X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to powiem Wam Dziewczynki, ze chcialabym zrzucic z 20 jeszcze bo do szczuplych nie naleze. Ale musze przyznac, ze odkad zostalam Mama, to bardziej sie z tym godze jak wygladam. Nie w sensie, ze sie zaniedbuje, ale kiedys na tym etapie wagowym mialabym juz depresje. A teraz na spokojnie - Zrzuce w swoim czasie. I zauwazylam, ze z innymi kwestiami jest podobnie. Dzis Maly przed wizyta w laboratorium obzygal Mamusi rekaw koszulki. Normalnie bym sie chyba poplakala w tym samochodzie,a tak na spokojnie wytarlam sie chusteczka (duzo nie dalo) i stwierdzilam, ze chyba ludzie widza, ze mam niemowlaka na reku ;) hehe
    My juz sobie lezymy - znaczy Nathanek spi. Fajnie byc na wakacjach. W domu musialabym teraz sprzatac, przygotowywac obiad na jutro a tak moge sobie polezec, popisac z Wami... fiu fiu - zyc nie umierac hihihi

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o noce... niestety mały do pierwszej pobutki śpi, potem ok 2-3 po jedzeniu zaczyna się marudzenie, kręcenie, stękanie albo brzuszek albo kupka, potem po następnym jedzeniu znowu to samo, czasami budzi się co godzine-więc czekam aż mu w tym brzuszku się ułoży...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek tez sie boje tego (jak juz zalatwie wszystko), ze Synkowi bedzie sie w Kosciele nudzic. .. (no a cycka nie wypada wyciagnac pod oltarzem :( ). Wiec chyba odciagne na czas mszy do butelki i bedzie w razie wielkiego krzyku ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie- zazdroszcze Mama, ktorych dzieci przesypiaja ciagiem chociaz z 4-5 godzin. Marzy mI sie tyle pospac za jednym "zamachem".
    U nas max to 3 (takie MAX)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem było ok 4 a teraz niestety też ok 3 i koniec...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pociesza mnie fakt, ze juz bedzie coraz lepiej (pomijajac zabkowanie :P)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety o śnie nieprzerwanym chyba możemy pomarzyć na razie. ;) Ja zaczynam teraz niestety zajadać to zmęczenie i irytuje mnie wszystko bardziej.

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku po porodzie, jak Maly zasypial w dzien, sprzatalam, pralam itp na szybko. Chodzilam nieprzytomna przez to bo noce rewelacyjne tez nie byly. Potem stwierdzilam, ze nie ma co sie stresowac balaganem I kladlam sie na 2 godz z Nathankiem w dzien. Dzieki temu odzylam. A i na sprzatanie sie czas znajduje teraz (mimo, ze Mlody nie jest typem dziecka, które odlozy sie do lozeczka, sam sobie polezy a nawet zasnie :/ p.s.- a szkoda...).
    Teraz wszedzie latam z Malym jak jestem w Pl. I musze przyznac, ze ciezko samej (wspolczuje i podziwiam samotne Mamusie). Ale I tak w dzien jak czuje juz, ze zaczynam sie denerwowac o byle co ze zmeczenia klade sie z Synkiem na godzinke-2 I jest odrazu lepiej.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak własnie robie :) Moj synek śpi mało w dzień, a jak nie śpi to trzeba cały swój czas mu poświęcać bo nawet pare minut sam nie poleży więc jak tylko zasypia to mam pare minut żeby cokolwiek zrobić bo nawet obiadu bym nie wstawiła, a starsza córeczka musi coś jeść:) Dzisiaj byłam z małym na spacerze to pospał 2 godziny ciągiem-z tego połowe ze smoczkiem w buzi-ale normalnie pobił rekord;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dlatego łaże zmęczona i opryskliwa;) czasami jak wiem że nie mam nic na głowie, to położe się z małym ale to na max 30 minut, ja niestety nie potrafie zasnąć szybko, więc za nim zasne to mały sie budzi;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek- to Cie rozumiem jak masz jeszcze Coreczke, to obowiazkow duzo wiecej...
    U nas jak obiadu nie bedzie to nikt nie ucierpi, bo N sam moze sobie zrobic

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe wrote:
    Zozolek - staram się bardzo ograniczać, ale przyznaję że różnie wychodzi... ;) My jesteśmy spod Rzeszowa. Mam 32 lata. :)

ja też jestem z okolic Rzeszowa :) mam 29 lat.

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sen w dzień przez ostatni tydzien super. Mały potrafi mieć dwie drzemki po 3 godziny. Wieczorem kapiel o 20 i zasypia sam w łóżeczku o czym w dzień można pomarzyć. :)
    W nocy wstajemy okolo 1, 4 i najczescie o 6 juz pobudka i czas na zabawe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:52

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulenka, to miło mi bardzo. :) Witaj. :) W którym szpitalu rodziłaś jeśli można wiedzieć i jak wrażenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:22

• kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe wrote:
    kasiulenka, to miło mi bardzo. :) Witaj. :) W którym szpitalu rodziłaś jeśli można wiedzieć i jak wrażenia?
    Rodzilam w szpitalu miejskim na ul. Rycerskiej. Mialam cc. Jestem zadowolona z opieki. Polozne ok, ale nauka karmienia z piersi to masakra.
    Coffe a gdzie Ty rodzilas?

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Szopena. Też skończyło się cc. I tak średnio zadowolona jestem, ale miałam szczęście też do kilku bardzo miłych osób. :)

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolku, u nas kwestia spania wyglada identycznie.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło ja też jestem z Rzeszowa i rodziłam tak jak Coffe na szopena i w sumie to jestem zadowolona spędziłam tam na oddziale patologi 6tygodni. A sam poród średnio wsponinam gdyby nie telefon mojego lekarza mogłoby być różnie

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas noc nawet dobrze. Tylko musialam Malemu zalozyc o 3 woreczek na mocz a teraz o 5 go sciagnąc i sie rozbudzil. A chcialam zeby pospal bo musze go wziac do laboratorium a potem do urzedu. I bedzie marudny. No ale moze popoludniu pospimy.
    Dziewczyny- ile Was w tym Rzeszowie :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas noc też dobra, malutka zasneła po 21 koło 1 coś się pokręciła zrobiłam mleko ale nim przyszłam to mała zasnęła i karmienie było dopiero o 4,30. Też już rano pobrałam mocz Marlence i zawiozłam do laboratorium.

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ