X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptus, a twoj maluszek zajmie sie sam soba?
    Stokrotka a co sie stalo ze 6tygodni na patologi spedzilas? No i ten porod?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia123, ale Ci ladnie spi :-) Moja coreczka tez tak spala-byla karmiona butelka. Niestety teraz synek na cycuszku no i charakterny jest troche, wiec noce bardziej nerwowe ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Jak miło ja też jestem z Rzeszowa i rodziłam tak jak Coffe na szopena i w sumie to jestem zadowolona spędziłam tam na oddziale patologi 6tygodni. A sam poród średnio wsponinam gdyby nie telefon mojego lekarza mogłoby być różnie
    Ja na patologi w miejskim szpitalu spedzilam tydzien. Powodem byly skurcze w 30 tyg. po kroplowkach z magnezem sytuacja sie poprawila i moglam wrocic do domu. ponownie w 36 tyg pojawily sie skurcze i zaczely sie saczyc wody. Mialam cc ze wzgledu na decyzje diabetolog (choruje na cukrzyce typ 1 od 9 lat).

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny na nami ciężka noc
    w szpitalu byłam bo miałam cholestazę ciążową i musieli kontrolować mojego dzidziusia bo mogło być różnie na szczęście wszystko jest w porządku a jeszcze wcześniej miałam ospę i to chyba pogłębiło tą cholestaze jak badania labolatoryjne miałam okropne norma transaminaz jest do 50 a ja miałam 820. Straszyli mnie nawet w 30 tygodniu cesarką ale na szczęście po tabletkach i odpoczynku i oczywiście diecie zaczeło się poprawiać i Izabela urodziła się w terminie

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek no mała w nocy zazwyczaj jedna pobudka i poźniej już nad ranem, ale za to w dzień zdarza się że czasem w sumie 1 godzinkę prześpi więc wieczorem pada. Dziś z rana już też był histeryczny płacz:/ a Zozolek w jakim wieku masz córeczkę?

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój poród wyglądał tak:
    Opisze wam jak wyglądał mój poród:) leżałam na patologi i co dziennie słyszałam skurcze się piszą badania ok wiec czekamy.
    Zaczęło się śmiesznie przyszedł mój lekarz kolo 1 wziął mnie na badanie i mówi ze czekamy do terminu bo wszystko ok. Przyjechał mój mąż i wyszliśmy do parku przy szpitalu oczywiście zgłosiłam położnej. I tak siedzimy na tej ławce i tak czuje takie niewielkie upławy i z każda chwila coraz większe mowie do męża ze trzeba wracać. wstałam i pociekło mi po nogach zanim wróciłam to się już lalo jak nie wiem :)
    Na oddziale oczywiście lewatywa i cały wywiad ktg, a skurczy nie ma, pojawiły się po godzinie ale słabe podłączyli mi oksytocynę skurcze się nasiliły i to bardzo. O godz 18 rozwarcie na 3 palce, o 21 rozwarcie na 3 palce, a skurcze nie do wytrzymania. Przed 22 zadzwonił mój lekarz, przyszła jego koleżanka która miała dyżur na ginekologi i lekarze co mieli dyżur na położniczym i stwierdzili ze dziecko ma wgłobienie na główce bo szyjka się nie rozwarła a mała napierała i to mocno, stwierdzili ze jak przez pół godziny nic się nie zmieni to zrobią cc i tak się stało. Dzieki bogu zrobili mi ta cc bo rożnie mogło być w dokumentacji mam napisane ze cc wykonali ze względu na niewspółmierność porodowa.

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coreczka ma juz 7 lat :-) Wczesnie sie zdecydowalam na dziecko ale teraz tego nie zaluje... Bo druga ciaza to cud :-) Bardzo dlugo sie staralismy, okazalo sie ze choruje na endometrioze 4 stopnia... w gre wchodzilo invitro. Zajelam sie praca i rodzina no i stal sie cud :-) U ginekologa kiedy powiedzial mi ze to ciaza swiat wirowal jak szalony, dlatego tak teraz przezywam wszysto.

siamyrka lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wrote:
    Tuptus, a twoj maluszek zajmie sie sam soba?
    Stokrotka a co sie stalo ze 6tygodni na patologi spedzilas? No i ten porod?

wcześniej nie było mowy o zajęciu się sobą, od weekendu zauważyłam, że poleży troszkę dłużej sam w łóżeczku z włączoną karuzelą i sobie guga.
    ostatnio wyglada to tak,ze wcinamy mleczko i zasypia, po 30min. budzi sie i zaczyna gugac, wiec odkladam go radosnego do lozeczka, jak juz zaczyna marudzic to go wyciagam kładę na łóżku i z nim się bawię, po jakims czasie znow zaczyna marudzic wiec go przytulam i znów zasypia do nastepnego karmienia i tak w kółko :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 niezleztymi wodami ;) Ja mialam 2 cesarki, druga to masakra-tak bolalo ze wole o wiele porod naturalny...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro temat porodu to i ja napiszę w skrócie jak u mnie było: tydzien po terminie pojechałam na wywołanie, po podpieciu pod oxy meczylam sie ze skurczami przez 12 godzi, po tym czase z uwagi na brak postepu porodu (młody nie schodzil w kanal)zdecydowano o cc, i tak oto pojawil sie moj synek na swiecie :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też urodziłam tydzień po terminie miałam drugą próbę wywołania, położna przebiła wody i zaczeły sie skurcze, wzieli mnie na zzo a po powrocie po podłączeniu pod ktg tętno dziecka zaczęło spadać, na szczęście cały zespół do cc był na sali porodowej bo mieli zaplanowaną cesarkę i wzieli mnie na salę a planową cesarkę przesuneli. Dzięku szybkiej reakcji moja Kruszynka cała i zdrowa przyszła na świat :)

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że sporo porodów kończy się cc

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku ciazy chcialam rodzic sn, ale po tych 12h cieszylam sie gdy zdecydowano o cc, bylam juz wykonczona.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626, witaj krajanko, jak miło. :)
    Tuptuś, ja też bardzo chciałam sn ale po całym dniu już też miałam dość. :( Gdyby ktoś mi jeszcze powiedział, że jest jakiś postęp i już niedługo a te bóle krzyżowe mnie już rozrywały. Nie wyobrażałam sobie wcześniej że to może być taki ból. Ale jak stwierdziła moja teściowa - nie wiem co znaczy ból jeszcze - bo finalnie nie zakończyłam naturalnie...

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam nastawiona na sn, ale przypuszczam, że jak by było wszystko w porządku z dzieckiem to i tak po wielu godzinach wszystko zakończyło by sie cc , położna na sali porodowej mówiła, że mała bedzię miała ok 3,25kg a okazało się że miała 4,160, a ja należę do osób drobnej budowy więc raczej nie dałabym rady urodzić sn.

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niby nie należę do drobnych kobitek a kości mam chyba tak zbudowane że przecisnąć się Malutkiej było ciężko. No cóż. W sumie już bym teraz chyba nie chciała sn po tym co przeszłam - choć jak widziałam w jak dobrej formie była dziewczyna która urodziła naturalnie i nawet jej nie rozcięli to wydaje się super, choć teraz już mimo cc też czuje się super. Wszystko dobre - byle Maluszki żywe i zdrowe się urodziły. :)

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofffe dokładnie najważniejsze to to, że dzieciaczki są z nami całe i zdrowe :)

Coffe lubi tę wiadomość

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie, najwazniejsze, ze maluszki zdrowitkie :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy porod wywolywany, bole 48 h, pelne rozwarcie, parcie 2h ale mala przy parciach nie schodzila nizej wiec zrobili cc-masakra, 2 lata nie umialam do siebie dojsc... ale po tej 2 cesarce tez nie bylo wesolo, wiec sama nie wiem co lepiej :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek, ja też tuż po powiedziałam mężowi, że więcej się na to nie piszę. Ale sam fakt, że zaszłam w ciąże był dla mnie cudem i już powoli zaczynam marzyć o kolejnym takim Cudzie jak widzę jak Zosia rośnie. :)Jeju, dziś pierwszy taki spokojny dzień od dawna mamy, cicho siedzę żeby nie zapeszać. ;))

‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ