Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suna wrote:Hej
nenette dzięki za odpowiedź
mamy wcześniaków, powiedzcie mi, jak u was jest z podnoszeniem główki?
Mój nie lubi i nie wiem jak go zachęcać do tego
I rada rehabilitantki by cw na twardym podłożu.Suna lubi tę wiadomość
-
Inesica, cudna córa Jak tak patrze na te sliczne ubranka dla dziewczynek to się zastanawiam czy drugiego dziecka nie chcialabym dziewczynki zeby ją stroic Mimo, że zawsze marzyli mi się sami chłopcy
Muniek, Inesicia, Joasia:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z.ja mam to samo zawsze chciałam tylko synów,ale jak widzę te śliczne sukieneczki to chyba zmieniam zdanie jednak dla chłopców nie ma takiego wyboru w ubraniach,np ostatnio byłam w smyku,dla dziewczynek masa rzeczy a dla chłopców dosłownie kilka ciuszków.
My dogorywamy mam dość upałów!! Samuel też przez to dziś marudny. Na obiad chyba jakąś sałatkę,bo gotować mi się nie chceZ. lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyI dalej upał wykończyć sie można.
Inesicia normalnie księżniczka cudna.
Tak dziewczyny macie racje, ze fajnie jest mieć córeczkę. Dla chłopców ciuszki sa tez ładne ale dziewczynki są bardziej urozmaicone. Zanim urodziłam Julkę, to przez 13 lat kupowałam ciuszki dla chłopców. No widze teraz ile by mnie przyjemności ominęło gdybym córeczki nie miała
Poranny spacer Julka zaliczyła z tatusiem, a ja o 8" zrobiłam obiad. Teraz zostało nam leżenie przy wiatraku i odliczanie godzin do wieczornego spaceru. No marnowany jest cały dzień, bo siedzimy w domu. No nie da sie wyjsć taki żar z nieba
Nuda i nuda ...Inesicia, Alorrene13, A1984, Z., Dongina lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Nic nowego nie napiszę ... u nas też upał. Wczoraj pod wieczór wyszliśmy i dziś mam nadzieję że młody też się przewietrzy wieczorem, bo rannymi ptaszkami to my nie jesteśmy - Edi daje pospać rano
Już w tą niedzielę wyjeżdżamy na nasze pierwsze mini wakacje, będę odliczać dni. Edi rośnie jak na drożdżach, taki fajny jest, nie mamy większych problemów, więc może łatwiej mi pałać do niego bezgraniczną miłością, oczywiście wszystko w granichach zdrowego rozsądku, więc czego chcieć więcej.
Próbuję sklecić jakąś zupę z tego co mam w lodówce Nie zamierzamy iść do sklepu w taki upał. Zyrcia patent z sokiem z jabłka w wodzie sprawdzony, działa!
POZDRAWIAMY, MIŁEGO PONIEDZIAŁKU !A1984, Sista, Z. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny prośba o radę! Mieliśmy szczepić Młodego w 6 tyg ale wtedy nie zaszczepili bo się darł, w 7 tyg nie zaszczepiliśmy bo upały (odradzili szczepić). Teraz 8, 9, 10 tyg jesteśmy poza wawą, myślałam że zaszczepimy zdalnie ale nam nie dali książeczki szczepień (podobno nie mogą) a bez książeczki szczepień nikt nam Młodego nie chce zaszczepić tu w gdańsku (prywatnie też nie).
Dzwoniłam do naszej przychodni w wwie zapytać czy to problem jak zaszczepimy na początku 11 tyg i nie potrafią mi odpowiedzieć tylko teksty w stylu "no szczepi się pomiedzy 6 a 8 ale to rodzice decydują".
Co mam zrobić? Wracac do wwy i zaszczepić Borysa czy spokojnie pobyć nad morzem i zaszczepić na początku 11 tyg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:18
-
Agata nam druga dawka szczepionki wypada kiedy będziemy poza Warszawą i na szczęście udało nam się znaleźć prywatnego lekarza, który zaszczepi Zosię bez karty szczepień (mamy mieć książeczkę zdrowia z wpisem dotyczącym szczepień), więc nie jest to niemożliwe. Może podzwoń jeszcze po lekarzach i popytaj.
PS. Zosia dziękuje wszystkim ciociom za komplementy. Dziś mamy złote dziecko. Je, zajmuje się sobą (tak tak sama zajmuje się sobą ;P), śpi I tak w kółko Jak w Języku niemowląt I pierwszy raz udało jej się zrobić kupę tak że aż bodziak mokry. A że robiła na leżaczku to i leżaczek do czyszczenia.A1984, Z. lubią tę wiadomość
-
Moja głowa dalej szwankuje Dzis wyszłam z rossmana zapłaciwszy tylko za połowę zakupów, drobne rzeczy typu tusz do rzęs i pomadka włożyłam do wózka do gondoli i zapomniałam wyjąć przy kasie Zaraz sie tam wrócę.
Też macie poczucie że Wam z lekka mózg wyżarło?Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Agata ja bym spokojnie poczekala az wrocicie.. My nawet 2dawki zoltaczki jeszcze nie mamy..z powodu tej morfologii.. Zreszta jak dziecko chore albo po antybiotyku to sie odracza szczepienie.. Wiec nawet jakby sie czepiali czy cos to zawsze mozesz powiedziec ze byl chory..
Allorrene13 ile dodalas tego soku z jablka do wody?bo ja zamierzam dzis to wyprobowac..bo kupy juz 2.5dnia niema..
-
Agata wydaje mi sie ze nic s8e nie stanie. Ja szczepilam dopiero dzis i nikt mi nie mowil ze za pozno. Niektorzy szczepiacy tym trybem skandynawskim szczepia od 4 msc bodajze. Dziecko chyba po prostu jest silniejsze i lepiej znosi.Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Suna wrote:Hej
nenette dzięki za odpowiedź
mamy wcześniaków, powiedzcie mi, jak u was jest z podnoszeniem główki?
Mój nie lubi i nie wiem jak go zachęcać do tegoSuna lubi tę wiadomość
-
Agata ja bym poczekała i zaszczepiła jak wrócicie.
Karolinko ja dałam tyle że zakrywało dno butelki i tak z 5 mm było do tego 60 ml wody. Jeśli u Was problem z kupkami to pewnie można dać więcej.
Agata dobra jesteś z tymi zakupami Ja zawsze wszystko do gondoli ładuję, to znaczy wszystko co nie przygniecie Edzia ale jakoś jeszcze nie zapomniałam wyjąć przy kasiekarolinka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka a mi 3 pediatrów i 2 neonatologów z dwóch różnych szpitali mówiło, że niska hemoglobina nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. No może taka z poziomu do transfuzji ale przy poziomie 9,1 kazali szczepić Pole a konsultowałam jak pisalam w kilku miejscach bo pamietalam, że Ty wlasnie pisalas o tym, ze nie mozna. Tak Ci tylko pisze informacyjnie jak u nas jest
Agata my szczepilismy w 10tyg, bo najpierw szpital i antybiotyk, pozniej cos znowu, zreszta istniala szansa ze i w tym 10 jej nie zaszczepią, ja bym więc poczekala do tego 11tyg -
nenette wrote:Karolinka a mi 3 pediatrów i 2 neonatologów z dwóch różnych szpitali mówiło, że niska hemoglobina nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. No może taka z poziomu do transfuzji ale przy poziomie 9,1 kazali szczepić Pole a konsultowałam jak pisalam w kilku miejscach bo pamietalam, że Ty wlasnie pisalas o tym, ze nie mozna. Tak Ci tylko pisze informacyjnie jak u nas jest
Agata my szczepilismy w 10tyg, bo najpierw szpital i antybiotyk, pozniej cos znowu, zreszta istniala szansa ze i w tym 10 jej nie zaszczepią, ja bym więc poczekala do tego 11tyg
A potem neonatolog mowi to dobrze ze sie wstrzymaliscie ze szczepieniem..
Teraz niby mu wzrosla..ale sa upaly wiec narazie nie szczepie.. Kontrolna morfo za 2-3 tyg.i wtedy zobaczymy..