X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chrzcimy 6wrzesnia..akurat w moje 30ur. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny rozesmiany Leos :)

A mnie i mlodego zmozylo wczesnie... Zamiast sie bawic ostatnie 2-3h to maly je przespal i ja tez :( cos czuje ze bedzie masakra ze snem teraz lub nad ranem :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmilysmy, po takiej dawce snu w dzień i po kąpieli przyszedł czas na rozmowy nocą :-/

Ja od tygodnia nie jem nabiału i jak narazie nie widzę różnicy, dziś zjadłam żółtego sera, jutro jakiś jogurt zobaczę reakcję. Od początku KP starałam się jeść racjonalnie ale te wszystkie porady położnej i pediatry wprowadziły zamęt w moim menu.

Mała daje czadu, baki idą jak ta lala :-P

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my walczymy od 2....

Kupie jutro ta maść moze i na nasza drożdżowe pomoze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy :) Mały niby śpi a nie śpi, bo cały czas przez sen się wierci i wydaje różne odgłosy. Nie wiem jak mu pomóc zapaść w głębszy sen bo ten jest ewidentnie bardzo płytki.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w klubie stała pora 4 30

Cyc, sraka,siły a teraz bujak kochamy tatuś się zajmuje...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Zyrcia piersi nigdy nie sa puste pomimo ich miekkiej struktury po piciu Leona. Ja bym sobie dala spokoj z tym sztucznym mlekiem bo mu brzuch rozregulujesz. Chcesz kolki i wycie? Mleko produkuje sie w trybie ciaglym. Moje piersi byly miekkie a Tosia jeszcze ulewala bo za duzo wciagnela:)
    Slinienie Leona zwiazane jest z pchaniem roznych rzeczy do dzioba, a niekoniecznie tak wczesnym zabkowaniem. Zreszta na suchego nie bedzie ciumkał bo poranil by sobie dziasla i buzke. To jak z seksem- co lepsze na suchego czy mokrego jak ktos cos wsadza:))))))?

Niestety moje piersi nie dają rady, to nieprawda że zawsze coś w nich jest, tzn. moze byc kilka kropel ale to za mało, karmie dlatego piersią oraz mm i jest ok:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas zostal pobity rekord spal od 22 do 6:30 :D teraz siedzi w bujaku i zaciesza nazarty :)

As- podnioslas mnie na duchu :D czyli jeszcze bede miala piekne wlosy? Uff :) bo poki co to wygladam jak dziad :( rozstepy, falda na bebzunie i skora rozlazla ale juz sie nie zale

Inesicia, Joasia:), BrumBrumek, Rozalia, Dongina lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - mi na SR oczywiście położna dała listę rzeczy, których jeść nie można (sery, nabiał, owoce pestkowe, cytrusy, warzywa wzdymające, wieprzowina itp itd). Czyli został gotowany kurczak z ryżem (a może lepiej bez ryżu tak na wszelki wypadek) i marchewką ;)
    W szpitalu położne laktacyjne mówiły, że jeść wszystko. I tak też robię. Jem czereśnie, truskawki, kapustę, sery, duuuużo nabiału, piję mleko, ostatnio jadłam pizzę serową (mniaaaam), piję kawę. Baaa jadam nawet jedzenie ostro przyprawione (mam słabość np do japaleno ;)) i Tymkowi odpukać nic się nie dzieje :)

Pozdrawiamy i życzymy spokojnego dnia :)

Nieukowa, Ania1704 lubią tę wiadomość

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, karmiac piersia mozna farbowac wlosy?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic wow!! Gabryś wymiata :D Rekordzista w ilości spożywanego mleka i długości snu nocnego :D

U nas dziś deszczowo a miałam w planach spacer z mężem i Hanią :(

patrycja ja bym farbowała ale nie wiem jak to jest ;)

dziewczyny ile zostało Wam kg ciążowych do zrzucenia? Czy tylko ja się jeszcze z tym bujam?? Mi z 18 ciążowych zostało 5 do zrzucenia. Jak to jest u Was?

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda! W końcu jest czym oddychać :) Spacer poranny zaliczony, zaraz wybywam na siłownię gnaty rozruszać,a póki co delektuje się niedzielną kawką z mezusiem :)

Brumku ja pojęcia nie mam ile mi zostalo bo od porodu nie stałam na wadze. No ale jak patrzę na swoje cielsko to na pewno więcej niż 5 mam nadprogramową ;)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 na + ale sie.nie przejmuje, bo juz jestem w zakresiemswojej wagi sprzed ciazy, a cycki to mi chyba z 2kg dodaja :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja juz nie mam siły... wczoraj znów kilkugodzinne marudzenie...

moje dziecko nie chce spać, ani w nocy ani w dzień ...
    masakra... a w nocy usypianie kilka godzin i mea płytki sen .. albo uśpimy a ona sie wystraszy - nie wiem czego bo cicho jest, łapki do góry i po spaniu ...

co do kilogramów to w ciazy przytyłtam 15 kilo a teraz mam 22 na minusie :D ważę mniej niż przed ciążą i mimo mega rozstępów na brzuchu podoba mi sie teraz to jaka jestem i chciałabym żeby tak zostało ale kurcze jak to zrobić ?
    nie odchudzam sie - po prostu mała daje mi w kość i gdyby maż nie zrobił czasem śniadania to chyba bym ja jadła w czasie kolacji :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i juz daliśmy sab simplex bo płacz i płacz i nie wiedzieliśmy co i od urodzenia tyle nie przespała ... jak zasnęła o 00:00 to obudziła sie o 2:30 myśle : cyc , ale zanim sie rozebrałam to zasnęła :O to ją olałam i szłam spać, ona o3 sie ocknęła ja znów cyca a ona wzięła smoka i szła spać ... i obudziła sie o 5 :) szaleństwo ! chce tak codziennie .. luksus ..

BrumBrumek, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba rekordowo tu przytyłam, bo 27 kg. Zostało mi jeszcze 9. Wolno bo wolno spada (ale też nic nie robię w tym kierunku), ale co się ważę zawsze jest mniej. Także myślę, że jeszcze z 5 kg spokojnie mi spadnie, a więcej nie musi:)

karolina0522 lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to pocieszę wszystkie :) W ciazy przybyło mi 20, i zostało do zrzucenia 9. Niestety, waga od czterech tygodni stoi uparcie w miejscu. Ale tak to jest jak sie ma Aniołka i mnóstwo czasu na jedzenie...

Dongina lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah ciszy ważne, że co sie ważysz to waga leci :D

ja sie boje efektu jak zaniknie laktacja .. czy nie będzie mega jojo :O

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a masz jakiś przepis na takiego "Aniołka" ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży przybrałam 13kg, zostały mi 3kg... I na razie waga stoi :( Najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać a nie za bardzo radzę sobie z odciąganiem pokarmu i karmieniem małego z butli (serdecznie nienawidzi butelek), przez co ja jestem uwiązana i nie mogę się wybrać na zakupy :(

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ