X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaki super tort, zazdroszczę umiejętności ;) bo moje pieczenie to porażka. Oprócz babki i ciast bez pieczenia nic nie wychodzi :P

Dziś Szymon ma nawet dobry humorek, śmieje się na maxa do nas :) Pogoda jednak daje nam wszystkim we znaki. Pojechałam na salę zrobić ostatnie poprawki na chrzciny i myślałam, że umrę od tego słońca. Na szczęście nie trzeba brać się za gotowanie ;) Więc zostało mi przygotowanie kreacji, pomalowanie pazurków i będzie git ;)

Nenette masakra co za baba. Ale nie przejmuj się, głowa do góry.

Dobra lecę spędzić trochę czasu z rodzinką :D

Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - nie przejmuj sie tym babsztylem. Pewnie ma mnóstwo kompleksów i Dzieckiem chce to nadgonić, ehh. Szkoda dziecka w sumie, bo bedzie przelewać na niego swoje chore ambicje :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia tort przecudny :) no zdolniacha z Ciebie.

Nenette tak jak dziewczyny piszą olej głupią gadkę. Ta sytuacja powinna jednak nauczyć Cię innej postawy... a mianowicie nauczyć sie wychwalać swoje dziecko. No oczywiście wiem ze jesteście dumni i kochacie swoje dziecko nad życie, ale nie pozwólcie by osoby tego pokroju wypowiadały sie w przykry sposób o Waszym dziecku.
    Pewnie następnym razem będziecie umieli odpowiadać na głupie teksty ... Zawsze pierwszy raz taka sytuacja trochę zadziwia, szokuje, ze tak ktoś może się zachowywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:20

• Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chyba jakas opatrzność nad nami czy cos,M bedzie 23 w Gdyni i moze okaże sie ,ze tak co2 tyg przez cały rejs tylko czeka na grafik :)

Joasia:), Nieukowa, Sista, nenette, Melia, Inesicia, Marcia86, Z., Finezja, karolinka85 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada no z nami nie zginiesz :) nasze kciuki by czas rozłąki szybko mijał działają !!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och swietnie Dada, trzymam palce za pomyslny grafik:)

Nieukowa pewnie zebym nie piekla ale dla meza sie poswiece. Pieklam na raty:) Ciasto kupne nigdy nie dorowna domowemu:)

Metoda Bobath lepsza niz Vojta:)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette, zapamietaj to aobie i jak dziecko krewnych bedzie chodzilo do szkoly i beda narzekac zensie nie uczy, to ty im wypomnisz ze twoja wczesniaczka jest zdolniejsza :)

Marcia tort cudny... Az bym zjadla, mniam!

Dada swietna wiadomosc! Oby tak bylo!

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, raźniej mi od razu. Joasia masz rację, musze nauczyć sie im ospowiednio odpowiadac :) człowiek chce być zawsze miły i grzeczny ale tak się nie da. Sista też tak pomyślałam, że próbuje się dowartościować przez dziecko.

Marcia wspaniałe arcydzieło, pozytywnie zazdroszczę umiejętności :)

Dada, trzymam zatem kciuki żeby się udało!

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay my chodzimy do CM Damiana na Cybernetyki, tam jest chyba kilka rehabilitantek od Bobath, może spróbuj zadzwonić: 22 566-22-22. Albo jeszcze np tu:http://www.poradnia-konwaliowa.pl/dzieci-i-mlodziez/rehabilitacja/. Nie mam niestety namiarów na rehabilitację domową, koleżanka umawiała się z dwoma fizjoterapeutkami ale nie była zadowolona. No i wylądowała w CM Damiana właśnie

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa my opdparzenia mieliśmy w szpitalu /30st na sali po cc -.-/ i z początku - pomógł chyba sudocrem - smarowałam i smaruje czasem raz dziennie po kąpieli - pieluchy pampers najpierw premium care teraz active babydry NIE smaruje niczym albo rzadko linomagiem a+e. Gdy smarowałam za każdym razem to był problem - teraz jest ok pomimo upałów - ale jesli sie pojawi cokolwiek sudokrem na noc i po kłopocie. Owszem dzeci sa rozne - nam nie słuzyło smarowanie kremem po kazdej zmianie pieluchy.

my dziś po griluu ufff :) dopajamy się teraz obie. Heh pozwoliłam małej ssać dłuugo pierś dwa dni temu wieczorem i efekt taki że mam bąbla na brodawce auuć ;/

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mam nadzieję, że się Wam uda. Trzymam kciuki. Dla mnie i tak jesteś superbohaterką :)

Moja córka chyba sama postanowiła dziś wprowadzić w życie Łatwy Plan i właśnie ucina sobie 4 dziś drzemkę (3 w łóżeczku i 1 na przewijaku ;) ) No więc mamy dziś cykle jedzenie, zabawa, spanie względnie jedzenie, spanie ;) Ale nie będę jej chwalić żeby nie zapeszać bo w sumie dzień się jeszcze nie skończył.

Sista, Melia, dorcia8919, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taka nadzieje, dam znac jak cos bedzie wiadomo.dziekuje za kciuki.moje dziecko od 12 spał 2 razy po 10 min :/ no i w koncu o 18 padł....mam nadzieje ,ze noc bedzie jak do tej pory.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło po deszczu się zrobiło. Oby tak zostało już, tym bardziej jutro na chrzciny ;) Szymek dziś praktycznie cały czas śpi, je i znów śpi. W ciągu dnia jeden raz zabawa, jeden spacer, a tak to ciągle śpi. Po kąpieli zjadł i mąż go położył spać. Dobrze by było, żeby był taki kochany jutro ;) Ale mleko i picie w pogotowiu będzie :)

Dada kciukam, żeby wszystko się udało!

A w ogóle muszę się pochwalić :P wygrałam kolejny konkurs w rossnet :D tym razem wygrałam dla Szymonka zestaw kosmetyków nivea baby :D czekam jeszcze na wyniki 3 konkursów, ale w dwóch coś już wygrałam :D chyba zacznę grać w totka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 20:40

Sista, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

• Ulema Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia tort super :) wygląda jak z profesjonalnej cukierni, a na pewno jest lepszy bo domowej roboty.

Dada kciuki zaciśnięte, oby było po Twojej myśli :)

Dziewczyny karmiące piersią, czy Wasze pociechy denerwują się i rzucają kiedy pierś staje się miękka? Agatka tak właśnie ma, gdy pierś staje się miękka to mimo że mleko leci, ona się wkurza i wpada w histerię :/ wtedy już w ogóle nie łapie za brodawkę i jest ryk :/ Zapisałyśmy się już do laryngologa żeby zobaczył, czy wędzidełko podjęzykowe nie jest za krótkie. Jak to nie pomoże to chyba czeka nas wizyta w poradni laktacyjnej :/

Agatka 28.06.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - urodzilysmy tego samego dnia ;-) mój nie widzi różnicy czy pierś pełna czy pusta, za to woli prawa od lewej ;-)

U nas pojawiły się odparzenia pod paszkami - zasypalam zasypka... Macie pomysł co innego z tym zrobić?

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Ulema - urodzilysmy tego samego dnia ;-) mój nie widzi różnicy czy pierś pełna czy pusta, za to woli prawa od lewej ;-)

U nas pojawiły się odparzenia pod paszkami - zasypalam zasypka... Macie pomysł co innego z tym zrobić?

Melia u nas były pod szyją. Posmarowałam raz sudocremem i zniknęły i do teraz nie pojawiły się - a nasz Szymcio ma już "dwie" brody więc stąd pojawiły się odparzenia.

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - Olga czasami sie szarpie jak piers juz wiotka, wtedy biorę piers do ręki i łatwiej ja chwycić Oldze ustami. Zazwyczaj udaje nam sie dotrwać do zaśnięcia, bo to sie zdarza tylko przy karmieniu przed spaniem.

M. poszedł na mecz, Olga spi od 1,5h, a ja czekam az sie truskawki odmrożą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:37

dorcia8919 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej samotnej kąpieli ,Leon łaskawy kąpiel i ceremonia po w ciszy,dokarmianie i leży w lozeczku mam nadzieje ,ze zasnie i bedzie spał tak jak zwykle.

Dzis na głowie pojawiły sie suche żółte płaty z tego co czytam to ciemieniucha moze nie było tego dużo ale naoliwkowalam głowę i wyczesalam i juz głowy nie bede maczala w tym nadmanganianie bo to tez wysusza.ktos miał po ilu zeszło?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia,niewiem czy myli dzien z noca..bo ostatnio ze 2razy sie zdarzylo ze tak dlugo spal w dzien a potem jadl na spiocha..i to nieduze ilosci..
    Rano zazwyczaj jak wstawal to ok 5 i czasami juz nie zasypial..ale dzis to rekord..rozpoczelismy dzien o 3! :(

Dzis bylismy na urodzino imieninach mojej babci czyli Szymka prababci..babcia taka wpatrzona w Szymusia..<3 ciagle zagladala do niego mowila jaki piekny i slodki.. :)
    Szymus oczywiscie spal..po 4godz.obudzilam go na karmienie bo ostatnio kiepsko jadl..
    O 13 jadl potem po 17 i 20.30 jak juz wrocilismy i sie wykapal..zjadl i spi.. Mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie lepsza.. ;)

Marcia piekny tort ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:55

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia polecam body na ramiaczkach jako dodatek do smarowania...

Ja poza zwykla higiena co 2-3 dni przemywam szpatulkami pachwiby, paszki, szyjke i za uszkami- tam gdzie sie zbiera naskorek, ulane mleko i inne atrakcje. Nie zawsze wszystko sie wyplucze w kapieli a tak mam gwarancje ze nic sie nie zacznie dziac.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ