Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane
Od razu zacznę od tematu na tapecie:
Dongina znasz się, więc czy możesz potwierdzić, że mój wynik jest ok?
Brałam w ciąży euthyrox 50, po porodzie w sumie przestałam, trochę pobrałam po pół tabletki 50... Jest ok już nie muszę nic brać?
TSH (s)
1,350 mU/l
0,270 - 4,200
fT3
4,24 pmol/l
3,1 - 6,8
fT4
13,75 pmol/l
12 - 22
Będę wdzięczna za odpowiedź
Agawera ja zamawiałam mleko z dodomku.pl, szybko doszła przesyłka.
Dziewczyny tak to jest pochwalić dziecko ... Od kilku dni męczy się z gazami i kupą, te tortury wypadają ok. 4-5-6 rano, zależy jak się trafi
My przecież bieżemy bobotic. Muszę chyba jeszcze zwiększyć jego dawkę ciut i spróbować odbijać w trakcie jedzenia. Bo jeśli nie beknie sobie po jedzeniu co często się zdarza, to te gazy się gromadzą w brzuszku tak?
Także Agatko ani biegunki ani wielkich bąków po boboticu nie mamy, raczej z trudem to przychodzi. Dodam, że w dzień jest raczej ok, najgorzej nad ranem się właśnie zaczyna.
Dziś cel : zakupy + spiryt, pranie, obiad ... wielkich tras dziś chyba nie pokonam, no zobaczymy
Pozdrawiam ! Jak Agata wróci z wakacji proponuję spacer warszawskich czerwcówek kiss :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:09
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Cześć kochane!
Zaraz szykuję się do Fryzjera ... później odwiedzam z ciastem Firmę no i M. zabiera mnie na obiad a nasza perełka zostaje z babcią sama na kilka godzin ( zobaczymy czy to wyjdzie )
U nas nadal też problemy z cerą ... 2 dni była rewelacja po krochmalu.
Byłam pewna, że córka zrobi mi dzisiaj urodzinowy prezent i nawet 1 potówki nie będzie miała a tu na policzkach na nowo wysyp już sama nie wiem czego - trądziku, potówek ... a może to ta skaza ? pobserwuje ją jeszcze 2 tyg do szczepienia i wówczas najwyżej poproszę o zmianę mleka i tu pytanie do mam na Bebilonie Pepti - nie macie problemu z zakupem? bo podobno coś jest z dostępnością w aptekach ( chyba spaliła się wytwórnia tego mleka )
Spełnienia marzeń i snów..Scintilla lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2edb1ee9c988.jpg[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:01
Ania1704, Alorrene13, Nieukowa, Rozalia, karolinka85, Scintilla, Muniek, Sista, Dongina, nenette, Z., Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyHej!!!
U nas strasznie duszno i parno, dlatego na spacer wyjdziemy wieczorem..
Alorrene, jak dla mnie twoje wyniki są ok.
Dziś byłam oddać krew na Tsh, we wtorek mam wizytę i ginka zadecyduje co dalej. Mam nadzieję, że nie będę musiała kontynuować leczenia u endo. Z nadzieją czekam też na zielone światło dotyczące serduszkowania i rozpoczęcia ćwiczeń bo waga stoi w miejscu a mi zostało kilka kg do zrzucenia
W trakcie mojej wizyty w przychodni Livka została z M. już drugi raz, co prawda trwało to krótko, jednak dali sobie radę. Dziś wracam do domu i w progu słyszę jak lecą kołysanki a M. karmi małą butelką Trochę płakała ale to z powodu zrobienia kupy - dzielny tata zmienił pieluchę i było ok
W poniedziałek mam wizytę u stomatologa i M. też chce zostać z nią sam, ale ja mam obawy bo to potrwa dłużej i jest dalej od domu. Muszę to jeszcze z nim przedyskutować.
Wczoraj byłam z małą u pediatry do którego usiłowałam dostać się od poniedziałku. Zbywali mnie, że nie ma lekarzy i wolnych miejsc. Kiedy pojawiłam się w przychodni było pusto a pani doktor siedział sama w gabinecie przy komputerze
Mała dostała krople do oczu bo ma zapalenie spojówek.
Podjęłam rozmowę na temat diety matki karmiącej i pediatra zaleciła dietę bezmleczną i tutaj mam pytanie do dziewczyn stosujących taką dietę, czy zastępujecie produkty mleczne np. mlekiem sojowym, jogurty z mleka koziego itp.???
Mała drugą noc spała od 22-23 do 5 rano, mam nadzieję, że tak jej zostanie bo po takiej nocy jestem w stanie funkcjonować. Mam wrażenie, że po podawaniu Dicofloru i Espumisanu jest jej lepiej. Puszcza mega bąki, robi ładne kupy nawet 4 dziennie.
Wczoraj pierwszy raz śmiała się do nas, dzisiaj sytuacja się powtórzyła Coś pięknego
Jeżeli chodzi o spacer warszawskich czerwcówek to jestem za, ale ja na początku sierpnia jadę z Livką do rodziców, może uda nam się zgrać jakiś odpowiedni termin dla wszystkich lub będziemy spotykać się częściej
Pozdrawiam gorącokarolina0522, Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź
Nie brałam euthyroxu przed ciążą.
Zdiagnozowali w ciąży i brałam 50 cały czas.
USG tarczycy nie miałam, bo powiedziała, że w ciąży nie ma co robić bo nie jest miarodajne. Także zapiszę się do endo i skonsultuję, może to usg zaleci zrobić. Hmmm mam nadzieję, że to tylko w ciąży było i nie będę musiała brać leków.
Agawera nie no raz zamawiałam po tym jak napisałyście że mleko hipp się tam najbardziej opłaca. Wczoraj był u mnie kurier, z dnia na dzień właściwie.
Ok. Dogramy terminy. My wyjeżdżamy natomiast 14-20 sierpnia jakoś tak, 22.08 ślub kolejny i wesele i później jeszcze chyba 24-30 sierpnia na działce (to wszystko tacierzyński). Więc proponuję spacer między 3.08 a 13.08 a jak się nie uda to jakoś później ustalimy
Scintilla szczęścia i zdrówka i samej radości z macierzyństwa i rodzinki
Rozumiem że urodzinki bo przeoczyłam? Czy dziś są imieniny Scintilli sprawdzić w kalenadarzu?
buziak :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:24
Scintilla lubi tę wiadomość
-
CaneCorso wrote:Witam się z rana i dziękuję za pomysł z pieluchami bambusowymi, chyba kupię u tego pana: http://allegro.pl/pielucha-pieluszka-bambusowa-bambus-70x70-3-szt-i5484953056.html
ja mam taki otulacz http://allegro.pl/otulacz-bambusowy-muslinowy-kocyk-pieluszka100x140-i4830703163.html
jest fakt w sumie nawet za duży ale będzie na lata oby jak się nie spierze oO
fakt widziałam tej wielkości otulacze bambusowe za 150zł oO więc się boję nieco oto co ja mam no ale ^^ -
nick nieaktualnyWitam przyszłe mamusie zapraszam do obejrzenia super jakościowo wykonanych akcesorii dla maluchów:) mój maluszek użytkuje tego typu rzeczy inna prawdę się sprawdzają.
Rzeczy szyje moja mama. Wykonanie profesjonalne. Zapraszam i pozdrawiam. Życzę spokojnych ciąż
Komplet kocyk i podusia
http://olx.pl/i2/oferta/komplet-poduszka-kocyk-minky-CID88-IDb0367.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162551607&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details
Kura i podusia
http://olx.pl/i2/oferta/komplet-kura-podusia-CID88-IDb03KJ.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162554125&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details
Komplet dla dziewczynki
http://olx.pl/i2/oferta/idelany-komplet-dla-dziewczynki-minky-CID88-IDb04Fh.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162557631&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details
-
Hmm.maz odebral wyniki Szymka i hemoglobina znow w dol..
Niby pediatra mowila ze teraz bedzie leciec w dol bo wczesniej byla to nasza a teraz po urodzeniu juz jego.. Wiec jutrzejszego szczepienia Energixem nie bedzie..