Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia współczuję, że Szymek nie chce smoczka, my przez pierwsze 3 tyg też tak mieliśmy. Iga gardziła smoczkiem, pluła jak go podawaliśmy, dławiła się, krztusiła itp. W końcu kupiłam 3 rodzaj smoczka, tym razem NUKa (chciałam MAMbaby, ale nie mogłam nigdzie u nas dostać) i jakoś załapała na chwilę, później znowu i znowu i teraz już nie z tym problemu:) Polecam próbować różnych rodzajów i firm bo jednak przydają się w rożnych sytuacjach:)
-
Dada wrote:Mamy karmiące a podajecie wode do picia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:29
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Moja ma cała główkę i szyjkę w kostkach i ciemieniuche na czole i brwiach. Do tego sucha skore i na całym ciele powyskakiwaly ok 3 dni temu malutkie kropeczki jakby potowki. Był to niby tradzik, dziś doktor stwierdziło że może to alergiczne, przepisala masc na receptę cholesterolowa z witamina i do smarowania ciała i buzki . do mycia kupić jakiś emolient i na razie diety nie zmieniam.
Dada,też chyba dziś wykapie w krochmalu, bo masc dopiero będzie jutro zrobiona.
Dziś szczepilismy. Krzyk że ho ho ale po cycku już lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:38
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Dada ja nie dopajam i maluch.ma.sie jak najlepiej i sika jak glupi, wiec woda dodatkowa mu nie potrzebna
Marcia u nad tez male czerwone krosteczki na pleckach i klacie. Wg poloznej jesc normalnie, tylko obserwowac co sie je- jesli sie nasili to dopiero wtedy elinowac z diety na tydzien...
Czuje sie odmozdzona. Mlody caly dzien macha lapkami nad swoja zabawka i swiata poza nia jie widzi. Od rana siedze obok niego i stulam o siebie kolatkami... Viva IkeaSista lubi tę wiadomość
-
Co do smoczka niestety mój Antek nie toleruje żadnej końcówki i może zassie na dwie minuty ale potem wypluwa i rzyga jak mi wsadzam znowu także mam przykład dziecka który smoczka nie toleruje i koniec. Chciałam go dopajac ale butelka też powoduje u niego wymioty i cóż ja mam zrobić...cyc,cyc i cyc. Chociaż tyle ze jak wy będziecie pytały sie ja forum jakie maja dziewczyny sposoby na oduczenie smoczka, ja będę miała problem z głowy. To samo z butelka...Antek skończy pół roku i od razu zacznie pić z niekapka.
karolina0522 lubi tę wiadomość
[/url] -
heja
Dziś nie pisałam bo miałam fajny dzionek. O 11 przybyły dwie cioteczki do Edzia. Dostaliśmy kolejne prezenciki. Byliśmy na spacerze, później u mnie, gadu, gadu, czas zleciał, a o 17:40 do giny. Mi USG nie zrobiła hmmm pomacała wszystko tylko, powiedziała że wszystko ok, ładnie blizna się goi itp. No ale oczywiście infekcja Globulki dostałam, mam nadzieję że taka łatwość do infekcji nie zostanie mi po ciąży
Wzięłam recepty też na tabletki na pół roku. No to czekamy na 1 okres...
Finezja dzięki że pytasz, mamy kikut pępkowy... Zbieram się po ten spirytus i się zebrać nie mogę. To ma być taki prawdziwy z monopolowego, nie dostanę tego w aptece ?
U nas ogólnie wszystko ok. Może dziś Edi jakoś bardziej rękami i nogami macha, nawet jak jest najedzony, taki niespokojny, ale bez płaczu. Może to powoli ten skok rozwojowy się zbliża, taki nadpobudliwy jest jakby ...
Pozdrawiam wszystkie Mamcie i Dzieciątka :*karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
my też lubelski stosowaliśmy
w aptece też są jakieś takie apteczne ale po co ;p można iśc do monolpolowego teraz juz po pepku więc odkażamy nim nożyczki do paznokci i termometr do pupy ^^
Ja nie dopajam małej wodą - próbowałam kilka razy krzywiła się myślę cyc jej wystarczy... szczególnie, że ciekną same co 3h więc "wody" mają no i tez słyszałam/czytałam że przy piersi nie trzeba dopajać.
Nie rozumiem niemowlaka... noc śpi (odpukać) ładnie, w ciągu dnia za chiny wieczorem po kąpieli i cycku lezy z godzinę ze mną w łóżku i macha rękami i nogami jakby conajmniej 3 kawy wypiła ale jest cicho - po czym PYk i dziecka nie ma - śpi oO a w ciągu dnia płacz...płacz...płacz -.-
wiecie co...staram sie jeść no bo jem jak zawsze chodź z czasem przy dziecku trudno więc trochę to chaotyczne... a waga spada oO wiem ktoś powie nie mam co narzekać ale boje się że nie dostarczam wszytskich składników i w końcu albo laktacja mi siądzie albo zaczną mi się kości łamać -.-
po cc został mi brzuszek - tzn podejzrewam, że nie tyle tłuszczyk co naciagnieta skóra i mięsnie i mi "flaki" wystają gdy stoję, nie wiem kiedy mogę zacząć brzuszki ćwiczyć oO albo pas kupić mam? a może to jeszcze ostatnie zapasy tłuszczyku ^^ wkurza mnie tylko, że każdy zwraca na to uwagę oO rany ludzie urodziłam miesiąc temu dziecko a oni nic tylko brzuchola widzą komentuja i radami sypią ... po czym na końcu gdzieś zapytają a jak Ty się czujesz...Finezja, Alorrene13, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Buu kurde myslalam ze z racji braku obrazen przy porodzie pierwszy sex bedzie normalny. Dooopa! Sucho i faktycznie jak ktoras pisala- jak drugi pierwszy raz szczypalo, ciagnelo a moj facet twierdzil ze luzno. Jak to luzno, mi sie wydawalo ze strasznie ciasno
Sorry za opis, musze wyladowac moja frustracje
Maly spi od 3h jak kamien. Chyba o polnocy bede go kapac...
Ekkaja: byle nie brzuszki! Musisz najpierw wzmocnic miesnie proste, zeby sie nie rozeszly. Poszukaj na sieci zestawow cwiczen po ciazy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:42
Ekkaja, Sista, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A mój szalony syn po wczorajszym pochwaleniu dziś postanowił przespać w ciągu dnia całe 2h na raty po 15 minut na każdy sen... Na spacerze tak się rozdarł że nie szło go uspokoić. Po kąpieli zjadł i padł. Śpi od godziny a ja czuję że nic nie czuję, nogi mi w dupe wchodzą. Także wszem i wobec ogłaszam że więcej tego gada nie pochwalę No i idę spać bo ledwo telefon w ręce trzymam. Niech noc będzie dla nas wszystkich łaskawa
Ekkaja, Melia, dorcia8919, Joasia:), A1984, Alorrene13, karolina0522, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dada wrote:Mamy karmiące a podajecie wode do picia?
Dada - ja daje wodę w taki dzien jak dzisiaj. Olga wypiła 100ml wody, a za chwile cyca przez 15 minut. Ale wode dałam moze cztery razy w jej życiu, jak juz było ekstremalnie gorąco.
Dongina lubi tę wiadomość
-
Wooow jestem w szoku! Na moją gadzinę na maxa działa zawijanko a la mumia! Uspokaja go to od razu, co więcej - gadzinka się cieszy! I śpi inaczej, poprzednia noc spal od 22 do 1, 1-6, 6-9, a normalnie to spam moze 2h ciagiem. Jak ktoras jeszcze nie probowala to polecam, szkoda ze tak późno to sprawdzialam
Alorrene13, Finezja, Rozalia, Dongina, Scintilla, Nieukowa, CaneCorso lubią tę wiadomość
-
Zrobiliśmy dzisiaj 270km, nie autStratami, razem około 4,5 godziny i poszło dobrze. Olga na przystanku na karmienie zrobiła kupe tak skutecznie, ze pobrudziła ubranko i podusie Najpierw odwiedziliśmy moich Dziadków, ciotki i kuzynki z dziećmi. A teraz jesteśmy u mamy M. W sumie poznała 16 nowych osob, każdy dotknął, cos powiedział, musiała sie czuć jak na targowisku Trochę marudziła po kapieli, ale nie dziwie sie, bo była juz 21.30, a to dla niej troche za późno na zasypianie, no i była juz ekstremalnie zmeczona. Nie mamy łóżeczka turystycznego, wiec Olga ma święto i spi z nami
Ja tez jestem padnięta, wiec spokojnej nocy Mamuśki !!!A1984, Joasia:), Alorrene13, Rozalia, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Odstawiam Bobotik, u nas po tym takie pierdy ze szok, śmierdzące na maxa i w duyuuzej ilości. Chyba mu to bardziej szkodzi niż pomaga, miala tak ktoras?
co do problemów skórnych - u nas na suche miejsca super dziala olej kokosowy dodany do kąpieli, taki sam jak do smażenia -
Te mini pigulki to jakies specjalne ? Cos wiecej moze o tym ? Moja to jeden wielki grymas i ryk od 18 nie spi i ryczy o wszystko. I tak codziennie. .
Aha i zapimnialam sie pochwalic ze w ubiegla niedziele ochrzcilismy malaJoasia:), Rozalia, Ekkaja, Dongina, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość