X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja macie czas. Tracanie zyrafki to osiagniecie, bo musi jarzyc zwiazek przyczynowo skutkowy "uderze to bedzie dzwiek".

Dada ogromnie wspolczuje :( na ile tym razem wyplywa???

Nie m juz sily z tylkiem malego... Co rusz od nowa odparzony. Tydzien walki i wietrzenia tylka, juz sie zagoi i zaraz od nowa :( i tak, probowalam linomagu, tormenriolu, krochmalu, maki w proszku, sudocremu... NIC nie pomaga tylko to nieszczesne lezenie z gola dupka.
    A co gorsze maly ma wielsza swiadomoac bolu teraz i jeszcze zanim masc na tylek naloze juz jest placx bolu :((( dzis ledeo go uspokoilam bo taka awanture po myciu tylka i kremowaniu zrobil.

Z pozytywow- Radża spal dzis prawie 7 godzin!!!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a moze to przyczyna pampersów których używacie.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - Probowalas kremu z babydream? Nam pomógł i do tego pampersy te Premium. Dupka zaleczona i teraz ciągle używamy tego kremu a na dupke zakładamy dady i zero odparzen.
    Widzę że nasze chłopaki się zgadaly co do długiego snu dzisiaj :-)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge sprobowac innych pieluch... Jedzirmy na dadach do tej pory... Te pampki premium sa jakies lepsze?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Dada - ściskam wirtualnie, jestes mega dzielna i dasz sobie rade. A Leona odkładaj do spania stanowczo jak M., moze juz sie nauczył i nie bedzie problemu. Trzymam kciuki !!
    Nieukowa - ja bym próbowała zmienić pieluchy. Olga jeszcze w szpitalu miewała czerwona pupcie i pielęgniarki zasugerowały, ze to od Pampers Sensitive i miały racje. A próbowałaś maści robionej w aptece na pieluszkowe odparzenia? Kurcze, nie pamietam nazwy, ale widziałam u moich koleżanek. Trzymam kciuki abyś znalazła przyczynę odparzeń !!!

Oldze tez czasami nóżka drży, choc nie wiem przy jakiej okazji to występuje. Ale jak piszecie, nie bede sie tym martwic do końca trzeciego miesiąca. Nie chwyta rownież żadnych przedmiotów, pewnie dlatego, ze nic takiego nie ma w zasięgu. Czekam na matę edukacyjna, bo mam dostać z pracy, to zobaczymy :) Na brzuszku nie protestuje, ładnie sie podnosi, juz właściwie klatkę piersiowa podnosi. Potrafi w tej pozycji czytać książeczkę czarno-biała nawet 15 minut. Zaczyna w tej pozycji majtac nogami, wiec teraz tylko podnieść dupcie i bedzie raczkowanie ;)

Miłego i chłodnego dnia zycze !!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One lepiej wchlaniaja mokre kupki wg mnie w porównaniu z dada. Pupa jest sucha no i odparzenia łatwiej leczyć wtedy.

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u nas też były odparzenia jak zakładałam pieluchy DADA, sudocrem, bepanten, zasypkia, wietrzenie pomagało na chwilkę i dalej wracało. Wróciliśmy do pampersów i odparzenia zaleczyły się i już nie wracają mimo upałów. Spróbuj może to podziała :)

Dada współczuję, ale trzymam kciuki, że szybko minie, a Ty sobie świetnie poradzisz!!!

Mój M. od poniedziałku 5 dni urlopu ma, po porodzie miał 5 dni wolnego więc czekałam z niecierpliwością na ten urlop!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:30

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedź - minie rodzina ruga, bo tydzień temu się popłakałam że mała będzie miała autyzm ;(
    Wiem, że mała jest mała i wcześniakiem nie wymagam, że ma wszystkich nadrobić ale coś mi nie gra.

Nieukowa ja dadę używałam 1 jedną paczkę i mimo, że robimy kupki zwięzłe to wydawały mi się wilgotne od siusiu jak dotykałam ręką (mimo częstego zmeniania).
    Jak chcesz to mogę ci wysłać krem firmy emolium dla skóry wrażliwej, suchej i skłonnej do podrażnień na odparzenia. Dostałam w aptece, a nie potrzebuję.

Ekkaja moja ma takie same umiejętności :) O dziwo wyciąga łapy do szeleszczącego słoneczka aby dotknąć, ale jak mamy nie ma w pobliżu

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Ulema Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy zwykłych pampersów, maści pośladkowej Ziajka i linomagu na pachwiny. Położna powiedziała, żeby sprawdzać skład maści i jeśli jest tam cynk to żeby absolutnie nie smarować pachwin bo będą się odparzać.

Agatka 28.06.2015 r.
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina cieszę się, że odnosisz sukcesy i mówię to jak najbardziej serio. Jeśli jest tak jak mówisz (o nauczycielach) to zwracam honor :)

Nenette widzę, że mamy podobne zdanie ;)

Nieukowa ja swego czasu używałam dady, ale są one grube i też pojawiały się maleńkie odparzenia. Wróciłam do pampersów (po przeliczeniu wychodzą nawet taniej niż dada). Poza tym w te upały smaruję Szymona tylko w fałdkach ;) i odparzeń brak. Spróbuj może się uda :)

Dada ogromnie wspólczuję. Ale jesteś silna babka i sobie poradzisz :)

Mikolaya a czemu sądzisz, że autyzm? na jakiej podstawie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:47

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstalam.. ;) od 3 jęczał do prawie 8..z 10min.przerwa na sen..
    Jestem na polprzytomna :( masakra normalnie

Nieukowa u nas w szpitalu uzywali do smarowania pupy masc z witamina A,moze sprobuj? ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używany pampersy te białe. Pupa Julki bez jakichkolwiek zaczerwienień, no cud miód :) Smaruje tylko po kąpieli i zrobionej kupce bepantenem.

Sista lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Ulema moja masc ma cynk i niczego takiego nie zauwazyłam u małej. Przeciez wlasnie ta substancja leczy odparzenia nawet w trudno dostepnych miejscach (fałdki).

Mi się wydaje, że chodzi o wysuszanie przez cynk i jak maluchh ma delikatniejszą skórę to w zgięciach przy ruchu nóżkami może podrażniać/pozacierać.

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a czy Wasz Szymcio nie "myli" przypadkiem dnia z nocą? Bo jak piszesz w dzień śpi, a w nocy się budzi i marudzi. Tylko właśnie czy dzieje się to tylko raz na jakiś czas czy często?

• Muniek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Mikolay spokojnie,wszystko będzie dobrze. Na pewno samo z czasem przejdzie!
    Dada współczuję ci strasznie,musicie chyba pomyśleć o jakimś innym rozwiązaniu bo myślę że na dłuższą metę szkoda was,a zwłaszcza Leosia,bo jednak potrzebuje tatę mieć przy sobie cały czas.
    U nas na szczęście żadnych skutków ubocznych po szczepieniu nie było :-) misio jak zwykle pospał,zjadł z apetytem i śmiał się do wszystkiego :-) mąż wolny weekend więc wstaje w nocy do niego a ja się porządnie wyspałam :-) także tylko się cieszyć :-) :-) do tego w końcu jest chłodniej :-)
    Miłego dnia dziewczyny :-)

Joasia:), dorcia8919, Z., Sista, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Dzieki Dorcia (moze jak zostane dyra to zmienie co nieco, szczegolnie pogonie tych leniwych, wiecznie narzekajacych, nie rozwijajacych sie i roszczeniowych - czyli jakies 90%. Fajni sa mlodzi ale machina edukacyjna szybko ich niszczy lub rozczarowywuje.)

OOO trafione w sedno. Mnie często zalewała krew dosłownie, a Ci "starzy" nauczyciele to już na maxa wiecznie mają humorki i o coś żale. Nie dogodzisz. Nie mówię, że każdy oczywiście, ale jak piszesz większość taka jest. Ale najbardziej wkurzało mnie jak traktowali młodszych od siebie jak gorszych i "płakali" jak strasznie są zmęczeni i narzekali na kasę. Temat rzeka ;)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 już sama nie wiem.
    Lubi się patrzeć na tą ścianę, jak ją zagaduję to gapi ze zdziwieniem na mnie jak na kosmitę, 24 na 24 walczy z bąkiem (tak mi się wydaje bo bąki lecą), a przy piersi to już nie wiem czy to walka z bąkiem czy się ode mnie odpycha.
    Na chwilę obecną ma dwa dźwięki, które są w stanie ją nawet wybudzić lub wywołują odruch moro: jeśli głośno oderwę rzep z pieluchy i skrzypiący fotel "finka".
    Mało ma pozytywnych grymasów na buzi bardziej jest zdziwienie - zaciekawienie.
    Jest spokojna, musi być mega głodna aby zapłakać.

Patrzy na mnie jak ją karmię i gadam, zaczęła za mną wodzić wzrokiem, potrafi skupić na mnie wzrok jak się bawimy, ale też się napina i wygina.

Melia, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Ulema Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY dokładnie o to chodzi :) Tak przynajmniej mówiła nam Położna i tego się trzymamy. Na razie, żeby nie zapeszyć, pupa Agatki bez odparzeń ;)

Agatka 28.06.2015 r.
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Scintilla przepraszam ale masz pediatre konowała. Drżenie stópek to objaw neurologiczny. Powinna przepisac ci witaminy z grupy B- B1 i B6 (no i B12 ale nie wiem czy daje sie niemwlakom). Sa w postaci małej tabletki do pokruszenia i rozpuszczenia w wodzie i podanie na łyzeczce. Witaminy te biora udziAl w budowaniu otoczki mielinowej zakonczen nerwowych, ktore u maluszkow nie sa jeszcze w pełni wyksztalcone. Mojej kolezanki dziecko mialo dokladnie ten sam objaw i po wzieciu witamin jak reka odjał a malutka jest swietnie rozwinieta jak na 6 miesiac. Nie wiem, czy mozna podac to dwumiesieczniakom ale twoj tzw. pediatra powinien ci o tym chociaz wspomniec
    Ech szkoda gadac- lekarze!!! Scintilla skonsultuj to prywatnie z neuro.
    Scintilla a czy Mała jest drażliwa, płochliwa, boi sie naglego hałasu?

Lekarz stwierdził, że ma jeszcze czas na zaniknięcie drżenia. Zresztą przed szczepionką rozmawiałam o swoich obawach z drugim pediatrą i także nie widzi w tym nic nadzwyczajnego. Drżenie występuje głównie w trakcie karmienia .. chociaż być może wtedy się temu najbardziej przyglądam. Mała nie jest ani drażliwa ani płochliwa - właściwie to ostatnio nie zauważyłam u niej nawet odruchu moro. Pewnie jeśli w ciągu miesiąca stópki się nie uspokoją to bardziej dla siebie zabiorę ją do neurologa - ale dzięki za info o witaminach.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    dorcia8919 już sama nie wiem.
    Lubi się patrzeć na tą ścianę, jak ją zagaduję to gapi ze zdziwieniem na mnie jak na kosmitę, 24 na 24 walczy z bąkiem (tak mi się wydaje bo bąki lecą), a przy piersi to już nie wiem czy to walka z bąkiem czy się ode mnie odpycha.
    Na chwilę obecną ma dwa dźwięki, które są w stanie ją nawet wybudzić lub wywołują odruch moro: jeśli głośno oderwę rzep z pieluchy i skrzypiący fotel "finka".
    Mało ma pozytywnych grymasów na buzi bardziej jest zdziwienie - zaciekawienie.
    Jest spokojna, musi być mega głodna aby zapłakać.

Patrzy na mnie jak ją karmię i gadam, zaczęła za mną wodzić wzrokiem, potrafi skupić na mnie wzrok jak się bawimy, ale też się napina i wygina.

Jak dla mnie to nie są oznaki autyzmu. Jest spokojnym dzieckiem. Ale obserwuj zachowanie i w razie czego zasięgnij opinii fachowca. Nawet dla własnego spokoju :)
    Edit: Nasz Szymcio też potrafi zagapić się w jakiś jeden punkt i się "zawiesza", jedzenie też potrafi wyglądać różnie. Odruch moro ma cały czas, więc śpi na brzuszku, bo inaczej się nie da. A i jeszcze jedno. A czytałaś może o obniżonym napięciu mięśniowym? Najczęściej problemy mięśniowe są u wcześniaków. Obserwuj Maluszka i tyle. Bo może się okazać że po prostu masz dziecko spokojne i aniołka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:16

‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ