X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla ode mnie również wszystkiego najlepszego :-) 100lat kochana :-)

U nas w końcu chłodniej :-) :-) ale się cieszę,małemu od razu zniknęły te wstrętne potowki.
    Wybraliśmy się rano do Lidla,bo fajne ciuszki miały być,no i kurde o 9rano już wszystkie rozmiary 62 były wykupione :-\ udało mi się tylko jedne śpioszki i spodenki kupić. Kupiłam też taką specjalną masę,później będziemy robić małego odcisk dłoni i stopki :-)
    Oczywiście wracając do domu zlało mnie i wygladalam jak mokra kura,naprawdę wyjście udane :-P dobrze że osłonę na wózek miałam bo byłoby nieciekawie ;-)

Scintilla lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Wczoraj byłam z małą u pediatry do którego usiłowałam dostać się od poniedziałku. Zbywali mnie, że nie ma lekarzy i wolnych miejsc. Kiedy pojawiłam się w przychodni było pusto a pani doktor siedział sama w gabinecie przy komputerze :/
    Mała dostała krople do oczu bo ma zapalenie spojówek.

Pozdrawiam gorąco :)
    Ania moja ma czerwone oczko które wiecznie ropieje, jak rozpoznać, czy to już zapalenie spojówek cyz też nie?? :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla i ja życzę wszystkiego naj naj, duuuzo przespanych nocy!

spotkanie czerwcowek z wwy - pasuje mi okres o którym pisze Alerrone z tym ze os 4 do 14 sierpnia.

czytam ze Wasze szkraby sue do Was uśmiechają, mój tylko przez sen, do mnie świadomie chyba nie, martwic sie czy jeszcze ma czas?

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam zalatany dzień więc bedę Was nadrabiać później między spaniem a sraniem młodego ;)

Scintilla sto lat, spełnienia marzeń i radości z macierzyństwa! :)

Tymczasem mamuśka pozdrawia z siłowni po skończonych ćwiczeniach :) Myślałam że umrę ;)

2lcybrp.jpg

A1984, karolina0522, nenette, karolinka85, Joasia:), Alorrene13, Z., Scintilla, szczesliwamama, Melia, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Ania moja ma czerwone oczko które wiecznie ropieje, jak rozpoznać, czy to już zapalenie spojówek cyz też nie?? :-(

U mnie na początku łzawiło jedno oczko, lekko ropniało. Potem po nocy miała oko sklejone od ropy, po kilku dniach to samo robiło się z drugim więc postanowiłam pójść do lekarza. Przemywanie solą pomagało na chwilę.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    U mnie na początku łzawiło jedno oczko, lekko ropniało. Potem po nocy miała oko sklejone od ropy, po kilku dniach to samo robiło się z drugim więc postanowiłam pójść do lekarza. Przemywanie solą pomagało na chwilę.
    U nas nie lzawilo tylko ropialo..i to dluzszy czas napewno ze 3-4tyg! W miedzy czasie mielismy wizyte w poradni okulistycznej dla wczesniakow..i z okiem ok..tzn.tylko ropialo..kazal stosowac te kropelki jeszcze przez 2tyg. Odpukac poki co chyba przeszlo..czasem jest cos zoltego ale to raczej spiochy..bo oko nie jest juz sklejone..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na warszawski spacer najchetniej jakos miedzy 10-14 sierpnia :)

Kurcze w zeszly czwartek dostalam okres, albo nie wiem co to, bo w przeciwienstwie do Joasi leci jakby chciało a nie mogło już 8 dzień żywą, czerwoną krwią (sorry za obrazowość). No i nie wiem czy to okres, bo jakieś to słabe takie właśnie, no i tak długo dziwnie taka krwiście czerwona krew ;) gina mam 29-ego dopiero, zobaczymy.. wcześniej w badaniu było ok, wiec pewnie nic się nie dzieje

Nie wiem czy płacze Poli sprzed kilku dni to nie skok rozwojowy jednak a nie kolka, bo śmieje się teraz jak szalona do wszystkich, wystarczy ją pogilgotać :) wcześniej były tylko nieśmiałe pojedyncze uśmiechy, a od 2dni idą seriami :) no i było pierwsze "guuu" wczoraj :)
    No ale Bobotik też działa, bąki jak ta lala i kupki 2 dziennie bez płaczu w końcu! Zdecydowanie u nas sprawdza się (tfu tfu) lepiej niż Delicol

Scintilla kochana sto lat, sto lat! Pociechy z latorośli i męża, spełnienia marzeń, dużo zdrówka i uśmiechu! :)

A tego Bebilonu Pepti faktycznie kurde nie ma w necie :/ a chciałam kupić, bo u nas chyba jednak alergia..a że je tylko mm to jedynie mleko ją może uczulać. Na uszkach ma dokładnie takie zmiany jak ja po cytrusach, niestety :/
    Agatko gdzie w wawie go kupujesz???

Alorrene13, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po Hippie strasznie płacze jak ma zrobić kupę, ale kupy są za to książkowe z wyglądu więc nie wiem co robić, nie pmiętam czy przy Enfamilu też tak było, ale Hippa daję dopiero kilka dni, więc może się jelitka przyzwyczają?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Scintilla wszystkiego co najlepsze i najpiękniesze :) sto lat kochana !!!!

A moja sytuacja okresowa zamiast lepiej to jeszcze gorzej. Po tych tabletkach przeciwkrwotocznych doszły skutki uboczne czyli biegunka, wymioty i ból mięśni. Oczywiście występują o 1 na 10 i musiało trafić na mnie. Wiec mam odstawić.
    Krwawienie nie mija moze trochę " gęstnieje " to co wypływa.
    Tabletki anty mam wziąść w sobotę, żeby nie mieszać wszystkiego na raz. Dziewczyny mam dość :(

Z pozytywnych wieści... byliśmy na USG bioderek i wszytko ok. Dla pewności jeszcze raz kontrola za 2 miesiące.
    Julcia była super grzeczna a lekarz bardzo sympatyczny i z super podejściem do maluszków.

Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niebawem jedziemy na usg bioderek. Rozali super wygladasz, co ty chcesz :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla sto lat :)
    A ja dzisiaj wazylamAntka i waży już 6200 :)

Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ryk na końcu nosa m znowu przesunęli przyjazd na 27.07 juznawet nie wierze w ta datę bo tak nas od 19.07 wprowadzają w błąd :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia figura modelki :)

Dada och współczuje znow zmienionego terminu przylotu mężusia. Oby to był ostatni raz !!!!
    I tak bardzo ale to bardzo Cię podziwiam. Jesteś naszą forumową bogaterką, dzielnie znosisz tak długą rozłąkę.

Rozalia lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim za życzenia.

U nas mała zrobiła dzisiaj 4 kupcie od 7 rano ... a ostatnio robiła 2 i sama nie wiem czy to przez to,że więcej pije wody ... czy to już biegunka :(
    Włożyliśmy ją do huśtawkoleżaczka który dzisiaj dostałam i śpi większość czasu od południa - i też nie wiem czy to przez upały, przez leżaczek czy przez ewentualną biegunkę :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla ja bym sie nie martwiła. Po pierwsze kupki dla mnie w normie a tym bardziej ze nie płacze wiec brzuszek nie boli.
    Po drugie leżaczek przypadł małej do gustu wiec fajnie jej sie śpi.
    Po trzecie z racji dobrego wypróżnienia nic nie gniecie wiec i sen miły ;)

Julka zasnęła na wizycie u lekarza i śpi do teraz, szkoda ze w foteliku.
    Myślałam ze to chwilowa drzemka i jej nie przenosiłam do łóżeczka, a okazało sie ze sen trwa od 16:40 do teraz czyli 19:40.

...........jednak ją przeniosłam do łóżeczka ... i dalej śpi ... No mogłaby juz sie budzić, kąpiel czeka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:51

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba jestem wyrodna matka bo w ogole nie licze ani nie ogladam kup. Tzn kolor jest ok, konsystencja tez wiec sie nie rozwodze za bardzo nad tym...

Maly marudzil mi dzis pol dnia, ale... Dostalam az DWA usmieszki :) dla tego malego gburka to normalnie wielka laska az tak mnie nagrodzic. Powod marudzenia odkrylam przed chwila: maly nie chce spac a ja probowalam go uspic (udawalo sie na chwile). Tylko ZABAWKA na przemian z grzechotka sie obecnie liczy. Co tam spanie :)

Sista, Melia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla sto lat pociechy z dzieciaczka/czkow!

Karolina sliczna coreczka! Slodziutka :)

Rozalia szprycha jestes i tyle :)

Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla przyjmij jeszcze ode mnie życzonka :) Przespanych, bezproblemowych nocek ;)

Ja od wczoraj się zbieram aby wejść na forum i znowu mi nie wychodzi. Nie wiem co ze mną nie tak, że nie mogę się zorganizować.

Byłam wczoraj z małą w empiku - mała ma swoje pierwsze książeczki, jeszcze nie do czytania a do oglądania kontrastów. Mała jest mega zainteresowana :)

Zrobiłam tiuning karuzeli i zdjęłam kolorowe maskotki, wstawiłam kontrastowe z filcu, aby gapiła się przed siebie. Lubi przekręcać głowę tylko na boki, a najbardziej w lewo

Czy wasze dzieci też zezują?? Mi się wydaje, że przez jej układnie główki takie siupy :(

Scintilla lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, kochana jaką zabawkę ten twój chłop ukochał?
    Bo może moją by chciała,.bo jak dotąd to wszystkie zabawki ja denerwują.... =-O

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay,
    Moją strasznie zezuje, czasami aż patrzeć się nie da bo oczy bolą :-\

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ