X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cwicze z MEL B na YT. Moj gin powiedzial ze po porodzie naturalnym spokojnie moge sobie cwiczyc. Robie filmik rozgrzewka+brzuch. W sumie 15 minut dziennie. Na poczatek dobre i to chyba ;)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja brzuszkow jeszcze nie robie, ale jestem po cc.
    Dzis bylam na jodze, fajnie było, prawdziwy relaks ;)

Z., nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - ja bym tych sterydów nie brała, Twój Leoś ma zaledwie miesiac, a to jest dla dziecka rocznego :/ A co do rączek, to Olga bardzo często ma zaciśnięte rączki, odnoszę wrażenie, ze nawet większość czasu. Ja nie dopatruje sie w tym nic złego, bo widze, ze rozwija sie prawidłowo. Chyba skonsultowalabym to z innych pediatra na Twoim miejscu. No i gratuluje kupy :)

Co do USG bioderek, to nasza pediatra przed szczepieniem po raz kolejny sprawdziła bioderka i stwierdziła, ze nie widzi nic niepokojącego. M. poprosił jednak o skierowanie, jak ma byc spokojniejszy, to pójdziemy ;)

Od dzisiaj widze, ze potrzebujemy matę edukacyjna z wiszącymi gadżetami :) Olga potrafi gapić sie minutami na trzymane nad nią grzechotki. A jak poustawiam przed nią książeczki i zabawki, to na brzuszku ogłada je mega długo. Zajarzyla jak świadomie przewracać sie z brzucha na plecy i bardzo jej sie spodobało ;) Łapie tez drobne przedmioty, choc na razie zupełnie nieświadomie.

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mój Antek też często zaciska piastki np w stresowej sytuacji czy na samym początku kąpieli aleZuzia tteż tak zaciskala wmawialam sobie ze pewnie ma coś z napięciem ale przeszło samo i Antkowi też.pewnie przejdzie. Badał go neurolog i nic nie wykryl co.mogło by być nie tak. My dzidiaj.przeżywamy skok rozwojowy bo nie mogłam go wieczorem uspokoić a spał przed kąpielą potem jakiś diabeł w niego wstąpił tak płakał że ja razem z nim teraz śpi i szlocha jeszcze od tego placzu

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata straszne sa takie szlochy przez sen moj Leon to wzdych jakby mu nie wiadomo jakie trgedie przypominały ...jutro spróbuje gdzies sie umówić do dermatologa i zobaczymy co ob powie ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam nad bieganiem ale mnie jeszcze ta blizna boli :( a no i z tymi balonami tez sobie nie wyobrażam...

Moj M dzis dostał opcje wyjazdu na początek października na co nie mozemy sobie pozwolić a druga opcja połowa sierpnia :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze dzieci goraczkuja po szczepieniach??

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Polka zaczęła "mówić" :):) tak się rozgadała po swojemu przy toalecie wieczornej, że aż byłam w szoku i ona też ;) ale czad!

Sista, karolinka85, Dongina, Ekkaja, Nieukowa, Ania1704, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, ja bym zmieniła lekarza. Jeszcze te maści to może bym jakoś zdzierżyła, ale zaciśnięte piąstki? co ona, noworodka na oczy nie widziała?

U mnie ból trwał 4 tyg, potem przeszło zupełnie w 2 dni ;)

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?2cs (od 11.2025)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:29

Nieukowa, A1984, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    czy Wasze dzieci goraczkuja po szczepieniach??

CaneCorso - Olga gorączki po szczepieniu nie miała.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola też nie gorączkowała. Ale tak może być, spać też ma prawo po szczepieniu więcej. Każde dziecko inaczej reaguje. Nie martw sie!

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc,kiedy zaczelyscie wspolzyc?
    Dzisiaj mija 5 tygodni i psychicznie bardzo chce a nie wiem czy fizycznie moge?
    Nic sie mam nadzieje nie stanie;)

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj Antos. Wczesniej nie mialam czasu ,zeby Wam go pokazac!;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5a1c1c8ce93.jpg

.aś., Dada, karolinka85, Melia, Inesicia, lilly78, Sista, karolina0522, Ekkaja, dorcia8919, Nieukowa, A1984, Alorrene13, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Dziewczyny po cc,kiedy zaczelyscie wspolzyc?
    Dzisiaj mija 5 tygodni i psychicznie bardzo chce a nie wiem czy fizycznie moge?
    Nic sie mam nadzieje nie stanie;)

U mnie dzisiaj mija 5 tyg i psychicznie bardzo nie chce, a fizycznie pewnie mogę :D

A na serio to myślę, że jak się dobrze czujesz to możesz spróbować. Ja czekam na zielone światełko od ginekologa, ale bardziej, żeby to odwlec...

karolina0522 lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?2cs (od 11.2025)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku,Leon dzis zasnal o22 ,ja sie obudzilam patrZe na zegar 1:30 mowie do mojego M co on tak piszczy a M mowi,ze przez sen byłam tak zaspana,ze nie ogarnelam ze pora karmienia po czym obudzilam sie teraz bo mleko leci strumieniem :) czyli 5 h spał :)

As moze to nie śmieszne ale rozbawiłaś mnie tym czekaniem na lekarza.;)
    Ja codziennie o tym mysle ale Jam widze jeszcze krew to mi sie odechciewa...a lekarz dopiero 21 bo ma urlop.takze mojego M moze juz nie bedzie,mowie do niego,ze bedzie musiał w jakimś porcie sobie poradzić ( taki czarny humor)

Melia, Dongina, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lepiej poczekajcie do wizyty u lekarza...
    Ja już dawno nie krwawie, a okazało się że mam jeszcze wszystko rozwalone po porodzie i bezwzględy zakaz...

Mój dziś za to wstawał w nocy co 1.5h. Może mu gorąco było i pić się chciało? :(

• Muniek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Współczuję wam kochane tych kolek i nieprzespanych nocy,trzymam kciuki za szybką poprawę,bo szkoda dzieciaczków i was mamusie.
    U nas rewelka,misio zadowolony z pobytu w Polsce :-) wszyscy zwariowali na jego punkcie i zgodnie twierdzą że mamy bardzo grzeczne i spokojne dziecko :-)
    Właściwie całymi dniami jest na ogrodzie i oczywiście babcia go wozi :-) potem w nocy śpi jak zabity,tylko jedną pobudke ma na papu. Szkoda tylko że coraz gorecej się robi,bo na podwórku już tak długo nie posiedzimy. Bardzo ciężko będzie się wracało :-( jednak nie ma to jak u mamy!!
    Dziś wybieramy się na sesje naszego bąbelka,także pewnie pochwalę się później efektami :-)
    Trzymajcie się dziewuszki,w końcu u każdej z was będzie coraz lepiej :-)

Melia, Sista, karolinka85, Rozalia, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprecious- ja nic nie leci i masz ochotę, to ja bym spróbowała. Ja byłam jakos 5 tygodni po CC jak wspolzylismy. Tylko pamiętaj, ze moze byc sucho i zabezpiecz sie, bo nawet karmiąc możesz zajść w kolejna ciąże.

Melina - Olga wczoraj tak sie budziła co 2-1,5h, wiedziałam, ze to z pragnienia.

U nas nocka mega spokojna, chyba po wczorajszym deszczu było troche lepiej. Karmienie o 4.00 i 6.30. Teraz sama ja obudziłam i nakarmiłam, bo idzie z babcia na spacer.

Miłego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie wybudzilam bo cyc by eksplodował ,tez tak macie ? Moze zacznę odciągać ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ