Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieukowa, Ekkaja u mnie podobnie jak u was.
Mała od wczoraj budzi się średnio co 2 h i krzyczy "Ne, Ne, Ne". Jak tylko chce ją przytulić od razu kieruje się w stronę cyca, kilka razy usiłował złapać go przez bluzkę w nocy też była niespokojna
Bałam się, że coś jej jest, nawet dziś miałam plan żeby dać jej się napić wody z butelki bo myślałam, że jest spragniona przez upały. Dziś miała jeść o 14tej i nie obudziła się sama, wybudzanie jej też trochę trwało. Ostatnio śpi bardzo nie spokojonie, przeciąga się, płacze przez sen itp.
Dziś nie robiła jeszcze kupy, puszcza bąki ale widzę, że się przy nich napina
Ja już czasami tego nie ogarniam.
Po drugim dniu stosowania kropelek do oczu widać małą poprawę, oczy nie są zlepione ropą po śnie.
Odebrałam wyniki TSH 1,88 czyli wynik w normie
-
My po wizycie u pediatry..gdy zobaczyla wyniki morfologii powiedziala zeby podjevhac na izbe przyjec i tam skonsultowac z hematologiem..bo na juz nigdzie by nas nie przyjeli(czyt.do hematologa)
Bo mimo brania lekow hemoglobina znow nizsza..niby moze tak byc bo jest tam jakis kryzys w 2-3mcu..
Pojechalismy i pediatra ktora nas przyjmowala mowi patrzac na wyniki oo pewnie bedzie przyjecie na oddzial..a ja juz po cichu sobie mysle..o nie..no napewno nie zostawie tu syna bo zlapie jakiegos rota i wtedy bedzie calkiem super.. Nasza pediatra mowila ze niemusimy w razie czego zostawac na oddziale ale zeby nas skonsultowali i skorygowali leki..
Ta z ip pediatra zadzwonila gdzies i czyta wyniki i ten ktos kazal zwiekszyc zelazo do 2saszetek a potem nawet 3..a wit.b6 i kwas foliowy bez zmian.. Dala rowniez skierowanie do hematologa..i po miesiacu zobaczymy.. -
U mnie też beznadzieja od godziny 13 prawie ciągły ryk, przespała może w sumie z 1 godzinę. Nawet na spacerze wyła. Chętnie bym z Wami wybyła w te Bieszczady
agatha a dlaczego podwójne masz? i jakie kryteria trzeba spełniać do macierzyńskiego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 20:40
-
A Olga (nie zapeszam), jak na upały i ilośc nowych wrażeń zachowuje sie bardzo dobrze. Dzisiaj u dziadka marudziła i płakała, ale była juz zmeczona po całym dniu. Mamy tu fajny ogródek, ale przy tych upałach, to nawet w cieniu 32 stopni, masakra. Cyca sie duzo cześciej, nawet w nocy. No, ale juz jutro wracamy, wiec ufam, ze wróci rutyna
Spokojnej i chłodnej nocy Mamuśki !!!Rozalia, Joasia:), Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Uff... dzień pełen wrażeń... mały od 5 minut spokojny, spacyfikowała go kąpiel w duże ilości wody Nalałam max do wanienki (zwykle leję 1/3) i było pływanie że hoho
Chyba jednak teraz jest skok rozwojowy, albo przynajmniej bliższe definicji skoku
Skończył się problemy brzuszkowe, zaczęły się fochy Ale zaliczyłam jeszcze kilka uśmieszków, więc zęby przygryzam i walczę
Karolinka kurcze, oby się skończyło na tej większej dawce żelaza... wredna anemia...karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
A ja napisałam długi post w południe i mi się telefon zawiesił i wyłączył. No myślałam że mnie trafi na miejscu.
Żeby nie było że chwale młodego to ja miałam dziś dobry dzień Pierwsze odwiedziny znajomych za nami. Wcześniej nie czułam się na siłach żeby kogokolwiek zapraszać, ale powoli wracam do kontaktów ze światem
Marzę o tym aby te wstrętne upały się skończyły, bo i ja się męczę i dziecko.
Karolinko trzymam kciuki aby wyniki się poprawiły!
Dobrej nocy mamuśki. Ja czekam do 23:00 na podanie butliWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 21:57
karolinka85, Melia, Nieukowa, Dongina, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A ja dziś padłam po szczepieniu - moje serce się połamało na milion kawałeczków
buzia w podkówkę i ryk, najbardziej badziewny wzw ten niestety mega boli.
Po powrocie butla, mama karmi za odwagę i się obie kimnęłyśmy na 4h, bo dzień był pełen wrażeń.
Później spacerek i po powrocie zong.... stan podgorączkowy
Klępnęłyśmy letnią kąpiel, butla i obserwowaliśmy. Okłady na główkę i karczek.
Niestety nie kumam termometrów: elektroniczny na czółko 37,9, a elektroniczny w pumkę 38,9. Nie czekałam na 39 i dałam czopek z paracetamolem, pierwszy wyszedł z kupą
Dałam drugi, okłady na główkę i obserwuję. Troszkę już lepiej, bobas śpi, a mama pewnie całą noc będzie pilnować -
nick nieaktualnyKarolinka nam też zwiekszyli żelazo, to wieczorne z 1 na 2 saszetki. Mówią, że największe spadki hemoglobiny są ok 6, 9 i chyba 12 tygodnia..to by się zgadzało. Na bank się wyrówna naszym maluchom!
U nas wieczór nieciekawy, od 17 ryk i prężenie przy jedzeniu. Na buźce pojawiają się czerwone place zaraz po podaniu butli + ponawiły się krostki na rekach i nogach. W pon poproszę o recepte na Pepti, sprawdzimy czy to alergia. Ja jestem alergikiem wiec mała niestety dużo bardziej podatna.
No nic, teraz śpi więc ide myc glowekarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze ta wieksza dawka zelaza pomoze..
Nenette to ile wsumie macie saszetek w ciagu dnia? Ja tez teraz dokarmiam ta butle poltorej bebilonem pepti..bo tez chyba alergie mamy.. 1wrzesnia mamy alergologa..takze zobaczymy..
A jak u Was u Poli morfologia? Robilas ostatnio? -
nick nieaktualnyMy sie karmimy
Julka nawet miała spokojny dzień. Chyba wyczuwa że matka cierpi. Okres nadal trwa jutro 2 tabletka anty wiec liczę na choćby maleńką poprawę.
Rozalia współczuje bólu. Jednak pierwszy okres po porodzie nas nie rozpieszcza.Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy wlasnie skonczylysmy sie karmic, przespala od 21 do 3. Wczoraj pierwszy raz udało się całkiem przypadkiem przesunąc dłuższą drzemkę między 23-5 i było to fajniejsze, ale tak czy siak cieszę się z kilku godzin spokoju
Mikolay i jak mała, przestała gorączkować??
Karolinka w sumie bierzemy 3 saszetki żelaza. Morfologia bez rewelacji, każdy wynik powyżej lub poniżej normy, teraz robiłam bo w poniedzialek mamy zaplanowane szczepienie, ciekawe czy zaszczepią ją w końcu..
A u mnie okres bezbolesny, pewnie drugi da mi popalić, tak często podobno jest.. ale łączę się z Wami w bólu dziewczyny
Idę kimać dalej, Polka śpi, pa! :*Joasia:), karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość