X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Nieukowa - Radzio Super Boy :):):) Słodziak na maxa :):):)

Któraś tu pisała, aby nie wstawać w nocy jak tylko dziecko zakwilimy, No i dziś mała gadała przez sen o 1.30, ale to zignorowałem i obudziła mnie na jedzenie dopiero o 4.50. Wiec karmienie było chyba tylko jedno, bo druga piers pełna :) Ściągnęłam z niej wlasnie 150 ml, bedzie na wizyte u lekarza. Wniosek - piersi potrzebują wiecej czasu aby sie napełnić. Wiec moze powinnam Olgę cześciej przystawiać aby produkowało sie szybciej, sama nie wiem.

Monia - zmiana w kupkach moze byc od tego, ze przeszłaś zupełnie na Mm. Jak karmiłaś mieszanie to były cześciej, a teraz co drugi dzien. Na KP mamy codziennie 2-4 kupy, a dziewczyny tu piszą, ze na Mm bywają wlasnie co drugi dzien.

CaneCorso - wczoraj wróciłam do smarowania buzi balsamem do ciałka Hippa, zobaczymy co z kaszka.

Na 8.45 szczepienia, mam stresa :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zyrcia, apka faktycnzie w dechę :)
    Można jakoś ustawić większy rozmiar pliku który program generuje?

POzdrawiamy cioteczki - Radosław właśnie puszcza bąki rotawirusowe i komora gazowa się zrobiła w pokoju :P Czekam na pobudkę i karmienie, a potem lecę w kimkę :D

21vpleesji2o_t.jpg
    zapisuje, zmniejszam szerokosc do okolo 650 i wrzuucam tu http://pl.tinypic.com/ ;)
    Radek super :D

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sobie siedzimy w parku :) Tata wczoraj wrócił z piwka i dziś rano ma zgona ;)

Nieukowa, Alorrene13, dorcia8919, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która mogłaby mi podesłać język niemowląt tak abym mogła maila podać na prv a nie ogółem? ;)
    Będę wdzięczna. Dziś zaczynam walkę z uczeniem zasypiania w swoim łóżeczku. Może tam będą jakieś dobre porady ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra..nie mam juz sily.. :( znowu mija 2dzien jak niema kupy.. Synek sie meczy bo to widac..prezy,steka,napina i nic..zadne masaze nie pomagaja,nawet ten glupi kateter windi.. Baki sa..smierdzace ze hej..ale kupy niema..
    A wszystko zapewne zasluga wiekszej dawki zelaza.. Od dzis zaczynamy to w plynie..oby bylo lepsze..tzn.zeby kupy po nim byly..
    Niewiem co juz robic w zwiazku z tymi kupami.. :( on sie drze..normalnie wrzeszczy..a mi powoli nerwy juz siadaja..
    Wszystko byloby ok gdyby nie ten problem z kupami..
    Ehh

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:29

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, Olga płakała zaledwie raz, przy wykluciu. Ale na rączkach taty była dzielna :) Miało byc Rota, ale nie bedzie, bo nastawiłam sie na następne szczepienie a to bedzie za późno. Zaproponowali nam dzisiaj, ale zrezygnowałam. Podjęliśmy z M. szybka decyzje na korytarzu przychodni. Tak wiec kolejne szczepienie, tylko 6w1 10 września. A teraz sie pakujemy i do babuni :)
    Miłego dnia !!!

Rozalia, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    U nas masakra..nie mam juz sily.. :( znowu mija 2dzien jak niema kupy.. Synek sie meczy bo to widac..prezy,steka,napina i nic..zadne masaze nie pomagaja,nawet ten glupi kateter windi.. Baki sa..smierdzace ze hej..ale kupy niema..
    A wszystko zapewne zasluga wiekszej dawki zelaza.. Od dzis zaczynamy to w plynie..oby bylo lepsze..tzn.zeby kupy po nim byly..
    Niewiem co juz robic w zwiazku z tymi kupami.. :( on sie drze..normalnie wrzeszczy..a mi powoli nerwy juz siadaja..
    Wszystko byloby ok gdyby nie ten problem z kupami..
    Ehh
    Karolinka moja siostrzenica miała to przez jakieś dwa miesiące, pomagały tylko czopki ale jednak praca jelit z czasem się unormowała, spróbuj jak radzą dziewczyny podać probiotyk.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp ;) wczesniej podawalam bio gaie ale jak bierzemy debridat to mielismy odstswic bobotic i gajke.. Potem do debridatu dolozyli nam bobotic przez bardzo wzdety brzuch.. Dzisiaj rano podalam bio gaie i chyba powrocimy do niej.. Po debridacie nie widze poprawy..jak ulewal tak ulewa..wzdety brzuch tez ma..no moze nie drze sie..
    Wczoraj neonatolog mowila o espumisanie ze do 20kropel dziennie..

A wy jle podajecie bobotica?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a ta biogaia to ile kosztuje i jak to dawkujecie ?
    działa to też na kolki czy coś w tym stylu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolinko moa ma ten sam problem. Jak czytałam Twój opis to jakbym moją widziała .. też chyba biogaie zakupie.
    A Ty karmisz tylko mm ? jak tak to jakim ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja daję bobotic co drugie karmienie minimum 5 kropel, przeważnie więcej. Wychodzi jakieś 30 kropel na dobę.

Monia my kupiliśmy biogaie ale stoi w lodówce i czeka czy będzie potrzebna, jeszcze nie podawalismy. Jakieś 35 zł kosztowała.

Ojciec odzyl i może się zająć synem, więc lecę sapać na siłownię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:41

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy u babi - Olga "sprzedana", buja sie na spacerze, a ja nadrabiam internet :) Rodzice w odległości 23 km to błogosławieństwo :) Olga szczelila dwie mega kupy i spi, maja wrócić o 13.00.
    Rozalia - na tej siłowni to sama ustalasz sobie ćwiczenia, czy instruktor cos Ci sugeruje?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam bobotic ale juz boje sie wszystkie te krople łączyć bo podawaliśmy też Delicol potem Sab Simplex bo były kolki , teraz problem kupa to rozmyślam nad BioGaia .. moje dziecko zaraz będzie chyba świecić z tych specyfików ale nie mogę patrzeć jak sie męczy iczłowiek chce jakoś ulżyć ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - a dopajasz wodą? Przy mm zalecają dopajanie. Tak sobie myśle, ze to poprawia robienie kupy (tak na chłopski rozum, bo ja jak mało pije to wlasnie mam zaparcia). Wiem, ze dziewczyny tutaj dopadają, ale ile to nie wiem :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biogaia - koszt 35, internetowo da się dorwać za 25zł ale wiadomo + koszt wysyłki :)
    my podawaliśmy biogaie, espumissan ale żeby jakaś rewelacja była? :D to nie wiem :)

od 4 dni nie mamy już biogai - szybko sie kończy - podaje się raz dziennie 5 kropelek ale to tylko buteleczka 5ml więc nam zeszło w niecały miesiąc ;/

teraz planujemy kupić bobotic w kapsułkach bo to wiele wygodniejsze. Espumissan wczoraj dostała raz doraźnie gdy płakała/wyła - nie pomogło ;p i potem na noc. Już sama nie wiem czy lepiej dawać doraźnie czy zapobiegawczo co karmienie oO no i chyba czas zacząć stosować niemiecki system podawania oO

my szczepić idziemy sie jutro ! aż się boje ^^` przeczytałam ulotkę ze skutkami ubocznymi i erm :D czeka mnie ciężka noc jutro.

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopajam mojego.godzinke po kazdym karmieniu-czasem wypije cala butle, czasem 10ml no ale kupy sa 2-3 dziennie, a dzisiaj byla piekna kupa-oby juz tak zostalo :) w dodatku Gabrys czesto sie smieje i lezy nawet godzine na macie gadajac do siebie :) moj dlugi srn sie skonczyl - za bqrdzo go chwqlilam dzisiaj pobidka o 2,5 i o 8 wstalismy :)

Moj humor ponizej 0-niestety :( snuje sie z kata w kat i rozmyslam..

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista sama sobie narzucam co robić teraz np zasuwam na rowerku :) Generalnie bieżnia, orbitrek, steper bo na maszyny gdzie ćwiczą pakery jeszcze nie mam odwagi ;) No i wszystko z głową bo jednak niedawno byłam cięta.

Ja mojego też dopajam i robi dwie kupy dziennie, raz steknie i pampers pełen :)

Maglic o czym Ty tak rozmyslasz?

Cukrowe mamy robilyscie już krzywą? Ja powinnam i jakoś nie mogę się zebrać jak o tym pomyślę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 12:38

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej mojej glupiej 'wpadce' Rozi :| nie potrafie wybic sobie tego z lba :/

Ja krzywej jeszcze nie robilam teoretycznie mam 4 sierpnia zrobic ale pewnie poczekam jeszcze :) a jak wasze cukry? U mnie na czczo ok 90 a po jedzeniu norma, nawet po bombach cukrowych ala puchar lodow z bita smietana itp

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Krolinko moa ma ten sam problem. Jak czytałam Twój opis to jakbym moją widziała .. też chyba biogaie zakupie.
    A Ty karmisz tylko mm ? jak tak to jakim ?
    Monia kp ale tez dokarmiam bo czasami mu malo..
    Kupy nadal brak... Teraz jje cyca potem dostanie to nowe zelazo w polaczeniu z woda.. Moze cos pojdzie wtedy.. A jak nie to jutro 3dzien bedzie..wiec trzeba byloby podejsc do pediatry popytac..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ