X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaki super tort, zazdroszczę umiejętności ;) bo moje pieczenie to porażka. Oprócz babki i ciast bez pieczenia nic nie wychodzi :P

Dziś Szymon ma nawet dobry humorek, śmieje się na maxa do nas :) Pogoda jednak daje nam wszystkim we znaki. Pojechałam na salę zrobić ostatnie poprawki na chrzciny i myślałam, że umrę od tego słońca. Na szczęście nie trzeba brać się za gotowanie ;) Więc zostało mi przygotowanie kreacji, pomalowanie pazurków i będzie git ;)

Nenette masakra co za baba. Ale nie przejmuj się, głowa do góry.

Dobra lecę spędzić trochę czasu z rodzinką :D

Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - nie przejmuj sie tym babsztylem. Pewnie ma mnóstwo kompleksów i Dzieckiem chce to nadgonić, ehh. Szkoda dziecka w sumie, bo bedzie przelewać na niego swoje chore ambicje :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia tort przecudny :) no zdolniacha z Ciebie.

Nenette tak jak dziewczyny piszą olej głupią gadkę. Ta sytuacja powinna jednak nauczyć Cię innej postawy... a mianowicie nauczyć sie wychwalać swoje dziecko. No oczywiście wiem ze jesteście dumni i kochacie swoje dziecko nad życie, ale nie pozwólcie by osoby tego pokroju wypowiadały sie w przykry sposób o Waszym dziecku.
    Pewnie następnym razem będziecie umieli odpowiadać na głupie teksty ... Zawsze pierwszy raz taka sytuacja trochę zadziwia, szokuje, ze tak ktoś może się zachowywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:20

• Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chyba jakas opatrzność nad nami czy cos,M bedzie 23 w Gdyni i moze okaże sie ,ze tak co2 tyg przez cały rejs tylko czeka na grafik :)

Joasia:), Nieukowa, Sista, nenette, Melia, Inesicia, Marcia86, Z., Finezja, karolinka85 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada no z nami nie zginiesz :) nasze kciuki by czas rozłąki szybko mijał działają !!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och swietnie Dada, trzymam palce za pomyslny grafik:)

Nieukowa pewnie zebym nie piekla ale dla meza sie poswiece. Pieklam na raty:) Ciasto kupne nigdy nie dorowna domowemu:)

Metoda Bobath lepsza niz Vojta:)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette, zapamietaj to aobie i jak dziecko krewnych bedzie chodzilo do szkoly i beda narzekac zensie nie uczy, to ty im wypomnisz ze twoja wczesniaczka jest zdolniejsza :)

Marcia tort cudny... Az bym zjadla, mniam!

Dada swietna wiadomosc! Oby tak bylo!

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, raźniej mi od razu. Joasia masz rację, musze nauczyć sie im ospowiednio odpowiadac :) człowiek chce być zawsze miły i grzeczny ale tak się nie da. Sista też tak pomyślałam, że próbuje się dowartościować przez dziecko.

Marcia wspaniałe arcydzieło, pozytywnie zazdroszczę umiejętności :)

Dada, trzymam zatem kciuki żeby się udało!

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay my chodzimy do CM Damiana na Cybernetyki, tam jest chyba kilka rehabilitantek od Bobath, może spróbuj zadzwonić: 22 566-22-22. Albo jeszcze np tu:http://www.poradnia-konwaliowa.pl/dzieci-i-mlodziez/rehabilitacja/. Nie mam niestety namiarów na rehabilitację domową, koleżanka umawiała się z dwoma fizjoterapeutkami ale nie była zadowolona. No i wylądowała w CM Damiana właśnie

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa my opdparzenia mieliśmy w szpitalu /30st na sali po cc -.-/ i z początku - pomógł chyba sudocrem - smarowałam i smaruje czasem raz dziennie po kąpieli - pieluchy pampers najpierw premium care teraz active babydry NIE smaruje niczym albo rzadko linomagiem a+e. Gdy smarowałam za każdym razem to był problem - teraz jest ok pomimo upałów - ale jesli sie pojawi cokolwiek sudokrem na noc i po kłopocie. Owszem dzeci sa rozne - nam nie słuzyło smarowanie kremem po kazdej zmianie pieluchy.

my dziś po griluu ufff :) dopajamy się teraz obie. Heh pozwoliłam małej ssać dłuugo pierś dwa dni temu wieczorem i efekt taki że mam bąbla na brodawce auuć ;/

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mam nadzieję, że się Wam uda. Trzymam kciuki. Dla mnie i tak jesteś superbohaterką :)

Moja córka chyba sama postanowiła dziś wprowadzić w życie Łatwy Plan i właśnie ucina sobie 4 dziś drzemkę (3 w łóżeczku i 1 na przewijaku ;) ) No więc mamy dziś cykle jedzenie, zabawa, spanie względnie jedzenie, spanie ;) Ale nie będę jej chwalić żeby nie zapeszać bo w sumie dzień się jeszcze nie skończył.

Sista, Melia, dorcia8919, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taka nadzieje, dam znac jak cos bedzie wiadomo.dziekuje za kciuki.moje dziecko od 12 spał 2 razy po 10 min :/ no i w koncu o 18 padł....mam nadzieje ,ze noc bedzie jak do tej pory.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło po deszczu się zrobiło. Oby tak zostało już, tym bardziej jutro na chrzciny ;) Szymek dziś praktycznie cały czas śpi, je i znów śpi. W ciągu dnia jeden raz zabawa, jeden spacer, a tak to ciągle śpi. Po kąpieli zjadł i mąż go położył spać. Dobrze by było, żeby był taki kochany jutro ;) Ale mleko i picie w pogotowiu będzie :)

Dada kciukam, żeby wszystko się udało!

A w ogóle muszę się pochwalić :P wygrałam kolejny konkurs w rossnet :D tym razem wygrałam dla Szymonka zestaw kosmetyków nivea baby :D czekam jeszcze na wyniki 3 konkursów, ale w dwóch coś już wygrałam :D chyba zacznę grać w totka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 20:40

Sista, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

• Ulema Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia tort super :) wygląda jak z profesjonalnej cukierni, a na pewno jest lepszy bo domowej roboty.

Dada kciuki zaciśnięte, oby było po Twojej myśli :)

Dziewczyny karmiące piersią, czy Wasze pociechy denerwują się i rzucają kiedy pierś staje się miękka? Agatka tak właśnie ma, gdy pierś staje się miękka to mimo że mleko leci, ona się wkurza i wpada w histerię :/ wtedy już w ogóle nie łapie za brodawkę i jest ryk :/ Zapisałyśmy się już do laryngologa żeby zobaczył, czy wędzidełko podjęzykowe nie jest za krótkie. Jak to nie pomoże to chyba czeka nas wizyta w poradni laktacyjnej :/

Agatka 28.06.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - urodzilysmy tego samego dnia ;-) mój nie widzi różnicy czy pierś pełna czy pusta, za to woli prawa od lewej ;-)

U nas pojawiły się odparzenia pod paszkami - zasypalam zasypka... Macie pomysł co innego z tym zrobić?

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Ulema - urodzilysmy tego samego dnia ;-) mój nie widzi różnicy czy pierś pełna czy pusta, za to woli prawa od lewej ;-)

U nas pojawiły się odparzenia pod paszkami - zasypalam zasypka... Macie pomysł co innego z tym zrobić?

Melia u nas były pod szyją. Posmarowałam raz sudocremem i zniknęły i do teraz nie pojawiły się - a nasz Szymcio ma już "dwie" brody więc stąd pojawiły się odparzenia.

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - Olga czasami sie szarpie jak piers juz wiotka, wtedy biorę piers do ręki i łatwiej ja chwycić Oldze ustami. Zazwyczaj udaje nam sie dotrwać do zaśnięcia, bo to sie zdarza tylko przy karmieniu przed spaniem.

M. poszedł na mecz, Olga spi od 1,5h, a ja czekam az sie truskawki odmrożą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:37

dorcia8919 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej samotnej kąpieli ,Leon łaskawy kąpiel i ceremonia po w ciszy,dokarmianie i leży w lozeczku mam nadzieje ,ze zasnie i bedzie spał tak jak zwykle.

Dzis na głowie pojawiły sie suche żółte płaty z tego co czytam to ciemieniucha moze nie było tego dużo ale naoliwkowalam głowę i wyczesalam i juz głowy nie bede maczala w tym nadmanganianie bo to tez wysusza.ktos miał po ilu zeszło?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia,niewiem czy myli dzien z noca..bo ostatnio ze 2razy sie zdarzylo ze tak dlugo spal w dzien a potem jadl na spiocha..i to nieduze ilosci..
    Rano zazwyczaj jak wstawal to ok 5 i czasami juz nie zasypial..ale dzis to rekord..rozpoczelismy dzien o 3! :(

Dzis bylismy na urodzino imieninach mojej babci czyli Szymka prababci..babcia taka wpatrzona w Szymusia..<3 ciagle zagladala do niego mowila jaki piekny i slodki.. :)
    Szymus oczywiscie spal..po 4godz.obudzilam go na karmienie bo ostatnio kiepsko jadl..
    O 13 jadl potem po 17 i 20.30 jak juz wrocilismy i sie wykapal..zjadl i spi.. Mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie lepsza.. ;)

Marcia piekny tort ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:55

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia polecam body na ramiaczkach jako dodatek do smarowania...

Ja poza zwykla higiena co 2-3 dni przemywam szpatulkami pachwiby, paszki, szyjke i za uszkami- tam gdzie sie zbiera naskorek, ulane mleko i inne atrakcje. Nie zawsze wszystko sie wyplucze w kapieli a tak mam gwarancje ze nic sie nie zacznie dziac.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ