WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja zas więcej dostaje butli niż cycka bo poprostu czasem mnie "nie chce" i marudzi a ja mam wrażenie , że moje mleko jest za liche .ale ogólnie to nie ma problemu bo łapie i cyc i butle tylko łapczywie pije :( potrafi sie zadławić nawet cyckiem :/ ale ponoć ma to po mamusi :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety, to my jej nie mamy. Nie wiem skąd mi sie to wzięło, ale juz w szpitalu zajadałam sie serkami homogenizowanymi, potrafiłam zjeść nawet cztery w ciagu dnia. Jak wróciłam do domu tez jadłam mnóstwo nabiału, szacuje, ze nawet 40% :) A Olga ma tylko grubsze bąki po fasolce szparagowej i kalafiorze. No ale jej organizm musi sie przyzwyczaić rownież do takich pokarmów. Dlatego ja jestem dobrym przykładem, ze dieta dla karmiących to mit :)
    Monia - co do Aniołka, to ja jestem zwolennikiem teori, ze spokojne dzieci maja starsi rodzice (ja od kwietnia mam 40 lat). Moze dzieci sa łaskawsze, bo w tym wieku nie ma sie tyle siły co dziesięć lat wczesniej ;) No ale nie zapeszam, bo znam kilka Dzieciaczków, z których wyszły diabły po szczepieniach lub po czwartym miesiącu :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z 15 kg zostały 2 takze tez spoko.

Ja tylko nie jem smażonego mięsa,a nabiału tez bardzo dużo,co rano owsianka na mleku ,3 inki w ciagu dnia z B.duza ilością mleka ale kupuje to bez laktozy bo zwykle mi szkodzi w nadmiarze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ceny masakryczne tych zdjeć. Dobrze ze nie spotkałam sie z ta przedstawicielka, bo jeszcze by mnie namówiła na coś. Oczywiście ze w tej cenie mozna mieć fajna sesje a nie jakieś fotki ze szpitala na kocu ;)
    Rozalia spotkanie samych Mamusiek będzie trudniejsze do realizacji ale pomyślimy ;) podziwiam Cię za aktywność, już na spacerze byliście i idziesz na siłkę. A my leniuchujemy w ta ciemną pogodę. :/ musimy dziś spacer dziś iść, ale cieżko będzie sie zmobilizować. ;) Noc nie była aż tak zła biorąc pod uwagę ze Edi przespał calutki wieczór przed nocą. Tylko jak zwykle poranek ok. 6-7 ciężki, tym razem kupie pomógł wyjsć leżaczek bujaczek i wibracje w pupkę ;)
    Co do wagi to przytyłam 14kg, 12 spadło, zostało dwa, ale chciałabym więcej bo mam duzy brzuch :/
    Miłego dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 11:51

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dało mi zrobić obiad :O jestem w szoku .. śpi od 3 godzin w dzień spokojnie, przy muzyce :O czyzby to wczorajsze sab simplex ? :O

Nieukowa, zapah_ciszy, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Podczytuje temat sesji szpitalnych fotek i przyznam, że nasza oferta była ok. Zobaczcie same
    http://www.galeriabobasa.com.pl/julka-wiszniewska
    Haslo wpiszcie 0306 a zobaczycie całą sesje . Moja twarz nie była atrakcyjna, wiec tatuś sam pozował :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, no u Ciebie to wygląda bardziej "ludzko", zwłaszcza cenowo ;)

Ja przytyłam 17 kg i teraz jestem kilogram poniżej wagi sprzed ciąży. Problem tylko w tym, że teraz to "tylko" 84 kg, więc jeszcze drugie tyle przydałoby się zrzucić. xD Ale waga leci sama, więc jestem dobrej myśli :) Jednak karmienie cycem czyni cuda.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok 14 kg w ciazy wczorajsza waga 52 kg mogła by zostać

Jak długo czyscila wam się macica. nadal coś ze mnie leci a zq tydzień powinnam iść do lekarza

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 sliczne zdjecia zrobione przez meza, z czego jedno kilka sekund po polozenia mi malucha na brzuchu :)

Jakos tak sesja robiona przez obca osobe w szpitalu niezbyt mi lezy...

Maluch dzis dal mi pospac do 9:30! No a teraz mu sie maruda wlaczyla, najchetniej by spal z cyckiem w buzce przytulony do mamy. Udalo mi sie zaladowac zmywarke, wziac kapiel i zjesc sniadanie i to wszystko. Teraz tule, bo patrzy na mnie zbolalym wzrokiem i costam podplakuje ;(
    Moze po karmieniu bedzie lepiej, zobaczymy. Strasznie delikatny sie zrobil, od kiedy zaczal sie usmiechac i interesowac ludzmi...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kg nadmiarowych, pewnie bym juz byla na minusie, ale codziennie sobie dogadzam- w lodowce zawsze musi byc kinder pingui i lody magnum, bo albo jedno albo drugie zajadam dzien w dzien :( nie bardzo wiem jak wyjsc z nalogu :)

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Maglic wow!! Gabryś wymiata :D Rekordzista w ilości spożywanego mleka i długości snu nocnego :D

U nas dziś deszczowo a miałam w planach spacer z mężem i Hanią :(

patrycja ja bym farbowała ale nie wiem jak to jest ;)

dziewczyny ile zostało Wam kg ciążowych do zrzucenia? Czy tylko ja się jeszcze z tym bujam?? Mi z 18 ciążowych zostało 5 do zrzucenia. Jak to jest u Was?

Mi zostało 7 kg, gin mi zapisał tabletki anty, które podobno nie pomagają schudnnąć a wręcz powodują zatrzymanie kilogramów :-( nie wiem co robić, ja chcę zrzucić z tych siedmiu kg chociaż 5.
    Dziewczyny po cc: czy możecie polecić jakiś ściągający pas poporodowy? Bo ja wyglądam nieciekawie i nie wiem jaki kupić....szwagier mówi: "póki brzuch taki rozciągnięty, decyduj się na drugie dziecko" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:39

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Co do diety, to my jej nie mamy. Nie wiem skąd mi sie to wzięło, ale juz w szpitalu zajadałam sie serkami homogenizowanymi, potrafiłam zjeść nawet cztery w ciagu dnia. Jak wróciłam do domu tez jadłam mnóstwo nabiału, szacuje, ze nawet 40% :) A Olga ma tylko grubsze bąki po fasolce szparagowej i kalafiorze. No ale jej organizm musi sie przyzwyczaić rownież do takich pokarmów. Dlatego ja jestem dobrym przykładem, ze dieta dla karmiących to mit :)
    Monia - co do Aniołka, to ja jestem zwolennikiem teori, ze spokojne dzieci maja starsi rodzice (ja od kwietnia mam 40 lat). Moze dzieci sa łaskawsze, bo w tym wieku nie ma sie tyle siły co dziesięć lat wczesniej ;) No ale nie zapeszam, bo znam kilka Dzieciaczków, z których wyszły diabły po szczepieniach lub po czwartym miesiącu :)

Sista ja też jem nabiał na potęgę, rano mam przed oczami tylko jeden cel: kasza manna! Najgorsze, że w wielkich ilościach wcinam mleko w proszku- mam nadzieję, że to małej nie zaszkodzi.

Dziewczyny: jak rozpoznać czy dziecko ma kolki czy też przyzwyczaja się do nowego mm? :-( Melanię boli brzuch i się pręży a ja nie wiem co robić :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyly sie u Was "strzelajace na plecy" kupy?
    Bo biegunka jest wtedy gdy kup jest duzo prawda? Bo ta nasza strzelajaca to pierwsza dzisiaj..w nocy byla normalna mieszczaca sie w pampersie..a ta strzelajaca taka troche wodnista albo mi sie juz zdaje..ale przy kp kupy sa rzadkie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:49

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, ja nie wiem, ale moja jest na cycu cały czas i cały czas robi wodniste, żółte kupy z grudkami. Z 6-7 dziennie. Co rozumiesz przez "strzelająca"? Czytam, że u Was kupy co dwa dni i plastelina i już głupieje szczerze mówiąc. xd

Nieukowa, powtórzę się, przypomnisz przepis na dopieranie ciuszków? :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ - ja to nie Niekuowa, ale mój sposób to zamoczyć ubranko i natrzeć plamę sodą oczyszczoną i zostawić na jakieś 10-15min, potem do prania i jest po plamie ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup na KP, Olga robi kupy jak aś opisała, u nas juz 2-5 na dobe. Strzelająca jest co druga, ale to wynika z tego co jem i bąków. Co drugi dzien zdarza sie, ze wypływa z pieluchy, czy to plecami, czy bokiem. Do głowy by mi nie przyszło aby podejrzewać biegunkę.

Finezja lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś - jak plama z kupy, to najlepiej namoczyć przed praniem w proszku Lovella (zgaduje, ze moze byc każdy proszek) :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee strzelające kupy? Nie wiem o czym mówicie ;) Nam też się zdarza, że kupa nie zmieści się w pampersie, ale nie podejrzewam biegunek... Ot tak, wielkie kupsko i tyle.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na mm kupa raz dziennie. Dziś była od pleców aż po pępek.

Hania przespała całą noc i śpi i teraz pd rana z przerwami aż się boję co będzie tej nocy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Bardzo Wam dziękuję za porady dotyczące diety, postanowiłam wprowadzać do mojego menu nowe produkty. Dziś na śniadanie jadłam jajecznice i trzy plastry pomidora, zachwycałam się jakbym jadła kawior :)

U nas z kupami jest różnie, wczoraj była jedna a dziś już trzy, czasami jest jej dużo, że aż zastanawiam się ile może zmieścić taki mały brzuszek, ale o strzelającej kupie nie słyszałam. W dalszym ciągu podaje Dicoflor i Espumisan. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Livka ma kilka krost na buzi, w szpitalu mówili, że to pokrzywka która zejdzie sama, na ostatniej wizycie u pediatry, lekarka sama nie wiedział co to jest, zgadywała i usiłowała mi wmówić, że najdałam się truskawek.. Bez komentarza :/

Ja w ciąży przytyłam 22kg. zostało mi jeszcze 9kg, ale bardzo bym chciała zrzucić trochę więcej ;)

Mała nie chce spać, złapał snu dwa razy po 30 minut i teraz leży w leżaczku i podziwia pokój.

Sista lubi tę wiadomość

‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ