X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena sok marchwiowy nie powoduje zaparc..ale gotowana marchew juz tak.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    nenette dzięki za odpowiedź :)
    mamy wcześniaków, powiedzcie mi, jak u was jest z podnoszeniem główki?
    Mój nie lubi i nie wiem jak go zachęcać do tego :(

rfxggox1mufeahiq.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:
    Nasz wczesniak z 29+5 podnosi główkę juz coraz wyżej. Ale codziennie z nim cw ma przed sobą duże lustro. Ostatnio daje mu taka książeczkę kontrastowa. My musimy ćwiczyć bo nasz Babel podnosił razem z glowks pupę coś jak kołyska.
    I rada rehabilitantki by cw na twardym podłożu.

Suna lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, cudna córa :) Jak tak patrze na te sliczne ubranka dla dziewczynek to się zastanawiam czy drugiego dziecka nie chcialabym dziewczynki zeby ją stroic :D Mimo, że zawsze marzyli mi się sami chłopcy ;)

Muniek, Inesicia, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzeci dzien mam normalne dziecko , ktore czasem spi tez w dzien. Nawet dzis bylysmy w sklepie. Boze dzieki !!

Joasia:), Nieukowa, Rozalia, Inesicia, nenette, karolinka85, Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.ja mam to samo :-) zawsze chciałam tylko synów,ale jak widzę te śliczne sukieneczki to chyba zmieniam zdanie :-P jednak dla chłopców nie ma takiego wyboru w ubraniach,np ostatnio byłam w smyku,dla dziewczynek masa rzeczy a dla chłopców dosłownie kilka ciuszków.
    My dogorywamy :-) mam dość upałów!! Samuel też przez to dziś marudny. Na obiad chyba jakąś sałatkę,bo gotować mi się nie chce :-)

Z. lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od neurologa mamy podawać wit b6 i b1 i skierowanie na usg główki.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej upał :( wykończyć sie można.

Inesicia normalnie księżniczka :) cudna.

Tak dziewczyny macie racje, ze fajnie jest mieć córeczkę. Dla chłopców ciuszki sa tez ładne ale dziewczynki są bardziej urozmaicone. Zanim urodziłam Julkę, to przez 13 lat kupowałam ciuszki dla chłopców. No widze teraz ile by mnie przyjemności ominęło gdybym córeczki nie miała ;)

Poranny spacer Julka zaliczyła z tatusiem, a ja o 8" zrobiłam obiad. Teraz zostało nam leżenie przy wiatraku i odliczanie godzin do wieczornego spaceru. No marnowany jest cały dzień, bo siedzimy w domu. No nie da sie wyjsć taki żar z nieba :(

Nuda i nuda ...

Inesicia, Alorrene13, A1984, Z., Dongina lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki ;)

Nic nowego nie napiszę ... u nas też upał. Wczoraj pod wieczór wyszliśmy i dziś mam nadzieję że młody też się przewietrzy wieczorem, bo rannymi ptaszkami to my nie jesteśmy - Edi daje pospać rano ;)
    Już w tą niedzielę wyjeżdżamy na nasze pierwsze mini wakacje, będę odliczać dni. :) Edi rośnie jak na drożdżach, taki fajny jest, nie mamy większych problemów, więc może łatwiej mi pałać do niego bezgraniczną miłością, oczywiście wszystko w granichach zdrowego rozsądku, więc czego chcieć więcej.
    Próbuję sklecić jakąś zupę z tego co mam w lodówce :/ Nie zamierzamy iść do sklepu w taki upał. Zyrcia patent z sokiem z jabłka w wodzie sprawdzony, działa!

POZDRAWIAMY, MIŁEGO PONIEDZIAŁKU ! :):):)

A1984, Sista, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prośba o radę! Mieliśmy szczepić Młodego w 6 tyg ale wtedy nie zaszczepili bo się darł, w 7 tyg nie zaszczepiliśmy bo upały (odradzili szczepić). Teraz 8, 9, 10 tyg jesteśmy poza wawą, myślałam że zaszczepimy zdalnie ale nam nie dali książeczki szczepień (podobno nie mogą) a bez książeczki szczepień nikt nam Młodego nie chce zaszczepić tu w gdańsku (prywatnie też nie).

Dzwoniłam do naszej przychodni w wwie zapytać czy to problem jak zaszczepimy na początku 11 tyg i nie potrafią mi odpowiedzieć tylko teksty w stylu "no szczepi się pomiedzy 6 a 8 ale to rodzice decydują".

Co mam zrobić? Wracac do wwy i zaszczepić Borysa czy spokojnie pobyć nad morzem i zaszczepić na początku 11 tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:18

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nam druga dawka szczepionki wypada kiedy będziemy poza Warszawą i na szczęście udało nam się znaleźć prywatnego lekarza, który zaszczepi Zosię bez karty szczepień (mamy mieć książeczkę zdrowia z wpisem dotyczącym szczepień), więc nie jest to niemożliwe. Może podzwoń jeszcze po lekarzach i popytaj.

PS. Zosia dziękuje wszystkim ciociom za komplementy. Dziś mamy złote dziecko. Je, zajmuje się sobą (tak tak sama zajmuje się sobą ;P), śpi ;) I tak w kółko ;) Jak w Języku niemowląt ;) I pierwszy raz udało jej się zrobić kupę tak że aż bodziak mokry. A że robiła na leżaczku to i leżaczek do czyszczenia.

A1984, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głowa dalej szwankuje :/ Dzis wyszłam z rossmana zapłaciwszy tylko za połowę zakupów, drobne rzeczy typu tusz do rzęs i pomadka włożyłam do wózka do gondoli i zapomniałam wyjąć przy kasie :/ Zaraz sie tam wrócę.

Też macie poczucie że Wam z lekka mózg wyżarło?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inescia dzięki, ale nie mam pomysłu gdzie dzwonić, obdzwoniłam prywatne przychodnie, na NFZ nawet nie próbuję :( Nie mamy tu żadnego znajomego pediatry niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 16:12

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja bym spokojnie poczekala az wrocicie.. My nawet 2dawki zoltaczki jeszcze nie mamy..z powodu tej morfologii.. Zreszta jak dziecko chore albo po antybiotyku to sie odracza szczepienie.. Wiec nawet jakby sie czepiali czy cos to zawsze mozesz powiedziec ze byl chory..

Allorrene13 ile dodalas tego soku z jablka do wody?bo ja zamierzam dzis to wyprobowac..bo kupy juz 2.5dnia niema..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wydaje mi sie ze nic s8e nie stanie. Ja szczepilam dopiero dzis i nikt mi nie mowil ze za pozno. Niektorzy szczepiacy tym trybem skandynawskim szczepia od 4 msc bodajze. Dziecko chyba po prostu jest silniejsze i lepiej znosi.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:
    Moj podnosi glowke choc nie przepada za lezeniem na brzuszku..ale np.jak biore go na zabe do siebie na brzuch to podnosi i sie rozglada..

Suna lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja bym poczekała i zaszczepiła jak wrócicie.
    Karolinko ja dałam tyle że zakrywało dno butelki i tak z 5 mm było do tego 60 ml wody. Jeśli u Was problem z kupkami to pewnie można dać więcej.
    Agata dobra jesteś z tymi zakupami :O Ja zawsze wszystko do gondoli ładuję, to znaczy wszystko co nie przygniecie Edzia ;) ale jakoś jeszcze nie zapomniałam wyjąć przy kasie ;)

karolinka85 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    jeszcze jedno pytanie. Pijemy humanę, ale jest ciężko dostępna... Myślałam nad zmianą na hipp. Który konkretnie wy podajecie? Zmienić od razu czy bawić się w mieszanie?

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a mi 3 pediatrów i 2 neonatologów z dwóch różnych szpitali mówiło, że niska hemoglobina nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. No może taka z poziomu do transfuzji ale przy poziomie 9,1 kazali szczepić Pole a konsultowałam jak pisalam w kilku miejscach bo pamietalam, że Ty wlasnie pisalas o tym, ze nie mozna. Tak Ci tylko pisze informacyjnie jak u nas jest :)

Agata my szczepilismy w 10tyg, bo najpierw szpital i antybiotyk, pozniej cos znowu, zreszta istniala szansa ze i w tym 10 jej nie zaszczepią, ja bym więc poczekala do tego 11tyg :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Karolinka a mi 3 pediatrów i 2 neonatologów z dwóch różnych szpitali mówiło, że niska hemoglobina nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. No może taka z poziomu do transfuzji ale przy poziomie 9,1 kazali szczepić Pole a konsultowałam jak pisalam w kilku miejscach bo pamietalam, że Ty wlasnie pisalas o tym, ze nie mozna. Tak Ci tylko pisze informacyjnie jak u nas jest :)

Agata my szczepilismy w 10tyg, bo najpierw szpital i antybiotyk, pozniej cos znowu, zreszta istniala szansa ze i w tym 10 jej nie zaszczepią, ja bym więc poczekala do tego 11tyg :)
    No to u nas jest inaczej ;) pediatra wolala sie wstrzymac nawet z wzw b..bo Szymonek jeszcze malutki i do tego hemoglobina niska..wtedy bylo 9.4
    A potem neonatolog mowi to dobrze ze sie wstrzymaliscie ze szczepieniem..
    Teraz niby mu wzrosla..ale sa upaly wiec narazie nie szczepie.. Kontrolna morfo za 2-3 tyg.i wtedy zobaczymy..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ