X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, Dziewczyny powiem Wam, że odkąd urodziłam to przytłoczyło mnie grono tzw. "doradców" i ludzi, którzy wiedzą, lepiej i oceniają krytycznie mnie w roli mamy. Nie sądziłam, że będę musiała jeszcze z czymś takim stoczyć bój. Ale pojawiło się i kilka głosów mądrych naszczęście - że to ja wiem najlepiej co dla mojego dziecka jest najlepsze i żeby robić tak jak się czuje i faktycznie - byle się nie przejmować wszystkimi bo można zwariować.

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, kiedy zajscie w ciaze graniczy z cudem to potem jak sie udaje to szczescia nie ma konca. Tyle lat marzylam o 2 dziecku, ale moja choroba na to nie pozwalala, bylam zalamana a tu taka niespodzianka :-)
    Coffe ja tez mam wielu doradcow mimo 2 dziecka, wkurzaja mnie strasznie, ja swoje oni swoje, strasznie mnie to wkurza- ale tak to juz jest. My znamy najlepiej swoje dzieci, ale nie ma jak to dobre rady cioc internetowych ;)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe, ja nienawidze jak ktos mi daje rady, wychodze z zalozenia, ze jesli bede miala pytania to je po prostu zadam. Gdy ktos sie wtraca zaczynam byc nie mila :D

dorcia8919 lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym uwazam, ze najlepiej zapytac mam ktore maja bobaski w podobnym wieku lub polozna. Rady od osob ktore swoje dzieci wychowywaly nascie lat temu sa dla mnie nic nie warte :) wiem ze checi maja szczere ale skutek uzyskuja odwrotny

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rad jeszcze słucham, ale kiedy są w tonie - źle robisz, jak można to i tamto z takim małym dzieckiem itp. generalnie pokazanie jaka jestem zła a ktoś ma np. doświadczenie 40 letnie - to wymiękam... Dlatego też przestałam słuchać.

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś - dokładnie.

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chce smiac, jak np rady udziela mama która ma dziecko w tym samym wieku, czyli ma takie samo doswiadczenie, albo nie ma w ogole dzieci. A jest najmadrzejsza w tym temacie ;)
    Albo jak facet wypowiada sie nt. np dolegliwosci ciazowych - jakby sam przeszedl przez to :P

Anetaaaaa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam siamryka synek? Grzeczny byl?
    Ale dzisiaj nudy, masakra! Na dworze leje, maly niby spi ale smoczek w ruchu caly czas.
    M dopiero wieczorem przyjedzie...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk Puk...
    Ojejku ale zmiany - wchodzę na wątek pooglądać zdjęcia Waszych pociech a tu tyle nowych nick_ów - już myślałam, że zajrzałam do czerwcówek 2016 :D
    Doczytałam na szybko o jakiś konfliktach i o przeniesieniu wątku - absolutnie nie jestem w temacie - czy ktoś pomoże ciotce i wytłumaczy co tu się kurka dzieje :D ?

dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez leje i nuda. Bylam w urzedzie z rana. Oczywiscie sie wkurzylam bo Panie sa rak kompetentne, ze szok... no ale zalatwilam wszystko. Maly nie spi od 6 i jakos nie widzi mu sie dluzej pospac niz pol godzinki hehe. Lezy teraz w bujaku i probujac trafic gryzakiem do buzi, wklada sobie go w oczy albo wali sie nim po czole i sie wkurza hahaha.
    Scintilla - ja nie wiem co i jak tylko tyle, ze sie dziewczyny na jakies zamkniete forum przeniosly. Ty od poczatku z nimi pisalas to pewnie bez problemu Cie przyjma :) gdzies chyba byl link tutaj, gdzie teraz sa ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie stale dziewczyny przeniosly sie na prywatne forum, wyglada na to ze kilka forumowiczek czyytajacych jedynie forum postanowilo kontynuowac watek :)

Scintilla lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda srednia, zreszta i tak bym na spacer nie poszla bo sama siedze i zniesienie wozka z czwarego pietra samej odpada :( chcialabym w weekend pojechac do moich rodzicow na dzialke, jesli oczywiscie pogoda dopisze, wtedy synek spedzilby caly dzien na swiezym powietrzu.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu .... to się porobiło.Niestety nie udzielam się ostatnio w ogóle więc mam nadzieję, że dziewczyny mnie jeszcze pamiętają i poszukam tego linku :)

Cieszę się, że czerwiec był "owocny" w narodzinach i chcecie rozruszać wątek dalej - ponieważ mam "sentymenta" do tego miejsca to nie chciałabym z niego całkowicie zrezygnować i przynajmniej pozwolę sobie w ramach możliwości "podglądać" Wasze rozmówki :]

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptus - fajnie tak na dzialce caly dzien. Ja duzo na ogrodku spedzam tu w k-ach czasu. Na kocyku jak jest fajna pogoda.

Scintilla - napisz i u nas od czasu do czasu co u Ciebie :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba korzystac z ladnej pogody i cieplych dni poki jeszcze sa, jeszcze troszke i zacznie sie jesien i powieje chlodkiem :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, cala ciaze pisalyscie tutaj, a my was czytalysmy ze ciezko rozstac sie z tym miejscem... szkoda ze sie tak porobilo, im wiecej mamusiek tym wiecej rad i wogole... Wszystkie mamy brzdace z tego samego miesiaca :-)
    U mnie wlasnie slonce przebija sie przez chmury wiec chyba skusze sie na spacer choc ochlodzilo sie dosc mocno. Ale ponoc od jutra znowu upaly?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się widzę wątek kręci dalej. Aż szok ile jeszcze dziewczyn nas czytało w ukryciu ;)

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze kazda mama ma podobne obawy, pytania itp. Skutecznie zaspokajalyscie (przynajmniej moje) niezadane pytania, Piotrus urodzil sie na sam koniec czerwca wiec Wy juz czesc dolegliwosci itp przerabialyscie, bylyscie niczym sciaga na klasowce :D ot taki gotowiec

Synek wlasnie spi mi na rekach juz prawie trzecia godz, co go odkladalam to sie w ciagu 5min budzil wiec juz odpuscilam.
    Gdyby nie te odruchy moro to ladnie by sypial

siamyrka lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś więc mogłyście się czasami odezwać, my zawsze z chęcią przyjmowałyśmy do grona nowe mamusie :)

Nasz Szymek też ma bardzo wzmożone odruchy moro, więc dlatego śpi praktycznie od początku na brzuszku. Wtedy jest szansa, że pośpi. Próbowałaś może?

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie probowalam, ale w ciagu dnia moze i warto przetestowac nowe techniki :) jesli jest choc cien szansy to warto sprawdzic :)

Fakt bije sie w piers, ze sie nieodezwalam, zreszta nie ma co plakac nad rozlanym.. Najwazniejsze, ze pojawily sie nowe mamusie i watek wciaz funkcjonuje :)

mhsvclb12eebnfwx.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ