X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianko poryczałam się czytając Twoją wiadomość. Bardzo Cię podziwiam!

Właśnie tak jak napisała Z. jakoś aż wstyd że skarże się na płacz dziecka. Trzymam za Was kciuki z całych sił!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumku ja też nie zauważyłam u Stellki podkurczania nóżek. Za radą położnej sporóbowałam dawać espunisan i delicol żeby zobaczyć czy będzie poprawa - no i była.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumku mnie też mówili że wcale nie musi być podkurczania nóżek przy kolce, bo każde dziecko inaczej reaguje. Podobno charakterystyczną cechą jest stała pora występowania/kończenia i płacz, więc u Ciebie się chyba zgadza.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko super, że się odezwałaś. Często o Was myślałam. Pamiętaj, że możesz na nas zawsze liczyć.
    Dada odstawienie od piersi to chyba najgłupszy pomysł. Zosia od 4 tygodnia miała kropki najpierw na buźce, później też pod włoskami. Wyglądała naprawdę kiepsko, a lekarka stwierdziła, że to trądzik. Z tym, że Zosia dostaje mm i mleko odciągane w proporcjach 3/4 i 1/4. Nic w swojej diecie nie zmieniałam i teraz praktycznie kropki zniknęły.
    Brumek nie mam pojęcia o co może chodzić Hani. U nas przy płaczu bardzo pomaga zawijanie, kołysanie i biały szum.
    Zosi się chyba godziny snu pochrzaniły. Od 19 śpi.
    A ja byłam dziś na "zakupach" i wróciłam załamana. 2h ryczałam, że jestem gruba i zostaje mi jedynie chodzenie w worku. Ehh...

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. daję małej espumisan ale tylko raz dziennie jak mi się przypomni i wieczorem jak już zacznie wyć. Może jest coś skuteczniejszego na kolki?

Inesicia ja dlatego na ubraniowe nie chodzę, sukienki na chrzest będę szukała jak najpóźniej się da a teraz dieta dieta i długie szybkie spacery z wózkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:41

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia no chociaz po szczepieniach mlody ci odpuscil :) nic tylko sie cieszyc. Sadze ze z Radkiem to te nocne plakanoe bylo po rota... Dzis zrobil serie biegunkowych kup i wyglada na to ze jak reka odjal. Obrzek po zastrzykach tez mija, wiec wyglada ze bedzie juz dobrze...

BrumBrumek, Sista, Rozalia, A1984, Z., nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - my jutro mamy tylko 6w1, Rota następnym razem, wiec zobaczymy czy bedzie jak u Rozi, liczę na to.

U nas dzien mojego Dziecka :) Przespała większość, najpierw w naszym lozku do 12.00, pózniej z przerwami w bujaczku, no i na popołudniowym spacerze. Przez te drzemki, karmienie było co 3 i 3,5h, bo spała :) A wieczorem puściłam juz do kapieli muzykę relaksacyjna, która towarzyszyła nam i w masażu i w usypianiu. Olga dostała 80ml odciagnietego rano, do tego jedna piers, przy której zasnela. Po 20 minutach wyszłam i płacz. M. wszedł po trzech minutach płaczu, głaskał po główce az sie uspokoiła i wyszedł. Spi juz od 50 minut :)
    U Olgi zauwazylam delikatna podskórna kaszkę, po obu stronach buzi. Wymyśliłam, ze to od oliwki, bo odkąd sie masujemy to używam oliwki Hippa na całe ciało. Czy do buzi używacie jakis specjalnych kremów do buzi?

CaneCorso- sama nie wiem co z moimi piersiami, sa dosłownie jak flaczki, a po spacerze jak karmiłam Olga ewidentne denerwowała sie, ze jest mało mleka. Po godzinie na szczęście była kąpiel i następne karmienie, ale płakała za mlekiem. Moze to sie faktycznie reguluje, ale przyznaje, ze wolałam moje bardziej jędrne piersi :)

Posalyscie o odkładaniu do lozeczka na dzienny sen. Olga to spi tylko na spacerze, czasami uda mi sie ja uśpić jeszcze zanim wyjdziemy z lozka i tam zostaje az do przebudzenia. W bujaku spi max. 20-30 minut, takie tylko drzemki, musi miec pozycje bardziej krzesełka i wibracje. Przy jakiejkolwiek zmianie, oczy jak piec złotych :) M. po zaśnięciu przy karmieniu spróbował odłożyć do lozeczka, po 30 minutach zabawiania, uspokajania, przeniósł do bujaka :)

Spokojnej nocy !!! U nas jutro szczepienie o 8.45, prośba o kciuki :)

A1984, Z., Nieukowa, karolinka85, Rozalia, karolina0522, nenette, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Agatko a czym mozna zastapic wapn ktory jest w nabiale? Bo jezeli caly nabial sie odstawi to boje sie ze zeby zaczna mi leciec :(
    Ja od 21lipca odstawilam nabial i kupilam na dokarmianie bebilon pepti..
    Co do tego kiedy minie,to ta neonatolog mowila ze powinno szybko minac..niewiem ale pewnie do roku..

Madziu super ze sie odezwalas i ze u Dominika wszystko ok :) a morfo ma piekna jak na wczesniaczka ;)

Karolinka kupiłam wapń w aptece ale zapominam go brać. Wydaje mi się że konieczna jest suplementacja bo wapń bez nabiału trudno dostarczyć :-( Ja nie jem nabiału ani niczego gdzie może być mleko - np nie zjemy ciasta bo na maśle itp

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Lilianko wspieram duchowo..jestes wspaniala mama <3 i trzymam kciuki zeby powolutku wszystko Wam sie ulozylo..

My bylismy u neonatologa Szymek wazy 4730g..i podobno ma skaze bialkowa..-ta sucha luszczaca sie skora na czole brwiach i troche na glowce..ale podobno bardzo lagodna odmiana..zobaczymy 1wrzesnia u alergologa..
    Osluchowo wszystko ok..podnosila go za raczki do siadu,stwierdzila ze silny chlopak i jego rozwoj psychoruchowy jest na wysokosci dziecka 3miesiecznego..(a to wczesniak)
    Kazala czesciej klasc na brzuszku by manewrowal glowa na prawo i lewo..
    Co do anemii to zmienila zelazo actiferol na ferrum lek-w plynie podobno po tym niema problemow z kupa..oby! A wyniki hemoglobiny jak na jego wage prawie 5kg to te 8.4 wcale nie jest zle..i nie kazala sie martwic.. Kontrolna morfologie zrobic za 2tyg.i powinien byc widoczny efekt..

Karolinko a mogę Cię prosić o wrzucenie zdjęcia czoła, brwi - jak to dokładnie wygląda?
    U nas mamy coś takiego ale delikatnie i zaczeła, sie zastanawiac czy to moze byc to, czy po prostu taka skóra.

relgh371nuuw2sg6.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek to wygląda na kolkę, u mnie wyglądało to tak samo, zwłaszcza to plucie smoczkiem a za chwilę smoczek w roli uspokajacza. Próbowałaś owijania ciasno w kocyk? U nas tylko to działało. No może dicoflor pomógł bardziej długofalowo bo się Małemu flora bakteryjna pewnie poprawiła = mniejsze sensacje w jelitkach.

Magda lena super wiadomości :-)

A tak w ogóle moja Gadzinka to najbardziej kocha Babcię, ehh :-( Dziś był PIERWSZY UŚMIECH - do babci jak gilała po brodzie. Do mnie na razie brak. Babcia najlepiej uspokaja, Babcie najlepiej ulula do snu. Fakt że moja mama ma mega fajne podejście do dzieci - oaza spokoju, ale jednak Borys ją zna od 1,5 tygodnia a mnie od 6, wypadałoby żeby się do Mamy uśmiechnął. Jestem zazdrosna jak diabli ale staram się uczyć i korzystać z jej wiedzy a nie dąsać że Baba The Best ;-)

Sista, Nieukowa, Rozalia, Dongina, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u nas owijanie nie działa, sprawdziłam wielokrotnie i za każdym razie Hania łapie takiego nerwa że nie da się niczym uspokoić. Niestety na kolkę najlepszym lekarstwem jest czas więc czekam te 3 miesiące żeby wreszcie obejrzeć z mężem wieczorem film albo porobić coś innego ;)

A1984, Dongina lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Karolinko a mogę Cię prosić o wrzucenie zdjęcia czoła, brwi - jak to dokładnie wygląda?
    U nas mamy coś takiego ale delikatnie i zaczeła, sie zastanawiac czy to moze byc to, czy po prostu taka skóra.
    Jutro postaram sie zrobic i wstawic bo dzis w tym swietle nocnym nic nie bedzie widac..

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, apka faktycnzie w dechę :)
    Można jakoś ustawić większy rozmiar pliku który program generuje?

POzdrawiamy cioteczki - Radosław właśnie puszcza bąki rotawirusowe i komora gazowa się zrobiła w pokoju :P Czekam na pobudkę i karmienie, a potem lecę w kimkę :D

21vpleesji2o_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 00:31

Z., karolinka85, BrumBrumek, Rozalia, karolina0522, Sista, zyrcia, nenette, lilly78, Dongina, Ekkaja, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jest grane ? moja jak robiła 2-3 kupy dziennie tak teraz jedna na 2 dni i widze ze meczy sie zeby ja zrobic czasem cały dzień, pręży.a jak juz ją robi to z ega płaczem. Kupka miękka wiec zatwardzenie to nie jest. co robić ?
    czytałam ze dzieci pocc mogą mieć coś z forą czy czymś w jelitach i trzeba podać jakiś specyfik :O słyszała któraś czy internet znów reklame robi już na wszystkim ?

mleko nan pro, ale zawsze po nim były ładne kupy .. nie wiem już sama :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Chcę Was prosić o radę bo nie mogę zrozumieć mojego dziecka. Ogólnie w ciągu dnia Hania jest spokojna, trochę śpi, trochę się rozgląda, trochę popłacze jak coś jej nie podpasuje, wiadomo- są dni lepsze, są gorsze ale ogólnie szybko się uspokaja i większych problemów z nią nie ma. Co innego wieczorem, gdzieś od 17- 19 zaczyna się płacz który trwa do 21-22 czyli do kąpieli. Po kąpieli i po butli raczej w ciągu 30min zasypia. Tak jest w zasadzie od 2 tyg. życia każego jednego wieczoru. Pewnie powiecie że kolka. Tylko to mi jakoś na kolkę nie wygląda bo Hania nie podkurcza nóżek raczej cała się napina i napręża, uspokaja ją smoczek który co jakieś 5 min wypluwa. Więc co 5 min przez jakieś 3-4 godz wypcham jej go do mordki.

Jak myślicie o co jej może chodzić? Jakieś rady ?

Moja tak robi czasami wieczorem, jak już jest przemęczona- wtedy, jak tylko mam możliwość, pakuję ją do wózka i wożę :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nieukowa - my jutro mamy tylko 6w1, Rota następnym razem, wiec zobaczymy czy bedzie jak u Rozi, liczę na to.

U nas dzien mojego Dziecka :) Przespała większość, najpierw w naszym lozku do 12.00, pózniej z przerwami w bujaczku, no i na popołudniowym spacerze. Przez te drzemki, karmienie było co 3 i 3,5h, bo spała :) A wieczorem puściłam juz do kapieli muzykę relaksacyjna, która towarzyszyła nam i w masażu i w usypianiu. Olga dostała 80ml odciagnietego rano, do tego jedna piers, przy której zasnela. Po 20 minutach wyszłam i płacz. M. wszedł po trzech minutach płaczu, głaskał po główce az sie uspokoiła i wyszedł. Spi juz od 50 minut :)
    U Olgi zauwazylam delikatna podskórna kaszkę, po obu stronach buzi. Wymyśliłam, ze to od oliwki, bo odkąd sie masujemy to używam oliwki Hippa na całe ciało. Czy do buzi używacie jakis specjalnych kremów do buzi?

CaneCorso- sama nie wiem co z moimi piersiami, sa dosłownie jak flaczki, a po spacerze jak karmiłam Olga ewidentne denerwowała sie, ze jest mało mleka. Po godzinie na szczęście była kąpiel i następne karmienie, ale płakała za mlekiem. Moze to sie faktycznie reguluje, ale przyznaje, ze wolałam moje bardziej jędrne piersi :))

Sista ja sama szukam jakiegoś kremu do twarzy, póki co małej wychodzi ciemieniucha delikatna na czółku więc smaruję to bezzapachowym olejem kokosowym, ale kremu do twarzy nie mam- wiem tylko, że chcę bez filtra bo zależy mi, żeby od czasu do czasu mała dostała kilka promieni słoneczka a wraz z nimi witaminę D (najczęściej ją osłaniam przed słońcem). Mam mleczko do ciała i płyn do kąpieli Ziajka więc może z tej firmy znajdzie się jakiś dobry krem dla mojej Melanii :-)

Sista, Dongina lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Najpierw chciałabym napisać do Lilianki..Lilianko jesteś wielka, zodtalas wybrana do tej walki nie bez powodu i wierzę ze uda Wam sie bardzo dużo w walce z choroba. Twoja corcia wyrośnie na mądra i piekna kobietę i będzie Ci wdzięczna za to co dla niej zrobilas.

Monia ja na kupkę polecam krople biogaia to są probiotyki ale mają dużo szczepów bakterii.

A my wstalismy o 7 bo Antek zrobił wieeeelka kupkę i humorem mu sie od razu poprawił...piszczal, śpiewał...może ja po zrobieniu 2 zacznę śpiewać w kibelku Hehe.

Pogoda dziś dopisuje więc chyba pójdę szybko na spacerek.
    Miłego dnia

Sista, Z., Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam Antkowo krem do twarzy babydream w różowej tubce..jeden jest na odpazenia a drugi do buzi w podobnych tubkach. Jest napisane ze to krem do skóry ze skłonnością do alergii i jest bezzapachowy. Już mam prawie wszystkie kosmetyki z babydream i polecam.

preg.png[/url]
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dopiero zasneła a marudziła od 5, także dobranoc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wysypka z buźki przeszła na nóżki :/ Nie mam pojęcia co to jest...

Rozalia - dzięki... Mnie raczej takie rzeczy nie ruszają i zawsze staram się nie myśleć negatywnie... Bo przecież urodziłam ślicznego i cudownego synka, a to jest tylko konsekwencja tego, że tak powiem... Ale powaliło mnie to zupełnie. Dzisiaj przepłakałam pół nocy... Ćwiczę jak wściekła mięśnie Kegla i podejrzewam, że absolutnie nic innego nie można z tym zrobić :(

‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ