X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:
    Joasia,Nieukowa,Brunbrumek zdrówka dziewczyn, nie ma nic gorszego jak chorować :/

Szczealiwamama trzymam kciuki za Was i dużo zdrówka życze !

Dziewczyny którym dziwciaczki nie chcą spać w dzień w łóżeczkach spróbujcie zawinąć w pieluszkę, troszke polulać, smoczek i może się uda, wiem monotematyczna jestem z tym spowijaniem, ale u nas działa więc warto sprawdzić:)

A u nas przed chwilą odpadł pępek !!!! Jupiii :) niemiecki proszek, a potem spirytus (od poniedziałku wieczór) zadziałały super !

Alorren a jak u Was z pępkiem?

Nasz Szymek nie lubi smoka, a nie raz uratowałby nam życie. Owijanie kończy się płaczem. Zauważyłam, że woli spać na luzie, bo nawet jak go okryję kocykiem czy pieluszką to się rozkopuje ;)
    No nareszcie macie ten pępek z głowy - super. Ale się uparciuch trzymał ;)

Melia, Finezja lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia moj M dzis napisal,ze ma loty na 25 wiec wieczorem powinien byc...mam nadzieje,ze to juz ostateczny termin.
    Wkurzył mnie troche bo mi prawi morały przez maila,ze dziecko nie powinno leżec przy cycku ...ze mam mu dać smoka i go odłożyć.....robie tak milion razy i co 1000 wychodzi ...a tak to sie budzi i ryk?no ale niech tylko przyjedzie to mnie bedzie prosił żebym z nim polezala.

W piątek Leon ma 2 tyg i 2 dni a my do zrobienia trasę 50km jechalybyscie?

Aha i ma cała buzie w krostach i szyje bo tyle ulewa ,cos z tym mozna zrobic przemywam w ciagu dnia przegotowana woda,zeby nie był obklejony no ale nic nie daje...

Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu-moj maly mezczyzna zniosl je superdzielnie :) jestem z niego mega dumna. Wazy juz 5800 i leb podnosi lepiej niz 3miesieczniak przed nim :) ale nie chwale dnia przed zachodemslonca bo dzien jeszcze dlugi-a co go pochwale to daje mi popalic :D

Joasia:), karolina0522, dorcia8919, Dongina, karolinka85, lilly78, Scintilla, Finezja, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Melia moj M dzis napisal,ze ma loty na 25 wiec wieczorem powinien byc...mam nadzieje,ze to juz ostateczny termin.
    Wkurzył mnie troche bo mi prawi morały przez maila,ze dziecko nie powinno leżec przy cycku ...ze mam mu dać smoka i go odłożyć.....robie tak milion razy i co 1000 wychodzi ...a tak to sie budzi i ryk?no ale niech tylko przyjedzie to mnie bedzie prosił żebym z nim polezala.

Aha i ma cała buzie w krostach i szyje bo tyle ulewa ,cos z tym mozna zrobic przemywam w ciagu dnia przegotowana woda,zeby nie był obklejony no ale nic nie daje...
    Ja jechalam 45 km do mamy jak miała tydzień i było git:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - 50km to nie jest daleko, ja bym spokojnie jechała :)

Mój synek podobnie jak Dorci nie lubi mieć skrępowanych ruchów więc wszelkiego rodzaju rożki, otulacze itp zupełnie się nie sprawdzają i dziecko się drze w niebogłosy jakbym próbowała go zabić. Ja się śmieje, że to trauma po pobycie w sali adaptacyjnej gdzie każdy maluch był maksymalnie ściśnięty w różku.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy któraś dostała juz okres ale ja mam masakrę :(
    Okres dostałam w czwartek. Pierwsze krwawienie niewielkie ale od niedzieli mam powódź dosłownie. Przy oddawaniu moczu to kapie jakbym sie skaleczyła żywa krew. Sory za opis ale zaczynam sie martwić czy to normalne. Zawsze miałam okres ok 3-4 dni.
    Gin dopiero w piątek na 10". Czy któraś była w podobnej sytuacji ?

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu ja nie pomogę bo jeszcze nie dostałam po porodzie

Ja tak patrzę na glowe Antka,ma strasznie krzywa z tylu. Upodobał sobie prawa stronę i mimo ze teraz obraca jadookola to jest ona krzywa i wygodniej mu ja trzymać na prawo. Czy mu to sie wyrówna?

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, może jedź wcześniej bez zapisu, niech cię zbada
    Ja nie mam więc nie.wiem :-(
    Dzięki dziewczyny za info na temat becikowego
    Tak naprawdę to w ch....j papierzysk zalatwiania :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - ja po poronieniu (i łyżeczkowaniu) dostałam okres po 7tyg i był on prawdziwą tragedią. Lało się ze mnie tak, że nie nadążałam zmieniać podpasek. 6 dni nie mogłam z domu wyjść...

Agatha - a układasz Antka też na brzuchu do spania? Może to by pomogło trochę w wyrównaniu?

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Joasiu ja nie pomogę bo jeszcze nie dostałam po porodzie

Ja tak patrzę na glowe Antka,ma strasznie krzywa z tylu. Upodobał sobie prawa stronę i mimo ze teraz obraca jadookola to jest ona krzywa i wygodniej mu ja trzymać na prawo. Czy mu to sie wyrówna?

Pediatra mi mówiła,.żeby raz na lewy bok, raz na.prawy kłaść ,.żeby właśnie czaszka była równa ;-)
    Ortopeda nam zabronił kłaść na boki zewzg. Na stawy biodrowe, jak pisałam u nas jest.dysplazja fizjologiczna

541113d5ef.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Faceci i ich rady. Każdy by chciał, żeby wszystko takie proste było, a życie pokazuje co innego i weryfikuje nasze plany. Ja też wielce w ciaży mówiłam, że dziecko będzie spało w swoim łóżeczku, że będzie tak czy siak. Ale nie da się po prostu i tyle. Martwić się "wychowaniem" będziemy później. Teraz trzeba przetrwać najgorsze różnymi sposobami, byle tylko zadziałało ;) Przyjdzie mężulek to sam się przekona, że to nie takie książkowe jakby się wydawało :) Powodzenia! A w taką podróż śmiało, to nie jest tak daleko :) Krostki - nic nie doradzę, odpukać u nas na razie z tym spokój.

Finezja lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    My juz po szczepieniu-moj maly mezczyzna zniosl je superdzielnie :) jestem z niego mega dumna. Wazy juz 5800 i leb podnosi lepiej niz 3miesieczniak przed nim :) ale nie chwale dnia przed zachodemslonca bo dzien jeszcze dlugi-a co go pochwale to daje mi popalic :D

O to już ładna Kluseczka :D Dzielny chłopak z niego :D U mnie to samo, jak za szybko pochwalę, to potem jakby wiedział, że ma dać popalić ;)

maglic lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - Dorcia dobrze pisze, nie przejmuj sie tym co wypisuje M. Jak przyleci, zostawisz mu odciągnięte mleko i wyjdziesz na cały dzien, zobaczymy czy bedzie odkładał Leona, czy dzwonił do Ciebie abyś juz wróciła :):):) Moj M. tez był mądry, a teraz cześciej nosi Olgę niż ja :):):) Jedz spokojnie te 50 km, Olga miała dwa tygodnie i jechaliśmy prawie 100km.

dorcia8919, Melia, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam byc u gina za poł godziny . Oby wszystko było ok :(

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia 3mam kciuki!
    Sista dokładnie, zostawić dziecko i sam będzie zobaczy jak to jest ;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu myślę że chyba tak to już po porodzie z tym okresem,u mnie było to samo niestety. Lało się ze mnie jak z kranu :-\ czułam się przy tym potwornie osłabiona. Trwało to chyba 5dni,a potem,nawet do dziś mam taki zabrudzony śluz. Jak to w końcu nie minie to pójdę znowu na kontrolę,bo sama nie wiem czy to normalne :-\ powiem tyle,my kobiety mamy przerąbane życie,ale to faceci są tymi biednymi i przy okazji najmądrzejszymi :-\

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Pediatra mi mówiła,.żeby raz na lewy bok, raz na.prawy kłaść ,.żeby właśnie czaszka była równa ;-)
    Ortopeda nam zabronił kłaść na boki zewzg. Na stawy biodrowe, jak pisałam u nas jest.dysplazja fizjologiczna

Tylko u niego tak sie nie da kłaść na boki bo on już imię sie obkrecac i wygodniej mu na prawym czytalm ze w berlinie takim dzieciom zakłada sie specjalne kaski na wyrównanie głowy slyszalyscie coś o tym?

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę swoim łobuzem :)

Tuli tuli:
    34nh9gn.jpg

Spanie z kociakiem:
    121ps0j.jpg

Nie wiem co te cycki mają, ale dają kopa :D :
    28gr1o0.jpg

Melia, karolina0522, Scintilla, Sista, Finezja, Muniek, Z., Nieukowa, karolinka85, Rozalia, Joasia:), nenette, Alorrene13, Ekkaja lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasiu, daj znać...

541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia - ale zawadiaka :):):) Śliczności :):):)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ