X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia, w pewnej fazie występuje taka gula. Kiedyś się też przestraszyłam czy to nie jakiś rak, ale w necie było mnóstwo przypadków opisanych. Nie pamiętam tylko która to była faza.

Dziewczyny, potrzebuje wsparcia... walczę z małą o spanie w łóżeczku w dzień. Polega to na tym, że kiedy widzę, że jest śpiąca to wkładam ją do łóżeczka w nadziei, że zaśnie. Jeśli zaczyna płakać to czekam 3 min, potem biorę na ręce i uspokajam, a potem znowu wkładam itd. Walczę tak od trzech dni i jej rekord spania to 10 min. ;/ Nie wiem czy ta walka ma sens i czy w końcu będzie jakakolwiek poprawa. Dodam, że w nocy śpi z nami. 12-13 godzin. Czuję się jak wyrodna matka :/ ale nie wyobrażam sobie nosić jej podczas snu jak będzie ważyła już te 7-8kg.

No i dzisiaj będziemy chcieli skierowanie do okulisty, bo od 3 tyg ropieją jej oczka, a antybiotyk nie pomaga.

Dzisiaj już 4tyg ;)

Chyba zaczynam się zakochiwać... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:23

Sista lubi tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaaa Rozalia dobre spostrzrżenie chodziło mi o karmiące piersią ;)
    No a cycki Was nie bola ? Mi po 4h leci taka fontanna,ze moge brać w rekordzie strzelania w dal z cycka ...

Rozalia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily ja nie pomoge bo mam windę a no i zawsze ktos był,ale pomimo tego nie wyobrażam sobie samotnej wyprawy bo co jak o czymś zapomnę i trzeba bedzie wracać ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moj Leon ma nart miedzy włosami takie pryszcze :( myślicie,ze powinnam odstawić go od cycka??

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada a duzo ma tych wykwitòw? Uczelenie na mleko objawia sie raczej czerwonymi swiecacymi plackami z grudkami. A u Leona jaka jest postac?

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:

Dziewczyny karmiace piersia, czy wasze koncowki brodawek tez jeszcze sa troche obolałe, albo od czasu do czasu staja sie wrazliwsze? Bo moje na powrot sa wlasnie takie:/

/

ja mam to samo - jak już myślę, że mija to zacznają boleć na nowo - a już w ogóle bola podczas upalów i w staniku gdy noszę - dlatego w domu się wietrzymy z reguły :D mam nadzieję, że to nie jakiś objaw zapalenia/nadkażenia oO końcówki brodawek mam takie czerwone szczególnie po karmieniu. może ciągle źle przystawiam...

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiace tylko piersią, powiedzcie co ile w ciagu dnia Wasze dzieci chcą jeść? Powoli mam dość karmienia piersia bo moje dziecko wola co 1-1,5 h... i nie da mu sie ograniczyc bo rzeczywiście je. Odciagalam pokarm do butelki i sprawdzalam czy zasysa czy chce byc 'przy cycu'. Jak jadl to przystawialam do piersi. Jak orzysnie to potrafi wyjatkowo zawolac za 2 h. W nocy jakos wytrzymuje ale w dzien ciezko... Mialam nadzieje ze im starsze dziecko tym te przerwy miedzy karmieniami beda sie wydluzac. Czasem mam chec podac mu MM zeby miec wieksza przerwe. Powstrzymuje mnie tylko koszt i ciagle mycie i sterylizowanie butelek.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Dziewczyny karmiące wybudzancie w nocy swoje dzieci na karmienie?

W pierwszym msc nie musialam. Przerwa najdluzsza byla maks 3 h. Teraz spi po kapieli od 3.5 do 6.5 h i nie wybudzam. Pozniej juz niestety co 1-2 h. I w ciagu dnia jak wyzej w poscie ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też może jeść non stop. Czasami siedzi na cycu 40 minut uśnie, odłoże go i po 15 minutach ryk i znowu głodny i znowu 40 min...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jakim mlekiem mm karmisz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. może chcesz dołączyć do klubu "wyrodnych matek" karmiących co 2,5-3h? Póki co wiem, że Sista tak robi, Nieukowa, no i ja. Jeśli chodzi o mnie to powiem Ci, że i tak jestem dosyć liberalna, bo karmię co 2 (mała chciała co godzinę, a najlepiej ciągle być przy cycu). Na początku domagała się koło 20 min wcześniej niż planowałam (czyli wytrzymywała 1h 40 min). Teraz jest już w stanie wytrzymać 15 min dłużej (czyli 2h 15 min). I tak pewnie się będę starała stopniowo to wydłużać do 2,5-3 godz. Wiadomo, że żołądek też się musi przyzwyczaić. Karmienie co godzinę to wg mnie "picie", a nie jedzenie, bo dziecko nie zdąży dobrze zgłodnieć i nawet nie dojdzie do tego tłustego mleka.

No i u mnie dziecko traktowało pierś jak usypiacz (w sumie sama ją tego nauczyłam). Jak ssie 3-5 min (u mnie tak było), a potem śpi i jak to określam "udaje, że je" to raczej nie jest głodne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:46

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyy !

Dziś w lepszym nastroju bo... byłam wreszcie pierwszy raz z córką na zakupach od czasu szpitala ..

prędzej nie odważyłam sie bo ona ma humory że siara do ludzi z nią ..
    wczoraj miałam fatalny dzień .. czułam sie uwięziona w domu , mała była zmierzła, przestało mnie totalnie cieszyć macierzyństwo- czułam sie serio- jak wyrodna matka :O

ale dziś po tych zakupach - mimo, że tylko spożywcze rzeczy czułam się świetnie ! naprawde mi tego brakowało :)

miłego dnia <3

Sista, Rozalia, A1984, Joasia:), BrumBrumek, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mojej mojego mleka nie podaje .. bo mimo, że uważałam na jedzenie to mała sie zachowywała jak potwór ! dosłownie ! widziałam, że coś ją męczyło i wogóle non stop głodna,agresywna i i tak musiałam dokarmić mm.
    To bez sensu ! teraz problemów brzuszkowych o wiele mniej - jedynie z zachłannego picia małej !

to już wole sterylizować te butle i mieć normalniejsze dziecko- choc nie robie tego po każdym karmieniu bo wg mnie to przesada i dziecko też nie może być mega sterylne tylko co 2-3 dni wyparzam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:46

Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Po długiej przerwie ponownie......dopiero w poniedziałek wróciłam z Łodzi,spędziłyśmy tam z córką 2,5mies..Urodziłam 17maja,poród przedwczesny...
    Widzę,że forum jeszcze działa i mamy mają czas na pisanie..my dopiero klimatyzujemy się w domku i chcemy zapomnieć o wszystkim co nas spotkało..działo się u nas bardzo wiele..najpierw o 5.30 odeszły mi wody jechałam na sygnale do Łodzi,potem musiałam przeżyć 3operacje dziecka i każdego dnia modlić się,by w końcu wszystko się skończyło..Przepuklina Laury była bardzo wysoka i rana na placach kompletnie się rozeszła,musieliśmy czekać aż się wygoi,bo nie mogli nam wszczepić zastawki w głowie,więc wszczepili zbiornik rickhama,bo płyn mózgowo-rdzeniowy trzeba było odbarczać po to żeby nie było uszkodzeń mózgu..na szczęście główka Laury nie jest większa i wymiana drenu czeka nas za jakieś 3lata...jeśli chodzi o nóżki-porażenie kończyn dolnych,zwieracza i obniżone napięcie mięśniowe..dlatego,że przepuklina była bardzo duża..szans na chodzenie raczej nie ma,tak twierdzą lekarze..brak czucia i przykurcz nóżek to uniemożliwia..rączki zaś ma bardzo silne i wierzę,że sobie poradzi..na siedzenie ma czas do 2lat..
    Przezyłyśmy bardzo wiele i wiele się nauczyłam...nie ma nic gorszego jak operacje własnego dziecka...ponadto teraz będąc w domu trzeba się zastanawiać czy zastawka pracuje spr ciemiączko...czeka nas ogromna walka ze specjalistami i rehabilitacją..moje życie zmieniło się o 360 stopni ...mam nadzieję,że moja córka nigdy nie będzie miała mi za złe,że ją urodziłam...póki co nie różnie się od rówieśników.bo robi to samo co oni,śpi,je..a że nie rusza nóżkami to mały szczegół..wszyscy nam współczują,a ja się cieszę że ją mam....bo moja miłość jest o wiele silniejsza niż do zdrowego dziecka...dlatego,że mogłam ją stracić...neurochirurdzy uratowali jej życie i za to im jestem wdzięczna...szkoda,że musiałam wrócić na wioskę do zdrowych dzieci..bo nikt nie zrozumie mnie tak jak matka,która ma chore dziecko..
    Na pewno was nie nadrobię,al życz waszym dzieciom zdrowia...i beztroski...bo u nas jest walka o każdy kolejny dzień!

CaneCorso, Dongina, Marcia86, Rozalia, A1984, Alorrene13, Aka81, maglic, Joasia:), BrumBrumek, nenette, dorcia8919, amarranta lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko dobrze,że sie odezwałaś . Zyczymy Wam zdrówka, samych dobrych wiadomości i cudownych chwil razem . Jesteś naprawde dzielna i super mama a Twoja córka będzie Ci wdzięczna że dałaś jej życie <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja wózek też trzymam w aucie, a mieszkam na 4 piętrze bez windy

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - poryczalam sie czytając Twój post ze wzruszenia. Myśle, ze jestes cudowną i najwspanialszą Mama dla swojej Córeczki !!! Jestes bardzo silna i z całego serca zycze Ci aby siły nigdy Ci nie brakowało !!! Ściskam wirtualnie i trzymam kciuki za każdy kolejny dzień !!! Duzo duzo zdrówka i radości !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko przywołałam Cię myślami, bo myślałam o Tobie ostatnio. Jesteś mega dzielną i cudowną mamą dla Laury. Tulę Cię wirtualnie!!! Życzę Wam zdrówka !!!! A LAura będzie Ci wdzięczna za to co dla niej robisz.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Lily - ja mam wózek "zaparkowany" w bagażniku samochodu, wiec jak ide na spacer z Młoda, to tylko ja znoszę na dol i torbe na ramieniu.

Chyba mam kryzys laktacyjny, od wczoraj cycki jak flaki. Co prawda Dziewczyna sie chyba na razie najada, ale jest tego coraz mniej. Wczoraj o 10.00 ściągnęłam kontrolnie 120ml, dzisiaj juz tylko 80ml. No i w nocy nie napełniają sie do pełna tylko takie miękkie sa. Mam przystawiać na każde żądanie czy jak? Mam zapas, 80 i 110ml w lodowce, wiec jakos dzisiejszy dzien przetrwamy. Ile taki kryzys trwa?

Sista ja mam 40 ml i cieszę się z tego że w ogóle mam, ale wracając do Ciebie: to nie jest kryzys tylko naturalny znak, że laktacja się unormowała i będzie teraz produkowane tyle mleczka, ile potrzebuje Twoja dzidzia,dziewczyny karmiące dwuletnie dzieci mają non-stop cycki flaki a w nich pokarm :-) twardniejące cycki to znak, że laktacja dopiero się kształtuje.

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ - ja miałam podobny problem z małym, tzn on w nocy spał w swoim łóżeczku i z tym problemu nie było, ale w dzień nie chciał za żadne skarby świata spać u siebie, tylko u nas. Nie wiem skąd się to wzięło :/ Po karmieniu zawsze go odkładałam do niego, a tu klops - zażyczył sobie panicz spania w maminym łóżeczku ;) Próbowałam z tym walczyć, ale się poddałam. Ze 2 tygodnie pozwalałam spać w dzień u nas, potem pewnego dnia stwierdziłam że spróbuję go odłożyć do niego i sukces! Spał spokojnie w dzień 2h. Teraz już śpi w dzień "u siebie", ale zauwazyła że lepiej mu się śpi na brzuszku i tak go zazwyczaj odkładam ;)

Dada - mój też ma jakieś pryszcze/wysypkę. Wczoraj wykąpałam go w KMnO4 za radą położnej... Dzisiaj potwórzę kąpiel i jak nie przejdzie to za kilka dni pójdę do lekarza. Czemu myślisz o odstawieniu od piersi? Mi położna powiedziała, że póki nie ma innych problemów z małym (bóle brzuszka, świąd, zwiększone marudzenie itp) to się nie przejmowac tym za bardzo, bo niemowlaczki tak czasami mają.

Mnie też bolą sutki, szczególnie jak jest chłodno. Przystawiam raczej dobrze, bo jest cały sut w paszczy i widzę glonojada. Widać taki urok podczas KP.

Co do przerw mięszy karmieniem to u nas różnie, ale raczej czas między karmieniami się wydłuża. Był okres, że karmiłam nawet co 45 min i faktycznie jadł. Teraz karmię zazwyczaj co 2-2.5h, ale czasem i po 1h. Nie mam zamiaru na siłę zmuszać go do rzadszego jedzenia, bo widzę że faktycznie je a nie robi sobie smoczka z cyca.

Monia - najważniejszy jest Wasz spokój :) Z takiego ja wychodzę założenia. Nic na siłę, jak KP Wam nie podpasowało, to nie ma co się męczyć.

Lilianko - życzę Tobie, aby czekały Was teraz już same radosne chwilę. I pamiętaj o tym, że często w przypadku takich maleństw jest ogromna szansa na znaczne poprawienie stanu! Trzymam za to kciuki!!!! Jesteś fantastyczną mamą i na pewno Twoja córeczka będzie Tobie wdzięczna.

Dongina, AŚ - dzięki. Mam nadzieję, że macie rację! Ja oczywiście odczuwam u siebie wszystkie symptomy wypadnięcia szyjki opisane w necie, ale podejrzewam, że tak mi to na psychikę wsiadło, bo wczoraj mimo że miałam to coś dziwnego na wierzchu nie miałam żadnych... Wizytę u gina mam dopiero 11stego.. Mam nadzieję, że wytrwam te 2 tygodnie jeszcze :( :( :(

‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ