X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sa objawy ze dziecko np nie toleruuje mm ? Juz kombunuje nad wszystkim bo codzienny ryk trwajacy rano wieczor i poludnie mnie wykonczy.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a jakie mm podajesz ?
    No przeważnie to ból brzuszka, napinanie razem z płaczem, brak kupki prze kilka dni lub ewidentne twarde kupki.
    Częste ulewanie nawet jakby wymioty.

Julka kiedy chcieliśmy zamienić NAN ha na hipp to właśnie puszczała " pawie " aż chlustało. Wróciliśmy do Nana i owszem kupki zielone ale bez płaczu i ulewania.

Alorren ja kupiłam tez pas z babyono, lecz babka tel doradziła rozmiar xs. Moze i brzuch by wlazł, tylko niestety to ustrojstwo na dupie utknęło :) ... musze kupic z regulowanym rzepem, bo inaczej nie przeciągnę chyba ze rozm m ?

23:32 kupiłam taki :) oby wciągnął mojego flaka
    http://allegro.pl/pas-brzuszny-poporodowy-przepuklinowy-oppo-2260-i5531517206.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 23:32

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Marcia a co to za maść i co lekarz o tym mówił?
    Wiesz co to masc cholesterolowa z wit a i d ( nq recepte i robiona w aptece ) więc taką mocno nawilzająca. Nie wiem jak stan skóry u Twojego Leonka ale u mojej zrobiła się przy tym wszystkim mega sucha i na prawdę słabo to wyglądało bo zaczęła się luszczyc plus ta ciemieniucha więc na początku smarowalam olejkiem migdalowym tylko te miejsca z ciemieniucha a reszty nie bo moja lekarka przy pierwszej wizycie parę tyg temu stwierdziła że to tradzik i niczym nie smarowac. Teraz była w zastępstwie młoda lekarka no i zaproponowała ta masc. W sumie chyba sama nie była pewną co to. Na końcu powiedziała że to może być uczuleniowe... No ale nie wiadomo na co by to mogło być więc na razie bez zmiany diety stosujemy tą masc. No i pomaga bo skóra odżyła ;)
    Ta masc co polecala Joasia też jest chyba nawilzajaca do skóry atopowej więc może sprobuj. Ją bym ją pewnie kupiła gdyby nie to co dostalam.
    Jeśli to tradzik to faktycznie zejdzie. Ją się tylko balam że to może być ta skaza białkowa.... A niestety moja dieta to też chyba w 40% nabiał.

Tak jak myślałam większość wizyty u ciotki przespala w foteliku, potem jedzenie i odpoczynek na brzuszku. Jednak lubimy jeździć w gości ;)

Ją też mam wrażenie że dzieciakom może chcieć się pić, w końcu my sięgamy po picie a przerwy co 3 godz to trochę długo...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od 4 nie spimy bo młodego zebrało na zabawę i gadanie :)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A my od 4 nie spimy bo młodego zebrało na zabawę i gadanie :)

My mamy to praktycznie codziennie rano. Dziś na szczęście od 5 rano, a nie od 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 06:05

relgh371nuuw2sg6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Ja również od dzisiaj prowadzę walkę z cycem. Co 2,5h będzie dostawała i ani minuty wcześniej. Może w końcu się przestawi, ale co wypłacze to jej.

Dongina, wiesz... to na pewno zależy od dziecka, ale da się rozpoznać czy dziecko potrzebuje cyca do jedzenia/picia czy do cmokania. Jak ja daje, a po minucie widzę, że śpi to raczej głodna nie jest. Poza tym karmienie co godzinę... szału można dostać i w zasadzie rola matki sprowadza się do siedzenia 3/4 dnia z dzieckiem przy cycu.

Dzięki za porady z praniem ;)

Dziewczyny, może jak kupa wylatuje to pampers za mały? no i trzeba też o tych falbankach pamiętać, żeby wywijać przy udach.

aś to nie do końca tak jest: miałam to samo co Ty, dlatego daje cyca c drugie lub trzecie karmienie, moja też zasypiała natychmiast i to nie oznaczało, że nie ejst głodna, tylko ma zaburzony odruch ssania...tak orzekła specjalistka laktacyjna. Czekam teraz na wizytę neurologopedy i będę ćwiczyć z małą ssanie, ale tak czy owak zamierzam karmić pół na pół z mm, bo mojego pokarmu nie wystarcza, żeby dzidzię nasycić :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny ja kupiłam pas poporodowy babyono rozmiar M, ale nie nosze go, kilka razy miałam na sobie, ściska ...
    Hmmm może zacznę nosić cześciej bo tak to nie sprawdzę czy daje jakiś efekt...

No własnie Alorrene, jak wyglądasz? Bo ja nie wiem czy rozmiar M nie będzie mi za mały a nie chcę wtopić...mam obecnie w pasie 95 cm :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja kupiłam pas i brzucha prawie juz nie mam...pierwszy z brzegu na Allegro za 100zl z rzepem wzielam juz M najpierw ledwo sie dopinalam a zaraz bedzie za duzy...

Dada jaki to pas? Podaj linka proszę.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.u nas noc taka sobie ale nie najgorsza...wiec nie narzekam ;)
    Z pozytywów to Moj M bedziejefnak dzisia przed 24 jade na lotnisko :) ciekawe czy Leon w nocy bedzie łaskawy dla Tatusia,albo Tatuś dla Leona,zamęczy go i mie da mu spac.

Chyba tak zrobie Marcia z ta maścią zapytam jeszcze w aptece..

Miłego dnia :*

Sista, Inesicia, Nieukowa, .aś., Dongina, Rozalia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz ofertę: PAS BRZUSZNY POPORODOWY PRZEPUKLINOWY OPPO RZEPY!!
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=5089115401

CaneCorso lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie- pecherzyk wedlug usg by w jajniku, wiec za kilka dni powinna byc owulacja- dostalam escapelle, zazylam w 1,5h pk stosunku- zrobilam wszystko co moglam :(wedlug gina ryzyko male, po ptakach by bylo jakby pecherzyk pekl-tylko nie wiem czy poprostu mnie na duchu nie podnosil :(

Nie sadzilam ze mozna miec takiego pecha :) a jednak

U naas noc w miare, Gabrys sppal do 5 za to ja lezalam i gapilam si w sufit.

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel ok 21.20, ale staramy się stopniowo kąpać gada wcześniej :) Potem cyc i o 22 spanie. Dzisiaj spał do 1.40, 20 min cyc, spanie do 4.40 i wstał o 6.10.

Dziewczyny ja się nie znam, ale wydaje mi się że nasze maluchy są za małe do takiego rygoru, że co 2.5h jedzenie i koniec. Mój mały nie ma potrzeby wisieć na piersi co chwilę, a czasem je co 3h w dzień a czasem co 45min (mimo wcześniejszego opróżnienia piersi). Ja też czasem mam tak, że mimo że zjem śniadanie za chwilę głodna jestem ;) No i jeszcze dochodzi kwestia picia, ja np. dużo piję i często więc rozumiem, że i mojemu synkowi może chcieć się pić często. Więc myślę, że jak jest taki problem jak u AŚ to trzeba by się poradzić specjalisty :)

Dada - super, że Twój M wraca już dziś! Z jednej strony niech Leon będzie łaskawy dla tatusia, ale w sumie jak da popalić to przynajmniej nie będzie że sobie wymyśliłaś że macie łobuzującego synka! :)

Maglic - mnie się wydaje, że to nie jest tak łatwo zajść w ciążę ;) Spokojnie! Nerwy niewskazane.

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie. U nas noc całkiem całkiem Antek spał przed 22 potem 2:20 potem 5:40 i wstał o 8! I tak teraz jest prawie codziennie i nie na płaczu wieczorem więc nie narzekam. Antek był wczoraj na swoim pierwszym meczu z czego większość czasu przespal. Teraz leży mały gad i uśmiech nie schodzi mu z buzi mimo tego, ze od przedwczoraj nie kupkal tylko pierdki sadzi.
    Co do kg ja nawet nie mówię bo wyglądam jak w 5 miesiącu i nie mogę sie opamietac od jedzenia pierdul tj lody, ciastka itd. Nie mogę sir opamietac nie wiem co mam robić żeby mi sie nie chciało jeść.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia przy MM nie powinno sie dzieci karmić częściej jak 3h bo można dziecku sprzedać otyłość mleko matki jest lekkostrawne i można dziecko karmić na zadanie dlatego dziewczyny piszą o tych przerwach w karmienii.

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poczatek wieczoru/nocy ok..jak zjadl przed 20 tak nastepne karmienie bylo o 1..takze troche spokoju bylo.. Choc od tej 20 jak spal pare razy sie przebudzal..ale doslownie na chwilke i potem znow spal..

Dziewczyny ktorych dzieciaczki ulewaja..macie jakis sposob?jak sobie radzicie z tym? Bo ja juz niemam sily..najpierw rzadko ulewal teraz czesto..i to nie tylko jak go odloze..ale np.wezme to odbicia odbije i zaraz slysze jak mu sie cofa wiec szybko klade na bok by sie nie zakrztusil..
    I przez to nasze spscery musza byc conajmniej godzine po karmieniu bo przeciez moze ulac..i zazwyczaj dlugo nie trwaja bo a to sie budzi juz..albo jak godzinke pospacerujemy to placze jus bo glodny..
    Pewnie trzeba czekac az samo minie... :( ehh

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Maglic ale numer :-) ale tak jak dziewczyny piszą,na pewno będzie dobrze :-P
    Przyznam szczerze że gdybym teraz zaszła w ciążę chyba bym się psychicznie załamała!! Nawet nie próbuje sobie tego wyobrazić :-)
    U nas kąpiel tak ok.21,potem jedzonko i spanie. Dziś mój bączek spał od 22:30 do 3:45 :-) :-) coraz lepiej! Na takie nocki to ja nie narzekam,tym bardziej że młody zje i od razu pada :-)
    Miłego dnia kobitki :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moni a jakie mm podajesz ?
    No przeważnie to ból brzuszka, napinanie razem z płaczem, brak kupki prze kilka dni lub ewidentne twarde kupki.
    Częste ulewanie nawet jakby wymioty.

Julka kiedy chcieliśmy zamienić NAN ha na hipp to właśnie puszczała " pawie " aż chlustało. Wróciliśmy do Nana i owszem kupki zielone ale bez płaczu i ulewania.

Alorren ja kupiłam tez pas z babyono, lecz babka tel doradziła rozmiar xs. Moze i brzuch by wlazł, tylko niestety to ustrojstwo na dupie utknęło :) ... musze kupic z regulowanym rzepem, bo inaczej nie przeciągnę chyba ze rozm m ?

23:32 kupiłam taki :) oby wciągnął mojego flaka
    http://allegro.pl/pas-brzuszny-poporodowy-przepuklinowy-oppo-2260-i5531517206.html
    nan pro mamy, kupki są 2-3 dziennie- wg mniewyglądowo bez zastrzeżeń, ale prężenie ciągłe i płacz nie wiem skąd :( nie ulewa, czasem sie zdarzy ale sporadycznie bardzo.. nie wiem czy to kolki czy efekt tego, że mała łapczywie pije :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samuel ulewa też cały czas,ale jakoś już do tego się przyzwyczaiłam. Nie ma innej rady,bo wszystko i tak na marne. Odbijanie,ręcznik pod materac,nic kompletnie nie pomaga. Także teraz po prostu przebieram go co chwilę,daję pieluszke tetrowa pod buzie,czasem śliniak. A na spacer od razu po jedzeniu go zabieram,no trudno najwyżej uleje. Ale z reguły właśnie wtedy jest z tym spokój.

karolinka85 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic do owu jeszcze czas, tabl wzięłaś więc głowa do góry :)

będzie dobrze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata - mnie się wydawało, że AŚ i Nieukowa piszą o KP dlatego tak pisałam ;) Co do MM to ja się zupełnie nie znam, wierzę na słowo :)

‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ