Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy się karmilysmy, po takiej dawce snu w dzień i po kąpieli przyszedł czas na rozmowy nocą
Ja od tygodnia nie jem nabiału i jak narazie nie widzę różnicy, dziś zjadłam żółtego sera, jutro jakiś jogurt zobaczę reakcję. Od początku KP starałam się jeść racjonalnie ale te wszystkie porady położnej i pediatry wprowadziły zamęt w moim menu.
Mała daje czadu, baki idą jak ta lala -
Dongina wrote:Zyrcia piersi nigdy nie sa puste pomimo ich miekkiej struktury po piciu Leona. Ja bym sobie dala spokoj z tym sztucznym mlekiem bo mu brzuch rozregulujesz. Chcesz kolki i wycie? Mleko produkuje sie w trybie ciaglym. Moje piersi byly miekkie a Tosia jeszcze ulewala bo za duzo wciagnela:)
Slinienie Leona zwiazane jest z pchaniem roznych rzeczy do dzioba, a niekoniecznie tak wczesnym zabkowaniem. Zreszta na suchego nie bedzie ciumkał bo poranil by sobie dziasla i buzke. To jak z seksem- co lepsze na suchego czy mokrego jak ktos cos wsadza:))))))?
Niestety moje piersi nie dają rady, to nieprawda że zawsze coś w nich jest, tzn. moze byc kilka kropel ale to za mało, karmie dlatego piersią oraz mm i jest ok:-) -
A u Nas zostal pobity rekord spal od 22 do 6:30 teraz siedzi w bujaku i zaciesza nazarty
As- podnioslas mnie na duchu czyli jeszcze bede miala piekne wlosy? Uff bo poki co to wygladam jak dziad rozstepy, falda na bebzunie i skora rozlazla ale juz sie nie zaleInesicia, Joasia:), BrumBrumek, Rozalia, Dongina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu - mi na SR oczywiście położna dała listę rzeczy, których jeść nie można (sery, nabiał, owoce pestkowe, cytrusy, warzywa wzdymające, wieprzowina itp itd). Czyli został gotowany kurczak z ryżem (a może lepiej bez ryżu tak na wszelki wypadek) i marchewką
W szpitalu położne laktacyjne mówiły, że jeść wszystko. I tak też robię. Jem czereśnie, truskawki, kapustę, sery, duuuużo nabiału, piję mleko, ostatnio jadłam pizzę serową (mniaaaam), piję kawę. Baaa jadam nawet jedzenie ostro przyprawione (mam słabość np do japaleno ) i Tymkowi odpukać nic się nie dzieje
Pozdrawiamy i życzymy spokojnego dniaNieukowa, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Maglic wow!! Gabryś wymiata Rekordzista w ilości spożywanego mleka i długości snu nocnego
U nas dziś deszczowo a miałam w planach spacer z mężem i Hanią
patrycja ja bym farbowała ale nie wiem jak to jest
dziewczyny ile zostało Wam kg ciążowych do zrzucenia? Czy tylko ja się jeszcze z tym bujam?? Mi z 18 ciążowych zostało 5 do zrzucenia. Jak to jest u Was? -
Ale pogoda! W końcu jest czym oddychać Spacer poranny zaliczony, zaraz wybywam na siłownię gnaty rozruszać,a póki co delektuje się niedzielną kawką z mezusiem
Brumku ja pojęcia nie mam ile mi zostalo bo od porodu nie stałam na wadze. No ale jak patrzę na swoje cielsko to na pewno więcej niż 5 mam nadprogramowąBrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Hej
ja juz nie mam siły... wczoraj znów kilkugodzinne marudzenie...
moje dziecko nie chce spać, ani w nocy ani w dzień ...
masakra... a w nocy usypianie kilka godzin i mea płytki sen .. albo uśpimy a ona sie wystraszy - nie wiem czego bo cicho jest, łapki do góry i po spaniu ...
co do kilogramów to w ciazy przytyłtam 15 kilo a teraz mam 22 na minusie ważę mniej niż przed ciążą i mimo mega rozstępów na brzuchu podoba mi sie teraz to jaka jestem i chciałabym żeby tak zostało ale kurcze jak to zrobić ?
nie odchudzam sie - po prostu mała daje mi w kość i gdyby maż nie zrobił czasem śniadania to chyba bym ja jadła w czasie kolacji -
aha i juz daliśmy sab simplex bo płacz i płacz i nie wiedzieliśmy co i od urodzenia tyle nie przespała ... jak zasnęła o 00:00 to obudziła sie o 2:30 myśle : cyc , ale zanim sie rozebrałam to zasnęła to ją olałam i szłam spać, ona o3 sie ocknęła ja znów cyca a ona wzięła smoka i szła spać ... i obudziła sie o 5 szaleństwo ! chce tak codziennie .. luksus ..
BrumBrumek, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość
-
Ja chyba rekordowo tu przytyłam, bo 27 kg. Zostało mi jeszcze 9. Wolno bo wolno spada (ale też nic nie robię w tym kierunku), ale co się ważę zawsze jest mniej. Także myślę, że jeszcze z 5 kg spokojnie mi spadnie, a więcej nie musi:)
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w ciąży przybrałam 13kg, zostały mi 3kg... I na razie waga stoi Najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać a nie za bardzo radzę sobie z odciąganiem pokarmu i karmieniem małego z butli (serdecznie nienawidzi butelek), przez co ja jestem uwiązana i nie mogę się wybrać na zakupy