X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nie zachwalam Go bo jeszcze uslyszy/zobaczy i zrobi po zlosci ale fakt z tym jest dla mnie laskawy :)

Kochane kolejny moj problem POTOWY jak sobie poradzilyscie? Ja dzis probuje krochmal bo cals twarz ma w krostkach :( a wczoraj lezal tylko w pieluszce i koszulcr na ramiaczka

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już wyniki morfologii i są w normie..niby dolna granica ale jest ok.. hemoglobina 12,8 przy normie 12-16..
    myślałam, że będzie gorzej..

20p3hw8.jpg

dorcia8919, Scintilla, Joasia:), Nieukowa, nenette, karolina0522, Dongina, Muniek, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Nieukowa nie zachwalam Go bo jeszcze uslyszy/zobaczy i zrobi po zlosci ale fakt z tym jest dla mnie laskawy :)

Kochane kolejny moj problem POTOWY jak sobie poradzilyscie? Ja dzis probuje krochmal bo cals twarz ma w krostkach :( a wczoraj lezal tylko w pieluszce i koszulcr na ramiaczka

Nam krochmal nic nie dał bo to chyba rzeczywiście ten trądzik....mam nadzieje,ze zejdzie bo jest pryszczaty i brzydki....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Scintilla czy Twoja mała alergiczka miała jakieś problemy z brzuszkiem oprócz kupek rzadkich??

Nie licząc tej 1dniowej biegunki to właściwie nie mieliśmy problemów brzuszkowych. Czasem mocniej stękała przy kupkach ale nigdy nie miała zatwardzenia ani typowych kolek. Czyli skazę określili głównie na podstawie zmian skórnych ( dzisiaj np. po raz 2gi zauważyłam na płatku usznym taką skorupę - ostatnio myślałam, że to może mleko się ulało w nocy i tak zaschło ... no ale to chyba jeden z tych "podstawowych objawów" )My dalej podajemy Biogaję.
    No i za nami 1wszy dzień na Nutramigenie - biegunki się skończyły - pożegnałam się z pięknymi żółciutkimi kupciami bo kolor jest dużo ciemniejszy ale buzia wygląda duuuuużo lepiej. Zauważyliśmy, że je też "mniej na raty" ... teraz co 3 godziny dostaje 100/120 a w nocy przespała nam 6 godzin bez budzenia. Byłam pewna, że dostaniemy Pepti ale pediatra stwierdziła, że jest duży problem z dostępnością a poza tym w Pepti jest więcej cukru. Niby ten nowy Nutramigen LGG pomaga wyjść z skazy już w 1wszym roku życia i ma najlepszy skład ale finansowo nie wygląda idealnie :( Mimo, że mamy receptę to za puszkę 400g płacimy 29zł a puszka za chwilę zacznie starczać na 3 dni o.O doliczając do tego probityki, Emolienty, Pampersy to jakieś 600zł jak nic o.O
    Zaczynamy więc wysyłać Extra Pensję w Totoloku i planować jej przyszłość licząc na jakieś "zwroty" - obecnie stanęło na tym, że będzie znaną tenisistką :D

Sista, karolinka85, Joasia:), maglic, Nieukowa, Dongina, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam pomogła polecana przez Kasike maść dermaveel. Po 2-3 użyciach buzia gładka.
    Jeszcze pare pryszczyków zostało.
    Taka przy dotyku lekko wyczuwalna "kaszka " Zniknęły zaognione czerwone miejsca. Kasika dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:27

• maglic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu na noc smarowaliscie Juleczce.buzke? Moj ma wlasnie taka kasze na twarzy-niektore maja biale czubki :(

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujemy rano i wieczorem.
    Cena maści dość wygórowana ale warto. Przynajmniej w naszym i Kasiki przypadku sie sprawdziła. Ale jak sie nie mylę,któraś jeszcze ją stosowała.

maglic, Dongina lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez są takie drobniutkie krosteczki jakby podskórne :( ale bez żadnych białych łepków.. ma na policzkach,uszku, wcześniej wyskoczyły na rączce ale już tylko pojedyncze tam zostały ale z buzi nie schodzą.. :( niby pediatra mówiła że może to alergiczne..a alergologa mamy dopiero 1 września..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Nie licząc tej 1dniowej biegunki to właściwie nie mieliśmy problemów brzuszkowych. Czasem mocniej stękała przy kupkach ale nigdy nie miała zatwardzenia ani typowych kolek. Czyli skazę określili głównie na podstawie zmian skórnych ( dzisiaj np. po raz 2gi zauważyłam na płatku usznym taką skorupę - ostatnio myślałam, że to może mleko się ulało w nocy i tak zaschło ... no ale to chyba jeden z tych "podstawowych objawów" )My dalej podajemy Biogaję.
    No i za nami 1wszy dzień na Nutramigenie - biegunki się skończyły - pożegnałam się z pięknymi żółciutkimi kupciami bo kolor jest dużo ciemniejszy ale buzia wygląda duuuuużo lepiej. Zauważyliśmy, że je też "mniej na raty" ... teraz co 3 godziny dostaje 100/120 a w nocy przespała nam 6 godzin bez budzenia. Byłam pewna, że dostaniemy Pepti ale pediatra stwierdziła, że jest duży problem z dostępnością a poza tym w Pepti jest więcej cukru. Niby ten nowy Nutramigen LGG pomaga wyjść z skazy już w 1wszym roku życia i ma najlepszy skład ale finansowo nie wygląda idealnie :( Mimo, że mamy receptę to za puszkę 400g płacimy 29zł a puszka za chwilę zacznie starczać na 3 dni o.O doliczając do tego probityki, Emolienty, Pampersy to jakieś 600zł jak nic o.O
    Zaczynamy więc wysyłać Extra Pensję w Totoloku i planować jej przyszłość licząc na jakieś "zwroty" - obecnie stanęło na tym, że będzie znaną tenisistką :D

Pola też ma takie skorupki na uszach i brwiach, znikają i pojawiają się na nowo. Oczywiście przed poniedzialkową wizytą u pediatry znikły ;) my chyba też zaczniemy grać w totka, bo nawet teraz za bebilon comfort placimy ok 30pln za 400g yyy będę jej chyba odliczać z kieszonkowego przez 20lat hihi a z pieluchami..używaliśmy na początku pampersów premium care i git było ale drogie pieruńsko więc spróbowaliśmy Dady no i odparzenia jak ta lala. Kupiłam więc zwykłe Pampersy i też dupa. Już boje się dalej na niej eksperymentować.
    M był w dwóch aptekach podpytać o Bebilon Pepti i w obu mieli niby..zobaczymy co powie lekarz :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez narazie używamy pampersy białe care. Udało sie zakupić w promocji rossnę w rossmanie. Na upały ktore na Śląsku nie odpuszczają wydają sie lepsze bo bardziej miękkie. No fakt, moze warto zostawić paragony i pokazać naszym pociechom za kilka lat :) ile nas kosztowały.
    Bartek był na bebilonie pepti i nie było problemu z dostępnością. Receptę dostawaliśmy na kilka opakowań i zawsze miałam zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 14:34

Scintilla, Dongina, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście Dady nie uczulają, ale średnio je lubię bo są take twarde i grube więc nie wiem czy po skończeniu opakowanie które mamy nie wrócimy do zielonych Pampersów. A jakich jeszcze pieluch używacie?
    Wczoraj pochwaliłam się, że kupa zaczęła wychodzić bez problemów i od czwartku wieczorem kupy brak. Widzę, że trochę się z tym męczy i mam nadzieję, że w końcu wystęka. Kończy się nam Bebilon więc spróbujemy teraz Hippa.
    Rano byłam na shopingu w celu znalezienia kiecki na chrzciny na 6.09, ale oczywiście nic nie znalazłam. No i chyba jeszcze jakieś buty muszę kupić bo od 2 tygodni znów mi nogi puchną. Masakra jakaś. Szczególnie lewa. Jestem w stanie założyć tylko jedne sandałki.
    Mam nadzieję, że jutro będzie chłodniej bo wybieramy się do Łazienek i na garażówkę na Jazdów. A nóż uda się złowić jakieś skarby ;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas ksiądz nie odmówił chrztu ale stwierdził, że nie zezwoli na niego w niedziele oO. Tylko jakiś inny dzień. oO %$^$%&#@ gdyby nie moja teściowa, i M. to bym ochrzciła dziecko jak samo mi powie że chce ;] ślub kościelny (bo to jest powód chrztu z problemami) planujemy ale za dwa lata dopiero (notabene, czy to takie złe że chciałabym aby to był niezapomniany dzień zorganizowany itp, bo wg teściowej "możemy za miesiąc wziąść ślub tu na mijescu od razu chrzest i po sprawie po co się bawić" oO) Bez urazy dla nikogo ale co to za łaska - ochrzcze ale nie z innymi oO ...

pozatym teściowa też przechodzi samą siebie jak to nie dajecie smoka? wody z cukrem? to macie dawać i JUŻ ubrać mi tu jej skarpetki, czapkę (30st w mieszknaiu) itp -.- "bo normlanie chyba musi bata wziąść". Grrr tłumaczę jej że nie trzeba dopajać, że smok też nie jest rzeczą niezbędną, że nóżki zimne to nie wyznacznik ciepłoty dziecka... szczególnie że nasze maleństwo ani smoka ani wody jeszcze nie lubi ^^ więc po co na siłę, a ona i tak swoje.

dobra wyżaliłam się -.-

zpozytywów Nastusia dziś grzeczna :D tzn nawet sama zasneła ! po "obiadku" bez krzyku ! bo wczoraj to o rany :D. Mam nadzieję, że nie odbije sobie w nocy ^^`

dorcia8919, Nieukowa lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :) Powoli zaczynam oceniać Wasze dzieci po ilości postów na forum ;p i mówię Wam, że jak ktoś ma niegrzeczne dziecko to naprawdę nie ma siły/czasu tu wchodzić, a tym bardziej pisać postów, więc nie marudzić ;p

Wera trzy dni pod rząd nie spała od 9-18 xD Zastanawiałam się nawet czy to nie jakiś skok rozwojowy, bo ona to jednak 9 dni po terminie wyszła... xd dzisiaj za to od 9 nie może wstać, nawet godzinkę książkę w parku poczytałam :) Przyzwyczajam się, że dziecko to też człowiek i ma humory, ale zawsze po burzy przychodzi słońce ;) Coraz rzadziej chcę ją utopić w fontannie pod domem ;) <żart>.

Kolek brak (błagam niech tak zostanie...), krostek brak, jedyny problem to ropiejące oczka no i siedem kurzących się smoczków... dzisiaj kupiłam ostatni i koniec poszukiwań. Będzie dzieckiem bezsmoczkowym. Najwyżej powyje godzinę więcej w ciągu dnia. Trudno. Jak zacznie mieć władzę nad rączkami to zapcham ją (śladami Zyrci) gryzakiem.

Dzisiaj zaliczyłam kolejny przedmiot na studiach <dumna> Jeszcze 3 i sesja z głowy xD ale najważniejsze, że teraz do września mam spokój i wolne chwile mogę wykorzystywać na odpoczynek. Jak słyszę od ludzi na roku, że nie mają czasu na naukę, bo pracują to mi się śmiać chce...

Ekkaja, Twoja teściowa mi podniosła ciśnienie... nie da się tego jakoś ukrócić?!

Nieukowa, pisałaś tutaj jakiś dobry sposób, żeby ubranka się dopierały. Przypomnisz? ;) ładnie proszę...

Allorene, też miałaś tą sesję zdjęciową w szpitalu? Wzięłaś jakieś zdjęcia? kurcze, jak usłyszałam ceny to mi szczena opadła...

Czytam Was na bieżąco i widzę, że każda radzi sobie coraz lepiej i pojawia się coraz więcej pozytywnych postów. Myślę, że na pierwsze urodziny każda (Ty Rozalia też ;)) będzie dumną, szczęśliwą, ogarnięta i wprawioną mamusią wspominającą (!) nieprzespane noce i początkowe problemy.

Ps Właśnie ogarnęłam, że Rossman mi zaoferował szczoteczki edukacyjne na urodziny dziecka za 1gr. Pewnie nie tylko mi, więc piszę jakby któraś nie miała kiedy skrzynki przeglądać ;)

Joasia:), karolina0522, Rozalia, dorcia8919, Nieukowa, Ekkaja lubią tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna Julka chce mnie wykończyć ;) od rana uprawia maraton nie spania i marudzenia. Bierze mnie na przetrzymanie czy jakiej cholery ? Niby nakarmiona zasypia na moich kolanach a jak ją odłożę śpi 10-15 minut. Nosz kur..a i po co ostatnio ją chwaliłam!!!
    Nieukowa jak wyjazd / ucieczka w Bieszczady aktualna to jadę choćby zaraz !!!!

Ekkaja nawiedzonej teściowej współczuje ;). Tylko nie ulegaj jej wizji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 17:29

karolina0522, Sista lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale burza idzie ☺
    dziewczyny my używamy pampersow nowych sleep and play rozm.3 pomarańczowe pampersa owiele cieńsze od zielonych za 56sztuk płacę 32 zł kupujemy w realu

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Matko jedyna Julka chce mnie wykończyć ;) od rana uprawia maraton nie spania i marudzenia. Bierze mnie na przetrzymanie czy jakiej cholery ? Niby nakarmiona zasypia na moich kolanach a jak ją odłożę śpi 10-15 minut. Nosz kur..a i po co ostatnio ją chwaliłam!!!
    Nieukowa jak wyjazd / ucieczka w Bieszczady aktualna to jadę choćby zaraz !!!!

Ekkaja nawiedzonej teściowej współczuje ;). Tylko nie ulegaj jej wizji :)

Joasia u mnie tak było od poniedziałku.. do dziś, bo dziś nawet na jedzenie sama się nie budzi. M sie śmieje, że chyba coś ściemniam, że ona taka niesforna. Pewnie lepiej dać matce czadu jak jesteśmy same i nikt nie widzi ;) a mi z nią czasem ciężko na spacer wyjść, bo nie nadążam ze wszystkim i chodzę rozczochrana przez pół dnia.. Może odsypia dziś te wczorajsze sensacje kolkowe..

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hej, ale burza idzie ☺
    dziewczyny my używamy pampersow nowych sleep and play rozm.3 pomarańczowe pampersa owiele cieńsze od zielonych za 56sztuk płacę 32 zł kupujemy w realu

U nas na Prażce też burza się zbliża, prawie mi suszare porwało z balkonu ;)

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy mamuski..
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4230216571ac.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 17:43

nenette, Joasia:), Muniek, Ania1704, Dongina, dorcia8919, Ekkaja, Nieukowa, Rozalia, Sista, Finezja lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U nas na Prażce też burza się zbliża, prawie mi suszare porwało z balkonu ;)
    u mojej mamy na Ursynowie leje, a u nas w centrum idzie od polmokotowskich, ciekawe czy sie nie rozejdzie?

541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Woli już też pada

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ