X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja zas więcej dostaje butli niż cycka bo poprostu czasem mnie "nie chce" i marudzi a ja mam wrażenie , że moje mleko jest za liche .ale ogólnie to nie ma problemu bo łapie i cyc i butle tylko łapczywie pije :( potrafi sie zadławić nawet cyckiem :/ ale ponoć ma to po mamusi :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety, to my jej nie mamy. Nie wiem skąd mi sie to wzięło, ale juz w szpitalu zajadałam sie serkami homogenizowanymi, potrafiłam zjeść nawet cztery w ciagu dnia. Jak wróciłam do domu tez jadłam mnóstwo nabiału, szacuje, ze nawet 40% :) A Olga ma tylko grubsze bąki po fasolce szparagowej i kalafiorze. No ale jej organizm musi sie przyzwyczaić rownież do takich pokarmów. Dlatego ja jestem dobrym przykładem, ze dieta dla karmiących to mit :)
    Monia - co do Aniołka, to ja jestem zwolennikiem teori, ze spokojne dzieci maja starsi rodzice (ja od kwietnia mam 40 lat). Moze dzieci sa łaskawsze, bo w tym wieku nie ma sie tyle siły co dziesięć lat wczesniej ;) No ale nie zapeszam, bo znam kilka Dzieciaczków, z których wyszły diabły po szczepieniach lub po czwartym miesiącu :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z 15 kg zostały 2 takze tez spoko.

Ja tylko nie jem smażonego mięsa,a nabiału tez bardzo dużo,co rano owsianka na mleku ,3 inki w ciagu dnia z B.duza ilością mleka ale kupuje to bez laktozy bo zwykle mi szkodzi w nadmiarze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ceny masakryczne tych zdjeć. Dobrze ze nie spotkałam sie z ta przedstawicielka, bo jeszcze by mnie namówiła na coś. Oczywiście ze w tej cenie mozna mieć fajna sesje a nie jakieś fotki ze szpitala na kocu ;)
    Rozalia spotkanie samych Mamusiek będzie trudniejsze do realizacji ale pomyślimy ;) podziwiam Cię za aktywność, już na spacerze byliście i idziesz na siłkę. A my leniuchujemy w ta ciemną pogodę. :/ musimy dziś spacer dziś iść, ale cieżko będzie sie zmobilizować. ;) Noc nie była aż tak zła biorąc pod uwagę ze Edi przespał calutki wieczór przed nocą. Tylko jak zwykle poranek ok. 6-7 ciężki, tym razem kupie pomógł wyjsć leżaczek bujaczek i wibracje w pupkę ;)
    Co do wagi to przytyłam 14kg, 12 spadło, zostało dwa, ale chciałabym więcej bo mam duzy brzuch :/
    Miłego dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 11:51

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dało mi zrobić obiad :O jestem w szoku .. śpi od 3 godzin w dzień spokojnie, przy muzyce :O czyzby to wczorajsze sab simplex ? :O

Nieukowa, zapah_ciszy, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Podczytuje temat sesji szpitalnych fotek i przyznam, że nasza oferta była ok. Zobaczcie same
    http://www.galeriabobasa.com.pl/julka-wiszniewska
    Haslo wpiszcie 0306 a zobaczycie całą sesje . Moja twarz nie była atrakcyjna, wiec tatuś sam pozował :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, no u Ciebie to wygląda bardziej "ludzko", zwłaszcza cenowo ;)

Ja przytyłam 17 kg i teraz jestem kilogram poniżej wagi sprzed ciąży. Problem tylko w tym, że teraz to "tylko" 84 kg, więc jeszcze drugie tyle przydałoby się zrzucić. xD Ale waga leci sama, więc jestem dobrej myśli :) Jednak karmienie cycem czyni cuda.

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok 14 kg w ciazy wczorajsza waga 52 kg mogła by zostać

Jak długo czyscila wam się macica. nadal coś ze mnie leci a zq tydzień powinnam iść do lekarza

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 sliczne zdjecia zrobione przez meza, z czego jedno kilka sekund po polozenia mi malucha na brzuchu :)

Jakos tak sesja robiona przez obca osobe w szpitalu niezbyt mi lezy...

Maluch dzis dal mi pospac do 9:30! No a teraz mu sie maruda wlaczyla, najchetniej by spal z cyckiem w buzce przytulony do mamy. Udalo mi sie zaladowac zmywarke, wziac kapiel i zjesc sniadanie i to wszystko. Teraz tule, bo patrzy na mnie zbolalym wzrokiem i costam podplakuje ;(
    Moze po karmieniu bedzie lepiej, zobaczymy. Strasznie delikatny sie zrobil, od kiedy zaczal sie usmiechac i interesowac ludzmi...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kg nadmiarowych, pewnie bym juz byla na minusie, ale codziennie sobie dogadzam- w lodowce zawsze musi byc kinder pingui i lody magnum, bo albo jedno albo drugie zajadam dzien w dzien :( nie bardzo wiem jak wyjsc z nalogu :)

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Maglic wow!! Gabryś wymiata :D Rekordzista w ilości spożywanego mleka i długości snu nocnego :D

U nas dziś deszczowo a miałam w planach spacer z mężem i Hanią :(

patrycja ja bym farbowała ale nie wiem jak to jest ;)

dziewczyny ile zostało Wam kg ciążowych do zrzucenia? Czy tylko ja się jeszcze z tym bujam?? Mi z 18 ciążowych zostało 5 do zrzucenia. Jak to jest u Was?

Mi zostało 7 kg, gin mi zapisał tabletki anty, które podobno nie pomagają schudnnąć a wręcz powodują zatrzymanie kilogramów :-( nie wiem co robić, ja chcę zrzucić z tych siedmiu kg chociaż 5.
    Dziewczyny po cc: czy możecie polecić jakiś ściągający pas poporodowy? Bo ja wyglądam nieciekawie i nie wiem jaki kupić....szwagier mówi: "póki brzuch taki rozciągnięty, decyduj się na drugie dziecko" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:39

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Co do diety, to my jej nie mamy. Nie wiem skąd mi sie to wzięło, ale juz w szpitalu zajadałam sie serkami homogenizowanymi, potrafiłam zjeść nawet cztery w ciagu dnia. Jak wróciłam do domu tez jadłam mnóstwo nabiału, szacuje, ze nawet 40% :) A Olga ma tylko grubsze bąki po fasolce szparagowej i kalafiorze. No ale jej organizm musi sie przyzwyczaić rownież do takich pokarmów. Dlatego ja jestem dobrym przykładem, ze dieta dla karmiących to mit :)
    Monia - co do Aniołka, to ja jestem zwolennikiem teori, ze spokojne dzieci maja starsi rodzice (ja od kwietnia mam 40 lat). Moze dzieci sa łaskawsze, bo w tym wieku nie ma sie tyle siły co dziesięć lat wczesniej ;) No ale nie zapeszam, bo znam kilka Dzieciaczków, z których wyszły diabły po szczepieniach lub po czwartym miesiącu :)

Sista ja też jem nabiał na potęgę, rano mam przed oczami tylko jeden cel: kasza manna! Najgorsze, że w wielkich ilościach wcinam mleko w proszku- mam nadzieję, że to małej nie zaszkodzi.

Dziewczyny: jak rozpoznać czy dziecko ma kolki czy też przyzwyczaja się do nowego mm? :-( Melanię boli brzuch i się pręży a ja nie wiem co robić :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyly sie u Was "strzelajace na plecy" kupy?
    Bo biegunka jest wtedy gdy kup jest duzo prawda? Bo ta nasza strzelajaca to pierwsza dzisiaj..w nocy byla normalna mieszczaca sie w pampersie..a ta strzelajaca taka troche wodnista albo mi sie juz zdaje..ale przy kp kupy sa rzadkie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:49

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, ja nie wiem, ale moja jest na cycu cały czas i cały czas robi wodniste, żółte kupy z grudkami. Z 6-7 dziennie. Co rozumiesz przez "strzelająca"? Czytam, że u Was kupy co dwa dni i plastelina i już głupieje szczerze mówiąc. xd

Nieukowa, powtórzę się, przypomnisz przepis na dopieranie ciuszków? :)

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ - ja to nie Niekuowa, ale mój sposób to zamoczyć ubranko i natrzeć plamę sodą oczyszczoną i zostawić na jakieś 10-15min, potem do prania i jest po plamie ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup na KP, Olga robi kupy jak aś opisała, u nas juz 2-5 na dobe. Strzelająca jest co druga, ale to wynika z tego co jem i bąków. Co drugi dzien zdarza sie, ze wypływa z pieluchy, czy to plecami, czy bokiem. Do głowy by mi nie przyszło aby podejrzewać biegunkę.

Finezja lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś - jak plama z kupy, to najlepiej namoczyć przed praniem w proszku Lovella (zgaduje, ze moze byc każdy proszek) :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee strzelające kupy? Nie wiem o czym mówicie ;) Nam też się zdarza, że kupa nie zmieści się w pampersie, ale nie podejrzewam biegunek... Ot tak, wielkie kupsko i tyle.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na mm kupa raz dziennie. Dziś była od pleców aż po pępek.

Hania przespała całą noc i śpi i teraz pd rana z przerwami aż się boję co będzie tej nocy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Bardzo Wam dziękuję za porady dotyczące diety, postanowiłam wprowadzać do mojego menu nowe produkty. Dziś na śniadanie jadłam jajecznice i trzy plastry pomidora, zachwycałam się jakbym jadła kawior :)

U nas z kupami jest różnie, wczoraj była jedna a dziś już trzy, czasami jest jej dużo, że aż zastanawiam się ile może zmieścić taki mały brzuszek, ale o strzelającej kupie nie słyszałam. W dalszym ciągu podaje Dicoflor i Espumisan. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Livka ma kilka krost na buzi, w szpitalu mówili, że to pokrzywka która zejdzie sama, na ostatniej wizycie u pediatry, lekarka sama nie wiedział co to jest, zgadywała i usiłowała mi wmówić, że najdałam się truskawek.. Bez komentarza :/

Ja w ciąży przytyłam 22kg. zostało mi jeszcze 9kg, ale bardzo bym chciała zrzucić trochę więcej ;)

Mała nie chce spać, złapał snu dwa razy po 30 minut i teraz leży w leżaczku i podziwia pokój.

Sista lubi tę wiadomość

‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ