Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Nieukowa - Radzio Super Boy Słodziak na maxa
Któraś tu pisała, aby nie wstawać w nocy jak tylko dziecko zakwilimy, No i dziś mała gadała przez sen o 1.30, ale to zignorowałem i obudziła mnie na jedzenie dopiero o 4.50. Wiec karmienie było chyba tylko jedno, bo druga piers pełna Ściągnęłam z niej wlasnie 150 ml, bedzie na wizyte u lekarza. Wniosek - piersi potrzebują wiecej czasu aby sie napełnić. Wiec moze powinnam Olgę cześciej przystawiać aby produkowało sie szybciej, sama nie wiem.
Monia - zmiana w kupkach moze byc od tego, ze przeszłaś zupełnie na Mm. Jak karmiłaś mieszanie to były cześciej, a teraz co drugi dzien. Na KP mamy codziennie 2-4 kupy, a dziewczyny tu piszą, ze na Mm bywają wlasnie co drugi dzien.
CaneCorso - wczoraj wróciłam do smarowania buzi balsamem do ciałka Hippa, zobaczymy co z kaszka.
Na 8.45 szczepienia, mam stresa -
nick nieaktualnyNieukowa wrote:
Radek super -
U nas masakra..nie mam juz sily.. znowu mija 2dzien jak niema kupy.. Synek sie meczy bo to widac..prezy,steka,napina i nic..zadne masaze nie pomagaja,nawet ten glupi kateter windi.. Baki sa..smierdzace ze hej..ale kupy niema..
A wszystko zapewne zasluga wiekszej dawki zelaza.. Od dzis zaczynamy to w plynie..oby bylo lepsze..tzn.zeby kupy po nim byly..
Niewiem co juz robic w zwiazku z tymi kupami.. on sie drze..normalnie wrzeszczy..a mi powoli nerwy juz siadaja..
Wszystko byloby ok gdyby nie ten problem z kupami..
Ehh -
My po szczepieniu, Olga płakała zaledwie raz, przy wykluciu. Ale na rączkach taty była dzielna Miało byc Rota, ale nie bedzie, bo nastawiłam sie na następne szczepienie a to bedzie za późno. Zaproponowali nam dzisiaj, ale zrezygnowałam. Podjęliśmy z M. szybka decyzje na korytarzu przychodni. Tak wiec kolejne szczepienie, tylko 6w1 10 września. A teraz sie pakujemy i do babuni
Miłego dnia !!!Rozalia, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:U nas masakra..nie mam juz sily.. znowu mija 2dzien jak niema kupy.. Synek sie meczy bo to widac..prezy,steka,napina i nic..zadne masaze nie pomagaja,nawet ten glupi kateter windi.. Baki sa..smierdzace ze hej..ale kupy niema..
A wszystko zapewne zasluga wiekszej dawki zelaza.. Od dzis zaczynamy to w plynie..oby bylo lepsze..tzn.zeby kupy po nim byly..
Niewiem co juz robic w zwiazku z tymi kupami.. on sie drze..normalnie wrzeszczy..a mi powoli nerwy juz siadaja..
Wszystko byloby ok gdyby nie ten problem z kupami..
Ehhkarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za odp wczesniej podawalam bio gaie ale jak bierzemy debridat to mielismy odstswic bobotic i gajke.. Potem do debridatu dolozyli nam bobotic przez bardzo wzdety brzuch.. Dzisiaj rano podalam bio gaie i chyba powrocimy do niej.. Po debridacie nie widze poprawy..jak ulewal tak ulewa..wzdety brzuch tez ma..no moze nie drze sie..
Wczoraj neonatolog mowila o espumisanie ze do 20kropel dziennie..
A wy jle podajecie bobotica? -
Karolinka ja daję bobotic co drugie karmienie minimum 5 kropel, przeważnie więcej. Wychodzi jakieś 30 kropel na dobę.
Monia my kupiliśmy biogaie ale stoi w lodówce i czeka czy będzie potrzebna, jeszcze nie podawalismy. Jakieś 35 zł kosztowała.
Ojciec odzyl i może się zająć synem, więc lecę sapać na siłownięWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:41
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
No i jesteśmy u babi - Olga "sprzedana", buja sie na spacerze, a ja nadrabiam internet Rodzice w odległości 23 km to błogosławieństwo Olga szczelila dwie mega kupy i spi, maja wrócić o 13.00.
Rozalia - na tej siłowni to sama ustalasz sobie ćwiczenia, czy instruktor cos Ci sugeruje? -
tez mam bobotic ale juz boje sie wszystkie te krople łączyć bo podawaliśmy też Delicol potem Sab Simplex bo były kolki , teraz problem kupa to rozmyślam nad BioGaia .. moje dziecko zaraz będzie chyba świecić z tych specyfików ale nie mogę patrzeć jak sie męczy iczłowiek chce jakoś ulżyć ..
-
biogaia - koszt 35, internetowo da się dorwać za 25zł ale wiadomo + koszt wysyłki
my podawaliśmy biogaie, espumissan ale żeby jakaś rewelacja była? to nie wiem
od 4 dni nie mamy już biogai - szybko sie kończy - podaje się raz dziennie 5 kropelek ale to tylko buteleczka 5ml więc nam zeszło w niecały miesiąc ;/
teraz planujemy kupić bobotic w kapsułkach bo to wiele wygodniejsze. Espumissan wczoraj dostała raz doraźnie gdy płakała/wyła - nie pomogło ;p i potem na noc. Już sama nie wiem czy lepiej dawać doraźnie czy zapobiegawczo co karmienie oO no i chyba czas zacząć stosować niemiecki system podawania oO
my szczepić idziemy sie jutro ! aż się boje ^^` przeczytałam ulotkę ze skutkami ubocznymi i erm czeka mnie ciężka noc jutro. -
Ja dopajam mojego.godzinke po kazdym karmieniu-czasem wypije cala butle, czasem 10ml no ale kupy sa 2-3 dziennie, a dzisiaj byla piekna kupa-oby juz tak zostalo w dodatku Gabrys czesto sie smieje i lezy nawet godzine na macie gadajac do siebie moj dlugi srn sie skonczyl - za bqrdzo go chwqlilam dzisiaj pobidka o 2,5 i o 8 wstalismy
Moj humor ponizej 0-niestety snuje sie z kata w kat i rozmyslam.. -
Sista sama sobie narzucam co robić teraz np zasuwam na rowerku Generalnie bieżnia, orbitrek, steper bo na maszyny gdzie ćwiczą pakery jeszcze nie mam odwagi No i wszystko z głową bo jednak niedawno byłam cięta.
Ja mojego też dopajam i robi dwie kupy dziennie, raz steknie i pampers pełen
Maglic o czym Ty tak rozmyslasz?
Cukrowe mamy robilyscie już krzywą? Ja powinnam i jakoś nie mogę się zebrać jak o tym pomyślę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 12:38
Sista, A1984 lubią tę wiadomość
-
O tej mojej glupiej 'wpadce' Rozi nie potrafie wybic sobie tego z lba
Ja krzywej jeszcze nie robilam teoretycznie mam 4 sierpnia zrobic ale pewnie poczekam jeszcze a jak wasze cukry? U mnie na czczo ok 90 a po jedzeniu norma, nawet po bombach cukrowych ala puchar lodow z bita smietana itp -
XxMoniaXx wrote:Krolinko moa ma ten sam problem. Jak czytałam Twój opis to jakbym moją widziała .. też chyba biogaie zakupie.
A Ty karmisz tylko mm ? jak tak to jakim ?
Kupy nadal brak... Teraz jje cyca potem dostanie to nowe zelazo w polaczeniu z woda.. Moze cos pojdzie wtedy.. A jak nie to jutro 3dzien bedzie..wiec trzeba byloby podejsc do pediatry popytac..