X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah_ciszy tylko takie foty udalo mi sie zrobic..niewem czy cos zobaczysz..
    2ic3bsp.jpg t6c9lg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 12:58

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 kupy dziennie na mm?? Muszę swoją Hanię tak dopajać po każdym karmieniu bo jak narazie to jest kupa codziennie 1 lub co przez dzień

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a co to za wysypka u mnie to inaczej wyglada zaraz wysle zdj moze ktos cos podpowie...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!

U mnie szalony tydzień, cały czas w terenie jestem tak zmęczona, że nie mam siły ogarnąć mieszkania :(

Wczoraj udałam się z Livką na szczepienie, na miejscu okazało się, że źle nam wyznaczono termin i jest jeszcze za wcześnie, ale obejrzała małą pediatra. W końcu trafiłam na konkretną babkę która szczegółowo odpowiadała na moje pytania :)

Livka także ma krostki na głowie i trochę na buzi okazało się, że to lekki trądzik niemowlęcy, zaleciła przemywanie naparem siemienia lnianego. Poruszyłam także temat mojej diety przy KP, i tutaj pojawił się uśmiech na mej twarzy bo powiedziała, że mam zacząć jeść normalnie :D Bo na jałowych zupach daleko nie pociągnę a sama muszę mieć siłę aby opiekować się dzieckiem :D

We wtorek byłam u ginki, ładnie się zagoiłam, macica ok, dostałam zgodę na seks, ale jeszcze z niej nie skorzystałam bo M. ma nawał pracy i wraca do domu gdy ja już śpię :(
    Ostrzegła, że będzie sucho i zaleciła stosowanie globulek mucovagin które mają pomóc w suchościach ;)

Dziś zaczynam pakowanie, w sobotę jadę z małą do moich rodziców, niestety M. zostaje w Wawie :(

Lilianko jesteś bardzo dzielną kobietą, pamiętaj, że zawsze służy Ci pomocą i wsparciem.

Sista graluluję Ci zbicia kolejnych kg, pamiętam, że ostatnio miałyśmy tyle samo do zrzucenia, co prawda ja się dawni nie ważyłam ale dałaś mi motywację do działania :)
    Kolejną moją idolką jest Rozalia i jej poty pozostawione na siłowni :P

Uciekam bo Livka domaga się cyca ;)

Sista, Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e7nqzc.jpg

To moje drozdzowka

A1984, Nieukowa, BrumBrumek, Z., karolina0522, agawera lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spkbj5.jpg

A to my na spacerze :)

karolinka85, Marcia86, Alorrene13, A1984, Nieukowa, lilly78, BrumBrumek, Joasia:), Finezja, Z., karolina0522, dorcia8919, agawera lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobotic to to samo co Sab Simplex tylko ma mniejsza dawke symetykonu na krople preparatu :) dlatego wszyscy sie jarają Sabsimplexem, że działa ;) generalnie przy "prawdziwych" podłych kolkach trzeba dawać regularnie, a nie od przypadku do przypadku. U nas po Bobotiku kupy po każdym karmieniu, a karmie tylko mm ;)

Dziś było w końcu szczepienie, hurra - 5w1 i wzw b. Pneumo za jakieś 2tyg. Jak narazie dziewcze senne i z mniejszym apetytem. Bylyśmy 2h na szybko-chodzonym spacerze i sen mnie łapie, chyba pośpie razem z nią :)

Lilianko, dobrze że się odezwałaś, wszystkie tu myślałyśmy o Was! Jesteś super dzielna, trzymam za Was mocno kciuki :) I tak jak pisała Agatka, daj nam znać gdybyśmy mogły jakoś pomóc.

karolinka85, Alorrene13, Ekkaja lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u nas to jest ta sucha-łuszcząca się skórka na czole, na brwiach, i po części na główce.. neonatolog powiedziała, ze to łagodna odmiana skazy.. ale 1 września mamy alergologa więc będę wiedzieć co i jak..
    na policzkach mamy drobniutkie podskórne krosteczki..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm i co na ta skaze ?nie mozna nabiału czy jak ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hmmm i co na ta skaze ?nie mozna nabiału czy jak ?
    tak, ja odstawiłam tydzień temu.. choć podobno do roku zazwyczaj mija..

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia waży 5600 i ma już 59 cm :-P

Sista, Alorrene13, A1984, Nieukowa, Dongina, Joasia:), Z., karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - super wyglądasz, łaska z Ciebie :):):) Gdybym nie wiedziała, ze to Ty to w życiu bym nie uwierzyła, ze urodziłaś dziecko trzy tygodnie temu :)

Olga była ważona przed szczepieniem i mamy juz 4830g Dziecka :) Jej zachowanie po szczepieniu nie odbiega od obecnej normy. Je, spi na spacerach, a w domu lubi byc noszona :) O 16.00 karmienie i kolejny spacer.

Nenette - nie szczepicie na rota?

Alorrene13, A1984, Nieukowa, nenette, Dongina, Joasia:), Z., karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ... jakoś od wczoraj nie mogę się zebrać by napisać.

Po pierwsze Lilianko dziękujemy, że napisałaś. Jesteś bardzo dzielną i kochaną Mamusią dla Laury. Nie każda kobieta umiałaby się podjąć takiego wyzwania. Gdybyś czegoś potrzebowałam napisz nam, a postaramy się pomóc.

Magdalena cieszę się, że z Dominikiem coraz lepiej i trzymam za Was kciuki cały czas. Zdrówka dla całej waszej rodzinki :)

Dziewczyny ja do buzi używam kremu :

http://sklep.rossnet.pl/Produkt/Oilatum-Baby-krem-pielegnujacy-50-g,118205,1663,6091?gclid=CjwKEAjwluetBRD98L639p35p0QSJACC8BlKXSrhifRhvygRDKdx6KWjaXqoI2K063SRgqHQsae12xoCwB7w_wcB

Dostałam w prezencie. Za tani nie jest ale spora tubka, używam do ciała i buzi Ediego.

Agata nie przejmuj się uśmiechem. Mi się wydaje że najładniejsze pierwsze uśmiechy trafiły do ojca ;) ale ja się wcale nie dziwie. Ja jestem z Edim cały czas i nie zawsze mam siłę na zabawianie i usmiech kiedy jestem zmęczona, a tata przyjdzie powygłupia się bo ma duże poczucie humoru i pewnie śmiesznie wygląda to Edi się z niego pośmieje. Także Tatuś zgarnia całą śmietankę, a kupy przewijać nie chce ;) ale przyjdzie i na nas czas, na uśmiechy prawdziwe, szczere i pełne miłości (mam nadzieje ;) )

Synuś mój potrzebuje więcej uwagi, tzn. jak się wyśpi, to niby coś się pobawi itd, ale np. zje i za jakiś czas płacz, muszę ponosić na rękach, poprzutulać i uspokoić, może to skok rozwojowy. Albo ma taką akcję, że śpi sobie smacznie i nagle taki płacz histeryczny jakby przez sen i zaraz mu przechodzi jak go dotknę czy powiem coś do niego czy wezmę na ręce. Aha i rączki do buzi coraz częściej. Mam jedną pożyteczną metodę uspokajania - robię głębokie przysiady w rozkroku z obciążeniem czyli z Edziem na rękach, a jemu się to podoba, taka winda, góra, dół. Jak się zmęczę to przekładam ciężar z nogi na nogę, prawa, lewa i później z nowu przysiady. Kilka minut takich ćwiczeń i dziecko jak Aniołek - najlepiej jeszcze wcześniej go utulić kocykiem ;)

Co do kropel, kupy itp. To my dajemy 4-5 kropel boboticu do każdego karmienia i póki co jest okej. Ostatnio robi 2 kupy na dobę. Raz z większym, raz z mniejszym wysiłkiem. Bąków mało i nigdy nie poczułam aby śmierdziały.
    Myślę, że jak skończy 2 miesiące spróbuję stopniowo zmniejszać dawkę boboticu, jak będzie ok to super, a jak nie to zostanę jeszcze przy tych kroplach do konca 3 miesiąca i znowu spróbuję odstawić. Aha i nie dopajam. Tzn. jak były upały jakieś 2 tygodnie temu to próbowałam przez kilka dni, ale woda mu nie smakuje i to zawsze jest walka. Teraz uznałam że jak z kupami okej to nie będę go zmuszać, ale za to często je mleko :/ jak chce za szybko to robię takiego oszukańca np. do 120 ml 3 miarki mleka zamiast 4, zawsze coś więcej wody, a nie zczaił sie i wypija to.

Już zapomniałam co jeszcze miałam odpisywać ;)
    aaa co do ćwiczeń to my jesteśmy sami więc nie chodzę na siłkę. Robimy codziennie ok. 5-6 km spacer, chyba że ktoś nas odwiedza. Słodycze jem niestety. Odkryłam że dosłownie obok mnie jest fajna joga na multisporta więc zamierzam chodzić, może już w sierpniu, a regularnie od września. Od września chciałabym też powolutku powrócić do biegania - truchciku, czasami rower. Agata pytałaś o pasy poporodowe. Ja też czytałam, że one rozleniwiają mięśnie brzucha. Ja jednak czuję coś takiego np. po 8 godzinnym ściskaniu, że jakby ten brzuszek się trochę cofnął, więc automatycznie zaczynam go wciągać mimowolnie a tym samym napinam mięśnie. Nie wiem czy coś to da, zobaczymy, dziś nie nosiłam....

Czy którejś w ciąży wyskoczył żylak? Ja miałam takiego małego na nodze i nadal jest, a dodatkowo na przedramieniu w miejscu gdzie miałam kroplówkę wkłuwaną mam taką wystającą żyłę w jednym miejscu, takie jakby zgrubienie twarde. Muszę koniecznie sprawdzić to u chirurga naczyniowego, ale jakoś wizyty nie mogę dorwać rano lub po godzinach pracy męża, a teściowa na działkę wyjeżdża :/

My wyjeżdzamy z Edim 16 sierpnia w góry na 6 dni, cieszę się bardzo. Hotel spoko, gdzie będę mogła iść na siłownie itp, mieli też łóżeczko dziecięce więc wstawią. Mieliśmy jechać na Kaszuby, ale te góry to sprawdzona miejscówka i jedzie z nami szwagier z synkiem. Kaszuby następnym razem ;)

Uffff pisałam tego posta z godzinkę, bo do Ediego ciągle musiałam podchodzić ;) więc pewnie jeszcze kilka mnie czeka do przeczytania i nadrobienia :D

My mamy szczepienie w pon, oczywiście Mąż powiedział że 6w1 i najlepiej na wszystko zaszczepić :/ no ale może nie wszystko na raz kurde :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:32

Sista, A1984, Dongina, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Skarb ululany przysiadami z Mamą ;)

x47rgh4aq59m_t.jpg

Dada laska z ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:27

karolinka85, Sista, A1984, Nieukowa, nenette, Dongina, lilly78, BrumBrumek, Ania1704, Joasia:), Finezja, Z., karolina0522, CaneCorso, dorcia8919 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - mnie zostały żylaki, niestety, dlatego gin nie poleca mi normalnych pigułek, tylko minipigułki. Muszę sie wybrać do chirurga naczyniowego, ale myśle ze ewentualne usunięcie żylaków dopiero w przyszłym roku, jak przestane karmić piersią. Zdradzisz gdzie wybieracie sie w te gory, jakis link do hotelu? My jedziemy pod koniec sierpnia do teściowej znowu, ale gory tez mi chodzą po głowie, my mamy bliżej ze śląska ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomniałam dodać że robiąc te przysiady liczę na na głos/szeptem do uszka Ediego i to go uspokaja. Ok ululał się tylko na chwilę :/ ewidentnie stał się ciutkę nerwowy. Miejmy nadzieję, że niedługo to minie.
    Sista wklejam linka do tego hotelu:

http://perlapoludnia.pl/

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie ściągnęłam w końcu ten Język Niemowląt i zaczęłam czytać. Chyba dołączę do Aś i Nieukowej z karmieniem regularnym bo okazuje się, że się da i wcale dziecku nie szkodzi O.o Może chociaż trochę uda się wydłużyć przerwy między karmieniami, rozplanować jakoś dzień. Dziś zaczęłam usypiać dziecko w jego łóżeczku a nie na rękach. Po prawie dwóch godzinach podnoszenia, uspokajania, odkładania do łóżeczka i tak w koło wreszcie padł. Mam nadzieję, że się nauczy zasypiać... Jestem padnięta.

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzylam termometru i nic..brak kupy..czy to mozliwe zeby niebylo kupy od wtorku..?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko mi położna mówiła ze kupy może nie być nawet do 72h i to jest normalne czyli do 3 dni ważne by było sikanko. U nas od 2 do 3 kup na dzień na mm jesteśmy a od przedwczoraj 1/2 karmienia moim mlekiem bo mamy trochę zapasów. U nas gorzej z pierami bo bardzo się na nie spina i aż płacze piłki nie pryknie.

karolinka85 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Karolinko mi położna mówiła ze kupy może nie być nawet do 72h i to jest normalne czyli do 3 dni ważne by było sikanko. U nas od 2 do 3 kup na dzień na mm jesteśmy a od przedwczoraj 1/2 karmienia moim mlekiem bo mamy trochę zapasów. U nas gorzej z pierami bo bardzo się na nie spina i aż płacze piłki nie pryknie.
    lubie za odp,
    u nas było ok, dopoki nie zwiekszyli dawki zelaza.. ciekawe jak teraz bedzie po ferrum lek..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ