3razy dziennie po 15 min termoforem.jak byłaby gorączka to przyjechać ..

U nas tez zawsze wieje wiec czapka jest

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ