X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptus, a twoj maluszek zajmie sie sam soba?
    Stokrotka a co sie stalo ze 6tygodni na patologi spedzilas? No i ten porod?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia123, ale Ci ladnie spi :-) Moja coreczka tez tak spala-byla karmiona butelka. Niestety teraz synek na cycuszku no i charakterny jest troche, wiec noce bardziej nerwowe ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Jak miło ja też jestem z Rzeszowa i rodziłam tak jak Coffe na szopena i w sumie to jestem zadowolona spędziłam tam na oddziale patologi 6tygodni. A sam poród średnio wsponinam gdyby nie telefon mojego lekarza mogłoby być różnie
    Ja na patologi w miejskim szpitalu spedzilam tydzien. Powodem byly skurcze w 30 tyg. po kroplowkach z magnezem sytuacja sie poprawila i moglam wrocic do domu. ponownie w 36 tyg pojawily sie skurcze i zaczely sie saczyc wody. Mialam cc ze wzgledu na decyzje diabetolog (choruje na cukrzyce typ 1 od 9 lat).

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny na nami ciężka noc
    w szpitalu byłam bo miałam cholestazę ciążową i musieli kontrolować mojego dzidziusia bo mogło być różnie na szczęście wszystko jest w porządku a jeszcze wcześniej miałam ospę i to chyba pogłębiło tą cholestaze jak badania labolatoryjne miałam okropne norma transaminaz jest do 50 a ja miałam 820. Straszyli mnie nawet w 30 tygodniu cesarką ale na szczęście po tabletkach i odpoczynku i oczywiście diecie zaczeło się poprawiać i Izabela urodziła się w terminie

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek no mała w nocy zazwyczaj jedna pobudka i poźniej już nad ranem, ale za to w dzień zdarza się że czasem w sumie 1 godzinkę prześpi więc wieczorem pada. Dziś z rana już też był histeryczny płacz:/ a Zozolek w jakim wieku masz córeczkę?

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój poród wyglądał tak:
    Opisze wam jak wyglądał mój poród:) leżałam na patologi i co dziennie słyszałam skurcze się piszą badania ok wiec czekamy.
    Zaczęło się śmiesznie przyszedł mój lekarz kolo 1 wziął mnie na badanie i mówi ze czekamy do terminu bo wszystko ok. Przyjechał mój mąż i wyszliśmy do parku przy szpitalu oczywiście zgłosiłam położnej. I tak siedzimy na tej ławce i tak czuje takie niewielkie upławy i z każda chwila coraz większe mowie do męża ze trzeba wracać. wstałam i pociekło mi po nogach zanim wróciłam to się już lalo jak nie wiem :)
    Na oddziale oczywiście lewatywa i cały wywiad ktg, a skurczy nie ma, pojawiły się po godzinie ale słabe podłączyli mi oksytocynę skurcze się nasiliły i to bardzo. O godz 18 rozwarcie na 3 palce, o 21 rozwarcie na 3 palce, a skurcze nie do wytrzymania. Przed 22 zadzwonił mój lekarz, przyszła jego koleżanka która miała dyżur na ginekologi i lekarze co mieli dyżur na położniczym i stwierdzili ze dziecko ma wgłobienie na główce bo szyjka się nie rozwarła a mała napierała i to mocno, stwierdzili ze jak przez pół godziny nic się nie zmieni to zrobią cc i tak się stało. Dzieki bogu zrobili mi ta cc bo rożnie mogło być w dokumentacji mam napisane ze cc wykonali ze względu na niewspółmierność porodowa.

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coreczka ma juz 7 lat :-) Wczesnie sie zdecydowalam na dziecko ale teraz tego nie zaluje... Bo druga ciaza to cud :-) Bardzo dlugo sie staralismy, okazalo sie ze choruje na endometrioze 4 stopnia... w gre wchodzilo invitro. Zajelam sie praca i rodzina no i stal sie cud :-) U ginekologa kiedy powiedzial mi ze to ciaza swiat wirowal jak szalony, dlatego tak teraz przezywam wszysto.

siamyrka lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wrote:
    Tuptus, a twoj maluszek zajmie sie sam soba?
    Stokrotka a co sie stalo ze 6tygodni na patologi spedzilas? No i ten porod?

wcześniej nie było mowy o zajęciu się sobą, od weekendu zauważyłam, że poleży troszkę dłużej sam w łóżeczku z włączoną karuzelą i sobie guga.
    ostatnio wyglada to tak,ze wcinamy mleczko i zasypia, po 30min. budzi sie i zaczyna gugac, wiec odkladam go radosnego do lozeczka, jak juz zaczyna marudzic to go wyciagam kładę na łóżku i z nim się bawię, po jakims czasie znow zaczyna marudzic wiec go przytulam i znów zasypia do nastepnego karmienia i tak w kółko :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 niezleztymi wodami ;) Ja mialam 2 cesarki, druga to masakra-tak bolalo ze wole o wiele porod naturalny...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro temat porodu to i ja napiszę w skrócie jak u mnie było: tydzien po terminie pojechałam na wywołanie, po podpieciu pod oxy meczylam sie ze skurczami przez 12 godzi, po tym czase z uwagi na brak postepu porodu (młody nie schodzil w kanal)zdecydowano o cc, i tak oto pojawil sie moj synek na swiecie :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też urodziłam tydzień po terminie miałam drugą próbę wywołania, położna przebiła wody i zaczeły sie skurcze, wzieli mnie na zzo a po powrocie po podłączeniu pod ktg tętno dziecka zaczęło spadać, na szczęście cały zespół do cc był na sali porodowej bo mieli zaplanowaną cesarkę i wzieli mnie na salę a planową cesarkę przesuneli. Dzięku szybkiej reakcji moja Kruszynka cała i zdrowa przyszła na świat :)

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że sporo porodów kończy się cc

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku ciazy chcialam rodzic sn, ale po tych 12h cieszylam sie gdy zdecydowano o cc, bylam juz wykonczona.

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626, witaj krajanko, jak miło. :)
    Tuptuś, ja też bardzo chciałam sn ale po całym dniu już też miałam dość. :( Gdyby ktoś mi jeszcze powiedział, że jest jakiś postęp i już niedługo a te bóle krzyżowe mnie już rozrywały. Nie wyobrażałam sobie wcześniej że to może być taki ból. Ale jak stwierdziła moja teściowa - nie wiem co znaczy ból jeszcze - bo finalnie nie zakończyłam naturalnie...

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam nastawiona na sn, ale przypuszczam, że jak by było wszystko w porządku z dzieckiem to i tak po wielu godzinach wszystko zakończyło by sie cc , położna na sali porodowej mówiła, że mała bedzię miała ok 3,25kg a okazało się że miała 4,160, a ja należę do osób drobnej budowy więc raczej nie dałabym rady urodzić sn.

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niby nie należę do drobnych kobitek a kości mam chyba tak zbudowane że przecisnąć się Malutkiej było ciężko. No cóż. W sumie już bym teraz chyba nie chciała sn po tym co przeszłam - choć jak widziałam w jak dobrej formie była dziewczyna która urodziła naturalnie i nawet jej nie rozcięli to wydaje się super, choć teraz już mimo cc też czuje się super. Wszystko dobre - byle Maluszki żywe i zdrowe się urodziły. :)

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofffe dokładnie najważniejsze to to, że dzieciaczki są z nami całe i zdrowe :)

Coffe lubi tę wiadomość

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie, najwazniejsze, ze maluszki zdrowitkie :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy porod wywolywany, bole 48 h, pelne rozwarcie, parcie 2h ale mala przy parciach nie schodzila nizej wiec zrobili cc-masakra, 2 lata nie umialam do siebie dojsc... ale po tej 2 cesarce tez nie bylo wesolo, wiec sama nie wiem co lepiej :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek, ja też tuż po powiedziałam mężowi, że więcej się na to nie piszę. Ale sam fakt, że zaszłam w ciąże był dla mnie cudem i już powoli zaczynam marzyć o kolejnym takim Cudzie jak widzę jak Zosia rośnie. :)Jeju, dziś pierwszy taki spokojny dzień od dawna mamy, cicho siedzę żeby nie zapeszać. ;))

‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ