X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia współczuję, że Szymek nie chce smoczka, my przez pierwsze 3 tyg też tak mieliśmy. Iga gardziła smoczkiem, pluła jak go podawaliśmy, dławiła się, krztusiła itp. W końcu kupiłam 3 rodzaj smoczka, tym razem NUKa (chciałam MAMbaby, ale nie mogłam nigdzie u nas dostać) i jakoś załapała na chwilę, później znowu i znowu i teraz już nie z tym problemu:) Polecam próbować różnych rodzajów i firm bo jednak przydają się w rożnych sytuacjach:)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast musimy jeszcze potrenować z butelką bo przecież też jej nie pasuje - bo i po co skoro jest cycuś :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące a podajecie wode do picia?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja że dwa razy podalam, w tym dzisiaj bo miałam wrażenie że mimo wypicia z dwóch cyckow jeszcze chce, i na spróbowania podalam. Wypiła 50 ml duszkiem ;) a to było po spacerze i dziś bardzo ciepło. Normalnie nie podaje. Ponoć nie potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:29

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma cała główkę i szyjkę w kostkach i ciemieniuche na czole i brwiach. Do tego sucha skore i na całym ciele powyskakiwaly ok 3 dni temu malutkie kropeczki jakby potowki. Był to niby tradzik, dziś doktor stwierdziło że może to alergiczne, przepisala masc na receptę cholesterolowa z witamina i do smarowania ciała i buzki . do mycia kupić jakiś emolient i na razie diety nie zmieniam.

Dada,też chyba dziś wykapie w krochmalu, bo masc dopiero będzie jutro zrobiona.

Dziś szczepilismy. Krzyk że ho ho ;) ale po cycku już lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:38

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja nie dopajam i maluch.ma.sie jak najlepiej :) i sika jak glupi, wiec woda dodatkowa mu nie potrzebna :)

Marcia u nad tez male czerwone krosteczki na pleckach i klacie. Wg poloznej jesc normalnie, tylko obserwowac co sie je- jesli sie nasili to dopiero wtedy elinowac z diety na tydzien...

Czuje sie odmozdzona. Mlody caly dzien macha lapkami nad swoja zabawka i swiata poza nia jie widzi. Od rana siedze obok niego i stulam o siebie kolatkami... Viva Ikea :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:37

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka niestety mój Antek nie toleruje żadnej końcówki i może zassie na dwie minuty ale potem wypluwa i rzyga jak mi wsadzam znowu także mam przykład dziecka który smoczka nie toleruje i koniec. Chciałam go dopajac ale butelka też powoduje u niego wymioty i cóż ja mam zrobić...cyc,cyc i cyc. Chociaż tyle ze jak wy będziecie pytały sie ja forum jakie maja dziewczyny sposoby na oduczenie smoczka, ja będę miała problem z głowy. To samo z butelka...Antek skończy pół roku i od razu zacznie pić z niekapka.

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)
    Dziś nie pisałam bo miałam fajny dzionek. O 11 przybyły dwie cioteczki do Edzia. Dostaliśmy kolejne prezenciki. Byliśmy na spacerze, później u mnie, gadu, gadu, czas zleciał, a o 17:40 do giny. Mi USG nie zrobiła :/ hmmm pomacała wszystko tylko, powiedziała że wszystko ok, ładnie blizna się goi itp. No ale oczywiście infekcja :/ Globulki dostałam, mam nadzieję że taka łatwość do infekcji nie zostanie mi po ciąży :/
    Wzięłam recepty też na tabletki na pół roku. No to czekamy na 1 okres...
    Finezja dzięki że pytasz, mamy kikut pępkowy... Zbieram się po ten spirytus i się zebrać nie mogę. To ma być taki prawdziwy z monopolowego, nie dostanę tego w aptece ? ;)
    U nas ogólnie wszystko ok. Może dziś Edi jakoś bardziej rękami i nogami macha, nawet jak jest najedzony, taki niespokojny, ale bez płaczu. Może to powoli ten skok rozwojowy się zbliża, taki nadpobudliwy jest jakby ...
    Pozdrawiam wszystkie Mamcie i Dzieciątka :*

karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ten spirytus kupił M w monopolowym :) Dokładnie Spirytus Lubelski w malutkiej buteleczce 100 ml. Polecam u nas szybka piłka była po tym spirycie :)

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak byliście u gina i prosilyscie o tabletki to robilyscie jakieś badania

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też lubelski :P stosowaliśmy :)
    w aptece też są jakieś takie apteczne ale po co ;p można iśc do monolpolowego :) teraz juz po pepku więc odkażamy nim nożyczki do paznokci i termometr do pupy ^^

Ja nie dopajam małej wodą - próbowałam kilka razy krzywiła się :D myślę cyc jej wystarczy... szczególnie, że ciekną same co 3h więc "wody" mają :) no i tez słyszałam/czytałam że przy piersi nie trzeba dopajać.

Nie rozumiem niemowlaka... noc śpi (odpukać) ładnie, w ciągu dnia za chiny :D wieczorem po kąpieli i cycku lezy z godzinę ze mną w łóżku i macha rękami i nogami jakby conajmniej 3 kawy wypiła :D ale jest cicho - po czym PYk i dziecka nie ma - śpi oO a w ciągu dnia płacz...płacz...płacz -.-

wiecie co...staram sie jeść no bo jem jak zawsze chodź z czasem przy dziecku trudno więc trochę to chaotyczne... a waga spada oO wiem ktoś powie nie mam co narzekać :D ale boje się że nie dostarczam wszytskich składników i w końcu albo laktacja mi siądzie albo zaczną mi się kości łamać -.-

po cc został mi brzuszek - tzn podejzrewam, że nie tyle tłuszczyk co naciagnieta skóra i mięsnie i mi "flaki" wystają :D gdy stoję, nie wiem kiedy mogę zacząć brzuszki ćwiczyć oO albo pas kupić mam? a może to jeszcze ostatnie zapasy tłuszczyku ^^ wkurza mnie tylko, że każdy zwraca na to uwagę oO rany ludzie urodziłam miesiąc temu dziecko a oni nic tylko brzuchola widzą komentuja i radami sypią ... po czym na końcu gdzieś zapytają a jak Ty się czujesz...

Finezja, Alorrene13, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu :( kurde myslalam ze z racji braku obrazen przy porodzie pierwszy sex bedzie normalny. Dooopa! Sucho i faktycznie jak ktoras pisala- jak drugi pierwszy raz :/ szczypalo, ciagnelo a moj facet twierdzil ze luzno. Jak to luzno, mi sie wydawalo ze strasznie ciasno :/

Sorry za opis, musze wyladowac moja frustracje :P
    Maly spi od 3h jak kamien. Chyba o polnocy bede go kapac...

Ekkaja: byle nie brzuszki! Musisz najpierw wzmocnic miesnie proste, zeby sie nie rozeszly. Poszukaj na sieci zestawow cwiczen po ciazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:42

Ekkaja, Sista, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój szalony syn po wczorajszym pochwaleniu dziś postanowił przespać w ciągu dnia całe 2h na raty po 15 minut na każdy sen... Na spacerze tak się rozdarł że nie szło go uspokoić. Po kąpieli zjadł i padł. Śpi od godziny a ja czuję że nic nie czuję, nogi mi w dupe wchodzą. Także wszem i wobec ogłaszam że więcej tego gada nie pochwalę ;) No i idę spać bo ledwo telefon w ręce trzymam. Niech noc będzie dla nas wszystkich łaskawa :)

Ekkaja, Melia, dorcia8919, Joasia:), A1984, Alorrene13, karolina0522, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Dada - ja daje wodę w taki dzien jak dzisiaj. Olga wypiła 100ml wody, a za chwile cyca przez 15 minut. Ale wode dałam moze cztery razy w jej życiu, jak juz było ekstremalnie gorąco.

Dongina lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Czy jak byliście u gina i prosilyscie o tabletki to robilyscie jakieś badania

Nie miałam żadnych badan, nawet nastawiłam sie na gumki, ale gin polecił i wypisał receptę na minipigułki.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow jestem w szoku! Na moją gadzinę na maxa działa zawijanko a la mumia! Uspokaja go to od razu, co więcej - gadzinka się cieszy! I śpi inaczej, poprzednia noc spal od 22 do 1, 1-6, 6-9, a normalnie to spam moze 2h ciagiem. Jak ktoras jeszcze nie probowala to polecam, szkoda ze tak późno to sprawdzialam

Alorrene13, Finezja, Rozalia, Dongina, Scintilla, Nieukowa, CaneCorso lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy dzisiaj 270km, nie autStratami, razem około 4,5 godziny i poszło dobrze. Olga na przystanku na karmienie zrobiła kupe tak skutecznie, ze pobrudziła ubranko i podusie :) Najpierw odwiedziliśmy moich Dziadków, ciotki i kuzynki z dziećmi. A teraz jesteśmy u mamy M. W sumie poznała 16 nowych osob, każdy dotknął, cos powiedział, musiała sie czuć jak na targowisku :):):) Trochę marudziła po kapieli, ale nie dziwie sie, bo była juz 21.30, a to dla niej troche za późno na zasypianie, no i była juz ekstremalnie zmeczona. Nie mamy łóżeczka turystycznego, wiec Olga ma święto i spi z nami :)
    Ja tez jestem padnięta, wiec spokojnej nocy Mamuśki !!!

A1984, Joasia:), Alorrene13, Rozalia, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiam Bobotik, u nas po tym takie pierdy ze szok, śmierdzące na maxa i w duyuuzej ilości. Chyba mu to bardziej szkodzi niż pomaga, miala tak ktoras?

co do problemów skórnych - u nas na suche miejsca super dziala olej kokosowy dodany do kąpieli, taki sam jak do smażenia

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mini pigulki to jakies specjalne ? Cos wiecej moze o tym ? Moja to jeden wielki grymas i ryk od 18 nie spi i ryczy o wszystko. I tak codziennie. .

Aha i zapimnialam sie pochwalic ze w ubiegla niedziele ochrzcilismy mala :)

Joasia:), Rozalia, Ekkaja, Dongina, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ