X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Ekkaja u mnie podobnie jak u was.
    Mała od wczoraj budzi się średnio co 2 h i krzyczy "Ne, Ne, Ne". Jak tylko chce ją przytulić od razu kieruje się w stronę cyca, kilka razy usiłował złapać go przez bluzkę :/ w nocy też była niespokojna :(
    Bałam się, że coś jej jest, nawet dziś miałam plan żeby dać jej się napić wody z butelki bo myślałam, że jest spragniona przez upały. Dziś miała jeść o 14tej i nie obudziła się sama, wybudzanie jej też trochę trwało. Ostatnio śpi bardzo nie spokojonie, przeciąga się, płacze przez sen itp.
    Dziś nie robiła jeszcze kupy, puszcza bąki ale widzę, że się przy nich napina :(
    Ja już czasami tego nie ogarniam.

Po drugim dniu stosowania kropelek do oczu widać małą poprawę, oczy nie są zlepione ropą po śnie.

Odebrałam wyniki TSH 1,88 czyli wynik w normie :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. Dziekuje za rady, bede dziss probowac :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry..gdy zobaczyla wyniki morfologii powiedziala zeby podjevhac na izbe przyjec i tam skonsultowac z hematologiem..bo na juz nigdzie by nas nie przyjeli(czyt.do hematologa)
    Bo mimo brania lekow hemoglobina znow nizsza..niby moze tak byc bo jest tam jakis kryzys w 2-3mcu..
    Pojechalismy i pediatra ktora nas przyjmowala mowi patrzac na wyniki oo pewnie bedzie przyjecie na oddzial..a ja juz po cichu sobie mysle..o nie..no napewno nie zostawie tu syna bo zlapie jakiegos rota :( i wtedy bedzie calkiem super.. Nasza pediatra mowila ze niemusimy w razie czego zostawac na oddziale ale zeby nas skonsultowali i skorygowali leki..
    Ta z ip pediatra zadzwonila gdzies i czyta wyniki i ten ktos kazal zwiekszyc zelazo do 2saszetek a potem nawet 3..a wit.b6 i kwas foliowy bez zmian.. Dala rowniez skierowanie do hematologa..i po miesiacu zobaczymy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby tylko mala w nocy spala bo maz na nocki chodzi a ja bym chciala choc 4 godz spac. Corko prosze. Ale wyprobuje rady Z. mam nadzieje ze ruszy cos !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, moją też beczy...ne,ne,ne ;-)
    Karolinko trzymam.kciuki, byś wkoncu nie.musiala się martwić i denerwować....

Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też beznadzieja od godziny 13 prawie ciągły ryk, przespała może w sumie z 1 godzinę. Nawet na spacerze wyła. Chętnie bym z Wami wybyła w te Bieszczady ;)

agatha a dlaczego podwójne masz? :D i jakie kryteria trzeba spełniać do macierzyńskiego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 20:40

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Olga (nie zapeszam), jak na upały i ilośc nowych wrażeń zachowuje sie bardzo dobrze. Dzisiaj u dziadka marudziła i płakała, ale była juz zmeczona po całym dniu. Mamy tu fajny ogródek, ale przy tych upałach, to nawet w cieniu 32 stopni, masakra. Cyca sie duzo cześciej, nawet w nocy. No, ale juz jutro wracamy, wiec ufam, ze wróci rutyna :)
    Spokojnej i chłodnej nocy Mamuśki !!!

Rozalia, Joasia:), Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... dzień pełen wrażeń... mały od 5 minut spokojny, spacyfikowała go kąpiel w duże ilości wody :D Nalałam max do wanienki (zwykle leję 1/3) i było pływanie że hoho :D

Chyba jednak teraz jest skok rozwojowy, albo przynajmniej bliższe definicji skoku :P
    Skończył się problemy brzuszkowe, zaczęły się fochy :D Ale zaliczyłam jeszcze kilka uśmieszków, więc zęby przygryzam i walczę :D

Karolinka kurcze, oby się skończyło na tej większej dawce żelaza... wredna anemia...

karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam długi post w południe i mi się telefon zawiesił i wyłączył. No myślałam że mnie trafi na miejscu.
    Żeby nie było że chwale młodego to ja miałam dziś dobry dzień ;) Pierwsze odwiedziny znajomych za nami. Wcześniej nie czułam się na siłach żeby kogokolwiek zapraszać, ale powoli wracam do kontaktów ze światem ;)
    Marzę o tym aby te wstrętne upały się skończyły, bo i ja się męczę i dziecko.

Karolinko trzymam kciuki aby wyniki się poprawiły!

Dobrej nocy mamuśki. Ja czekam do 23:00 na podanie butli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 21:57

karolinka85, Melia, Nieukowa, Dongina, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś padłam po szczepieniu - moje serce się połamało na milion kawałeczków :(
    buzia w podkówkę i ryk, najbardziej badziewny wzw ten niestety mega boli.
    Po powrocie butla, mama karmi za odwagę :) i się obie kimnęłyśmy na 4h, bo dzień był pełen wrażeń.
    Później spacerek i po powrocie zong.... stan podgorączkowy :(
    Klępnęłyśmy letnią kąpiel, butla i obserwowaliśmy. Okłady na główkę i karczek.
    Niestety nie kumam termometrów: elektroniczny na czółko 37,9, a elektroniczny w pumkę 38,9. Nie czekałam na 39 i dałam czopek z paracetamolem, pierwszy wyszedł z kupą ;)
    Dałam drugi, okłady na główkę i obserwuję. Troszkę już lepiej, bobas śpi, a mama pewnie całą noc będzie pilnować :(

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka nam też zwiekszyli żelazo, to wieczorne z 1 na 2 saszetki. Mówią, że największe spadki hemoglobiny są ok 6, 9 i chyba 12 tygodnia..to by się zgadzało. Na bank się wyrówna naszym maluchom!

U nas wieczór nieciekawy, od 17 ryk i prężenie przy jedzeniu. Na buźce pojawiają się czerwone place zaraz po podaniu butli + ponawiły się krostki na rekach i nogach. W pon poproszę o recepte na Pepti, sprawdzimy czy to alergia. Ja jestem alergikiem wiec mała niestety dużo bardziej podatna.

No nic, teraz śpi więc ide myc glowe :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko my mieliśmy dzień pełen ryku dziś ..

Z. Twoja metoda idzie pod lupę :D będę próbować . No to trzymać kciuki bo trzecia doba śpiąc godzinę to już nie dla mnie ..

spokojnej nocki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) mam nadzieje ze ta wieksza dawka zelaza pomoze..

Nenette to ile wsumie macie saszetek w ciagu dnia? Ja tez teraz dokarmiam ta butle poltorej bebilonem pepti..bo tez chyba alergie mamy.. 1wrzesnia mamy alergologa..takze zobaczymy..
    A jak u Was u Poli morfologia? Robilas ostatnio?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znów niespokojny w nocy, nawet przy jedzeniu marudzi i parska... A ja dostałam okresu i jajniki mi chyba zaraz z bólu biodrem wyjdą...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy :)

Julka nawet miała spokojny dzień. Chyba wyczuwa że matka cierpi. Okres nadal trwa :( jutro 2 tabletka anty wiec liczę na choćby maleńką poprawę.

Rozalia współczuje bólu. Jednak pierwszy okres po porodzie nas nie rozpieszcza.

Rozalia lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmiłyśmy :) niunia od 21 do 2,30 wytrzymała i teraz się bawi karuzelą ...
    Chyba odżywa :)

Współczuję bóli jajników ja miałam tragiczne przy stymulacjach takie, że myślałam o wygryzieniu :(

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się rozkręciła na całego :) gada do kotka eh..eh...
    Macha nożkami i łapkam i tylko eh..eeeee

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam :)

http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/1,141635,18330763,laduje-syna-do-wozka-do-ktorego-mocuje-kamere-i-ruszam-w-miasto.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 03:43

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie skonczylysmy sie karmic, przespala od 21 do 3. Wczoraj pierwszy raz udało się całkiem przypadkiem przesunąc dłuższą drzemkę między 23-5 i było to fajniejsze, ale tak czy siak cieszę się z kilku godzin spokoju :)

Mikolay i jak mała, przestała gorączkować??

Karolinka w sumie bierzemy 3 saszetki żelaza. Morfologia bez rewelacji, każdy wynik powyżej lub poniżej normy, teraz robiłam bo w poniedzialek mamy zaplanowane szczepienie, ciekawe czy zaszczepią ją w końcu..

A u mnie okres bezbolesny, pewnie drugi da mi popalić, tak często podobno jest.. ale łączę się z Wami w bólu dziewczyny

Idę kimać dalej, Polka śpi, pa! :*

Joasia:), karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette, czopek szybko zadziałał :) tempka teraz 37-37,2

Bobas śpi

idę się kimnąć, mam 2 h :) Pełne szaleństwo :)

b4ipuen.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ