X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chrzcimy 6wrzesnia..akurat w moje 30ur. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny rozesmiany Leos :)

A mnie i mlodego zmozylo wczesnie... Zamiast sie bawic ostatnie 2-3h to maly je przespal i ja tez :( cos czuje ze bedzie masakra ze snem teraz lub nad ranem :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmilysmy, po takiej dawce snu w dzień i po kąpieli przyszedł czas na rozmowy nocą :-/

Ja od tygodnia nie jem nabiału i jak narazie nie widzę różnicy, dziś zjadłam żółtego sera, jutro jakiś jogurt zobaczę reakcję. Od początku KP starałam się jeść racjonalnie ale te wszystkie porady położnej i pediatry wprowadziły zamęt w moim menu.

Mała daje czadu, baki idą jak ta lala :-P

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my walczymy od 2....

Kupie jutro ta maść moze i na nasza drożdżowe pomoze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy :) Mały niby śpi a nie śpi, bo cały czas przez sen się wierci i wydaje różne odgłosy. Nie wiem jak mu pomóc zapaść w głębszy sen bo ten jest ewidentnie bardzo płytki.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w klubie stała pora 4 30

Cyc, sraka,siły a teraz bujak kochamy tatuś się zajmuje...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Zyrcia piersi nigdy nie sa puste pomimo ich miekkiej struktury po piciu Leona. Ja bym sobie dala spokoj z tym sztucznym mlekiem bo mu brzuch rozregulujesz. Chcesz kolki i wycie? Mleko produkuje sie w trybie ciaglym. Moje piersi byly miekkie a Tosia jeszcze ulewala bo za duzo wciagnela:)
    Slinienie Leona zwiazane jest z pchaniem roznych rzeczy do dzioba, a niekoniecznie tak wczesnym zabkowaniem. Zreszta na suchego nie bedzie ciumkał bo poranil by sobie dziasla i buzke. To jak z seksem- co lepsze na suchego czy mokrego jak ktos cos wsadza:))))))?

Niestety moje piersi nie dają rady, to nieprawda że zawsze coś w nich jest, tzn. moze byc kilka kropel ale to za mało, karmie dlatego piersią oraz mm i jest ok:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas zostal pobity rekord spal od 22 do 6:30 :D teraz siedzi w bujaku i zaciesza nazarty :)

As- podnioslas mnie na duchu :D czyli jeszcze bede miala piekne wlosy? Uff :) bo poki co to wygladam jak dziad :( rozstepy, falda na bebzunie i skora rozlazla ale juz sie nie zale

Inesicia, Joasia:), BrumBrumek, Rozalia, Dongina lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - mi na SR oczywiście położna dała listę rzeczy, których jeść nie można (sery, nabiał, owoce pestkowe, cytrusy, warzywa wzdymające, wieprzowina itp itd). Czyli został gotowany kurczak z ryżem (a może lepiej bez ryżu tak na wszelki wypadek) i marchewką ;)
    W szpitalu położne laktacyjne mówiły, że jeść wszystko. I tak też robię. Jem czereśnie, truskawki, kapustę, sery, duuuużo nabiału, piję mleko, ostatnio jadłam pizzę serową (mniaaaam), piję kawę. Baaa jadam nawet jedzenie ostro przyprawione (mam słabość np do japaleno ;)) i Tymkowi odpukać nic się nie dzieje :)

Pozdrawiamy i życzymy spokojnego dnia :)

Nieukowa, Ania1704 lubią tę wiadomość

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, karmiac piersia mozna farbowac wlosy?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic wow!! Gabryś wymiata :D Rekordzista w ilości spożywanego mleka i długości snu nocnego :D

U nas dziś deszczowo a miałam w planach spacer z mężem i Hanią :(

patrycja ja bym farbowała ale nie wiem jak to jest ;)

dziewczyny ile zostało Wam kg ciążowych do zrzucenia? Czy tylko ja się jeszcze z tym bujam?? Mi z 18 ciążowych zostało 5 do zrzucenia. Jak to jest u Was?

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda! W końcu jest czym oddychać :) Spacer poranny zaliczony, zaraz wybywam na siłownię gnaty rozruszać,a póki co delektuje się niedzielną kawką z mezusiem :)

Brumku ja pojęcia nie mam ile mi zostalo bo od porodu nie stałam na wadze. No ale jak patrzę na swoje cielsko to na pewno więcej niż 5 mam nadprogramową ;)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 na + ale sie.nie przejmuje, bo juz jestem w zakresiemswojej wagi sprzed ciazy, a cycki to mi chyba z 2kg dodaja :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja juz nie mam siły... wczoraj znów kilkugodzinne marudzenie...

moje dziecko nie chce spać, ani w nocy ani w dzień ...
    masakra... a w nocy usypianie kilka godzin i mea płytki sen .. albo uśpimy a ona sie wystraszy - nie wiem czego bo cicho jest, łapki do góry i po spaniu ...

co do kilogramów to w ciazy przytyłtam 15 kilo a teraz mam 22 na minusie :D ważę mniej niż przed ciążą i mimo mega rozstępów na brzuchu podoba mi sie teraz to jaka jestem i chciałabym żeby tak zostało ale kurcze jak to zrobić ?
    nie odchudzam sie - po prostu mała daje mi w kość i gdyby maż nie zrobił czasem śniadania to chyba bym ja jadła w czasie kolacji :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i juz daliśmy sab simplex bo płacz i płacz i nie wiedzieliśmy co i od urodzenia tyle nie przespała ... jak zasnęła o 00:00 to obudziła sie o 2:30 myśle : cyc , ale zanim sie rozebrałam to zasnęła :O to ją olałam i szłam spać, ona o3 sie ocknęła ja znów cyca a ona wzięła smoka i szła spać ... i obudziła sie o 5 :) szaleństwo ! chce tak codziennie .. luksus ..

BrumBrumek, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba rekordowo tu przytyłam, bo 27 kg. Zostało mi jeszcze 9. Wolno bo wolno spada (ale też nic nie robię w tym kierunku), ale co się ważę zawsze jest mniej. Także myślę, że jeszcze z 5 kg spokojnie mi spadnie, a więcej nie musi:)

karolina0522 lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to pocieszę wszystkie :) W ciazy przybyło mi 20, i zostało do zrzucenia 9. Niestety, waga od czterech tygodni stoi uparcie w miejscu. Ale tak to jest jak sie ma Aniołka i mnóstwo czasu na jedzenie...

Dongina lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah ciszy ważne, że co sie ważysz to waga leci :D

ja sie boje efektu jak zaniknie laktacja .. czy nie będzie mega jojo :O

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a masz jakiś przepis na takiego "Aniołka" ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży przybrałam 13kg, zostały mi 3kg... I na razie waga stoi :( Najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać a nie za bardzo radzę sobie z odciąganiem pokarmu i karmieniem małego z butli (serdecznie nienawidzi butelek), przez co ja jestem uwiązana i nie mogę się wybrać na zakupy :(

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ