X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    U mnie dzisiaj mija 5 tyg i psychicznie bardzo nie chce, a fizycznie pewnie mogę :D

A na serio to myślę, że jak się dobrze czujesz to możesz spróbować. Ja czekam na zielone światełko od ginekologa, ale bardziej, żeby to odwlec...
    Aś Buhaha, rozwalasz mnie... :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja tez wlasnie wybudzilam bo cyc by eksplodował ,tez tak macie ? Moze zacznę odciągać ?

Dada - jak masz na tyle mleka to odciągaj. Ja wlasnie zakupiłam woreczki do mrożenia mleka i dzisiaj chce napełnić jeden i zostawić u mamy. Nigdy nie wiadomo kiedy moze sie przydać. Mnie chcą eksplodować tylko w nocy, kiedy przez pomyłkę karmie dwa razy z jednego.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - u mnie ostatnio to ulżenie to 100ml!!!!

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, jak dlugo przetrzymas, cyce to moga cieknac i byc nabrzmiale, ale z czasem jest coraz lepiej.

Noc u nas fajna, za to teraz sa fochy. Dopiero pod wentylatorem mlody zapadl w niespokojna drzemke, a tak to foch i **uj. Sniadanie jadlam ba 40 rat chyba :P wietrze skok, bo ogolnie maruda i przy zabawie, i przy cycu, nie mowiac o kwesrii drzemek w dzien.

Upal niemozebny, mam plan twn dzien przespac tylko obywatel R musi zaczac wspolpracowac...

Sista, A1984, Dongina, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł laseczki ;)
    Trochę mnie nie było ale starałam się zerkać co tam w trawie piszczy :)
    Dziś wyjeżdża moja teściowa. Sprzatnela nam mieszkanie na błysk, okna pomyła, pierogów narobiła i serwowała obiadki. No żyć nie umierać :D
    Młody jak to młody raz jest super dobrze, a innym razem ma lota na całego. Zwlaszcza wieczorami szaleje jakby się czegoś nawciągał ;)
    Teraz jeszcze te okrutne upały dają się nam we znaki i wszyscy je odczuwamy. Pot leci po dupie ufff....gorąco...
    Mój mąż dostał projekt na kilka tygodni i już mnie nie może tak odciazac w ciągu dnia, ale jest tak kochany że karmi małego nocą więc ja korzystam i śpię :)

Nieukowa niestety nie doradze nic z bieganiem bo mnie dobry stanik sportowy pomaga, ale przy bieganiu zawsze trochę bolą. Myślę że u Ciebie będzie ciężko bo karmisz piersią więc to dodatkowo obciaza biust. Może jakaś inna aktywność? :)

Miłego dnia!

Sista, Nieukowa, Inesicia, A1984, Z., Dongina, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas noc w miarę a ja dziś mam wizytę u gina i oględziny podwozia :P
    i zastanawiam sie nad tabsami .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za dzień :D

Rano pojechałam z bobo na pobranie krwi bo pediatra chce wyniki nim go zaszczepi, o dziwo dziś się nie drze za bardzo. Matka się spłakała jak przy pobieraniu, bobo mniej.
    Wracaliśmy taxą, wysiadam i chciałam po młodego w foteliku podejść od drugich drzwi, a jak wysiadłam to mi taxa odjechała razem z dzieckiem. Normalnie szok, zaczęłam machać ale facet jechał dalej, ja w ryk i że mi dziecko porwali. Jakiś facet podszedł, nawet nie wiem co mówił, pogiegłam ulicą za taxą ale już jej nie widziałam. Na szczęście ze dwie minuty później facet wrócił i mnie na maxa przepraszał, zapomniał że ja tam jeszcze dziecko mam. Ja spocona jak szczur, spłakana, prawie tam padła na zawał :/

Nieukowa, Ekkaja, BrumBrumek, XxMoniaXx, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie w temacie karmienia piersią - pocieszyłyście mnie.

Alorrene piłam ten napój o którym piszesz, w wodzie rozrabiałam i nic :(

Zetka ortopeda mi powiedział że jak najbardziej można zawijać dziecko, byle nie ściskać nożek. Ale zdziwił mnie bo noszenie w chuście max godzinę dziennie, a mój tak lubi chusty, szkoda.

Dongina lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże padlabym na zawał i bym zaryczana była cała o.O Współczuję przygód!

Dzieki za info od ortopedy

Moj dzis przechodzi sam siebie z darciem gęby. Takiego dnia to ja chyba jeszcze nie mialam. Mam 29 stopni w mieszkaniu. A ja spacerze musialam go dwa razy wyciagnac z wózka by go uspokoic. Nie wytrzymalam presji gapiacych sie w okol ludzi ze ide a dziecko w wozku sie nadziera.

Ekkaja lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984, no straszne! Ja bym padła,co powiedzilas temu kierowcy?
    Wyobrażam sobie twojego nerwa :-(
    Życzę mego i spokojnego dnia...
    Ja p.... Jaki upał,. :-(

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, niezła historia z koleżanka,.zaśmiała wózka z dzieciakiem..... :-P

541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazda, Agata sory za polubienie :(

Dongina to tez niezle, wyobrazam sobie ze przez takie nierozgarniecie dzieci sa zostawiane w samochodach na sloncu... Az mnie ciary przeszly :/

Maly chyba zrozumial o co chodzi z chwytaniem rzeczy. I poszerza slownik... Skok jak nic :/ najbardziej mnie boli ze awantura jest jak go na rece biore, bujaczek i mata sa super okej. I jak tunzrozumiec wlasne dziecko :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ja pierdziele współczuje przeciez to oszaleć w minute mozna :/

Moja znajoma ostatnio na szczescie jeszcze nie było upałów zapomniala o 1 miesięcznym dziecku w foteliku zreszta jej maz tez...trwało to moze 10 min ale do dzis przezywa :(

My dzis mamy podjechać do dermatologa takZe nic nie użyłam z tego co kupiłam ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, współczuję. Nie wiem co bym zrobiła w takie sytuacji. Pewnie bym biegła za tą taksą póki bym nie padła i w międzyczasie na policję zadzwoniła xD

Ja dzisiaj rozpaczam. Kompletnie nie znoszę tych upałów :( rano wzięłam małą i się zatoczyłam. Po dwóch minutach noszenia jestem cała mokra i mroczki przed oczami. Mogę ją kłaść gdzie tylko sobie życzy, ale nie dam rady nosić. Nieukowa, możemy się zamienić.

Wera chyba faktycznie miała ten skok, rano była seria uśmiszków. Jej, po skoku i matki, po spaniu do 11 xd

Nieukowa lubi tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ... ;)
    Nie no Agata ... naprawdę akcja jak z filmu :O Szok po prostu ...
    Przypomina mi się jak w szpitalu mi nie moje dziecko przywieźli do pokoju, ale to nic w porównaniu z Twoją przygodą.
    Mojemu Niuńkowi szybko już nudzi się leżaczek i mata w ciągu dnia bo nie możemy wyjść na spacer z powodu upałów :/ Może wieczorem gdzieś pójdziemy jeżeli ok.19 będzie chłodniej w co wątpię.
    Ogarniam więc w domu więcej jak Edi pozwala, a pozwala nawet w miarę, tylko jak mówię szybko się nudzi, teraz ćwiczy na brzuchu. Coś czuję, że o spaniu w łóżeczku nie będzie chciał słyszeć.
    W nocy powrót do normy czyli 1:30 , 4:30 karmienie, później 8:00. Muszę go kłaść dużo później jeśli chcę aby spał do 4.
    Nieukowa ja zamierzam pobiegać trochę od września, ale ja miałam cc i karmię mm. Hmmm od września bo teraz to za gorąco no i mamy tacierzyński w 2 połowie sierpnia :D Zamierzam też chodzić na jogę i przypomnieć sobie trochę akrobatykę, ciekawe kiedy to wszystko i co na to Tata ;)
    Miłego Dnia ! ;)

Rozalia, karolina0522, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja piernicze jaka jazda! Chyba bym na zawał zeszła, ciężko mi to wobie wyobrazić...

Chciałam się jeszcze Wam pochwalić że młody zaczął się do nas świadomie uśmiechać :) W końcu i ja się doczekałam;) Nawet zdarza mu się przy tym wydać jakiś dźwięk. Przeslodki jest wtedy :)
    My teraz mamy skok bo od kilku dni mały zachowuje się bardzo podobnie jak przy pierwszym. Marudny, mało śpi i jest tak dziwnie niespokojny.

Mąż pojechał po wiatrak bo usmażyć się idzie, a widziałam że taka pogoda ma być około 2 tygodni...

Sista, Inesicia, Z., karolina0522, Alorrene13, Nieukowa, nenette, A1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale historia. Współczuję przeżyć.
    U nas dziś w miarę ok, poza tym że Mała miała spać do 8, a obudziła się przed 7 no ale trudno. Szybciej się ogarnęłyśmy przynajmniej i zdążyłyśmy przed 10 wrócić do domu z porannego spaceru. Wieczorem chyba już się nie wybierzemy bo grzeje niemiłosiernie. Lubię ciepło, ale nie skwar. Przed południem Zosia zasnęła więc stwierdziłam, że i ja się zdrzemnę pół godzinki. Obudził nas dopiero listonosz 1,5 godziny po porze karmienia i o dziwo Zosia nie wrzeszczała o żarcie. Dawniej pewnie jak bym miała chwilę wolnego to zamiast spać rzuciłabym się do sprzątania, gotowania, prasowania itp, ale jednak priorytety mi się trochę pozmieniały i rzeczy tego typu robię kiedy M wraca z pracy, a najważniejsza jest Zosia, spacer, obiad, odpoczynek, wieczorne ćwiczenia i później dopiero cała reszta. Testu białej rękawiczki bym nie przeszła, ale nie o to w życiu chodzi ;)
    Wczoraj powiesiłam nad przewijakiem sporego pluszowego bociana więc Mała leży na przewijaku i śmieje się do niego jak głuptas ;) Przesłodka jest.
    Rozi ja jednak liczę, że sprawdzą się prognozy mówiące, że od 11.08 ochłodzenie bo chyba oszalejemy.

Z., Rozalia, Alorrene13, Sista, Nieukowa, BrumBrumek, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Agata wspolczuje bardzo:*

Gabrys dzis caly dzien spi :O nie wiem czy to upaly czy co? Az boje sie nocy :(
    A poki co dzisiaj jedziemy na wies na grilla :) rzuce sie do basenu bo ledwo zyje w ten skwar

Alorrene13, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooo Rozalia mówisz że upały się nie skończą ? :P No to nieźle :/
    Ja to chyba mało spostrzegawcza jestem, bo te skoki Ediego jakieś takie gwałtowne nie są (bo Matka nie ogarnia chyba :P ) Bywa marudny, ale nadal lubi jeśli i spać, no może potrzebował więcej przytulenia ale to też nalożyło się ze szczepeniem i wiem że nic nie wiem ;)
    Nie umiem za bardzo nikogo objechać, ale w przypadku tego kierowcy taksówki, nie wiem czy bym jednak wytrzymała ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Wszystkie narzekacie na skwar i upal,a u nas na w Człuchowie zimno ;x
    Wiatr nawet wieje.

Chcialam powiedziec,ze sprobowalismy i szczerze mowiac,bylo tak jakbysmy sie po raz pierwszy na siebie rzucili.
    Szok;D

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ