Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja dziś ponarzekam na swojego Anioka Marudzi od rana, a ja dzisiaj sama. Nie moze spac, tzn. chciałaby ale mając cyca mojego cały czas w buzi. Czekam wiec az zaśnie, wyjmuje cyca i po pieciu minutach płacz. Zasnela zaledwie dwa razy po kilkanaście minut w bujaczku. Spi jak zając, wiec wykapalam sie dopiero o 13.00, z bujakiem w łazience No to nakarmiłam i spacer. Przeszłam 300 metrów, płacz i wkładanie piąstki do buzi, znak, ze głodna. Wróciłam, z dzieckiem na jednej ręce, druga pchając wózek, nakarmiłam. Schodzę te dwa piętra w dol, wkładam do wózka, to ulała tak, ze zalała całe body. Wróciłam do mieszkania, przebrałam w strój domowy i zostajemy w domu, juz nie mam siły. Olga rutynowo zasypia na spacerze, ale dzisiaj jak jest zmeczona to musi zasnąć w domu. Ja na ten moment nie mam juz siły...
Ania - ciutkę mnie pocieszyłas, ze nie tylko mnie dziewięć kilo zostało do stratyAnia1704 lubi tę wiadomość
-
Ćwiczenia zaliczone i już dziś czułam się ciut lepiej. Marzę aby móc jak kiedyś pocinać godzinę na steperze Obiad zjedliśmy, mały śpi a jak wstanie umówiliśmy się ze znajomymi na spacer w Skaryszaku - w sensie parku tylko tak dokładniej napisałam dla warszawskich mamusiek
Aa i zwazylam się na siłowni. Zostało mi 4 kg z 16 które przytyłam. Gdyby nie nadwagi przed ciążą to byłby luz
Idę się zdrzemnac razem z mężem. Miłego wieczoru :*karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Oj Sista u mnie to samo, z ta odmiana, ze ja cyca daje jak w wojsku- co 2,5h lub rzadziej, wiec jedtst placz po przytuleniu i plucie smoczkiem non stop, ale cycka nie podam szantazyscie
Sam dzis nie wie co chce- 10min zabaey i ryk. 10 minut lulania i ryk. Spac nie bedzie, smoczkiem pluje, na mnie patrzec nie chce, grzechotke ignoruje... No foch i tyle
-
Nieukowa wrote:Oj Sista u mnie to samo, z ta odmiana, ze ja cyca daje jak w wojsku- co 2,5h lub rzadziej, wiec jedtst placz po przytuleniu i plucie smoczkiem non stop, ale cycka nie podam szantazyscie
Sam dzis nie wie co chce- 10min zabaey i ryk. 10 minut lulania i ryk. Spac nie bedzie, smoczkiem pluje, na mnie patrzec nie chce, grzechotke ignoruje... No foch i tyle
Co do kulek to u Majki też są takie jakby strzelające i wtedy zależne całą pieluchy a często jak już podłoże drugą sucha to i tą zalewa to zazwyczaj raz dziennie. Potem już tylko takie małe kleksowe uważam że biegunka to nie jest.
Z buzką mam wrażenie że jest lepiej po tej maści która zostaliśmy na receptę. Skórka jest mocno nawilzona i widze że się regeneruje. Jest o wiele bardziej gładka i zostały już tylko malutkie kropeczki bez tych rolnych czubkow. Dodatkowo walczymy z ciemieniuchą ale to już idzie ku lepszemu.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Dziewczyny musze sie wyzalic... rozochocona powrotem luvego zadzialalismy i pekla nam guma jestem pechowcem stulecia. 1,5h po stosunku przyjelam tabletke po, usg wykazalo pecherzyki w jajnikach wiec owulacji jeszcze nie bylo trzymajcie kciuki zebym doatala twraz miesiaczki. Jestem zrozpaczona uwazajcie na to dziadostwo.. gin twierzi ze bedzie dobrze ale stres mnie zzera
No to zaszalalam l..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:14
-
Dzieki za odp odnosnie kup..
Czytalam w necie ze jak sa 2-3 strzelajace w ciagu dnia to nalezy udac sie do lekarza..bo dziecko moze sie odwodnic..
Nigdy nie bylo u nas takich kup az na plecy..a rzadkie chyba zawsze byly bo przy kp to norma.. -
Ja również od dzisiaj prowadzę walkę z cycem. Co 2,5h będzie dostawała i ani minuty wcześniej. Może w końcu się przestawi, ale co wypłacze to jej.
Dongina, wiesz... to na pewno zależy od dziecka, ale da się rozpoznać czy dziecko potrzebuje cyca do jedzenia/picia czy do cmokania. Jak ja daje, a po minucie widzę, że śpi to raczej głodna nie jest. Poza tym karmienie co godzinę... szału można dostać i w zasadzie rola matki sprowadza się do siedzenia 3/4 dnia z dzieckiem przy cycu.
Dzięki za porady z praniem
Dziewczyny, może jak kupa wylatuje to pampers za mały? no i trzeba też o tych falbankach pamiętać, żeby wywijać przy udach.♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Dongina pic nie potrzebuje- ilosc siuskow normalna, a idzie poznac kiedy chce ssac rekreacyjnie...
My kapiemy ok 20:30 i potem maly ma ostatni czas na zabawe. Potem cyc o sen.
A dzis wymieklam i rozplakal sie przy obiedzie. Maz zrobil obiad, ja straszliwie zmeczona i glodns, a ten zaserwowal jakiegos totalnie wykwintnego leszcza... Pyszny, ale mial 500 tysiecy malych osci. Zjadlam ziemniaki i pikle, a potem sie rozbeczal zr za rybe podziekuje bo mnie wybieranie osci w tym stanie przerasta
Maz zaliczyl focha a tego wlasnie nie chcialam, no ale co poradze ze nie bylam w stanie bawic sie ta ryba -
Mi niestety z 14 ciążowych kg zostało 7 i za nic nie chce spaść więc trochę kiepsko. Macie może jakieś zestawy ćwiczeń godne polecenia?
Od dziś zaczęliśmy wprowadzać mleko HIPP i było 3 kupy w ciągu dnia, a do tej pory była zawszw jedna albo wcale. Zobaczymy co będzie dalej.
Dziś udało się mi ulepić 50 pierogów z malinami, wiśniami i jagodami i zaliczyć 3h spaceru w Łazienkach więc dzień zaliczam do udanych. Zobaczymy co przyniesie noc.Sista, Nieukowa, karolina0522, nenette, karolinka85, Dongina lubią tę wiadomość