Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia współczuję, że Szymek nie chce smoczka, my przez pierwsze 3 tyg też tak mieliśmy. Iga gardziła smoczkiem, pluła jak go podawaliśmy, dławiła się, krztusiła itp. W końcu kupiłam 3 rodzaj smoczka, tym razem NUKa (chciałam MAMbaby, ale nie mogłam nigdzie u nas dostać) i jakoś załapała na chwilę, później znowu i znowu i teraz już nie z tym problemu:) Polecam próbować różnych rodzajów i firm bo jednak przydają się w rożnych sytuacjach:)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast musimy jeszcze potrenować z butelką bo przecież też jej nie pasuje - bo i po co skoro jest cycuś :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące a podajecie wode do picia?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja że dwa razy podalam, w tym dzisiaj bo miałam wrażenie że mimo wypicia z dwóch cyckow jeszcze chce, i na spróbowania podalam. Wypiła 50 ml duszkiem ;) a to było po spacerze i dziś bardzo ciepło. Normalnie nie podaje. Ponoć nie potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:29

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma cała główkę i szyjkę w kostkach i ciemieniuche na czole i brwiach. Do tego sucha skore i na całym ciele powyskakiwaly ok 3 dni temu malutkie kropeczki jakby potowki. Był to niby tradzik, dziś doktor stwierdziło że może to alergiczne, przepisala masc na receptę cholesterolowa z witamina i do smarowania ciała i buzki . do mycia kupić jakiś emolient i na razie diety nie zmieniam.

Dada,też chyba dziś wykapie w krochmalu, bo masc dopiero będzie jutro zrobiona.

Dziś szczepilismy. Krzyk że ho ho ;) ale po cycku już lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:38

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja nie dopajam i maluch.ma.sie jak najlepiej :) i sika jak glupi, wiec woda dodatkowa mu nie potrzebna :)

Marcia u nad tez male czerwone krosteczki na pleckach i klacie. Wg poloznej jesc normalnie, tylko obserwowac co sie je- jesli sie nasili to dopiero wtedy elinowac z diety na tydzien...

Czuje sie odmozdzona. Mlody caly dzien macha lapkami nad swoja zabawka i swiata poza nia jie widzi. Od rana siedze obok niego i stulam o siebie kolatkami... Viva Ikea :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:37

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka niestety mój Antek nie toleruje żadnej końcówki i może zassie na dwie minuty ale potem wypluwa i rzyga jak mi wsadzam znowu także mam przykład dziecka który smoczka nie toleruje i koniec. Chciałam go dopajac ale butelka też powoduje u niego wymioty i cóż ja mam zrobić...cyc,cyc i cyc. Chociaż tyle ze jak wy będziecie pytały sie ja forum jakie maja dziewczyny sposoby na oduczenie smoczka, ja będę miała problem z głowy. To samo z butelka...Antek skończy pół roku i od razu zacznie pić z niekapka.

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)
    Dziś nie pisałam bo miałam fajny dzionek. O 11 przybyły dwie cioteczki do Edzia. Dostaliśmy kolejne prezenciki. Byliśmy na spacerze, później u mnie, gadu, gadu, czas zleciał, a o 17:40 do giny. Mi USG nie zrobiła :/ hmmm pomacała wszystko tylko, powiedziała że wszystko ok, ładnie blizna się goi itp. No ale oczywiście infekcja :/ Globulki dostałam, mam nadzieję że taka łatwość do infekcji nie zostanie mi po ciąży :/
    Wzięłam recepty też na tabletki na pół roku. No to czekamy na 1 okres...
    Finezja dzięki że pytasz, mamy kikut pępkowy... Zbieram się po ten spirytus i się zebrać nie mogę. To ma być taki prawdziwy z monopolowego, nie dostanę tego w aptece ? ;)
    U nas ogólnie wszystko ok. Może dziś Edi jakoś bardziej rękami i nogami macha, nawet jak jest najedzony, taki niespokojny, ale bez płaczu. Może to powoli ten skok rozwojowy się zbliża, taki nadpobudliwy jest jakby ...
    Pozdrawiam wszystkie Mamcie i Dzieciątka :*

karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ten spirytus kupił M w monopolowym :) Dokładnie Spirytus Lubelski w malutkiej buteleczce 100 ml. Polecam u nas szybka piłka była po tym spirycie :)

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak byliście u gina i prosilyscie o tabletki to robilyscie jakieś badania

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też lubelski :P stosowaliśmy :)
    w aptece też są jakieś takie apteczne ale po co ;p można iśc do monolpolowego :) teraz juz po pepku więc odkażamy nim nożyczki do paznokci i termometr do pupy ^^

Ja nie dopajam małej wodą - próbowałam kilka razy krzywiła się :D myślę cyc jej wystarczy... szczególnie, że ciekną same co 3h więc "wody" mają :) no i tez słyszałam/czytałam że przy piersi nie trzeba dopajać.

Nie rozumiem niemowlaka... noc śpi (odpukać) ładnie, w ciągu dnia za chiny :D wieczorem po kąpieli i cycku lezy z godzinę ze mną w łóżku i macha rękami i nogami jakby conajmniej 3 kawy wypiła :D ale jest cicho - po czym PYk i dziecka nie ma - śpi oO a w ciągu dnia płacz...płacz...płacz -.-

wiecie co...staram sie jeść no bo jem jak zawsze chodź z czasem przy dziecku trudno więc trochę to chaotyczne... a waga spada oO wiem ktoś powie nie mam co narzekać :D ale boje się że nie dostarczam wszytskich składników i w końcu albo laktacja mi siądzie albo zaczną mi się kości łamać -.-

po cc został mi brzuszek - tzn podejzrewam, że nie tyle tłuszczyk co naciagnieta skóra i mięsnie i mi "flaki" wystają :D gdy stoję, nie wiem kiedy mogę zacząć brzuszki ćwiczyć oO albo pas kupić mam? a może to jeszcze ostatnie zapasy tłuszczyku ^^ wkurza mnie tylko, że każdy zwraca na to uwagę oO rany ludzie urodziłam miesiąc temu dziecko a oni nic tylko brzuchola widzą komentuja i radami sypią ... po czym na końcu gdzieś zapytają a jak Ty się czujesz...

Finezja, Alorrene13, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu :( kurde myslalam ze z racji braku obrazen przy porodzie pierwszy sex bedzie normalny. Dooopa! Sucho i faktycznie jak ktoras pisala- jak drugi pierwszy raz :/ szczypalo, ciagnelo a moj facet twierdzil ze luzno. Jak to luzno, mi sie wydawalo ze strasznie ciasno :/

Sorry za opis, musze wyladowac moja frustracje :P
    Maly spi od 3h jak kamien. Chyba o polnocy bede go kapac...

Ekkaja: byle nie brzuszki! Musisz najpierw wzmocnic miesnie proste, zeby sie nie rozeszly. Poszukaj na sieci zestawow cwiczen po ciazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:42

Ekkaja, Sista, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój szalony syn po wczorajszym pochwaleniu dziś postanowił przespać w ciągu dnia całe 2h na raty po 15 minut na każdy sen... Na spacerze tak się rozdarł że nie szło go uspokoić. Po kąpieli zjadł i padł. Śpi od godziny a ja czuję że nic nie czuję, nogi mi w dupe wchodzą. Także wszem i wobec ogłaszam że więcej tego gada nie pochwalę ;) No i idę spać bo ledwo telefon w ręce trzymam. Niech noc będzie dla nas wszystkich łaskawa :)

Ekkaja, nick nieaktualny, dorcia8919, nick nieaktualny, A1984, Alorrene13, karolina0522, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Dada - ja daje wodę w taki dzien jak dzisiaj. Olga wypiła 100ml wody, a za chwile cyca przez 15 minut. Ale wode dałam moze cztery razy w jej życiu, jak juz było ekstremalnie gorąco.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Czy jak byliście u gina i prosilyscie o tabletki to robilyscie jakieś badania

Nie miałam żadnych badan, nawet nastawiłam sie na gumki, ale gin polecił i wypisał receptę na minipigułki.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow jestem w szoku! Na moją gadzinę na maxa działa zawijanko a la mumia! Uspokaja go to od razu, co więcej - gadzinka się cieszy! I śpi inaczej, poprzednia noc spal od 22 do 1, 1-6, 6-9, a normalnie to spam moze 2h ciagiem. Jak ktoras jeszcze nie probowala to polecam, szkoda ze tak późno to sprawdzialam

Alorrene13, Finezja, Rozalia, nick nieaktualny, Scintilla, Nieukowa, CaneCorso lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy dzisiaj 270km, nie autStratami, razem około 4,5 godziny i poszło dobrze. Olga na przystanku na karmienie zrobiła kupe tak skutecznie, ze pobrudziła ubranko i podusie :) Najpierw odwiedziliśmy moich Dziadków, ciotki i kuzynki z dziećmi. A teraz jesteśmy u mamy M. W sumie poznała 16 nowych osob, każdy dotknął, cos powiedział, musiała sie czuć jak na targowisku :):):) Trochę marudziła po kapieli, ale nie dziwie sie, bo była juz 21.30, a to dla niej troche za późno na zasypianie, no i była juz ekstremalnie zmeczona. Nie mamy łóżeczka turystycznego, wiec Olga ma święto i spi z nami :)
    Ja tez jestem padnięta, wiec spokojnej nocy Mamuśki !!!

A1984, nick nieaktualny, Alorrene13, Rozalia, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiam Bobotik, u nas po tym takie pierdy ze szok, śmierdzące na maxa i w duyuuzej ilości. Chyba mu to bardziej szkodzi niż pomaga, miala tak ktoras?

co do problemów skórnych - u nas na suche miejsca super dziala olej kokosowy dodany do kąpieli, taki sam jak do smażenia

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mini pigulki to jakies specjalne ? Cos wiecej moze o tym ? Moja to jeden wielki grymas i ryk od 18 nie spi i ryczy o wszystko. I tak codziennie. .

Aha i zapimnialam sie pochwalic ze w ubiegla niedziele ochrzcilismy mala :)

nick nieaktualny, Rozalia, Ekkaja, nick nieaktualny, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ